SLAYER - Az új album borítója

Nincs megbánás, szeptemberben kijön a Repentless album

2015. június 16. (kedd) 18:50

A Repentless címmel szeptember 11-én megjelenő új Slayer album kapcsán adott interjút Kerry King a Village Voice-nak. Jeffről, a világvégéről, a gitárszólókról és a szövegekről is, többek között.


A Slayer legutóbbi albuma a 2009-ben kiadott World Painted Blood volt.

Tom Araya és Kerry King mellé Paul Bostaph dobos sorakozott fel 2013-ban (aki korábban kétszer is volt már a csapat tagja), Jeff Hannemann utódja pedig az Exodus gitáros Gary Holt, aki azonban a dalszerzésben nem vett részt, de szólózik az új nótákban.

A Repentless album Terry Date producerrel készült, és most már a borító is megérkezett:
 


A Slayer novemberben az Anthrax és a norvég Kvelertak társaságában fog turnézni Európában, de még mindig nincs szó magyar állomásról. Az azonban biztos, hogy november 7-én a bécsi Gasometerben játszik a három banda.Jeff Hanneman daláról, a Piano Wire-ről:

"Nem tudtam róla, egészen addig, amíg Tom (Tom Araya basszer/énekes) nem szólt a dalról. Nem beszéltem Jeffel erről a számról, mert igazán nem volt szükséges felügyelnem őt. Ha megírta, elég biztos voltam benne, hogy rendben van a dal. A II. világháború valamelyik részéről írta, mert nagy mániája volt a II. világháborús történelem. A pontos esetet nem ismerem, de tudni lehet, hogy a németek elrettentésül zongorahúrokon lógatták ki az ellenségeiket az épületekre. Ez egy nagyon általános leírás."Arról, hogy számít-e az új szövegek kapcsán némi félreértésre, akár botrányra:


"Talán. Mindig találnak valamit. De valójában, nem hinném, hogy lesz ilyen. Szerintem már eléggé érzéketlenné tettük az embereket, hozzászokhattak már az ilyesmi dolgokhoz."Az extrém szövegeknek is van határa King szerint:

"Van egy adott pont, amikor már nevetséges lesz, azaz nem ijesztő vagy karcos. Próbálok megmaradni ezen az ijesztő oldalon. Ez számomra is sokkal érdekesebb."Az Implode dal apokaliptikus hangulatáról ("Standing room only all the world will attend, Front row center to the ultimate end"):


"Személy szerint nem gondolom azt, hogy a világnak vége lesz, de a világ el fogja pusztítani az emberiséget, mert az vírusnak tűnik. Nem azt mondom, hogy ez már a jövő héten bekövetkezik, vagy hogy mostantól számított tíz éven belül. Csupán annyit mondok, hogy eljön az az idő, amikor már annyira elkúrjuk ezt a bolygót, hogy valami történni fog. Lényegében megsemmisül az emberiség. De ez a nóta nem erről szól. Ez csak a saját véleményem. A dal általánosabban szól erről a dologról, nem szerepel benne a végítélet dátuma."


 

SLAYER - Implode (új dal, 2014)


Gary Holt gitárosról:

"Azzal, hogy Holt a bandában van, az én játékom is változott, ez világos. Még mielőtt a bandába került volna, mindig is dicsértem Garyt a gitárújságoknak, mert a mi korunk Glenn Tiptonjának tartom, olyan értelemben, hogy nem kap kellő elismerést. Még akkor is, ha a Judas Priestet mindenki ismert, igazán senki sem emlegette Tiptont.

Szerintem ez egy tragédia, mert megannyi újítás mögött ő állt, és megannyi remek heavy metal dal és riff mögött is. Most, hogy Holt velünk játszik, nekem is észnél kell lennem, mert nem hagyhatom, hogy az új srác szétrugdossa az öreg Slayer fickó seggét! (nevet)

Jóval felkészültebben álltam neki a szólózásnak. Ezen az új albumon felnyomtam a szólóim felét, aztán jött Holt és ő is szólózott. Hallotta, hogy mit játszottam és ahhoz igazodva szólózott. Én is meghallgattam, hogy miket játszott, és annak megfelelően nyomtam fel a többi szólómat.

Néhány esetben nagyon is figyeltem, hogy igazodjak a játékához, így olyan a végeredmény, mintha közösen komponáltuk volna meg a szólókat. Ami a gitárt illeti, ez a lemez is egyértelműen olyan, mint amilyen a Slayer mindig is volt."Arról, hogy meghatározó tagok nélkül érdemes-e folytatni a Slayert. Korábban Araya megfogalmazott némi kételyt ezzel kapcsolatban...

"Én bizonyosan nem. Nem vagyok egy közösségi médiás fickó, mert nincs időm az ilyen ostobaságokra. Úgy értem, hogy mindazokra, akik ostobaságokat posztolnak. Amikor kijön majd a lemez, nyilván lesznek, akik azt mondják, hogy 'Ó, ez csak a fél-Slayer. Jeff halála után abba kellett volna hagyniuk.'. Az én válaszom erre az, hogy mi lett volna, ha Bon Scott halála után leáll az AC/DC? Mennyi királyságról maradtunk volna le?"A friss európai promó-kör tapasztalatairól:

"Az ember megtudja állapítani, amikor csak úgy fényesítik a seggét, de az európai sajtó valóban eldobta magát az anyagtól. Nem tudták visszatartani az extázisosságukat. Ott vagyunk ezzel az albummal, ahol lennünk kell."A címadó dalról, amit King HannemAnthemnek is nevez:

"Az ötlet a Slayeren alapszik. A Slayerben nincs megbánás, mindig is ilyenek voltunk. Azt mondtam, hogy 'Tudod mit? Írnom kéne egy dalt arról, hogy Jeff hogyan látta a világot, mert ahogy ő látta, az pontosan az volt, ahogy a Slayer is látta. Plusz egy kis 'jeffizmus'... Egyszerre volt könnyű és nehéz. A nehéz az volt benne, hogy igazságot szolgáltassunk vele, nem akartam csak úgy összedobni valamit. Azt akartam, hogy tömör, erős legyen, és olyan mély, amennyire csak lehetséges, de anélkül, hogy túl személyes lenne."King azt is mondta, hogy nem érzi úgy Jeff szelleme vezetné a bandát.

"Jeff kukactáplálék. Amikor meghalsz, a mocskos földbe kerülsz. Efelől nincs kétség. A kétség az agnosztikusokra jellemző. Én nem vagyok agnosztikus."


 

SLAYER - When The Stillness Comes (új dal, 2015)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
2020. november 23. (hétfő) 19:08

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges videóval kísért Miami Supercops dallal is lehet barátkozni. A Sea Savage borítóját Graham Humphrey készítette, az anyag producere Domo Dixon volt, a keverés és a maszter pedig Zack Ohren munkája.     www.facebook.com/gamabomb     GAMA BOMB - Miami Supercops (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sheer Khan (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (a 2020-as Sea Savage albumhoz) GAMA BOMB - Sea Savage (12/04 - Prosthetic Records) 01. Judo Killer 02. Sea Savage 03. Miami Supercops 04. She’s Not My Mother, Todd 05. Ironblood 06. Lords Of The Hellfire Club 07. Sheer Khan 08. Rusty Jaw 09. Monsterizer 10. Ready, Steady, Goat! 11. Electric Pentacle 12. Gone Haywire...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate
SLOWMESH - Videoklippel a decemberi album első dala, a címadó szám: Isolate

Isolate címmel egy klippel kísért új dal érkezett a Slowmesh zenekartól. A budapesti csapat második albuma Isolate címmel jelenik meg december 15-én, elsőként a decemberi-januári...

BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről
BLACKMORE'S NIGHT - Már két dal is meghallgatható Ritchie Blackmore-ék karácsonyi EP-jéről

Here We Come A-Caroling címmel egy karácsonyi EP-t ad ki Ritchie Blackmore (Rainbow, ex-Deep Purple) és Candice Night közös zenekara, a Blackmore's Night. A 4 dalos EP-ről már két...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS