SOULFLY - Eliran Kantor készítette az augusztusban érkező Archangel borítóját

Július 7-én koncert az A38 Hajón

2015. június 7. (vasárnap) 08:38 | utoljára módosítva: 2015. június 7. (vasárnap) 10:16

Az új Soulfly album augusztus 14-én jön ki Archangel címmel, és máris megnézheted az Eliran Kantor (Sodom, Testament, Sigh, Hate Eternal stb) által készített lemezborítót. Az új anyag producere Matt Hyde volt.

Van dallista is, és abból az derül ki, hogy a limitált verzión egy Napalm Death feldolgozás is helyet kap majd.


A Soulfly idén nyáron sem hagyja ki Budapestet, július 7-én az A38 Hajón fognak játszani Maxék.

A koncert Facebook oldala"Igazán király anyag lesz - mondja Max az új albumról. - Nagyon egzotikus, misztikus, igazán bibliai... Ismét nagyon, nagyon súlyos a cucc. Komoly hatással volt rá, amit mostanában hallgatok: 1349, Belphegor, Behemoth... Egy csomó death metalt hallgatok az utóbbi időben. Ne is kérdezd, hogy miért. Szimplán csak kib...ottul szeretem az extrémitását. Szóval, igen, egy nagyon király anyag lesz. A tizedik albumunk. És roppant módon izgatott vagyok miatta. Aztán úgy másfél-két éven át turnézni fogunk vele, megállás nélkül."


Korábban Max így fogalmazott az új lemezről:

"Ez egy érdekes album. Egyike az olyan albumoknak, amelyek egy életben csak egyszer születnek. Igazán őrült hangzások és nagyon eltérő dimenziók... Kísélkezetősebb lesz, mint a többi. De továbbra is pokoli súlyos és továbbra is gyors. És Zyon (Max fia) dobol rajta. Tényleg nagyon jól nyomja. A fiatal Dave Lombardo-ra emlékeztet. Igazán nagyszerűek a pörgetései, mindenkit ledöbbentett a stúdióban. Matt Hyde volt a producer, aki a Slayerrel is dolgozott korábban. Szóval, ez nagyon király, egy igazán jó kis csapat."


A We Sold Our Souls To Metal című új Soulfly dalról, amit korábban metal himnuszként írt le, külön is mondott pár mondatot:


"Amikor megmutatod valakinek, azonnal hatással van a hallgatóra. Az ilyesmi csak úgy megesik. Nem lehet megmagyarázni. Kíváncsi voltam a reakciókra, úgyhogy megmutattam néhány embernek, csak hogy lássam, mit gondolnak róla. És mindenki azt mondta rá, hogy 'Ez annyira őrült, alig várom, hogy élőben is hallhassam!'.

Van a kórusban egy ilyen New York Hardcore stílusú együtténeklős rész, egy ilyen csordavokálos téma. Nagyon nagy móka és mindenki együtt énekelheti. Ezért gondoltam azt, hogy himnusz lehet belőle. A refrénje olyan, hogy minden rajongó együtt fogja nyomni, és mond is valamit. 'We sold our souls to metal' - szerintem minden metalos ezt érzi, mármint, hogy ez egyfajta szerződés, eladtuk a lelkünket ezért a zenéért, amit annyira szeretünk.

Szóval, ez olyasmi, amit szerintem amolyan büszkeséggel fognak énekelni. Legalábbis úgy gondolom, hogy ez történik majd, amikor kijön. És a végén meg nagyon is Pink Floyd-módra zárul a dal, ami igazán fura és különleges. Nem is tudom, miért így csináltuk meg. Azt sem tudom, hogy jó döntés volt-e, de ilyen lett. Marc (Marc Rizzo gitáros) teljesen eszement gitárokat pakolt a végére, mintha.... A totális metalból átmegy ilyen őrült Pink Floydba, mégis működik. Tényleg nagyon vad lett. Mi meg bírjuk a vad cuccokat. Mindig is vonzódtam a bizarr, fura dolgokhoz, és ez egyértelműen bizarr, de jó értelemben."


A Soulflyban Max Cavalera mellett a fia, Zyon dobol már 2012 óta, Marc Rizzo a gitáros (2003 óta), a basszer pedig egészen mostanáig Tony Campos volt, aki a 2010-ben kilépett Bobby Burns helyét vette át. Campos azonban most kiszállt Max csapatából és átigazolt a Fear Factorybe.

SOULFLY - Archangel
(08/14 - Nuclear Blast)

01. We Sold Our Souls To Metal
02. Archangel
03. Sodomites (feat. Todd Jones - ex-Terror, Nails)
04. Ishtar Rising
05. Live Life Hard! (feat. Matt Young - King Parrot)
06. Shamash
07. Bethlehem’s Blood
08. Titans
09. Deceiver
10. Mother Of Dragons (feat. Richie Cavalera & Igor Cavalera)

Bónuszdalok a limtált verzión:
11. You Suffer (Napalm Death feldolgozás)
12. Acosador Nocturno
13. Soulfly X

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
2020. november 24. (kedd) 07:48

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot Invisible Fire címmel, azóta egy EP-jük készült, a Final Entropy. Az új albumuk Archaic Faces Of Ecstasy címmel jön majd ki, a borítót Andkill készítette. "Közel a cél. 2017-ben úgy döntöttünk, hogy egy teljesen szabad felfogású lemezt készítünk. Rengeteg nehézség után hamarosan kezdetét veheti az ősi rituálé azoknak, akik átadják magukat az élménynek."   www.facebook.com/amoritehun   AMORITE - Metamorphosis (a 2020-as Archaic Faces Of Ecstasy album előzeteseként)        

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ORIANTHI - Sajnálom
ORIANTHI - Sajnálom

Nemrég jelent meg az Alice Cooper csapatában is megfordult szőke ausztrál gitároslány, Orianthi negyedik szólólemeze, a legfrissebb klipje pedig a Sorry című dalhoz készült el. "Az...

JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"
JUDAS PRIEST - "Bárcsak úgy tudnám elénekelni a Painkillert, mint 1991-ben"

A Let There Be Talk podcast vendégeként a Judas Priest frontembere, Rob Halford a hangjának változásáról is szót ejtett, valamint arról, hogy bármennyire is szeretné, a klasszikus...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS