CRADLE OF FILTH - Dani Filth a legtöbb botrányt okozó metal pólóról

Július 10-én jelenik meg az új album

2015. június 29. (hétfő) 16:33 | utoljára módosítva: 2015. június 29. (hétfő) 17:14

Hammer Of The Witches címmel július 10-én jelenik meg a Cradle Of Filth új albuma, a frontember Danit azonban nem az új anyag, hanem a számos vitát kiváltó 1993-as Cradle Of Filth póló (elején egy maszturbáló apáca, a hátán 'Jesus is a cunt' felirat) kapcsán faggatta ki a Rolling Stone.


Az évek során több letartóztatatást is eredményezett a póló, Angliában éppen úgy, mint az USA-ban vagy Ausztráliában.

1997-ben még az akkori COF-dobost, Nick Barkert is letartóztatták a brit rendőrök a póló viseléséért, miközben arra várt a banda Doverben, hogy felszállhassanak a kompra. Barker végül nem kapott pénzbírságot, csak pár órán át kényszerült arra, hogy a hatóság vendégszeretetét élvezze, így még a Dynamo fesztiválos fellépést sem kellett lemondani a Cradle-nek.

Legutóbb idén feruárban okozott problémát a design, egy új-zélandi pólókiállításon az egyik látogató szimplán lefújta fekete festékkel azt a vitrint, amelyben elhelyezték a 22 éves pólót.

"Az egész dolog egy nagy bolondság volt, azt hiszem. 1993 írtunk, és épp az Emperorral készültünk egy turnéra. Volt egy másik pólónk akkoriban, azon a feleségem szerepelt, fullos black metal cuccban, és az volt mellé a felirat, hogy The Black Goddess Rises. De a turné miatt gyorsan szükségünk volt egy friss pólóra is, és akkor már megvolt a Vesta-maszturbációs mintánk a felirattal, de a póló hátára is ki kellett találnunk valamit.

Elkezdtünk agyalni rajta, és már nem is emlékszem, hogy melyikünk dobta fel az ötletet. Egy jót röhögtünk rajta, hogy ez mennyire anarchikus már. El tudod képzelni ezt a feliratot egy póló hátán? Aztán összenéztünk és belevágtunk. Már akkor is úgy éreztük, hogy ezzel egy kicsit túllövünk a célon.

 A feleségem épp egy pólógyártónál dolgozott a városkában, ahol éltünk (Hadleigh, Suffolk megye), de a tulaj kerekperec megmondta, hogy ezt a mintát nem hajlandó kinyomtatni. Végül egy rakás céget megkerestünk a környéken, és sikerült is találnunk egyet a szomszédos városkában, ahol megcsinálták nekünk, igaz, pult alatt, titokban, készpénzért. Határozottan emlékszem arra, hogy amikor mentem a kész áruért, a fickó suttogva igyekezett minél hamarabb túlesni a dolgon, és még a nyomatokat is odaadta, mert nem akarta, hogy nyoma maradjon, hol is készült a póló. Ez azért elég vicces volt..."

Hülye lennék nem elismerni, hogy a póló valóban durva és sértő volt. Veszélyes dolog az utcán viselni, ez tény. Én személy szerint ma már fel sem venném. Úgy értem, hogy 41 éves vagyok! Annak idején persze én is hordtam, de az emberek nem értik, hogy az ilyesminek megvan a maga helye és ideje. Koncertre felvenni? Azzal nincs probléma. De néhány ember csak lesett, amikor lement benne a plázába és letartóztatták a pólóminta miatt. Szerintem ezek az arcok rosszul ítélték meg a helyzetet..."


2002 táján, amikor a Cradle az Ozzfesten játszott, nem is árusíthatták ezt a pólót.

"Tudom, hogy Sharon Osbourne nem volt elragadtatva a pólótól! (nevet) De a tiltás inkább annak volt köszönhető, hogy esetleg több pólót adtunk volna el, mint Ozzy. Szerintem inkább ez állt a döntés hátterében. És ez a lényeg - az embereknek tényleg bejött ez a minta. Ismerek olyanokat is, akik megvették, de hordani sosem akarták. Azért kellett nekik, mert ez már egy darabka történelem!"A neten nagy sikert aratott egy Bloodstock fesztiválon készült kép, ahol a póló mellett egy Jézusnak öltözött metalos álldogál.

"Ott üldögél két srác a füvön, a távolban a színpad is látszik, és az egyikükön ott van ez a Jézus-póló. Mellettük meg ott áll Jézus, valaki aki beöltözött Jézusnak, és kimondottan dühösnek látszik. Tökéletes fotó!" (nevet)


Dani szerint a 'cunt' (picsa) szónak is szerepe van abban, hogy a póló ilyen hírhedtté vált.


"Ez ma is a káromkodások 'nagy örege', nem igaz? Eggyel még durvább, mint a fuck. De a téma is nagyban hozzájárult a dologhoz. Ez egy nagyon is anarchikus kijelentés. Nem sátánista, hanem anarchikus. Igazából nem is Jézust akartuk megcélozni ezzel, inkább amolyan lázadó jellegű dolog volt ez, támadás valami ellen. Jézus helyett bármi lehetett volna ott, Elvis vagy Hitler is..."
 

 

 

 

 


Az új COF albumról elsőként a klippel kísért Right Wing Of The Garden Triptych dalt tették közzé Daniék, majd ezt követte a Deflowering The Maidenhead, Displeasuring The Goddess tétel.

A Hammer Of The Witches lesz a Cradle Of Filth első albuma az új gitárosokkal, a cseh Ashokkal (ex-Root, ex-Inner Fear) és a skót Richard Shaw-val (Emperor Chung, NG26). Dani szerint egy remek hangzású, gyors tempójú, de rémisztő hangulatú anyag várható jó sok ikergitárral.

Cradle Of Filth:
Dani Filth - énekes
Martin Skaroupka - dobos
Daniel Firth - basszer
Richard Shaw - gitáros
Ashok - gitáros
Lindsay Schoolcraft - billentyűs hangszerek, énekwww.facebook.com/cradleoffilth


Az új Cradle Of Filth albumota XV. századi boszorkányperek inspirálták, valamint a két német szerzetes, Heinrich Kramer és Jakob Sprenger 1486-ban kiadott boszorkányellenes könyve, a Malleus maleficarum. (Ez a könyv annak ellenére látott napvilágot, hogy nem kaptak rá engedélyt a kölni teológiai egyetemtől. Az invizítorként is hírhedt Kramer és társa rendszerezte a könyvben a boszorkányokkal kapcsolatos tudnivalókat és határozottan felszólították az embereket a boszorkányság üldözésére.)
 

A Hammer Of The Witches album borítójával kapcsolatban Dani Filth így nyilatkozott:


"A képet egy lett művész készítette, Arthur Berzinsh, és egy pazar áttekintése lett a líraiságnak. A gazdag reneszánsz témákra támaszkodik, egyben csodaszép, ám nyugtalanító jeleneteket ábrázol. A képek fele kimondottan ehhez a kiadványhoz született, míg a többi igazi Berzinsh klasszikus, remekül igazodva az album tematikájához..."
 


CRADLE OF FILTH - Deflowering The Maidenhead, Displeasuring The Goddess
(a 2015-ös Hammer Of The Witches albumhoz)

CRADLE OF FILTH - Right Wing Of The Garden Triptych
(a 2015-ös Hammer Of The Witches albumhoz)

 CRADLE OF FILTH - Hammer Of The Witches
(07/10 - Nuclear Blast)

01. Walpurgis Eve
02. Yours Immortally?
03. Enshrined In Crematoria
04. Deflowering The Maidenhead, Displeasuring The Goddess
05. Blackest Magick In Practice
06. The Monstrous Sabbat (Summoning The Coven)
07. Hammer Of The Witches
08. Right Wing Of The Garden Triptych
09. The Vampyre At My Side
10. Onward Christian Soldiers
11. Blooding The Hounds Of Hell

Bónuszdalok a digipack CD és vinyl verziókon:
12. King Of The Woods
13. Misericord


 

Hozzászólások

[015981]
Gion
Hoppá! November 9. (Barba Negra) Cradle koncert!! ;)
[015979]
Rossi93
Eközben Amerikában elfogadták a homoszexuálisok házasságát engedélyező törvényt, amit az egész világnak kötelező megünnepelnie és reklámoznia.

III. Móz 18.22.
Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az.
[015977]
deadpoem
Még 1996-ban Miskolcon meg tudtam venni ezt a pólót, bár egy kicsit módosított változatban. Az eleje ugyanez volt, de a "Jesus is a cunt" felirat nem ilyen nagy méretű, jól olvasható fehér betűkkel szerepelt a hátán, hanem kisebb, vörös, nehezen kivehető módon. Nem is tudtam elolvasni, úgy vettem meg :-D Aztán otthon, a konyhában ülve addig nézegette az egyik barátom míg sikerült kibogarászni az azóta híressé vált feliratot :) Az iskolában annyira nem díjazták :)
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
2020. november 28. (szombat) 09:16

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos (Megadeth, ex-Soilwork), 16 év után pedig megjelent a negyedik nagylemezük is. A 2004-es Necrosis lemez utódja Edder & Bile címmel jött ki, és végig is hallgatható. Az albumon két vendég is hallható: Jeff Becerra, a legendás Possessed főnöke, valamint Kam Lee, a floridai Massacre énekese, aki az egészen korai Death-ben is dobolt és hörgött.   www.facebook.com/cadavertheband Neddo: "Dirkkel még 2014-ben találkoztam, amikor a 70000 Tons Of Metal fesztiválon a Satyriconban helyettesítette Frostot. Gyorsan kiderült, hogy hatalmas rajongója a Cadavernek, én pedig akkoriban már dolgoztam pár új dalon, amelyeket egy esetleges szólóalbumra szántam. De aztán jött az ötlet, hogy Dirkkel összehozhatnánk a Cadaver harmadik...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS