FIVE FINGER DEATH PUNCH - Bathory Zoli arról, hogy miért nem tartja a kapcsolatot a szüleivel

Got Your Six címmel jött ki a hatodik Death Punch album

2015. szeptember 20. (vasárnap) 20:05

Got Your Six címmel augusztus végén jelent meg a Bathory Zoli vezette Five Finger Death Punch hatodik stúdióalbuma, és a megjelenés hetében a Billboard lista 2. helyén nyitott.


Zoliék már sorozatban a harmadik alkalommal kerülnek az összesített amerikai eladási eredmények alapján összeállított Billboard lista 2. helyére. A Got Your Six lemezből 119 ezer példány talált gazdára az első héten (114 ezer album - és ez 2 ezer példánnyal még több is, mint amennyi a 2013-ban kiadott The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell: Volume 1 albumból fogyott az első héten).A Magyarországon született és felnőtt, innen a 90-es évek közepén a zenélés miatt az USA-ba költözött Zoli a német Hammernek adott friss interjújában érdekes dolgokat árult el a szüleihez fűződő viszonyáról.


Katonai környezetben nőttél fel. A családodban voltak hivatásos katonák?

"Igen, a szüleim. Ezért nőttem fel katonák között. Így aztán már fiatalon is tisztában voltam a védelmi mentalitással és a katonaság pszichológiájával (a Got Your Six lemezcím egy katonai zsargon, és nagyjából azt jelenti, hogy a hátad mögött vagyok, fedezlek). De ez egy hamis katonaság volt, a kommunista hadsereg egy olyan ideológiát védelmezett, amellyel nem tudtam egyetérteni.

Számomra világos volt, hogy az első adandó alkalommal le fogok lépni. Kamaszként gyakran mondtam olyanokat, hogy ezt az egész kommunista szart egy nap fel fogjuk gyújtani. A szüleim persze felháborodtak ezen: 'Nem mondhatsz ilyeneket! Ezért megüthetjük a bokánkat!' Mivel képtelen voltam befogni a számat, a szüleim halálosan féltek."A szüleid ma is Magyarországon élnek?


"Igen. Én 14 évesen bentlakásos kollégiumba mentem... Egyszerűen leléptem. Az első adandó alkalommal, ahogy leléphettem otthonról, le is léptem. Azóta egyetlen szót sem váltottunk egymással."Egyáltalán nem tartod velük a kapcsolatot?


"Nem. Van a Földön 7 milliárd ember, és a 7 milliárd között csupán egy maroknyi akad, akik hisznek egy dologban. Miért kéne olyanokkal foglalkoznom, akik nem hisznek bennem? Mindenkivel, aki hülyeségeket beszélt rólam, akiben irigységet éreztem, aki azt mondta, hogy úgysem tudom elérni, amit akarok, lerendeztem magamban a dolgot. Családdal, barátokkal, bárkivel.

A komoly célokat nehéz elérni. Eleve van az emberben egy jó adagnyi önbizalomhiány. Egy kommunista országban felnőni úgy, hogy közben az ember azt határozza el, hogy az USA-ba megy és ott majd a zenélésből fog megélni... Ez egy közel lehetetlen vágyálom volt. Ezt magam is jól tudtam! Nem volt szükségem még másokra is, hogy azt hajtogassák nekem, hogy ez lehetetlen!

Elég nehéz volt így is, hogy higyjek ebben. Egyetlen ember is elég ahhoz, hogy a kétséget elültesse a fejedben. És az ott marad, dolgozik, mérgez - mint a rák. Úgyhogy könyörtelenül kitöröltem mindenkit az életemből, aki nem tudott hinni bennem, ideértve a szüleimet is."


Novemberben újabb nagy európai FFDP turné következik, ezúttal a Papa Roach és a Devil You Know társaságában. A bécsi koncert november 21-én lesz a Gasometerben.

 


FIVE FINGER DEATH PUNCH - Jekyll And Hyde (a 2015-ös albumhoz)
Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS