SOULFLY - Augusztusban új album, a címe már meg is van

Spéci interjú az ex-basszer Bobby Burns-szel

2015. április 27. (hétfő) 11:32 | utoljára módosítva: 2015. május 3. (vasárnap) 08:56

Az új Soulfly album augusztusra várható, a címe Archangel lesz, és Max Cavalera szerint "kísérletezősebb" anyag várható tőlük ezúttal, ami epikus is lesz, valamint olyan módon misztikus, ahogy a Soulfly-az korábban sosem volt jellemző.
 

A Soulflyban Max Cavalera mellett a fia, Zyon dobol már 2012 óta, Marc Rizzo a gitáros (2003 óta), a basszer pedig Tony Campos, aki a 2010-ben kilépett Bobby Burns helyét vette át.

Magyarország legnagyobb Sepultura, Max, Soulfly fanatikusa, Rolf Cavalera készített pár hónapja egy kis interjút az eredeti bandáját, a nu metalos Primer 55-ot újra életre hívó Bobbyval, így ezt most el is olvashatod.Hol születtél?


"Huntingtonban, Nyugat-Virginiában. Még nagyon fiatal voltam, amikor a családom Kentuckyba költözött, szóval úgy fogalmaznék, hogy valójában ott nőttem fel."


Milyen volt a gyermekkorod?


"Normális. A papám volt a hősöm, ez a mai napig is így van, az Isten áldja. Gyári melós volt, légkondi nélküli helyen gürcölt egy tintagyárban. Napi 13 órákat. A mamám meg egy Communicare nevű rehab intézményben dolgozott."


Vannak testvéreid?

"Igen, de nem vagyunk beszélőviszonyban."


Mikor kezdett érdekelni a zene?

"A papám zenélt, és mindig is izgatott a muzsika. Az első három akkordot a papám mutatta meg nekem: G, C és D. A többit már magamtól sajátítottam el. Mindent, amit tudok, magamtól tanultam."


A legnagyobb hatásaid?

"Hú, mindenféle zenét szeretek. Annak idején a Mötley Crüe és a Guns N'Roses, aztán a Helmet, ami az örök kedvenc bandám, meg a Madball, a Sick Of It All, a Testament, a régi Metallica, a Suicidal Tendencies, a Rancid, a Transplants, a Sepultura és a többi. Ha a zenéről van szó, nem teszek különbségeket a stílus szerint."


Mi volt az első bandád neve?

(nevet) "Arra már nem is emlékszem! A Primer 55-ot tekintem az első zenekaromnak."


Sokan a Soulfly tagjaként ismertek meg. Milyen volt ott játszani, körbeturnézni a világot?

"Eleinte nagyon király, hiszen rajongó voltam. Aztán ahogy telt az idő, már láttam, hogy működnek a dolgok abban a bandában... Hadd fogalmazzak úgy, hogy elég kellemetlen volt. Nem mentek máshogy a dolgok szerintem, mint mondjuk a Guns N'Roses-ban. Ugyanolyan egók, ugyanolyan hozzáállás. Nyolc éven át voltam a Soulfly basszusgitárosa, ami több, mint amit bármelyik bőgősük elmondhat magáról. Egy csomó 'szabályukkal' nem értettem egyet.

Például Gloria (Max felesége és menedzsere) megtiltotta, hogy aláírjuk a rajongók gitárjait, mivel eladnák az eBayen. Nos, én azért aláírtam mindet, mert leszarom. Azt mondják, hogy nem érdeklik őket a rocksztáros dolgok, de valójában igenis érdeklik őket. Én viszont nem vagyok rocksztár. Sosem tartottam magam annak. Csupán egy hétköznapi ember vagyok, aki zenél. Dalokat írok és lemezeket készítek. Akár könyvet is írhatnék a bandában töltött éveimről, de inkább nem írok, mert sokakat megbántanék a világon."


A Primer 55 tagjaként hogyan tudod egyeztetni a családot és a bandát?


"Számomra a család a No. 1. Erről a 'régi zenekaromat' is megkérdezheted. Ezért is léptem ki."


Kik a kedvenc basszusgitárosod?

"Craig Setari (Sick Of It All)."


Énekes?

"Olyan nincs."


Gitáros?

"Page Hamilton (Helmet)."


Dobos?


"John Stanier (Helmet)."


Öt kedvenc lemezed?

"A Helmettől bármelyik."


Kedvenc kaja és pia?


"Olasz kaják és vodka."


Jövőbeni terveid?


"Nyomni a muzsikát, ahogy eddig, a saját szabályaim szerint, és nem valami rocksztárokkal teli megjátszós bandában."


Cél, amit el akarsz érni?

"Már mindent elértem, amit akartam. Megélek a zenélésből. Beszélgetek a rajongókkal. Együtt lógok velük meg ilyenek. Valóságos vagyok."


Folytatod a Primer 55 dolgait, vagy más projektek is várhatók tőled?

"A projektekben mindig benne vagyok, de a Primer 55 az első számomra."


www.facebook.com/PRIMER55OFFICIAL
 


PRIMER 55 - Violence (Ozzfest 2000)

 

Hammer TV

 
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
2021. szeptember 24. (péntek) 09:23

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By Fire lemez idején született. Azóta csupán egyetlen friss felvételt adtak ki, 2020 tavaszán a Destruction Or Strength nótát, de azt is a Shaped... dalaival együtt rögzítették. Tim Lambesis énekes: "A Roots Below eredetileg egy B-oldalas szám volt a Shaped By Fire felvételének idejéből, de Phil és Josh igazán új életet vitt bele, amikor nemrég befejezték, valamint új témákkal is kiegészítették. Felüdülés volt visszatérni a kreatív folyamathoz úgy, hogy egyben maradt ugyanaz a dalszerzői csapat, akik azóta írnak velem, amióta csatlakoztak a zenekarhoz. A dal szövegét egy olyan ember inspirálta, aki a traumás történetét osztotta meg velem. A legtöbb embert tönkretette volna, ami vele történt, de ő a javára tudta fordítani a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind
ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind

Behind címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti thrasher Archaic. Ideje volna egy új lemeznek, hiszen a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? még...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS