IRON MAIDEN - A Billboard 4. helyén nyitottak, a Death Punch meg a 2.-on

Lemezről-lemezre sikeresebbek az USA-ban

2015. szeptember 14. (hétfő) 08:43 | utoljára módosítva: 2015. szeptember 14. (hétfő) 08:44

A Billboard lista 4. helyén debütált az Iron Maiden szeptember 4-én kiadott monstre dupla albuma, a The Book Of Souls, így két hellyel lemaradt az új Five Finger Death Punch lemez, a Got Your Six mögött.

Bathory Zoliék már sorozatban a harmadik alkalommal kerülnek az összesített amerikai eladási eredmények alapján összeállított Billboard lista 2. helyére. A Got Your Six lemezből 119 ezer példány talált gazdára az első héten (114 ezer album - és ez 2 ezer példánnyal még több is, mint amennyi a 2013-ban kiadott The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell: Volume 1 albumból fogyott az első héten).


Ami az Iron Maident illeti, a The Book Of Souls lemez összesített első heti eredménye (albumeladás, dalletöltés, stream) 75 ezer példány, ami 74 ezer tiszta album eladást jelent. A Nielsen mérési módszert 1991-ben vezették be az USA-ban, azóta ez a legjobb elsőhetes Maiden eredmény.

Az X Factor (1995) 6 ezer példánnyal nyitott, a Virtual XI (1998) 10 ezerrel, a 2000-es Brave New World 38 ezerrel, a 2003-as Dance Of Death 40 ezerrel, a 2006-os A Matter Of Life And Death 56 ezerrel, a legutóbbi Maiden lemez, a 2010-es The Final Frontier pedig 63 ezer példánnyal.

A szeptemberi HammerWorld magazinban, címlapján az Iron Maiden frontembere, Bruce Dickinson, bővebben is olvashatsz a lemezről, és a lapban egy alapos Dickinson interjút is találsz.Az új Iron Maiden album - egy monstre dupla lemez - The Book Of Souls címmel jelent meg szeptember 4-én, az albumhoz kapcsolódó turné pedig 2016 februárjának végén startol az USA-ban, és ezúttal egy Boeing 747-es, azaz egy Jumbo Jet szállítja majd a bandát. A Book Of Souls turné a hét kontinensből hatra eljut majd, és több, mint 88.500 kilométert utazik majd az Ed Force One repülő. 35 országban lesznek Iron Maiden koncertek, és első ízben jut majd el a csapat Kínába, valamint El Salvadorba.

 Bruce Dickinson már dolgozik azon, hogy megszerezze a pilótaengedélyt a masszív, 4 motoros Jumbo Jetre, amely csaknem kétszer akkora és több, mint háromszor akkora súlyú, mint az a Boeing 757-es, amelyet vezetve lebonyolította a Maidennel a 2008/2009-es és 2011-es turnékat. Az új Ed Force One a banda mellett a stábot és a több, mint 12 tonnányi felszerelést is szállítja majd.

A turné pontos helyszínein és dátumain jelenleg is dolgoznak, az azonban már biztos, hogy három amerikai bulival indul a turné 2016 februárjának végén, majd Közép- és Dél-Amerika következik, utána pedig újabb 10 USA-beli koncert jön március végén, valamint kanadai bulik április elején.

 Kanada után Japán és Kína (első alkalommal) következik, aztán Új-Zéland és Ausztrália, majd Dél-Afrika, ahol Bruce Dickinsonnal még nem játszott a Maiden. 

Az alapos Európa-turné május végén indul el és egészen augusztus elejéig tart majd. Ez lesz az első alkalom, hogy Európában is használni fogják az Ed Force One-t (leszámítva Bruce Fan Club-os spéci kalandozásait).


Bruce Dickinson:

"Amikor az Air Atlantic Icelandic-es barátaim révén adódott a lehetőség, hogy lízingeljünk egy 747-est a The Book Of Souls turnéra, természetesen azonnal ráugrottunk. Ki nem tette volna meg? A 747-es legnagyobb előnye, hogy kolosszális a mérete és a raktere is, így minden átalakítás nélkül magunkkal tudjuk vinni a teljes színpadi cuccunkat, beleértve a látványelemeket. Noha a korábbinál több cuccot nem tudunk magunkkal vinni, de ez a megoldás így is sokkal idő- és költségtakarékosabb, mintha a 757-est használnánk. Azaz praktikusabb.

Mindössze csak le kell festeni a repülőt és néhány ülést áthelyezni. Így ráadásul sokkal több helyünk lesz, és nemcsak a zenekarnak, hanem a stábnak is. Szinte minden egyes stábtag egy teljes sornyi helyet kap, hogy igazán kipihenhesse magát. Továbbá valqmivel gyorsabb is a 747-es, és egy feltöltéssel nagyobb távot tud megtenni (kb. 13 ezer km), azaz nem lesz szükség annyi újratankolós megállóra, mint a 757-essel.

Noha minden apró részletet kidolgoztunk már a masszív turné logisztikájával kapcsolatban, mielőtt nekivágnánk az útnak, még meg kell tanulnom vezetni a 747-est! Szóval jelenleg is képzem magam, hogy pilótája és kapitánya lehessek a gépnek  Mindez a walesi repülőgépjavító üzememben történik, a Cardiff Aviationnél, ahol nemrég sikerült beszereznünk egy nagyon kellemes 747-es szimulátort. Alig várom, hogy elkezdhessek gyakorolni rajta!


 
A dupla CD, illetve tripla LP formátumokban megjelent The Book Of Souls a brit metal legenda első stúdióanyaga a 2010-es The Final Frontier óta, összességében pedig a 16. stúdiólemezük. Ezúttal is Kevin Shirley volt a producer, akárcsak a 2000-es Brave New World lemez óta minden Maiden albumnál.


Az új album már idén tavasszal megjelenhetett volna, azonban Bruce Dickinsont nyelvrákkal kellett kezelni, és csak május közepére derült ki, hogy sikerült legyűrnie a kórt.

 


IRON MAIDEN - Speed Of Light (a 2015-ös The Book Of Souls albumhoz)
IRON MAIDEN - Werkfilm a Speed Of Light kliphez (rendező/producer: Llexi Leon)


Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS