EKTOMORF - Készül az új album, jelentés a stúdióból

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 11. (csütörtök) 17:56

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.

Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. Laci egy stúdiós beszámolót küldött most nekünk, a mellékelt fotón ő látható Tue Madsen és Farkas Zotya társaságában.


Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaMasszív, és alakul
Készülőben az új Ektomorf lemez

Egy intenzív próbaidőszak után, melyben végleges formát kaptak az új dalok, június első napjaiban érkezett a mezőkovácsházi Ektomorf-bázisra az a Tue Madsen, aki 2003 óta dolgozik együtt Farkas Zoliékkal, s olyan bandák lemezeinél működött közre, mint a Sick Of It All, a Moonspell vagy a Mnemic.

A neves dán producer irányításával zajló munka előreláthatólag két hétig tart, s az aarhusi keverést követően ősszel meg is jelenik a zenekar 13. lemeze.

Ami elég kemény lesz. A demót már ától cetig átpörgettük, ott nem volt mellébeszélés, s noha akkor alapvetően Ipaddel rögzített felvételeket hallottam, sütött az energia a dalokból, és tudható volt, hogy az ESP-től kapott új gitár és az új MESA erősítő hamar el fogja csendesíti a kétkedőket.

Most már tanúsíthatom, hogy a nyolchúros tankszínű Viper magas szinten vizsgázik ezekben a napokban, egész egyszerűen soha nem volt még ilyen erős az Ektomorf-hangzás. 'I’ve never heard a guitar sound like this', hangzik el például ez a mondat, mert a társalgás nyelve természetesen angol.

A dobfelvétel négy nap alatt letudva, beléptemkor az utolsó simításokat végezték rajta. Hová léptem be? Az Ektomorf-bázis Zoliék Táncsics utcai házának udvarán áll, s egy kétosztatú próbatermet és stúdiót kell érteni rajta, tele Ektomorf-relikviával, poszterekkel, képekkel, szobrokkal, ezekben a napokban pedig főleg hangszerekkel. A basszusgitáron a sor: hamar kiderül, a két típus közül a Tom Araya-modell a nyerő, ez fog szólni a lemezen, a hangzása fémes, mégis mély és telt: gonosz.

Bár akad jól hűtött sör, józan és szisztematikus munka folyik: a srácok nem sok mindent bíznak a véletlenre, már most tisztázzák, hogy a lemezbemutató turné minden apró részletét le kell beszélni szeptember elejére. Megtudom azt is, hogy a Cannibal Corpse gigászi frontembere, George Fisher készen áll a közös munkára, a demó a gépén, s amint bandája letudja az európai turnét, hazaérve felhörgi a vokált.

Lord Nelson, Danko Jones és Chris Machado után tehát újabb nemzetközi nagyágyú színesíti az aktuális Ektomorf-anyagot. Nagyon nem mindegy, milyen a hírünk a világban – most egy kicsit ilyen is, nem árt tudni róla.

Szülinap, könyv, minden eddiginél durvább és súlyosabb lemez – 2015: az Ektomorf éve. Érdemes kivárni. Kemény lesz.

(Kiss László)

  

Hammer TV

 
ESA HOLOPAINEN - Új videoklip Jonas Renskével a Katatoniából: Sentiment
2021. június 17. (csütörtök) 17:18

Május végén jelent meg a Silver Lake album, amely valójában az Amorphis gitáros-zeneszerzőjének, Esa Holopainennek az első szólólemeze. A legfrissebb klip a Sentiment dalhoz készült, amelyben a Katatonia frontembere, Jonas Renkse énekel. Esa Holopainen nem csupán vezéralakja a finn Amorphisnak, hanem gitárosként az egyik meghatározó zeneszerzője is, ezúttal azonban nem az anyazenekaráról, hanem az első szólólemezéről faggattuk ki. A Silver Lake elnevezésű projekt lemeze május legvégén jelent meg, és Esa különleges hangulatú dalaiban olyan énekesek szerepelnek, mint Jonas Renske a Katatoniából, Einar a Leprousből, Tomi az Amorphisból, Björn 'Speed' a Soilworkből vagy Anneke Van Giersbergen. És mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a pandémia...     ESA HOLOPAINEN feat. Jonas Renkse - Sentiment (a 2021-es Silver Lake albumhoz) Részlet a júniusi HammerWorld magazinban megjelent interjúból....

JINJER - Klippel az első dal az új lemezről: Vortex
JINJER - Klippel az első dal az új lemezről: Vortex

Március óta tudjuk, hogy a Jinjer az új stúdióalbumon dolgozik, de azóta már be is fejeződött a munka, a Wallflowers címmel augusztus 27-én megjelenő lemez első előzeteseként pedig a...

ESA HOLOPAINEN - "Engem is nagyon megrázott Alexi váratlan halála"
ESA HOLOPAINEN - "Engem is nagyon megrázott Alexi váratlan halála"

Esa Holopainen nem csupán vezéralakja a finn Amorphisnak, hanem gitárosként az egyik meghatározó zeneszerzője is, ezúttal azonban nem az anyazenekaráról, hanem az első szólólemezéről...

THE VOID - Új EP a szegedi ötöstől, a félelemről szól a konceptalbum első része
THE VOID - Új EP a szegedi ötöstől, a félelemről szól a konceptalbum első része

Új EP-vel jelentkezett a progos, indusztriális metalt játszó szegedi The Void. A Fragments of Deceit (Part I - Fear) EP egy 3 részből álló konceptlemez első eleme, amely a Spotify-on is...

THE L.I.F.E. PROJECT - Dalpremier a Stone Sour gitáros, Josh Rand új csapatától: A World On Fire
THE L.I.F.E. PROJECT - Dalpremier a Stone Sour gitáros, Josh Rand új csapatától: A World On Fire

A World On Fire címmel már a harmadik dal is megérkezett a Stone Sour gitáros, Josh Rand új formációjától, a The L.I.F.E. Projecttől, amelyben Casandra Carson az énekesnő a...

OV SULFUR - Az As I Lay Dying énekesével egy klipes új dal az ex-Suffokate frontember új bandájától
OV SULFUR - Az As I Lay Dying énekesével egy klipes új dal az ex-Suffokate frontember új bandájától

Oblivion címmel már a harmadik dal is meghallgatható az ex-Suffokate énekes, Ricky Hoover tavaly óta aktív blackes dearthcore bandájától, az Ov Sulfurtól. A videóval kísért friss...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS