SLAYER - Hivatalos dalpremier: You Against You

Szeptember 11-én kijön a Repentless album

2015. szeptember 5. (szombat) 08:30

Már egy hét sincs hátra az új Slayer album megjelenéséig, és a szeptember 11-én boltokba kerülő Repentless lemezről most már a You Against You című tétel is meghallgatható.


A Slayer legutóbbi albuma a 2009-ben kiadott World Painted Blood volt.

Tom Araya és Kerry King mellé Paul Bostaph dobos sorakozott fel 2013-ban (aki korábban kétszer is volt már a csapat tagja), Jeff Hannemann utódja pedig az Exodus gitáros Gary Holt, aki azonban a dalszerzésben nem vett részt, de szólózik az új nótákban.

A Repentless album Terry Date producerrel készült.

 


SLAYER - You Against You (a 2015-ös Repentless albumról)
SLAYER - Cast The First Stone (a 2015-ös Repentless albumról)
SLAYER - Repentless (a 2015-ös Repentless albumhoz)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Slayer novemberben az Anthrax és a norvég Kvelertak társaságában fog turnézni Európában, de még mindig nincs szó magyar állomásról. Az azonban biztos, hogy november 7-én a bécsi Gasometerben játszik a három banda.

A lemez kapcsán Kerry King gitáros interjút adott a Village Voice-nak. Jeffről, a világvégéről, a gitárszólókról és a szövegekről is, többek között.
Jeff Hanneman daláról, a Piano Wire-ről:

"Nem tudtam róla, egészen addig, amíg Tom (Tom Araya basszer/énekes) nem szólt a dalról. Nem beszéltem Jeffel erről a számról, mert igazán nem volt szükséges felügyelnem őt. Ha megírta, elég biztos voltam benne, hogy rendben van a dal. A II. világháború valamelyik részéről írta, mert nagy mániája volt a II. világháborús történelem. A pontos esetet nem ismerem, de tudni lehet, hogy a németek elrettentésül zongorahúrokon lógatták ki az ellenségeiket az épületekre. Ez egy nagyon általános leírás."Arról, hogy számít-e az új szövegek kapcsán némi félreértésre, akár botrányra:


"Talán. Mindig találnak valamit. De valójában, nem hinném, hogy lesz ilyen. Szerintem már eléggé érzéketlenné tettük az embereket, hozzászokhattak már az ilyesmi dolgokhoz."Az extrém szövegeknek is van határa King szerint:

"Van egy adott pont, amikor már nevetséges lesz, azaz nem ijesztő vagy karcos. Próbálok megmaradni ezen az ijesztő oldalon. Ez számomra is sokkal érdekesebb."Az Implode dal apokaliptikus hangulatáról ("Standing room only all the world will attend, Front row center to the ultimate end"):

"Személy szerint nem gondolom azt, hogy a világnak vége lesz, de a világ el fogja pusztítani az emberiséget, mert az vírusnak tűnik. Nem azt mondom, hogy ez már a jövő héten bekövetkezik, vagy hogy mostantól számított tíz éven belül. Csupán annyit mondok, hogy eljön az az idő, amikor már annyira elkúrjuk ezt a bolygót, hogy valami történni fog. Lényegében megsemmisül az emberiség. De ez a nóta nem erről szól. Ez csak a saját véleményem. A dal általánosabban szól erről a dologról, nem szerepel benne a végítélet dátuma."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SLAYER - Implode (új dal, 2014)

 

 

 

 

 

 

 Gary Holt gitárosról:


"Azzal, hogy Holt a bandában van, az én játékom is változott, ez világos. Még mielőtt a bandába került volna, mindig is dicsértem Garyt a gitárújságoknak, mert a mi korunk Glenn Tiptonjának tartom, olyan értelemben, hogy nem kap kellő elismerést. Még akkor is, ha a Judas Priestet mindenki ismert, igazán senki sem emlegette Tiptont.

Szerintem ez egy tragédia, mert megannyi újítás mögött ő állt, és megannyi remek heavy metal dal és riff mögött is. Most, hogy Holt velünk játszik, nekem is észnél kell lennem, mert nem hagyhatom, hogy az új srác szétrugdossa az öreg Slayer fickó seggét! (nevet)

Jóval felkészültebben álltam neki a szólózásnak. Ezen az új albumon felnyomtam a szólóim felét, aztán jött Holt és ő is szólózott. Hallotta, hogy mit játszottam és ahhoz igazodva szólózott. Én is meghallgattam, hogy miket játszott, és annak megfelelően nyomtam fel a többi szólómat.

Néhány esetben nagyon is figyeltem, hogy igazodjak a játékához, így olyan a végeredmény, mintha közösen komponáltuk volna meg a szólókat. Ami a gitárt illeti, ez a lemez is egyértelműen olyan, mint amilyen a Slayer mindig is volt."Arról, hogy meghatározó tagok nélkül érdemes-e folytatni a Slayert. Korábban Araya megfogalmazott némi kételyt ezzel kapcsolatban...

"Én bizonyosan nem. Nem vagyok egy közösségi médiás fickó, mert nincs időm az ilyen ostobaságokra. Úgy értem, hogy mindazokra, akik ostobaságokat posztolnak. Amikor kijön majd a lemez, nyilván lesznek, akik azt mondják, hogy 'Ó, ez csak a fél-Slayer. Jeff halála után abba kellett volna hagyniuk.'. Az én válaszom erre az, hogy mi lett volna, ha Bon Scott halála után leáll az AC/DC? Mennyi királyságról maradtunk volna le?"Az európai promó-kör tapasztalatairól:

"Az ember megtudja állapítani, amikor csak úgy fényesítik a seggét, de az európai sajtó valóban eldobta magát az anyagtól. Nem tudták visszatartani az extázisosságukat. Ott vagyunk ezzel az albummal, ahol lennünk kell."A címadó dalról, amit King HannemAnthemnek is nevez:

"Az ötlet a Slayeren alapszik. A Slayerben nincs megbánás, mindig is ilyenek voltunk. Azt mondtam, hogy 'Tudod mit? Írnom kéne egy dalt arról, hogy Jeff hogyan látta a világot, mert ahogy ő látta, az pontosan az volt, ahogy a Slayer is látta. Plusz egy kis 'jeffizmus'... Egyszerre volt könnyű és nehéz. A nehéz az volt benne, hogy igazságot szolgáltassunk vele, nem akartam csak úgy összedobni valamit. Azt akartam, hogy tömör, erős legyen, és olyan mély, amennyire csak lehetséges, de anélkül, hogy túl személyes lenne."


 

 

 

 

 

 

SLAYER - When The Stillness Comes (új dal, 2015)SLAYER - Repentless
(09/11 - Nuclear Blast)

01. Delusions Of Saviour
02. Repentless
03. Take Control
04. Vices
05. Cast The First Stone
06. When The Stillness Comes
07. Chasing Death
08. Implode
09. Piano Wire
10. Atrocity Vendor
11. You Against You
12. Pride In PrejudiceFormátumok:
- Limitált verziós CD + Blu-ray digipak (SLAYER Live At Wacken 2014 Blu-ray + Repentless Documentary werkfilm)
- Limitált verziós CD + DVD digipak (SLAYER Live At Wacken 2014 DVD  - Repentless Documentary werkfilm)
- Szigorúan limitált példányos 12-inches Box (CD + Blu-ray digipak, DVD, exkluzív Repentless 12-inches picture vinyl; SLAYER Live At Wacken 2014 CD; 12-inches fotókártya; 12-inches kihajtogatható poszter)
- hagyományos CD (jewel case)
- Kihajtható borítós vinyl (vinylre maszterizálva)
- Digitális (az üsszes létező digitális platformon)
- Limited verzióban: Metal Eagle Edition (csak a Nuclear Blastnál:
media.nuclearblast.de/bands/Splash/slayer/repentless/eagle/index.html)

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS