TANKCSAPDA - "Kaptunk egy kést, hogy megtanuljuk, hogyan kell életben maradni..."

Főnix Csarnok helyett idén debreceni miniturné :-)

2015. szeptember 25. (péntek) 09:31

Október közepén jelenik meg a Tankcsapda 25. jubileumi koncertjének - Főnix Csarnok, 2014 - teljes anyaga dupla DVD-n és dupla CD-n, egyben. A 4 diszkes pakk ára mindössze 1490 Ft (!) lesz, és ahogy már megszohattuk, kizárólag a MOL kutakon kapható majd. A csapat gitárosával, Sidivel, a haon.hu számára készített interjút Boros Norbert.Részletek az interjúból:


Beilleszkedés a Tankcsapdába:


"...nagyon hálás vagyok a zenekarnak, illetve a közönségnek is, hogy ilyen hamar el tudtak fogadni. A többiekkel szoktuk beszélni, hogy annyira egyértelmű és természetes számunkra ez a felállás, mintha mindig így játszottunk volna. Fura érzés most erről beszélni, mert már olyan régen volt, s annyi minden történt velem a tankcsapdás évek alatt. Ez az egész azért tűnik nekem 10 évnek, mert 3,5 év alatt annyit éltünk, mint más 10 esztendő alatt."


Az absztinenciájáról:

"Nálam ez a dolog 1996-ban kezdődött, nagyjából azóta nem iszom alkoholt, amióta Lukács Laci nem eszik húst – ez egy furcsa egybeesés az életünkben. Jövőre lesz 20 éve, hogy absztinens vagyok. Ennek az az oka, hogy előtte egyszer voltam berúgva, de az négy évig tartott.

Lényegében 20 évesen hagytam abba, mert egyszerűen nem volt más választásom. Azóta ez már hozzátartozik a mindennapokhoz, mára a legtermészetesebb dologgá vált, hogy alkohol nélkül élem az életemet. Nem azt mondom, néha, amikor 'belefutok' egy jó borba, vagy whiskybe, és beledugom az orrom, megfordul a fejemben, hogy de jól esne egy korty, de igazából csak eddig jutok."


Vallásosságáról:


"A magam módján igen, van egy saját teóriám Istenről, a lelkünkről, arról, hogy miért vagyunk itt. Ha így fogalmazunk, akkor igen, mondhatjuk, hogy vallásos vagyok."


Katonás neveltetéséről:

"Kevesen tudják, édesapám katonatiszt volt, 2-3 évente mindig költöznünk kellett, szinte minden városhoz köthetők emlékeim...

Édesapám részéről kaptam egy katonás neveltetést, s ennek megfelelően, ha adódik valami feladat, nem azt nézem, hogyan lehetne kibújni alóla, hanem azt, miként tudom megcsinálni. Tíz évesen a bátyámmal együtt kivitt bennünket az erdőbe, kaptunk egy kést, hogy megtanuljuk, hogyan kell életben maradni, ha bármilyen nem várt esemény bekövetkezik.

Ilyen szinten ez a katonás nevelés megvolt a számomra, ennek is tulajdonítható, ha valamit el kell érni, konok és önfejű tudok lenni. Sőt, akkor nem is vagyok olyan kedves, de ilyen ritkán van egyébként. Kettős én lakozik bennem, az egyik kedves, illedelmes, elbeszélget bárkivel, a másik viszont olyan, hogy a céljai elérése érdekében nem ismer lehetetlent."

 A jövőről:

"Elkezdtük az Európa-turnézást, jön Amerika, Kanada, s azt remélem, hogy ez évek múlva már bejáratott kör lesz, mert nagyon rákaptunk az ízére. Nem világsztárok akarunk lenni, hanem a kinti magyaroknak zenélni. Már van 8-10 európai város, ahova biztonsággal megyünk, remélem, elérjük ezt az amerikai kontinensen is.

Bár sok ötlet van a fejünkben, nem akarjuk évente 'köpködni' az új lemezeket. Ha rajtunk múlna, már most menne ki a következő album, de várunk vele. Szeretnénk, ha lenne még sok olyan lemez a polcokon, amire olyan büszkék vagyunk, mint az előző kettőre, meg nyilván azokra, amelyeket én még rajongóként ismertem meg."

(Fotók: Bakó Csaba)

A teljes interjúhoz kattints ide!

"Dupla DVD-vel és CD-vel jelentkezik október közepén a Tankcsapda, majd külföldi turnéra indulnak: Angliába, az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába.

A tavalyi, 25. jubileumi debreceni Főnix csarnokbeli koncert teljes anyaga két-két DVD-n, illetve CD-n egyben, kizárólag a MOL kutakon kapható majd. A négy lemezes kiadvány nem csak csomagolásában lesz exkluzív és egyedülálló, hanem árképzésében is, mindössze 1490 forintos áron kerül forgalomba.

 

TANKCSAPDA - Egyedül a világ ellen (a 2015-ös Jubileumi 2DVD/2CD felvezetése)


'Az év második felében nem csak koncertezésben adunk többet, hanem egy új kiadvánnyal is jövünk. Egy ideje már ígérgetjük a rajongóknak a jubileumi lemezt, ami a tavalyi debreceni Főnix Csarnokban adott koncert teljes anyagát tartalmazni fogja majd. A jubileumi 25 évhez kapcsolódóan szerettünk volna olyan anyaggal előrukkolni, ami méltó lehet ehhez az évfordulóhoz. Nagyon jól tükrözi ez a négy korong a jubileumi évet, hiszen azt szerettük volna, ha mind a harmincnégy koncert hangulata, zenei tartalma megjelenne rajta. Azért tettük bele a két CD-t is, hogy ne csak a képanyag legyen elérhető, hanem bárhol, bármikor, kocsiban, házibuliban lehessen hallgatni a dalokat. Nagyon igényes és klassz kiadvány fog megjelenni, amit nagyon kedvező áron, 1490 forintért szerezhetnek majd be a rajongók a Mol-kutaknál" – mondta Lukács László.

A minőségre a felvételnél és az utómunkálatnál használt csúcstechnika a garancia, illetve a koncertfilmet az a Király István vágta, aki Antal Nimród mellett, a Metallica filmen is dolgozott. A dupla DVD-nek továbbá filmes intrója is lesz, amit több országban vettek fel. Forgattak Magyarország mellett például Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és a Magyar Honvédség szolnoki helikopter bázisán is. Fejes Tamás szerint ez még izgalmasabbá teszi az októberben érkező Tankcsapda-anyagot.

Sidlovics Gábor gitáros elmondta, a kiadvány megjelenése egy jól sikerült klippel egészül még ki, ami a Koponyák és csontvázak című dalhoz készült. A dalban vendégénekes az Ektomorf frontembere, Farkas Zoli, a videót pedig az Alvin és a Mókusokból Alvin rendezte.


A jubileumi év után februártól intenzív koncertezésbe kezdett a Tankcsapda. Idén száznál is több koncertet ad a trió, számos külföldi országot érintett eddig a lemezbemutató turné. A csúcspont még hátra van, októberben Angliában öt, novemberben pedig az Egyesült Államokban és Kanadában nyolc koncerten játszanak.

Újdonság továbbá, hogy elmarad a hagyományos év végi nagykoncert a Főnixben, de a rajongók nem maradnak Debrecenben Tankcsapda nélkül, egy helyett három koncertet tartanak: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban, és a Kassai úti Lovardában lépnek fel.

'Ilyet még nem csináltunk, de reméljük, jól fogadják a mini debreceni turnét a Tankcsapda rajongói - fűzte hozzá Lukács László. - Újdonsággal, számunkra is friss dologgal szerettünk volna előállni, ami túlmutat a bevett sémákon. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy nagyszabású koncert helyett idén három kisebb helyszínen, egymást követő három napon zárjuk le az egész éves turnénkat. Mindhárom helyszín befogadóképessége jóval kisebb ugyan, mint a Főnixé, de szerintünk a közönségnek tetszeni fog, hogy emberközelibbek lesznek ezek a fellépések.'"

www.tankcsapda.com

www.facebook.com/tankcsapda

(Fotó: Szepesi Boglárka)

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS