SOULFLY - Szöveges videóval az első új dal: We Sold Our Souls To Metal

Július 7-én koncert az A38 Hajón, vendég: Insane

2015. június 30. (kedd) 18:39

Az új Soulfly album augusztus 14-én jön ki Archangel címmel, és máris megismerkedhetsz az első friss dallal, a szöveges videóval kísért We Sold Our Souls To Metal tétellel.


Az új album borítóját Eliran Kantor (Sodom, Testament, Sigh, Hate Eternal stb) készítette, az anyag producere Matt Hyde volt.

A CD limitált verzióján egy Napalm Death feldolgozás is helyet kap majd.


A Soulfly idén nyáron sem hagyja ki Budapestet, július 7-én az A38 Hajón fognak játszani Maxék. Vendégzenekar: Insane.

A koncert Facebook oldala"Igazán király anyag lesz - mondja Max az új albumról. - Nagyon egzotikus, misztikus, igazán bibliai... Ismét nagyon, nagyon súlyos a cucc. Komoly hatással volt rá, amit mostanában hallgatok: 1349, Belphegor, Behemoth... Egy csomó death metalt hallgatok az utóbbi időben. Ne is kérdezd, hogy miért. Szimplán csak kib...ottul szeretem az extrémitását. Szóval, igen, egy nagyon király anyag lesz. A tizedik albumunk. És roppant módon izgatott vagyok miatta. Aztán úgy másfél-két éven át turnézni fogunk vele, megállás nélkül."


Korábban Max így fogalmazott az új lemezről:

"Ez egy érdekes album. Egyike az olyan albumoknak, amelyek egy életben csak egyszer születnek. Igazán őrült hangzások és nagyon eltérő dimenziók... Kísélkezetősebb lesz, mint a többi. De továbbra is pokoli súlyos és továbbra is gyors. És Zyon (Max fia) dobol rajta. Tényleg nagyon jól nyomja. A fiatal Dave Lombardo-ra emlékeztet. Igazán nagyszerűek a pörgetései, mindenkit ledöbbentett a stúdióban. Matt Hyde volt a producer, aki a Slayerrel is dolgozott korábban. Szóval, ez nagyon király, egy igazán jó kis csapat."


A We Sold Our Souls To Metal című új Soulfly dalról, amit korábban metal himnuszként írt le, külön is mondott pár mondatot:


"Amikor megmutatod valakinek, azonnal hatással van a hallgatóra. Az ilyesmi csak úgy megesik. Nem lehet megmagyarázni. Kíváncsi voltam a reakciókra, úgyhogy megmutattam néhány embernek, csak hogy lássam, mit gondolnak róla. És mindenki azt mondta rá, hogy 'Ez annyira őrült, alig várom, hogy élőben is hallhassam!'.

Van a kórusban egy ilyen New York Hardcore stílusú együtténeklős rész, egy ilyen csordavokálos téma. Nagyon nagy móka és mindenki együtt énekelheti. Ezért gondoltam azt, hogy himnusz lehet belőle. A refrénje olyan, hogy minden rajongó együtt fogja nyomni, és mond is valamit. 'We sold our souls to metal' - szerintem minden metalos ezt érzi, mármint, hogy ez egyfajta szerződés, eladtuk a lelkünket ezért a zenéért, amit annyira szeretünk.

Szóval, ez olyasmi, amit szerintem amolyan büszkeséggel fognak énekelni. Legalábbis úgy gondolom, hogy ez történik majd, amikor kijön. És a végén meg nagyon is Pink Floyd-módra zárul a dal, ami igazán fura és különleges. Nem is tudom, miért így csináltuk meg. Azt sem tudom, hogy jó döntés volt-e, de ilyen lett. Marc (Marc Rizzo gitáros) teljesen eszement gitárokat pakolt a végére, mintha.... A totális metalból átmegy ilyen őrült Pink Floydba, mégis működik. Tényleg nagyon vad lett. Mi meg bírjuk a vad cuccokat. Mindig is vonzódtam a bizarr, fura dolgokhoz, és ez egyértelműen bizarr, de jó értelemben."

SOULFLY - We Sold Our Souls To Metal (szöveges videó a 2015-ös Archangel albumhoz)


A Soulflyban Max Cavalera mellett a fia, Zyon dobol már 2012 óta, Marc Rizzo a gitáros (2003 óta), a basszer pedig egészen mostanáig Tony Campos volt, aki a 2010-ben kilépett Bobby Burns helyét vette át. Campos azonban most kiszállt Max csapatából és átigazolt a Fear Factorybe.

SOULFLY - Archangel
(08/14 - Nuclear Blast)

01. We Sold Our Souls To Metal
02. Archangel
03. Sodomites (feat. Todd Jones - ex-Terror, Nails)
04. Ishtar Rising
05. Live Life Hard! (feat. Matt Young - King Parrot)
06. Shamash
07. Bethlehem’s Blood
08. Titans
09. Deceiver
10. Mother Of Dragons (feat. Richie Cavalera & Igor Cavalera)

Bónuszdalok a limtált verzión:
11. You Suffer (Napalm Death feldolgozás)
12. Acosador Nocturno
13. Soulfly X

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
FATAL ERROR - Dupla lemezük született, új dal és videoklip: Veled más a helyzet
2021. május 5. (szerda) 17:28

Művirágok karneválja címmel júniusban jelenik meg a Fatal Error negyedik nagylemeze, pontosabban az első fele, ugyanis egy dupla lemezanyaguk készült el. Friss előzetesként a klippel kísért Veled más a helyzet dallal lehet ismerkedni. "Íme, a legújabb klipünk és dalunk, a Veled más a helyzet! Az egyik különlegessége, hogy énekfronton Mirtse Kori közreműködik benne a Kontraszt zenekarból." (Fotó: Bikali Sándor)   www.facebook.com/fatalerrorzenekar   "A 2021-es év tartalmasnak ígérkezik a Fatal Error számára, ugyanis egy dupla lemezzel készülnek Művirágok Karneválja címmel. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, most ennek egy előfutárát hozták el Veled más a helyzet címmel;n megszületett az első duett a zenekar történetében. Rimóczi Zsola frontember: 'Amikor megírtuk a dalt, a témája és a dinamikája miatt eleve női énekkel képzeltük el, Korit évek óta ismerjük, a tavalyi...

HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj
HAVARIA HONKAKKA - Új dal és videó Hajdú-Biharból: Idealizálj

Idealizálj címmel tette közzé videóval kísért legújabb dalát a Havaria Honkakka zenekar. "Zenekarunk 2009-ben alakult Hajdú-Bihar megyében, azon belül Berettyóújfaluban, ami...

LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy
LANTLÔS - Hét év után új album érkezik, klippel az első dal: Lake Fantasy

Wildhund címmel július 30-án jelenik meg a Lantlős post rock/metal vonalas német Lantlős ötödik albuma, a 2014-es Melting Sun lemez utódja, első előzetesként pedig a videoklippel...

LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom
LEPONEXX - Új lemezelőzetes dal és klip a köröstarcsai csapattól: Nem adom

Nagylemezre gyúr a köröstarcsai Leponexx zenekar, friss előzetesük a Nem adom című tétel "Mi vagyunk a Leponexx zenekar Köröstarcsáról. A zenénk leginkább amolyan dallamos groove...

DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread
DAMNATION - Új dal a tavaly alakult hazai old school death metal csapattól: The Colossal Dread

A banda új, 2020 nyarán állt össze a brigád Makón, mégpedig az ex-Thy Catafalque gitáros, Juhász János irányításával. A zene régisulis death metal, a bemutatkozó EP pedig május...

ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink
ALESTORM - Jön a koncert DVD, friss előzetes: Drink

Live In Tilburg címmel egy koncertanyaggal jelentkezik május 28-án a kalózmetalos Alestorm, Bodor Máté csapata. A CD/DVD/BluRay kiadvány legfrissebb előzetese a Drink nóta felvétele....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS