AWS - Dal- és klippremier: Te is félsz

Október 24-én koncert a Dürer Kertben

2015. szeptember 21. (hétfő) 19:04 | utoljára módosítva: 2015. szeptember 21. (hétfő) 19:05

Az új AWS lemez csak tavaszra várható, viszont van egy vadonatúj daluk, a Te is félsz, amihez klipet is forgattak Siklósi Örsék.


És van egy fontos üzenetük is a dalhoz, a kliphez:

"Minden dalnak célja van, minden dal közölni akar valamit…

Kedves barátaink! Szomorú nézni, hogy 2015-re eljutott odáig a világ, hogy gyakorlatilag mindenki gyűlöl mindenkit. Ha jobban belegondolunk, olyannyira szétosztódott a Föld pártokra, részekre, eszmékre, csoportokra, mint még soha. Komolyan utálni kell valakit azért, mert máshogy gondolkozik, mint én? Nem furcsa egy kicsit, hogy több ezer ember egy-két másik döntése miatt gyűlölködik, amit legtöbb esetben nem is egy eszme vezérel, hanem csupán a haszonszerzés?

Nem gondoljátok, hogy ennyi év átverés, megvezetés és tőrbecsalás után luxus bárkiben is bízni? Miért lett a dal címe Te is félsz? Azért, mert félelmetes az, amit nap mint nap látok, és meghökkentő nézni, hogy így romboljuk le az értékeinket, amik valamikor emberré tettek minket.

Félek az elkorcsosult fogyasztói társadalomtól, és félek a tömegtermeléstől. Félek belegondolni abba a jövőbe, ahova ezek a döntések vezetnek. Félek attól, hogy a nem is olyan távoli jövőben nem tudom azt az életet élni, amit szeretnék... és hogy miért? Saját magunk miatt!

A hatalom megrészegít, és a legjobb emberből is 'slusszkulcsát csörgető senkiházit' csinál (tisztelet a kivételnek), ezért csak remélni tudom, hogy nem kerülök soha hatalmi pozícióba, mert őszintén bevallom, nem bízom saját magamban sem. Szeretem, hogy sok barátom van, és amit még ennél is jobban szeretek, az az, hogy mindegyikük más, mindegyikük mást mutat, mindegyiküktől tudok valami újat tanulni. Szeretek új emberekkel megismerkedni, történeteket hallani az életükről, és elbeszélgetni a minket körülölelő témákról.

Herótom van a politikusoktól, akik mohó módon bekebelezik a csontról a maradék húst, és mindezt úgy adják el, mintha mindenki érdeke lenne. Utálom az értelmetlen vitákat, amiknek se eleje, se vége, és olyan témákról szólnak, amiről halvány fogalmunk sincs, mivel jóval a fejünk fölött zajlanak.

Elegem van az értékrend nélküli, semmittevő celebekből, akik mondanivaló híján a magamutogatásból és a zsigereiben gusztustalan kereskedelmi szórakoztatásból keresik degeszre magukat. Amíg ezek teszik ki az életünk nagy részét, sosem leszünk igazán szabadok. Ennek a dalnak is van célja, méghozzá az elgondolkodtatás.

Nem lehet 2015-ben jobbra vagy balra húzni, mindkét helyről kaptunk már pofonokat, de nem csak itt, hanem az egész világban. A klipben szereplő emberek csupán eszközök arra, hogy prezentálhassuk a minket körülölelő valóságot, azt ami félelmet gerjeszt bennem, bennünk.

AZ AWS ZENEKAR NEM TARTOZIK SEHOVA, ÉS NEM IS FOG!

Éppen ezért kérjük, tartózkodjatok az aktuálpolitikai megnyilvánulásoktól, mert halljuk őket eleget, ráadásul nem láttunk még olyan Facebook-vitát, ahol konszenzusra jutott volna két fél.

A dal üzenete nem a széthúzás, hanem sokkal inkább az összetartás. Ha már nem egyezik a véleményünk, legyen legalább egy közös pontunk: A ZENE.

Maradjunk emberek, maradjunk magyarok, tegyünk meg mindent azért, hogy élhető életünk és környezetünk legyen – ha már ide születtünk. Köszönjük!" - AWS.


www.facebook.com/awsofficial


Novemberben és decemberben a Depresszióval és a Burnouttal járja majd az országot a csapat, előbb azonban még jön egy jó ideje esedékes budapesti buli, október 24-én a Dürer Kertben.

"Hosszú idő telt el az utolsó budapesti klubkoncertünk óta, de nem véletlenül. Ezalatt szorgosan próbáltunk és írtuk az új dalokat, hogy az őszi koncertszezonra egy bombaformában lévő AWS-t és egy megújult műsort tudjunk prezentálni.

Büszkén jelentjük nektek, hogy még soha nem éreztük ennyire egyben a zenekart és alig várjuk, hogy ezt nektek is megmutathassuk! A fél éves kihagyás miatt most extrahosszú műsorral és vadító látványvilággal készülünk."


A koncert Facebook oldala


AWS - Te is félsz (2015-ös dal és klip) 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
2020. november 26. (csütörtök) 09:17

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című lemezükön jelent meg. "Ez az utolsó rögzített karanténos nótánk. Egy súlyos, ütős nóta, amiben ott a SOIA-groove. Azért hagytuk a végére, mert nagyon bírjuk, az előadást, a látványt, a hangzást. És a szövege is arra emlékeztet mindenkit, hogy nem számít, ki épp a vezér, tesznek rád és csakis azt akarják, hogy egymás torkának ugorjunk! Köszönet a szeretetért, amiket ezekért a videókért kaptunk, és reméljük, ez is bejön majd! Azt persze még nem tudjuk, hogy tényleg ez lesz-e az utolsó. De nem bagó ezeket elkészíteni, turnézni meg nem tudunk. Meglátjuk, mi jön majd ezután!"   SICK OF IT ALL - Deep State (Quarantine Jam #6) "A mai időkhöz egy tökéletes himnusz: Never Back Down! A Last Act Of Defiance lemezről...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"
MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"

A Toddcast Podcast vendégeként a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson megkapta azt a kérdést is, hogy szerinte változott-e Dave Mustaine hozzáállása a zenéhez, mióta 1983-ban...

DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS