LINDEMANN - Friss dalelőzetesek: Cowboy, Fish On, Home Sweet Home

A júniusi Hammer Lindemann címlappal és interjúval jön majd ki

2015. június 11. (csütörtök) 16:40

Miközben a Rammstein gitáros Richard Z. Kruspe az Emigrate nevű csapatát támasztotta fel 2014-ben, a banda énekese, Till Lindemann egy új projekten dolgozott, méghozzá nem is akárkivel: a Hypocrisy és a Pain éléről ismert Peter Tägtgrennel.


A Lindemann nevet viselő projekt a Warner kiadóhoz szerződött, a Skills In Pills album pedig június 23-án jelenik meg.


A HammerWorld magazin júniusi száma pár napon belül országszerte kaphazó lesz, Lindemann címlappal és interjúval.


A 10 angol nyelvű számot (plusz egy bónusztételt) tartalmazó lemez első kislemezdala a Praise Abort, amelyhez klip is készült. A perverz videót már korábban bemutattuk, most pedig hivatalosan is belehallgathatsz néhány további új dalba.Az alábbi formátumokban jön majd ki a Skills In Pills:
1. Hagyományos verzió (kinyitható digipack, 28 oldalas booklettel)
2. Különleges verzió (Blu-Ray csomagolás, 28 oldalas booklet, bónuszdallal)
3. Super Deluxe verzió (nagyméretű könyv, keményfedeles, 80 oldalas, CD+bónuszdal)
4. Vinyl (kinyitható borító, 28 oldalas booklet, bónuszdal, letöltési kód)
5. Digitális verzió
 LINDEMANN - Cowboy (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Home Sweet Home (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Fish On (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Négy új dal hivatalos előzetese
LINDEMANN - Yukon (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Ladyboy (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Golden Shower (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Fat (dalelőzetes a Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Praise Abort (klip a 2015-ös Skills In Pills albumhoz)
LINDEMANN - Előzetes a Skills In Pills albumhoz


www.facebook.com/LindemannEredetileg hogyan is jött össze ez a Lindemann projekt?

Peter: "Jó ideje ismertük már egymást. Nagyjából azóta, hogy anno megkérdeztem Tillt, nincs-e kedve vendégénekesként szerepelni egy Pain albumon."

Till: "Egy stockholmi kínai étteremben ültünk le dumálni akkoriban, de a vacsorázásból irdatlan nagy Jägermeister-pusztítás lett, amit aztán különféle bárokban folytattunk! (nevet) Pár helyről ki is raktak minket... Végül azzal zárult az este, hogy egyszer biztosan csinálunk majd valami közöset."Hogyan zajlott a dalok megírása?

Peter: "Nekem is voltak ötleteim, meg neki is. Till például ráénekelt valamit az iPhone-jára, mellé meg a lábával verte az ütemet. Ezt aztán bepakoltam a számítógépbe, és kialakítottam bele egy nótát. A Praise Abort(ion) tétel például pontosan így született. Maguk a felvételek is nálam  folytak, az Abyss stúdióban. Csupa friss ötlet hallható a lemezen, tehát nem elfekvő, vagy korábban félrerakott témák alkotják az albumot. Till szövegei is mind frissek."Hogyhogy ezúttal angol szövegek születtek?

Peter:
"Fontos volt, hogy ez az anyag egész más legyen, mint a Rammstein. De különbözik a Hypocrisytól és a Paintől is. Bár akik hallották már a teljes anyagot, azt mondták, hogy itt-ott azért van benne a Painből és a Rammsteinből is. Ez azért valahol érthető, hiszen mégiscsak a kettőnk produkciójáról van szó. A Painhez képest azonban jóval betegebb ez az anyag, hiszen Till hozta a saját bizarr, szürreális világát.

Az első kislemezdal a Fat lesz, ami arról szól, hogy Till mennyire szereti a méretes csajokat! (nevet) Nagy segg, óriási csöcsök... De a Fish On szövege is tele van durván szexista utalásokkal. Akárcsak a Golden Shower... Bár ez már a címéből is sejthető! (nevet) Nyilván lesz egy kis felháborodás a szövegek kapcsán, de hát Till esetében ezt már igazán megszokhatta mindenki."Várhatóak Lindemann koncertek is?

Till: "Ezt most még nem lehet tudni. Minden attól függ, hogy milyen lesz a lemez fogadtatása. Ha azt mondják majd a népek, hogy élőben is hallani akarják ezeket a dalokat, akkor megvizsgáljuk ennek lehetőségét is. Tehát nem kizárt a dolog, csak most még korai volna bármit is kijelenteni."Till, könnyebb volt ezen a lemezen dolgozni, mint egy új Rammstein albumon?


Till: "Sokan azt hiszik, hogy a Rammstein tagjaként már nem érzem jól magam, de erről szó sincs. Ez a lemez nem azt jelenti, hogy el akarnék szakadni a bandától. Szimplán csak jól esett valami egészen mást csinálni, egészen másképp. Ráadásul a Rammstein most pihenőt tart, és nem miattam. Tehát volt szabadidőm is. Nem az a típus vagyok, aki csak úgy elüldögél otthon és bámulja a tévét. Amikor Peterrel elkezdtünk dolgozni, dalokat összerakni, még azt sem tudtuk, hogy a végén egy komplett album megszületik.

Eredetileg csupán egyetlen közös nótáról volt, amit ki akartunk tenni a netre. Aztán jöttek sorra az újabb ötletek, és akkor már egy 5 nótás EP volt a terv. De nem bírtunk leállni! (nevet) Lépésről lépésre haladtunk, minden különösebb tervezgetés nélkül.

A lényeg, hogy jól esett valami mást, valami újat csinálni. Rendszeresen elrepültem Stockholmba és úgy éreztem magam útközben, mint amikor valaki imádja a munkáját, és már reggel a buszon azon jár az agya, hogy mit is fog csinálni a melóhelyén. Máskor utazás közben filmeket nézek, újságokat olvasok, de most folyton azon kattogott az agyam, hogy mit tegyünk még a dalokhoz. Nagy-nagy élvezet volt ez a meló!"

 


LINDEMANN - Az első előzetes a lemezhez


 2015-ben sem várható túl sok aktivitás a Rammstein táborban, de annyit azért lehet tudni Kruspe gitárostól, hogy koncert DVD-k kiadására készülnek.

"Az egyetlen jó dolog a zeneipari változások kapcsán, hogy már nem szükséges évente lemezt csinálni. Sokan amúgy sem valami riási albumokat adtak ki. Szóval, nekem bejön az az elképzelés, hogy szüneteket tartunk. Szeretek a Rammsteinnal turnézni, és ha valakinek víziója támad egy új albummal kapcsolatban, akkor majd jöhet egy újabb Rammstein lemez is." 


 


LINDEMANN - Skills In Pills
(06/23 - Warner)

01. Skills In Pills
02. Ladyboy
03. Fat
04. Fish On
05. Children Of The Sun
06. Home Sweet Home
07. Cowboy
08. Golden Shower
09. Yukon
10. Praise Abort
11. That's My Heart (bónuszdal)


 

Hozzászólások

[015959]
nightwing
Már bocs, h beleszólok, de talán nem is olyan nagy baj, ha te maradsz a Shortscore-nál...
[015958]
nightwing
Már bocs, h beleszólok, de talán nem is olyan nagy baj, ha te maradsz a Shortscore-nál...
[015953]
Blackhead
Minek szoljak hozza ha mas oldalak pl ShortScore.net hamarabb kozli a friss dolgokat es nem 3napra ra..
[015951]
Sabatonno1
Nem is azt írtam, hogy ugyanolyan, csak, hogy hasonló. Mivel, ha valaki meghallgatja, le sem tagadhatná, hogy a Rammstein énekese az énekes. Csak itt épp angolul megy a szöveg. Én nem szoktam vergődni, azt pont te csináltad múltkor, amikor legalább kétszer (vagy háromszor) hangoztattad itt egymás után, hogy mi az, hogy nincs hír a Children of Bodomról...aztán meg baszol hozzászólni, mikor az elmúlt két-három hétben vagy 3 cikk is volt róluk...ez azért gáz.
Nem igazán hallgatok 'szutykokat', az elmúlt egy hónapban az alábbi lemezeket vettem meg és hallgattam/hallgatom is őket rendszeresen: Accept-Blind Rage (CD+Blu-ray verzió); Children of Bodom-Relentless Reckless Forever (CD+DVD verzió); Molicsrock-Ötvözet; Mercyful Fate-Don't Break the Oath (wromnak ismerős lehet:); Orden Ogan-Ravenhead. Ha neked ezek szutykok, lelked rajta...
[015950]
Blackhead
Akkor hallgasd a szutykaidat.. Egyaltalan nem ugyanolyan mint a rammstein es meg csak nem is hasonlit.. Nem veletlen masfajta szart csinalt. Te meg akkor vergodj itt es hallgasd ezt a szart amit meg metalnak se lehet nevezni..
[015947]
Sabatonno1
Szerintem meg jó lesz. Hasonló, mint a Rammstein vagy a Pain. Akkor azok is ilyen szarok, szerinted? Mert ha igen, akkor meg minek böfögtél ide?? Inkább menjél a Bodom cikkekhez (mostanában volt 3 is), hiszen pont miattuk vergődtél még itt nem sokkal ezelőtt...
[015942]
Blackhead
Borzalmas ez az album. Ipari szar metal tele szintetizatorral.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS