EKTOMORF - Készül az új album, jelentés a stúdióból

A júniusi Hammerben Zotya beszámol az első amerikai turnéról

2015. június 11. (csütörtök) 17:56

Áprilisban zajlott le az Ektomorf legelső amerikai turnéja, amelyről bővebben is beszámolt Farkas Zotya a Hammernek - a Zolival készült interjút megtalálod a júniusi számunkban.

Nem sokkal a hazaérkezés után az Ektomorf máris nekilátott az új album felvételeinek, természetesen ezúttal is Tue Madsen producerrel.


Az új Ektomorf album októberben jön majd ki, egy időben egy Farkas Zotya - Ektomorf könyvvel, amelynek szerzője Kiss László. Laci egy stúdiós beszámolót küldött most nekünk, a mellékelt fotón ő látható Tue Madsen és Farkas Zotya társaságában.


Fontos infó, hogy augusztus 8-án a Barba Negra Trackben egy nagyszabású metal buli lesz, az Eine Kleine Thrash Fesztivál, amelyen fellép az Ektomorf, a Moby Dick, az Akela, valamint a The Southern Oracle.

A koncert Facebook oldalaMasszív, és alakul
Készülőben az új Ektomorf lemez

Egy intenzív próbaidőszak után, melyben végleges formát kaptak az új dalok, június első napjaiban érkezett a mezőkovácsházi Ektomorf-bázisra az a Tue Madsen, aki 2003 óta dolgozik együtt Farkas Zoliékkal, s olyan bandák lemezeinél működött közre, mint a Sick Of It All, a Moonspell vagy a Mnemic.

A neves dán producer irányításával zajló munka előreláthatólag két hétig tart, s az aarhusi keverést követően ősszel meg is jelenik a zenekar 13. lemeze.

Ami elég kemény lesz. A demót már ától cetig átpörgettük, ott nem volt mellébeszélés, s noha akkor alapvetően Ipaddel rögzített felvételeket hallottam, sütött az energia a dalokból, és tudható volt, hogy az ESP-től kapott új gitár és az új MESA erősítő hamar el fogja csendesíti a kétkedőket.

Most már tanúsíthatom, hogy a nyolchúros tankszínű Viper magas szinten vizsgázik ezekben a napokban, egész egyszerűen soha nem volt még ilyen erős az Ektomorf-hangzás. 'I’ve never heard a guitar sound like this', hangzik el például ez a mondat, mert a társalgás nyelve természetesen angol.

A dobfelvétel négy nap alatt letudva, beléptemkor az utolsó simításokat végezték rajta. Hová léptem be? Az Ektomorf-bázis Zoliék Táncsics utcai házának udvarán áll, s egy kétosztatú próbatermet és stúdiót kell érteni rajta, tele Ektomorf-relikviával, poszterekkel, képekkel, szobrokkal, ezekben a napokban pedig főleg hangszerekkel. A basszusgitáron a sor: hamar kiderül, a két típus közül a Tom Araya-modell a nyerő, ez fog szólni a lemezen, a hangzása fémes, mégis mély és telt: gonosz.

Bár akad jól hűtött sör, józan és szisztematikus munka folyik: a srácok nem sok mindent bíznak a véletlenre, már most tisztázzák, hogy a lemezbemutató turné minden apró részletét le kell beszélni szeptember elejére. Megtudom azt is, hogy a Cannibal Corpse gigászi frontembere, George Fisher készen áll a közös munkára, a demó a gépén, s amint bandája letudja az európai turnét, hazaérve felhörgi a vokált.

Lord Nelson, Danko Jones és Chris Machado után tehát újabb nemzetközi nagyágyú színesíti az aktuális Ektomorf-anyagot. Nagyon nem mindegy, milyen a hírünk a világban – most egy kicsit ilyen is, nem árt tudni róla.

Szülinap, könyv, minden eddiginél durvább és súlyosabb lemez – 2015: az Ektomorf éve. Érdemes kivárni. Kemény lesz.

(Kiss László)

  

Hozzászólások

[015946]
hanaura
Magyarországon ez a 'I’ve never heard a guitar sound like this'-ezés annyira komikus.....talán egyszer leesik. A lemezt , könyvet mindenesetre én is várom ! :)
[015940]
Manowar
A lemezt is és a könyvet is nagyon várom.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS