EKTOMORF - Már csak a keverés van hátra, friss stúdiós beszámoló

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 19. (péntek) 08:29

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.


Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.

Szombaton Tue már hazautazik Magyarországról, indulhat a friss anyag keverése Dániában...www.facebook.com/EktomorfOfficial


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. A könyv címe Outcast lesz. Laci most egy friss stúdiós beszámolót küldött nekünk, illetve a Hammer-olvasóknak.

Az első stúdiós beszámolót ide kattintva olvashatod el.Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaKész, keverés indul

A készülő Outcast könyv egyik szereplője, egyben a Táncsics utcai ház őrzője, maga Mangó fogad, ahogy újból megérkezem Farkas Zoliék Ektomorf-rezidenciájára. A tornácon mindjárt Zoliba botlom, aki épp az egyik dal szövegét fazonírozza, meg is van, mehetünk le a stúdióba Tue Madsenhez.

Szerencsémre nincs kegyelem, mindjárt az arcomba tolnak öt frissen kész dalt, köztük a Corpsegrinderre írt melódiát is. Igazi fasza, ugrálós groove-ok, kőkemény riffek, amelyektől az ember jobban érzi magát a bőrében – tényleg az eddigi legvastagabb hangzás. Nem tudom és nem is érdemes jobban kommentálni, mint ahogy eddig tettem: lesz mire rázni a fejeket ősztől.

Egyelőre a vokál rögzítése van terítéken. A producer skandináv nyugalommal és derűvel irányítja a felvételeket, néha azt hinni, közömbösen ücsörög a székben, de rendre kiderül, hogy minden minutumra figyel, közbeszól, leállít, újrakezd, javaslatokat tesz, mikrofont cserél, jól láthatóan érzik egymást a zenekarral.

A dal énekstílusa, ami lassan megkapja végső arculatát, valamelyest a közkedvelt Ektomorf-zúzdáéra, a Leech-ére emlékeztet az I Scream Up To The Sky albumról, ugyanakkor a Clawfinger bizonyos énektémáit is fölidézheti – ütemes-indulatos szövegmondással indul, ami jó tempóban vált át karakteresen agresszív üvöltésbe. Nem felületes a meló, egyetlen verse feléneklése, átbeszélése, variálgatása simán kitesz fél órát.

Közben megállapíttatik az is, hogy az új album dalaiból nem csupán az Outcast lemez súlyossága köszön vissza, de sok szempontból a Destroy hatása is érződik rajta, keleties hangzású szólók, autentikus cigányének, és egyéb színek, finomságok, amelyek már az előző Retribution lemezt is színesítették. Egy nagyon szép dallamvezetésű refrén, például.

Június 20-án Tue Madsen búcsút vesz Mezőkovácsházától, mehet a keverés – nekünk meg addig is, októberig, marad a várakozás.

Ám ha ez nem elég, s valaki Ektomorfra vágyik, föltétlen utazzon a banda után a június végi Basinfirefestre Csehországba. Vagy ha oda nem, s a július eleji németországi túra is kérdéses (Rockharz Open Air), semmiképp se hagyja ki a hegyaljai fesztivált. De ha ez se volna oké, még mindig ott az augusztusi Barba Negra-beli thrash-show és/vagy főként a Summer Breeze, ahová idén újra meghívást kapott Farkas Zoli és csapata.

(Kiss László)

  
 

Hozzászólások

[015965]
NOLA
...és Felvidéken is nyomni fogják, Kassa mellett:
http://www.traktor-rockfest.com/
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS