BORNHOLM - Egykori Tormentor basszusgitárossal erősítettek

Az új album kész, kiadásra vár

2015. szeptember 13. (vasárnap) 09:01 | utoljára módosítva: 2015. december 14. (hétfő) 11:49

Új basszusgitárossal, valamint Sregh énekes nélkül halad tovább a megkezdett úton a Bornholm. Havancsák Gyula helyét a Tormentor egykori basszere, Farkas György vette át.


www.facebook.com/bornholmofficial


"Az elmúlt évünk viszonylag csendesen telt, bár a háttérben nagyon sok minden történt a zenekaron belül. Jó ideje megváltunk Sregh énekestől, ahogy ezt az utóbbi koncerteken tapasztaltátok. Az énekesi/frontemberi posztot ezután - és innentől véglegesen - Sahsnot (Sallai Péter) tölti be.

Az áprilisi Dürer Kert, a csehországi Plzen és a német Ragnarök fesztivál után Havancsák Gyula, azaz Hjules és a Bornholm útjai is kettéváltak. Nagyon jó viszony maradt meg köztünk, de többet szeretne foglalkozni a magánélettel, ezért ez a lépés látszott a legmegfelelőbb megoldásnak. Ezúton is köszönjük az elmúlt 7 évet és a rengeteg közös, elképzelhetetlenül sok emlékezetes pillanatot, amiben az utóbbi pár évben részünk volt.

Azonban a Bornholm egy cseppet sem áll le, vagy köt kompromisszumot. Idén októberben részt veszünk a Thyrfing és a Skogen társaságában egy rövid Európa-turnén Aalen, Berlin, Sélestat és Vosselaar állomásokkal, már alig várjuk, hogy újra színpadon álljunk!

A basszusgitárosi poszton Farkas György a néhai Tormentorból, Watch my Dyingból és még rengeteg más későbbi formációból lehet ismerős az elkövetkezendő koncerteken.

A soron következő Bornholm lemez elkészült, Primaeval Pantheons lesz a címe, és továbbra is megjelenés előtt áll. A keverést ismét Scheer 'Max' Viktor végezte a Pannónia Stúdióban, a maszter Paul Ericksen munkája, aki olyan nevekkel dolgozott korábban, mint a Scorpions, vagy akár Santana. Ez furának tűnhet, de egy hihetetlenül profi arc, akinek kihívás volt a lemezzel foglalkozni, nem tudjuk eléggé megköszönni.

A hangzás nyersebb lett, némileg komorabb hangvételű, sokkal okkultabb szövegvilágú anyag született. 9 tételre van bontva az anyag, sok okkult utalással, nem túl tipikus megközelítéssel, rengeteg pogány, gnosztikus ihletettségű mondanivalóval.


Soha nem volt a Bornholm egy mai értelemben vett 'pagan' metal banda - talán a 90-es évek végén, vagy a 2000-es évek elején tapasztalt sötétebb, ridegebb és megalkuvás, vidámkodás nélküli érában vállaltuk volna ezt a megnevezést, de ma már semmiképp -, így a lemez természetes módon távolodik el ettől, de az ideológiai, vagy zenei stílus továbbra is tipikusan Bornholm.

Esetleges itthoni koncertek, további dátumok alakulóban vannak, erről későbbi hírekben vagy a Facebook oldalon informálunk mindenkit! (fotók: metalshots.de)."

www.bornholm.hu

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS