IRON MAIDEN - Fénysebességgel érkezik majd az első kislemezdal

Augusztus közepén már meg is vehetjük

2015. június 23. (kedd) 16:19

Azt már tudjuk pár napja, hogy The Book Of Souls címmel jelenik meg szeptember 4-én az új Iron Maiden lemez, ami egy masszív dupla stúdióalbum lesz.


Az viszont friss infó, hogy az első kislemezdal augusztus 14-én jön majd ki, a nóta pedig a Speed Of Light lesz, ami Adrian Smith gitáros és Bruce Dickinson énekes közös szerzeménye.


A The Book Of Souls lesz a brit metal legenda első stúdióanyaga a 2010-es The Final Frontier óta, összességében pedig a 16. stúdiólemezük.


Bruce Dickinson betegsége miatt az idei turnézásról le kellett mondaniuk, de 2016 elején már elindul a koncertezés a friss anyaggal, amit Kevin Shirley-vel rögzítettek Párizsban még 2014 végén.

Az új album már tavasszal megjelenhetett volna, azonban Bruce Dickinsont nyelvrákkal kellett kezelni, és csak május közepére derült ki, hogy sikerült legyűrnie a kórt.


A The Book Of Souls egy 92 perces, 11 tételes monstrum lesz, az Iron Maiden első dupla stúdióalbuma, amelynek borítóját Mark Wilkinson készítette, aki már korábban is dolgozott a bandával.

Ami a dalszerzést illeti, ezúttal jóval változatosabb a kép, mint az megszokott. Steve Harris alapító basszusgitáros a 11 dal közül 7-ben szerepel szerzőként, társszerzőként. Az 1984-es Powerslave album óta első ízben fordul elő, hogy két teljes Bruce Dickinson nóta is szerepel a lemezen, egyikük pedig - a 18 perces zárótétel - a Maiden történetének egyik leghosszabb tétele. Az új albumon két Dickinson/Smith dal is hallható lesz.


"Ehhez az új anyaghoz másképp közelítettünk, mint ahogy korábban a felvételeink készültek - mondja a lemezről Steve Harris. - Egy rakás dal már akkor íródott, amikor a stúdióban voltunk, azonnal összepróbáltuk és fel is vettük őket, amíg még frissek voltak. Szerintem ez nagyon is hallatszik a dalokon, szinte élő érzetük van. Büszke vagyok a The Book Of Souls-ra, mindannyian azok vagyunk, és alig várjuk, hogy a rajongóink is hallhassák! Azt meg különösen várjuk, hogy jövőre turnéra is vihessük az új anyagot!"

"Igazán izgatottak vagyunk a The Book Of Souls miatt, és fantasztikusan éreztük magunkat az elkészítése közben - teszi hozzá Bruce Dickinson. - 2014 nyarának végén kezdtünk el dolgozni rajta, a felvételek a párizsi Guillame Tell stúdióban zajlottak, ahol 2000-ben a Brave New World lemezt rögzítettük, szóval ez a stúdió speciális emléket jelent számunkra. Örömmel észleltük, hogy ugyanaz a mágikus hangulat továbbra is adott! Szóval azonnal otthon éreztük magunkat és az ötletek elkezdtek repkedni. Mire befejeztük a munkát, mind egyetértettünk abban, hogy minden egyes új dal olyan lényegi részét képezi a friss műnek, hogy ha a teljes anyag megjelentetéséhez egy dupla albumra van szükség, akkor legyen az új lemez dupla!"


 

IRON MAIDEN - The Book Of Souls
(09/04 - Parlophone)

Disc 1
01 - If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
02 - Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
03 - The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
04 - The Red And The Black (Harris) 13:33
05 - When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
06 - The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
07 - Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
08 - Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
09 - Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10 - The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11 - Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01


Formátumok:
- 2CD deluxe hardbound book limitált verzió
- 2CD standard edition
- Triple heavyweight black vinyl
- High res audio (24-bit Mastered for ITunes and non-Mastered for iTunes)
- Standard res audio (16 bit/ 44.1 kHz)


 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS