EKTOMORF - Már csak a keverés van hátra, friss stúdiós beszámoló

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 19. (péntek) 08:29

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.


Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.

Szombaton Tue már hazautazik Magyarországról, indulhat a friss anyag keverése Dániában...www.facebook.com/EktomorfOfficial


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. A könyv címe Outcast lesz. Laci most egy friss stúdiós beszámolót küldött nekünk, illetve a Hammer-olvasóknak.

Az első stúdiós beszámolót ide kattintva olvashatod el.Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaKész, keverés indul

A készülő Outcast könyv egyik szereplője, egyben a Táncsics utcai ház őrzője, maga Mangó fogad, ahogy újból megérkezem Farkas Zoliék Ektomorf-rezidenciájára. A tornácon mindjárt Zoliba botlom, aki épp az egyik dal szövegét fazonírozza, meg is van, mehetünk le a stúdióba Tue Madsenhez.

Szerencsémre nincs kegyelem, mindjárt az arcomba tolnak öt frissen kész dalt, köztük a Corpsegrinderre írt melódiát is. Igazi fasza, ugrálós groove-ok, kőkemény riffek, amelyektől az ember jobban érzi magát a bőrében – tényleg az eddigi legvastagabb hangzás. Nem tudom és nem is érdemes jobban kommentálni, mint ahogy eddig tettem: lesz mire rázni a fejeket ősztől.

Egyelőre a vokál rögzítése van terítéken. A producer skandináv nyugalommal és derűvel irányítja a felvételeket, néha azt hinni, közömbösen ücsörög a székben, de rendre kiderül, hogy minden minutumra figyel, közbeszól, leállít, újrakezd, javaslatokat tesz, mikrofont cserél, jól láthatóan érzik egymást a zenekarral.

A dal énekstílusa, ami lassan megkapja végső arculatát, valamelyest a közkedvelt Ektomorf-zúzdáéra, a Leech-ére emlékeztet az I Scream Up To The Sky albumról, ugyanakkor a Clawfinger bizonyos énektémáit is fölidézheti – ütemes-indulatos szövegmondással indul, ami jó tempóban vált át karakteresen agresszív üvöltésbe. Nem felületes a meló, egyetlen verse feléneklése, átbeszélése, variálgatása simán kitesz fél órát.

Közben megállapíttatik az is, hogy az új album dalaiból nem csupán az Outcast lemez súlyossága köszön vissza, de sok szempontból a Destroy hatása is érződik rajta, keleties hangzású szólók, autentikus cigányének, és egyéb színek, finomságok, amelyek már az előző Retribution lemezt is színesítették. Egy nagyon szép dallamvezetésű refrén, például.

Június 20-án Tue Madsen búcsút vesz Mezőkovácsházától, mehet a keverés – nekünk meg addig is, októberig, marad a várakozás.

Ám ha ez nem elég, s valaki Ektomorfra vágyik, föltétlen utazzon a banda után a június végi Basinfirefestre Csehországba. Vagy ha oda nem, s a július eleji németországi túra is kérdéses (Rockharz Open Air), semmiképp se hagyja ki a hegyaljai fesztivált. De ha ez se volna oké, még mindig ott az augusztusi Barba Negra-beli thrash-show és/vagy főként a Summer Breeze, ahová idén újra meghívást kapott Farkas Zoli és csapata.

(Kiss László)

  
 

Hammer TV

 
KING OF ASGARD - "Quorthon és a Bathory hagyatéka rengeteg zenén átsüt"
2021. május 15. (szombat) 09:57

Svartrviðr címmel május 28-án jelenik meg a folkos északi death/viking metalt játszó svéd King Of Asgard ötödik albuma, a 2017-es Taudr lemez utódja, amelynek producere Magnus "Devo" Andersson volt a Mardukból. A 2008-ban elindított King Of Asgard frontembere, Karl Beckmann a 90-es évek végén feloszlott Mithotyn oszlopos tagja, gitárosa, egyik fő zeneszerzője volt, a csapattal pedig egy alapos interjút is találsz a májusi HammerWorld magazinban. A két hét múlva érkező friss lemez harmadik előzetes dala a klippel kísért Ammobiærg - ismerkedj meg vele!   www.facebook.com/kingofasgard   Részlet a májusi HammerWorld magazinban olvasható interjúból:   A Sartrviðr alapján azt kell mondanom, hogy a zene jóval keményebb éllel rendelkezik az átlagos ’viking’ metalnál, s közben egy monumentális, epikus vonulata is tapasztalható. Mit gondolsz erről? "Úgy vélem, tökéletesen igazad van, ez egészen...

DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből
DREAM THEATER - Megnyitják az archívumot, premier: a Pull Me Under felvétele 2017-ből

Archív kiadványsorozatot indított a Dream Theater, amelynek elnevezése Dream Theater's Lost Not Forgotten Archives, elsőként pedig egy 2017-es japán koncert felvételét hozzák majd ki...

BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence
BRAINSTORM - Nyár végén jön az új album, a Rage főnökével az első klipes dal: Escape The Silence

Wall Of Skulls címmel augusztus 20-án lát napvilágot az Andy B. Franck énekes vezette Brainstorm új stúdióalbuma, a 2018-as Midnight Ghost lemez utódja. Első előzetesként már itt...

KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj
KÁRPÁTIA - Megjelent és végighallgatható az új album: Csatazaj

Csatazaj címmel megjelent és vlgig is hallgatható a Kárpátia zenekar új albuma. "A Csatazaj lemezt szerettük volna úgy időzíteni, hogy akkor már elindulhatnak a koncertek is. Bíztunk...

BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card
BILLY GIBBONS - Új szólóalbum jön a ZZ Top főnökétől, friss dal és klip: My Lucky Card

Hardware címmel június 4-én jelenik meg Billy Gibbons harmadik szólóalbuma, legfrissebb előzetesként pedig itt a klippel kísért Ny Lucky Card dal. A ZZ Top gitáros/énekese 2015-ben...

PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul
PAIN - Öt év után klipes új felvétel Peter Tägtgren csapatától, a póló mindent elárul

A Hypocrisy-vezér Peter Tägtgren másik csapata, a Pain még 2016-ban adta ki a legutóbbi albumát, a Coming Home-ot, de a banda nagyon is aktív, lesz majd új lemez is a hírek szerint, a...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS