SLAYER - "Lényegében megsemmisül az emberiség..."

Nincs megbánás, szeptemberben kijön a Repentless album

2015. június 16. (kedd) 10:25

A Repentless címmel szeptember 11-én megjelenő új Slayer album kapcsán adott interjút Kerry King a Village Voice-nak. Jeffről, a világvégéről, a gitárszólókról és a szövegekről is, többek között.


A Slayer legutóbbi albuma a 2009-ben kiadott World Painted Blood volt.

Tom Araya és Kerry King mellé Paul Bostaph dobos sorakozott fel 2013-ban (aki korábban kétszer is volt már a csapat tagja), Jeff Hannemann utódja pedig az Exodus gitáros Gary Holt, aki azonban a dalszerzésben nem vett részt, de szólózik az új nótákban.

A Repentless album Terry Date producerrel készült.


A Slayer novemberben az Anthrax és a norvég Kvelertak társaságában fog turnézni Európában, de még mindig nincs szó magyar állomásról. Az azonban biztos, hogy november 7-én a bécsi Gasometerben játszik a három banda.Jeff Hanneman daláról, a Piano Wire-ről:

"Nem tudtam róla, egészen addig, amíg Tom (Tom Araya basszer/énekes) nem szólt a dalról. Nem beszéltem Jeffel erről a számról, mert igazán nem volt szükséges felügyelnem őt. Ha megírta, elég biztos voltam benne, hogy rendben van a dal. A II. világháború valamelyik részéről írta, mert nagy mániája volt a II. világháborús történelem. A pontos esetet nem ismerem, de tudni lehet, hogy a németek elrettentésül zongorahúrokon lógatták ki az ellenségeiket az épületekre. Ez egy nagyon általános leírás."Arról, hogy számít-e az új szövegek kapcsán némi félreértésre, akár botrányra:


"Talán. Mindig találnak valamit. De valójában, nem hinném, hogy lesz ilyen. Szerintem már eléggé érzéketlenné tettük az embereket, hozzászokhattak már az ilyesmi dolgokhoz."Az extrém szövegeknek is van határa King szerint:

"Van egy adott pont, amikor már nevetséges lesz, azaz nem ijesztő vagy karcos. Próbálok megmaradni ezen az ijesztő oldalon. Ez számomra is sokkal érdekesebb."Az Implode dal apokaliptikus hangulatáról ("Standing room only all the world will attend, Front row center to the ultimate end"):


"Személy szerint nem gondolom azt, hogy a világnak vége lesz, de a világ el fogja pusztítani az emberiséget, mert az vírusnak tűnik. Nem azt mondom, hogy ez már a jövő héten bekövetkezik, vagy hogy mostantól számított tíz éven belül. Csupán annyit mondok, hogy eljön az az idő, amikor már annyira elkúrjuk ezt a bolygót, hogy valami történni fog. Lényegében megsemmisül az emberiség. De ez a nóta nem erről szól. Ez csak a saját véleményem. A dal általánosabban szól erről a dologról, nem szerepel benne a végítélet dátuma."


 

SLAYER - Implode (új dal, 2014)Gary Holt gitárosról:

"Azzal, hogy Holt a bandában van, az én játékom is változott, ez világos. Még mielőtt a bandába került volna, mindig is dicsértem Garyt a gitárújságoknak, mert a mi korunk Glenn Tiptonjának tartom, olyan értelemben, hogy nem kap kellő elismerést. Még akkor is, ha a Judas Priestet mindenki ismert, igazán senki sem emlegette Tiptont.

Szerintem ez egy tragédia, mert megannyi újítás mögött ő állt, és megannyi remek heavy metal dal és riff mögött is. Most, hogy Holt velünk játszik, nekem is észnél kell lennem, mert nem hagyhatom, hogy az új srác szétrugdossa az öreg Slayer fickó seggét! (nevet)

Jóval felkészültebben álltam neki a szólózásnak. Ezen az új albumon felnyomtam a szólóim felét, aztán jött Holt és ő is szólózott. Hallotta, hogy mit játszottam és ahhoz igazodva szólózott. Én is meghallgattam, hogy miket játszott, és annak megfelelően nyomtam fel a többi szólómat.

Néhány esetben nagyon is figyeltem, hogy igazodjak a játékához, így olyan a végeredmény, mintha közösen komponáltuk volna meg a szólókat. Ami a gitárt illeti, ez a lemez is egyértelműen olyan, mint amilyen a Slayer mindig is volt."Arról, hogy meghatározó tagok nélkül érdemes-e folytatni a Slayert. Korábban Araya megfogalmazott némi kételyt ezzel kapcsolatban...

"Én bizonyosan nem. Nem vagyok egy közösségi médiás fickó, mert nincs időm az ilyen ostobaságokra. Úgy értem, hogy mindazokra, akik ostobaságokat posztolnak. Amikor kijön majd a lemez, nyilván lesznek, akik azt mondják, hogy 'Ó, ez csak a fél-Slayer. Jeff halála után abba kellett volna hagyniuk.'. Az én válaszom erre az, hogy mi lett volna, ha Bon Scott halála után leáll az AC/DC? Mennyi királyságról maradtunk volna le?"A friss európai promó-kör tapasztalatairól:

"Az ember megtudja állapítani, amikor csak úgy fényesítik a seggét, de az európai sajtó valóban eldobta magát az anyagtól. Nem tudták visszatartani az extázisosságukat. Ott vagyunk ezzel az albummal, ahol lennünk kell."A címadó dalról, amit King HannemAnthemnek is nevez:

"Az ötlet a Slayeren alapszik. A Slayerben nincs megbánás, mindig is ilyenek voltunk. Azt mondtam, hogy 'Tudod mit? Írnom kéne egy dalt arról, hogy Jeff hogyan látta a világot, mert ahogy ő látta, az pontosan az volt, ahogy a Slayer is látta. Plusz egy kis 'jeffizmus'... Egyszerre volt könnyű és nehéz. A nehéz az volt benne, hogy igazságot szolgáltassunk vele, nem akartam csak úgy összedobni valamit. Azt akartam, hogy tömör, erős legyen, és olyan mély, amennyire csak lehetséges, de anélkül, hogy túl személyes lenne."King azt is mondta, hogy nem érzi úgy Jeff szelleme vezetné a bandát.

"Jeff kukactáplálék. Amikor meghalsz, a mocskos földbe kerülsz. Efelől nincs kétség. A kétség az agnosztikusokra jellemző. Én nem vagyok agnosztikus."


 

SLAYER - When The Stillness Comes (új dal, 2015)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS