EKTOMORF - "Az új album nyitó témáját, az I című számot a Pokolgép Tökfej dala ihlette"

Az új album mellé Outcast címmel egy könyv is megjelenik Zoliról és a bandáról

2015. szeptember 20. (vasárnap) 16:37 | utoljára módosítva: 2015. szeptember 20. (vasárnap) 16:37

Aggressor címmel október 23-án jelenik meg az új Ektomorf album, amelynek borítóját Chris Blomenkemper készítette. Az új lemezzel egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyv is megjelenik Outcast címmel, amelynek szerzője Kiss László.


A könyv előzeteseként most elolvashatod, hogy Zotya mit mondott az Aggressor albumról Kiss Lacinak:


"Bízvást kijelenthetem, az Ektomorf történetének eddigi legjobb albuma jelenik meg idén. S aki megveszi, a valaha elkészült legjobb lemezborítónkra is szert tesz. Emésztgetés előtt áll, friss az élmény, de már sokszor meghallgattam a kész verziót, edzés közben, autóban, otthon, és érzem, hogy nagyon ütős, nagyon jó. Kíváncsi leszek a visszajelzésekre.

Biztosra veszem, hogy ez a brutális és tömör, de letisztultan erős hangzás meg a sok-sok téma, amit belepakoltunk a dalokba, elnyeri majd a hallgatók tetszését.

A nyitó témát, az I című számot a Pokolgép Tökfej dala ihlette, amikor azt énekli az ikonikus és a mai napig példaképnek számító Kalapács József, hogy 'Nem, én nem változom, én nem alkuszom, / A világgal állandó harcban vagyok, nem alkuszom'. Ezt akár én is írhattam volna.

Emlékszem, az egyik haveromnál hallottam – náluk láttam életemben először lemezjátszót, azon nyomattuk a Pokolgép Pokoli Színjáték című albumát. Nagy hatást tett rám, az első perctől imádtam. Az Éjféli Harang daluk miatt mentem be fordított kereszttel a nyakamban a templomba: 'És leült az Ördög az orgonához, / A sánta kántor menekült. / A zsoltár metalba váltott, / Nem a vég volt ez, csak a kezdet!' Óriási! Elképzeltem a jelenetet, kész Stephen King-regény, az egész falu odabent görnyed és imádkozik a misén, mire föltárul az ajtó, és ott áll az Ördög. Aki nem rajzfilmszerű figura, hanem ember.

A lemezt felvezető intro is kurva jól sikerült, Tue Madsen nagyon-nagyot alkotott. Nemcsak a Gladiátor című filmet idézi, de azokat a jellegzetes dél-békési forró nyarakat is, amikor közeledik a vihar, beborul az ég, s már nem sötétkék, hanem fekete a felhők óriási tömege, és dörgés még nincs, de a távolban fölvillannak az első villámok, érezni a levegőjét, a hullámait a hamarosan bekövetkező csapásnak.

Nekem például ezt is jelenti Mezőkovácsháza, és ehhez a hangulathoz nagyon passzolt a Pokolgép sátánista szövegekkel jelentkező zenéje gyerekkoromban. Vagy amikor apámmal kimentünk a határba, akár csak csúzlival fácánokra lövöldözni, és állunk, és előttünk a borzasztó nagy tágas semmi. Ezek az élmények, hangulatok a mai napig itt vannak, természetes módon kerülnek bele a zenémbe is. Sötét lesz tőle, mély. Amilyen az Aggressor egyetlen instrumentális dalának, a Mementónak a tónusa is. De gyakorlatilag az egész lemezé."

A könyvet előrendelni továbbra is itt lehet -
katt!Az intróval együtt 14 tételes, Magyarországon felvett új Ektomorf album producere ezúttal is Tue Madsen volt, a Cannibal Corpse frontembere, George "Corpsegrinder" Fisher pedig az Evil By Nature dalban vendégszerepel.


"Még tavaly novemberben megbeszéltem George-dzsal, hogy lesz az új Ektomorf lemezen egy közös dalunk - mondta a közös munkáról korábban Farkas Zotya. - A nyári budapesti Cannibal Corpse koncert tökéletes alkalmat nyújtott arra, hogy felvegyük a részeit, szóval elvittem magammal egy kis házistúdiós cuccot, és a buli előtt az öltözőben fel is vettük George témáit.

Hatalmas élmény volt, a felvétel meg gyilkos lett! A dal címe Evil By Nature, és biztosak lehettek benne, hogy maximálisan bezúzza majd az arcotokat! Készüljetek fel rá!"


www.facebook.com/EktomorfOfficial


EKTOMORF - Outcast (live on EMGtv - a felvétel az első USA-turné során készült, 2015)

 EKTOMORF - Aggressor
(10/23 - AFM)

01. Intro
02. I
03. Aggressor
04. Holocaust
05. Move On
06. Evil By Nature (feat. George "Corpsegrinder" Fisher - Cannibal Corpse)
07. You Can�€™t Get More
08. Emotionless World
09. Eastside
10. Scars
11. Damned Nation
12. You Lost
13. You�€™re Not For Me
14. Memento 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
BAJNOK & ZEFI - 40 év - 4 közös zenekar - 40 dal - közel 40 előadó
2020. november 27. (péntek) 12:33

"40 év, 4 közös zenekar, és rengeteg korszakalkotó dal... Zeffer "Zefi" András és Kékesi "Bajnok" László 20-20 szerzeményét vették fel újra a december 18-án megjelenő Bajnok & Zefi 40 lemezre. A 4 évtized közös zenekarainak (P. Mobil, TRB, RockBand és Mobilmánia) dalai a Mobilmánia zenészei mellett fantasztikus sztárvendégek előadásában hallhatók a jubileumi dupla CD-n, amely már előrendelhető. A dalokba egyesével bele is lehet hallgatni."     A dupla CD-n P. Mobil, TRB, RockBand és Mobilmánia dalokat énekeltek: Balázs Fecó, Charlie, Nyerges Attila, Pataky Attila, Paksi Endre, Szirota Jennifer, ✝Tunyogi Péter, Vikidál Gyula, Roy, Nagy Feró, Takáts Tamás, Varga Miklós, Szolnoki Péter, Kalapács József, Keresztes Ildikó, Rudán Joe, Szandi, Sipos Tamás, Sipos Péter, Kozma Tamás, Kiss Zoli, Kálmán György, Gamsz Árpád, valamit Kékesi László és Zeffer András További közreműködők:...

BALÁZS FECÓ - Koronavírusban hunyt el a legendás zenész
BALÁZS FECÓ - Koronavírusban hunyt el a legendás zenész

69 éves korában elhunyt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész, a Korál és a Taurus zenekar alapítója, frontembere, a Neoton egykori tagja. Balázs Fecó...

SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP
SCOUR - Új EP Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől, hat dallal itt a Black EP

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour a mai napon jelentette meg a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t máris...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, dalpremier: Freedom - The Wolves Within

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a Freedom - The Wolves Within dallal lehet ismerkedni. Az...

SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX
SODOM - Végighallgatható az új album, itt a Genesis XIX

Megjelent és végig is hallgatható a Sodom új stúdióalbuma, a 12 nótás Genesis XIX. Az új Sodom lemez borítóját Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth stb.) készítette, a...

PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS