THE MORNING STAR - Meghallgatható, szabadon letölthető az Eleve album

2006-ban alakultak, az Eleve a harmadik nagylemezük

2015. szeptember 27. (vasárnap) 11:53

Eleve címmel megjelent a Bazsó László vezette dunaújvárosi The Morning Star harmadik albuma. A progos, modern, de thrash/death alapú muzsikát játszó ötös új lemeze meghallgatható, de szabadon le is tölthető.
(Fotó: Frigyer Sylvia)


"Legújabb albumunk megírásának közvetlenül azután nekiálltunk, hogy az utolsó TMS hangzóanyag (Hedgehoglife, 2011) napvilágot látott. Nálunk elég nehéz születnek meg a végleges dalok, sokat formálódnak, mire utolsó ruhájukba öltöznek. 8 dalt írtunk az új koronghoz.

Kicsit letisztultabb képet mutat a zenekarról az előző munkánkhoz képest, jobban akartuk vegyíteni a prog és a death metal vonalat. Elég közel sikerült kerülni ahhoz, amit előzetesen elképzeltünk. Ismét vettünk fel feldolgozást a lemezhez (Ákos: Majom a ketrecben), valamint készítettünk egy teljesen magyar nyelvű dalt is (Nárciszkép). Ez utóbbi egy már meglévő angol nyelvű dal magyar változata egy teljesen eltérő szöveggel.

Helyet kapott még egy instrumentális és egy acapella tétel is, pihentetőnek a zúzások közepette és más műfajjal flörtölés gyanánt."


www.facebook.com/themorningstargroup

 

THE MORNING STAR - Eleve (a 2015-ös album)


 

"A The Morning Star zenekart 2006-ban alapítottuk Dunaújvárosban. Zenénkre hatással vannak többek között olyan heavy, thrash, death és progresszív metal bandák, mint pl. Iron Maiden, Metallcia, Machine Head, Sepultura, Entombed, Meshuggah, Death, Dream Theater, Periphery, s ezeket a hatásokat igyekszünk új és friss zenei szemlélettel fűszerezni.

Felállás: McLeod - gitár, Spider- basszus, Ropee - dobok, Green - ének, Kain - gitár.

 Az elmúlt években bemutatkoztunk a jelentősebb nyári fesztiválokon, játszottunk az ország nevesebb vidéki és budapesti klubjaiban. Koncertjeink gerincét az aktuális albumunk dalai alkotják, de régi dalainkat is elővesszük, megújított hangzásunkhoz hangszereljük valamint a legfrissebb nótákat is ki-próbáljuk élőben. Igyekszünk koncertjeinket egy-egy feldolgozással is fűszerezni, ezek közül néhányat, bónuszként stúdióban is rögzítünk. Az évek alatt játszottunk már Sepultura, Mood, Pantera, Machine Head, Slipknot, Hatebreed, Cannibal Corpse és Ákos dalt is.

Dalaink általában jammelés közben a próbahelyen születnek az új riffekhez, azután mindenki hozzá teszi a maga részét, így lesz kerek egész és egyszerre mindenkié a történet. Dalközpontú gondolkodás jellemző ránk, ha számoknak megkomponált eleje, vége része van, próbálunk visszatérős részekre, a dallamokra, fogós refrénekre fókuszálni. A kész dalokhoz, azok hatására később születnek meg a hozzáillő szövegek.

A zenekar dalai angol nyelven íródnak, de nem feledkezünk meg hazai gyökereinkről sem, a kezdeti demós korszakban is voltak magyar vonalozású részek a dalainkban. Igyekszünk a szövegekben reagálni az élet mindennapos dolgaira, de foglakozik szöveg a törté-nelemmel, az emberiség jövőjével, földönkívüli élettel épp úgy, mint a szerelemmel vagy a halál gondolatvilágával.

A The Morning Star kiadott eddig két 2 demót : Revolution 2007, Your Cancer 2010
3 albumot: Revolution Blues 2008, Hedgehoglife 2011, Eleve 2015
és 3 videóklip/single-t: Crownation Damnation 2009, Life 2011, Life 2.0 2012.
Ezek a kiadványok online és szerzői kiadású CD formában és online jelentek meg.


Az Eleve lemez felvételeit 2015 júniusában a dobokkal kezdtük az LV. Hang Stúdióban Gaál Csaba és Nóniusz Gábor irányítása mellett. A gitárokat, a basszusgitárt, a végleges keverést és a masztert az AREA 3X3 stúdió műhelyében Mikk végezte, a produceri feladatokat is ő látta el. Az énekfelvételekhez ismét Nóniusz Gáborhoz mentünk a Bresaola stúdióba."

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
THE DEAD DAISIES - Új dal és klip Glenn Hughes-éktól: Holy Ground (Shake The Memory)
2020. december 4. (péntek) 15:19

Az még tavaly nyár végén lett hivatalos, hogy a The Dead Daisies-ből távozott John Corabi énekes (ex-Mötley Crüe, ex-The Scream) és a basszusgitáros Marco Mendoza, a helyüket pedig a legendás énekes/basszer, Glenn Hughes (Trapeze, Deep Purple, Black Sabbath stb.) vette át. A Glenn Hughes-zal elkészült új album, a Holy Ground január 22-én jön majd ki a Spinefarmnál, és ha minden igaz, februárban nálunk is bemutatják az új anyagot. A koncert a Barba Negrában lesz február 16-án. A Holy Ground album legfrissebb előzetes dala a Holy Ground (Shake The Memory), amelyhez egy klip is született.   www.facebook.com/TheDeadDaisies A koncert Facebook oldala "A Rock Hangjával az élen koncertezik jövőre a Dead Daises Újabb fejezetéhez érkezett a Dead Daisies története, ami a korábbiaknál is kalandosabb éveket ígér. Az Ausztráliából indult rockzenekar ugyanis felfrissült tagsággal, egy új lemezzel és vadiúj...

IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is
IRON SAVIOR - Az új album, és mellé egy friss klip is

Skycrest címmel egy új stúdióalbummal jelentkezett a power metalos hamburgi Iron Savior, Kai Hansen egykori csapata. A Piet Sielck énekes/gitáros vezette banda legutóbbi lemeze a...

GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm
GROWN - A Clawfinger gitárosának új projektje, klippel az első dal: Stay Calm

A Clawfinger gitárosa, Bård Torstensen egy új projektet hozott létre Harald Dose énekessel, a GrowN első dala a Stay Calm címet viseli, és egy klip is született hozzá. Ismerkedj meg vele!...

ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise
ANNEKE VAN GIERSBERGEN - Videoklippel a februári szólóalbum első dala: My Promise

The Darkest Skies Are The Brightest címmel egy személyes hangulatú szólólemezzel jelentkezik 2021. február 26-án az egykori The Gathering énekesnő, Anneke Van Giersbergen. A 11 dalos album...

ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android
ORDEN OGAN - Dalpremier a márciusi albumról: Heart Of The Android

Eredetileg úgy volt, hogy a power metalos német Orden Ogan szeptemberre tervezett új albuma a járvány miatt csak november 13-án lát majd napvilágot, nemrég azonban egy még újabb kiadási...

HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS