THE JOYSTIX - "Nálunk nincsenek az első sorban a korlátba kapaszkodó sikoltozó tinilányok"

10 éves a banda, jubileumi buli május 7-én a Dürerben

2015. április 19. (vasárnap) 12:43

10 éves a skandináv típusú rock’n’rollt punk rockos ízekkel nyomató The Joystix, és talán éppen emiatt a fehérvári trió aktívabb, mint valaha.


Kijött nemrég a Punchline című új album, amire jó sokat kellett várni, és ami a márciusi Hammerben 9 pontot kapott, de másutt is csupa jó véleményt olvastunk róla:

Ricsandgreen: "A három előzetes dallal együtt 10 új nótát kaptunk, illetve két dalt a kézzel fogható formában sosem megjelent Wasted EP-ről, újravéve, áthangszerelve trióra. Szintén a lemez előtt érkezett még egy klip, méghozzá a kellőképpen joystixes Disconnected-re, amire már most borítékolom bárkinek, hogy sláger.

Gondolkodtam, hogy mennyire van értelme végigmászni dalonként a cuccon, de arra jutottam, hogy felesleges. Annyira egységes, és egyben van, minden stílusbeli különbözőség ellenére is, hogy nem találok rajta fogást. Pedig kereken 3 hete keresem. 11-szer írtam át/módosítottam az írásomat, de egyszerűen nem tudok olyan dalt mondani, ami egy kicsit is bele tudnék kötni, vagy bele akarnék."


HammerWorld: "A Punchline a Joystix eddigi pályafutásának legletisztultabb, legösszeszedettebb, legjobb lemeze. Görcsmentes, laza cucc, nagyon átjön, hogy Szöszö mindenféle megfelelési kényszer nélkül írta a dalokat, ami persze eddig is így lehetett, de ezúttal sokkal napfényesebb lett az anyag, mint bármelyik korábbi kiadványuk. És változatosabb is.

Van itt motörheades zúzás (Born Under A Bad Sign), kétperces blues szösszenet (Dumb Man Blues), mely amolyan Magyarország válasza a Dregen-féle Flat Tyre on A Muddy Road-ra. Persze a korábban rájuk oly jellemző skandináv vonal is jelen van (Gluecifer, Hellacopters stb.) de sokkal kidolgozottabb, fogósabb formában. Nagyon rágyúrtak a dallamos refrénekre, vokálokra, könnyű befogadhatóságra. És ez baromira jól is áll nekik."Rockstation: "A banda olyan akkordokat penget, amelyek egyértelműen cigifüstöt metszeni jöttek létre valami piszkosul lelakott kis klubban, ahol hét éve van letörve a piszoár és három eltűnt egészségügyi ellenőr keressük fényképe van a bejárati ajtón. Ami pedig a hatásokat illeti, azt mondanám Backyard Babies, Hellacopters és hasonló koszok, piszkok, trógerek."


Shock: "A hat (!) teljes éven át tartó nagylemezínség után megérkezett Punchline-nal most változott a helyzet, minden tekintetben ez az eddigi legkerekebb munkájuk. Változás egyébként nem nagyon van, Szőke Gábor, azaz Szösző és társai ugyanazt a fésületlen, csuklóból elreszelt rockmuzsikát nyomják, amit eddig is, ellenben mind a dalok, mind a hangzás túlmutat az eddigi két albumon, illetve az EP-ken."


A brit Überrock meg azt írta Szöszőék friss anyagáról, hogy mivel a Backyard Babies már nem ír olyan dalokat , mint a klasszikus Total 13 album idejében, valakinek tovább kell vinnie a lángot.


Május 7-én a Dürer Kertben lesz a The Joystix 10 éves szülinapi bulija, ahol fellép még két cimbora-zenekar is, Párizsból a High School Motherfuckers, valamint egy másik francia banda, a Flying Donuts. Másnap hazai pályán ismételnek majd, azaz Székesfehérváron, a rá következő napon pedig a dorogi Kacsában lest tripla rock'n'roll buli.


A Dürer Kertes szülinapi koncert Facebook oldala


A koncerten megvásárolható lesz a Punchline lemez. A CD amúgy megrendelhető a thejoystix@gmail.com címen, 1000 HUF + pkg."

Punchline album a Deezeren.

www.facebook.com/thejoystix


A 10 éves születésnap alkalmából Schmidt Péter jó alaposan elbeszélgetett a The Joystix frontemberével, Szöszővel.

A skandináv vonalas garázsos, punkos rock'n'roll legfőbb hazai helytartójaként működő székesfehérvári The Joystix zenekar immáron tíz éve van pályán. Albumok, EP-k, hazai és külföldi koncertek, különleges kooperáció Kory Clarke-kal – és ez csak néhány állomása a banda eddigi sztorijának. Minderről, és még sok más tudnivalóról a csapat Fehérvár egy ipari területén lévő kis stúdiójában kérdeztem a gitáros/frontember/zenekarvezető Szőke Gábort, azaz Szöszőt.


Hat év után a Punchline képében végre új teljes nagylemezanyaggal jelentkeztetek. Közben azért volt két EP-tek, meg egy rövidebb leállás is – ez a friss album végül mennyi idő alatt állt össze?

"A tavalyi év elején jött, hogy csináljunk új lemezt. Kezdődött az egész azzal, hogy a két EP – amik közül az egyik csak digitális, ingyenesen letölthető formátumban jött ki – nem igazán váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, már ami az eladott illetve letöltött példányszámokat illeti. Főleg az utóbbi megoldás volt nagy csalódás, talán ha 150 letöltésünk volt összesen.

Pedig előzetesen azt hittem, hogy ha ingyen adjuk, akkor az az egy kattintás csak megéri az embereknek a fáradságot, de úgy látszik ez nem így működik. Sőt, mintha pont fordítva lenne az egész, és az lenne a fejekben, hogy ha ingyen kapnak valamit, akkor az csak értéktelen szar lehet. Úgyhogy eldöntöttük, hogy innentől kezdve nem adunk ingyen semmit, viszont amit kiadunk, az legalább nézzen ki rendesen, és szóljon igazán jól. Inkább vegye meg 50 ember, de azoknak legyen ott a kezében egy jó kiállítású gyári verzió, borítóval, fotókkal, satöbbi.

Olyan nyolc-kilenc hét alatt jött össze nyolc új nóta, amik mellé még újra felvettük kissé átgyúrva a Wasted EP-ről a címadót és a Last Action Hero-t, meg két olyan dalt, amiket már korábban kitettünk a netre. Így jött össze az a tizenkét szám, amik végül a CD-re kerültek.THE JOYSTIX - Dumb Man Blues (a 2015-ös Punchline albumhoz)Először megcsináltunk és kitettünk egy klipet a Dumb Man Blues nótára, amivel jól össze is zavartuk az embereket! (nevet) Imádom a blues zenéket, ez pedig egy akusztikus delta blues nóta, aminek a klipjét az egykori Stallion és Lovegun bőgős Szityó készítette. Aztán jött a májusi Kory Clarke buli, majd nyár végén a FeZen fesztiválos fellépésünk. A tényleges lemezfelvételt végül december elején kezdtük el, január elején adtuk le gyártásra a kész anyagot, és február elején jött ki a CD. Közben a Disconnected nótára lett még egy klip, és már a lemezbemutató koncerten is túl vagyunk."A visszajelzések milyenek a lemez kapcsán?

"Egyértelműen pozitívak. Öt hét alatt elfogyott mind a száz legyártott példány, korábban ilyesmire több hónap alatt volt csak példa. Úgyhogy új szériát kell legyártatnunk, mert az érdeklődés töretlen. Általában az vélemény a lemezről, hogy ez az eddigi legkerekebb, legjobban megszólaló anyagunk. Érdekes egyébként, hogy korábban már dolgoztunk néhány igazán profi stúdióban, profi szakemberekkel, de mégis ez az a felvételünk, amiről egyöntetűen mondja azt mindenki, hogy a legjobban szól.

Ezek szerint végül is csak mi vagyunk azok, akik a legjobban hallják fejben, hogy hogyan kell ennek a bandának lemezen megszólalnia. Úgy gondolom, hogy - most először - sikerült tényleg maradéktalanul visszaadni a Joystix lényegét. Ha valaki meghallgatja a lemezt, és ez sem jön be neki, akkor valószínűleg soha nem lesz már jóban a zenénkkel."THE JOYSTIX - Disconnected (a 2015-ös Punchline albumhoz)A felvételekről és az egyéb munkákról mit lehet tudni?

"A lemezt itt, a saját kis stúdiónkban vettük fel, ahol most is ülünk. A keverést, a masztert, de még a borítót is én csináltam. Nagyon jó lenne bakeliten is kihozni az albumot, már meg is van a fejünkben, hogy hogy nézzen ki, de hát azért ez még odébb van egyelőre. Fehér vinyl lenne a lemez, rajta a fröccsenő vérrel, marha jól nézne ki.(nevet) Korábban volt már egy split anyagunk a francia Flying Donuts zenekarral, ami kijött bakeliten is, jó lenne ezt most megismételni."Magyarországon lehet egyáltalán bakelitet gyártatni valahol mostanában?

"Nem tudok róla. Nekem csehországi kontaktom van, talán ott próbálkoznánk."De ez nagyon drága mulatság lenne, nem?

"Dehogynem. Eleve kis példányszámban nem érné meg a dolog, nagyobb mennyiséget meg az életben nem fogunk tudni eladni, szóval ezt leginkább saját magunknak, meg néhány vinyl-fanatikusnak fogjuk megcsinálni, ha egyáltalán sor kerül rá."A CD-t különben mennyiért adjátok?

"1000 forintért, ami lényegében egy doboz cigi ára. Ez olyan 100-150 forintos árrést jelent, tehát nem hinném, hogy lehúzásszaga lenne a dolognak! (nevet) Úgy vagyunk ezzel, hogy ha lemezenként annyi visszajön, amibe került, akkor az nekünk már oké."THE JOYSTIX - Kedvcsináló a 2015-ös Punchline albumhozEmlítetted a tavaly májusi Kory Clarke bulit, ahol lényegében ti kísértétek a Warrior Soul frontembert. Ezt hogyan sikerült összeszerveznetek?


"Az egész a Facebookon indult, ahol Koryval ismerősök vagyunk. Ez ugye alapból nem egy nagy dolog, általában szokás visszajelölni egymást, főleg zenekari szinten. No, és Kory rakta ki az oldalára, hogy akusztikus bulikat szeretne csinálni, amihez zenészeket keres. Én meg egyből visszaírtam neki, hogy érdekelne a dolog.

Ehhez tudni kell, hogy a Joystix pihenőre küldése után Marton Zolival (The Joystix bőgős) Acoustix néven összehoztunk egy akusztikus formációt, amihez aztán csatlakozott Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca is a Kartelből, tehát volt már részünkről előélete a dolognak. Nagyjából két évig elég sokat játszottunk így, pubokban meg efféle helyeken. Szóval felvettük a kapcsolatot, tárgyalgattunk, aztán felmerült egy olyan verzió is, hogy legyen akusztikus meg elektromos blokk is.

Végül aztán a full elektromos megoldásnál maradtunk, azzal a megfejtéssel, hogy a komplett Joystix zenekar fogja kísérni Koryt, egy alapos Warrior Soul műsorral, kihegyezve a zenekar Space Age Playboys lemezére. Szóval ez lett a végleges megoldás, és a koncert aztán szerencsére nagyon jól sült el. A közönség is egész szépen összejött, és a produkció is faszán egyben volt. Kory utána írta is, hogy az egyik legjobb koncertje volt azon a turnén."Emberileg milyen benyomást tett rátok Kory?

"Nagyon pozitív volt az arc, de tényleg. Már két nappal a buli előtt megjött, egy csomót lógtam vele meg a barátnőjével, aki egyébként egyben a menedzsere is. A közös próbán meg a buli előtt Kory is segített pakolni, sőt még a setlistet is közösen raktuk össze.

A Wasteland nótát vagy az I Wanna Get Some-ot például én javasoltam, ezeket Kory eredetileg nem akarta játszani. Vagy az Intro/Interzone kezdést is én erőltettem. Pár éve voltam Londonban egy Warrior Soul bulin, ami ezzel indult, és az levitte a fejemet, úgyhogy itt is ezt javasoltam, és bejött. Valahol baromi szürreális volt különben, hogy én teszek javaslatokat az egyik kedvenc énekesemnek, meg hogy ott cipeli velünk a dobszéket meg a koffereket! (nevet)

Ja, és Szityó csinált egy klipet is Korynak az egyik nótához az új szólólemezéről, amibe mi is be vagyunk vágva, olyan arcok mellett, mint Dregen a Backyard Babies-ből, vagy Michael Monroe. Hát ez is elég vérfagyasztó valahol! (nevet) Különben erről is nagyban hallgatott a média jó része, pedig a dologról hírt adtunk, ahová csak lehetett.

Oké, hogy underground szint, meg minden, de azért csak nagy dolog, hogy egy magunkfajta banda egy klipben szerepel Dregennel meg Monroe-val. Ehhez képest csak a Hammer meg a Shock, és néhány fanzine számolt be a dologról, aztán ennyi. A Quart, a Lángoló, meg az úgynevezett véleményformáló fórumok mélyen hallgattak. Erről ennyit..."


KORY CLARKE feat. THE JOYSTIX - Payback's A Bitch Folytatása is lesz esetleg a Kory Clarke-os kooperációnak?

"Jelenleg nem úgy tűnik. Kory ugyan szerette volna, hogy mi kísérjük pár brit meg német bulin, de sajnos anyagilag nem jöttünk volna úgy ki a dologból, hogy a család meg a meló terhére be tudtuk volna vállalni. Aztán Bulgária is felmerült még, de végül az sem jött össze. Illetve lett volna még egy budapesti buli a Club 202-ben, de azt meg én mondtam vissza, mert egy napra esett volna a Barba Negrás Sex Action-Junkies koncerttel. Annak így nyilván semmi értelme nem lett volna."Nemrégiben került sor a budapesti lemezbemutató bulitokra. Onnan milyen tapasztalatokkal jöttetek haza?

"Összességében jó volt. A Backstage Pubban volt a buli, kb. hetven ember jött össze végül, ami a dolog underground mivoltához és a csütörtöki naphoz képest nem rossz szerintem. Nyilván mondjuk a Road esetében ez siralmas lenne, de nekünk okés volt a dolog. Ha azt vesszük, hogy a ránk járó átlag ötven-hatvan emberért is mennyire meg kell küzdeni, akkor nem panaszkodhatunk.

Jó volt a hangulat, eljött egy csomó haver meg ismerős, a CD-k is szépen fogytak. Tudod, az előtt a bizonyos leállásunk előtt halálra paráztuk magunkat ezen a kérdésen, de most már eljutottunk oda, hogy ha mi jó érzéssel vagyunk fent a színpadon, akkor már megérte. Tegnap például a KGB-vel (punk projekt, Big Daddy Laca, Szösző és Ganxta Zolee részvételével) játszottunk a Dürer kistermében az ETA előtt, voltak nagyjából úgy ötvenen, de mi ennek ellenére baromi jól éreztük magunkat. És ez a lényeg.

Pedig a nagyteremben ott volt vagy öt-hatszáz ember a Middlemist Red koncertjén, ami akár frusztrálhatott is volna minket, de leszartuk és jól éreztük magunkat! (nevet) Vicces egyébként, hogy ahogy öregszem, egyre kevesebben járnak a zenekaraim koncertjeire. Amíg középsulis voltam, és ott volt a rengeteg osztálytárs meg barát, akkor bármilyen kutyaütők voltunk is, megvolt a stabil közönség. Azóta meg ahogy egyre tapasztaltabbak, jobbak meg ismertebbek leszünk, úgy megy össze a közönségünk!" (nevet)Idén tíz éves a zenekar, amit május 7-én a Dürerben fogtok ünnepelni egy jubileumi bulival. Mire lehet számítani majd ezen alkalomból?

"Először is itt lesznek francia barátaink, két zenekar, a High School Motherfuckers és a Flying Donuts. Ezer éve ismerjük már egymást, turnéztunk is együtt mindegyikükkel Franciaországban meg itthon is. Ők lesznek a két vendégbanda.

A Flying Donuts-szal ugye van egy split anyagunk, a Motherfuckers-ből Dominique pedig ősrégi cimborám, sőt volt egy közös projectünk is, a Suckerstarz. Rajtuk kívül színpadra lép még Greff András és Simon András is, azaz a Joystix ex-tagjai is. Illetve jön még Perso (Percoczki Gábor, ex-Cadaveres De Tortugas, ex-Mangod Inc.) is, aki szintén régi barát, és annak idején énekelt is a második albumunk Handful Of Hate nótájában, Big Daddy Lacát (Kartel) is lecsábítottuk.

Ennyi az, ami biztos, illetve forognak még nevek, de egyelőre többet nem mondanék. Annyi mondjuk fix, hogy nem akarjuk egy olyasfajta bazári irányba elvinni a dolgot, hogy minden nótában lófráljon valaki a színpadon, ezt azért nem szeretnénk."Feldolgozásokkal is készültök?

"Igen, az is lesz, bár ezt a vonalat egy ideje már tudatosan nem akarjuk annyira erőltetni. Régebben voltak bulik, ahol akár négy feldolgozást is játszottunk, de most már maximum kettő, de inkább egy nóta az, ami belefér. Vannak a repertoárban egyébként Rolling Stones, Stooges, Wildhearts és Johnny Thunders számok is, szóval volna miből válogatni, de inkább rámegyünk a ritkábban vagy sosem játszott saját dolgainkra. Három album és két EP illetve egy split lemez után már van annyi saját anyagunk, amivel megállhatunk a magunk lábán."Nálad régóta hagyomány, hogy egyszerre több zenekarod, projected is van. Jelenleg hogy néz ki mindez?

(nevet) "Igen, volt ez így, de jelenleg a Joystix számomra az abszolút prioritás. Ez az a zene, ami száz százalékig én vagyok - ha valami miatt a semmiből kellene elkezdenem újból zenélni, akkor ugyanilyen zenét csinálnék. Hallgatok én sok mindent különben, Prince korai dolgaitól kezdve mittudomén, a Harem Scaremen át a Testamentig, de játszani ezt szeretem és tudom igazán.

Nagy szerelem mostanában még a blues, van is egy ilyen irányú projektem, de itt lényegében én játszok fel minden hangszert, és az így rögzített alapokhoz hívtam meg vendégeket, mint Székelyhidi Balázs az egykori Roxx 69-ból vagy Gomba, aki a Panic és a Holy Shit frontembere és a dalszöveget alapvetően ő írta, illetve Barbaro Attilát, aki meg gitározott egy dalban.

Egyébként ha valakit érdekelnek ezek a felvételek a Youtube-on a Bone Skinny névre keressen rá. De ezt szigorúan úgy csinálom, hogy ne a Joystix rovására menjen. Akarok majd ebből kihozni egyébként egy online terjesztésű „lemezanyagot” úgy 120-12 nótával, de ez egyelőre még odébb van.

A Joystix újraindulása óta az Acoustix formáció nem aktív, és a KGB-vel is évek óta a tegnapi buli volt az első megmozdulásunk. Nem is tervezünk különösebben semmit, ha esetleg újra lesz valami jó apropója, hogy összejöjjünk, akkor hadd szóljon a punk, de erőltetni ezt sem fogjuk. Illetve volt még a Briganti, amit Boros Pöpivel, Barbaróval meg Marton Zolival hoztunk össze, és ilyen Rolling Stones jellegű muzsikát csináltunk.

Eredetileg a Paddy And The Rats énekese volt az ötletgazda, de mire egyenesbe fordultak a dolgok, addigra a Paddy szekere annyira meglódult, hogy neki nem maradt ideje a dologra. Ekkor került a képbe Dávid, akivel négy nótát fel is vettünk a SuperSize-ban, tök élőben az egészet. Talán az egyik dalt kellett csak kétszer feljátszani, a többi ment egyenesben. Ezekre elég jó visszhangot kaptunk, de aztán időhiány miatt befulladt végül a projekt."Az Acoustix projekt sztorija egyébként hogy indult? Erről nem sokat tudok.


"Amikor volt az a bizonyos leállásunk úgy három évvel ezelőtt, akkor indult ez az akusztikus vonal. Elsőre nem nagyon akart összeállni a dolog, de mivel már volt egy lekötött bulink, ahol Szekeres András bandája előtt játszottunk, azért azt ketten Marton Zolival csak megcsináltuk. Végül jól sült el a fellépés, úgyhogy folytattuk, illetve aztán Big Daddy Laca és Zolee is beszálltak, így nyomtunk aztán le jó sok koncertet.

Abszolút örömzene volt az egész, akusztikusra hangszerelt Joystix nóták mellett játszottunk például Hendrix meg Circus Of Power feldolgozásokat is, szóval nem volt egysíkú a dolog. Mindemellett volt egyfajta stand-up jellege is az egésznek, a dalok közt spontán módon dőltek belőlünk a poénok meg a hülyeségek, szóval tök jó volt az egész. Még külföldre is eljutottunk így, volt például egy bulink az ausztrál Electric Mary előtt, Párizs mellett.

Később aztán Marton Zolinak megszülettek az ikrei, nálunk is megérkezett a kislány, Zolee naptára meg mindig hónapokkal előre tele van, úgyhogy szépen megállt a dolog. Amikor Zolival meg újra jobban ráértünk, akkor már a Josytix újraindítása volt porondon, és ezt toljuk azóta is. Ja, és annyi történt még ezalatt, hogy másfél hónap erejéig a Kartelben is gitároztam.

Onnan nemrégiben többen is kiléptek, viszont Ganxstáék nem akartak bulikat lemondani, úgyhogy szóltam neki, hogy ha ezen múlik, akkor kisegítő jelleggel szívesen beugrom hozzájuk gitározni, amíg szükséges. Ebből végül nyolc vagy kilenc buli lett, és nem csak itthon, de Svájcban és Németországban is. Arra ez mindenképpen jó volt, hogy újra ráéreztem a koncertezés, a turnézás ízére, baromi jól éreztem magam, hangulatos volt újra egy zenekarral úton lenni. Ez is egy újabb lökést adott , hogy akkor álljunk neki újra komolyabban a Joystixnak."Első zenekarod, akikkel 1999-ben már lemezt is kiadtál, a dallamos hard rockos Slang volt. Az akkori zenésztársaidról tudsz valamit, tartjátok még a kapcsolatot?

"Szabi (Vincz Szabolcs), az énekes már pár éve Angliában él, és ő folyamatosan a Slang befejezése óta foglalkozik, illetve foglalkozott zenével (myspace.com/vincabimusic). Úgy kb. két hónapja beszéltünk, akkor mondta, hogy most már a stúdiós cuccait is kivitte magával. Miután a Slang szétment, ő egy teljesen más, ilyen Prince-es, R'n'B-s, hip-hopos irányba ment el, ilyen stílusú zenéket írt meg vett fel. Illetve írt dalokat más előadóknak, meg készített remixeket pl. a Cadaveresnak is. Aztán ugye volt ez a kiköltözése, most meg újra írogatja a zenéit.

Gábor (Szemlei Gábor), a volt dobosunk igazi hard rock meg AOR rajongó, ő szintén írogat zenéket, meg vannak is felvett nótái. Maga játszott fel mindent, és ő is énekelt, és amiket mutogatott, azok tök jók voltak. Ferivel (Végh Ferenc, bőgős) a Slang után még együtt játszottam a Sonicdollz-ban is, aztán amikor négy év után 2005 tavaszán ennek is vége lett, ő teljesen kiszállt a zenélésből, a hangszerét is eladta. Számomra a Sonicdollz utáni következő lépés már a Joystix beindítása volt."Az sosem merült fel, hogy a Slanggel esetleg újra kezdjetek valamit?


"Igazság szerint még Szabi kiutazása előtt felmerült, hogy csak a balhé kedvéért csinálhatnánk egy bulit, leginkább a magunk meg a régi haverok szórakoztatására. Volt is egy próbánk, de ott leginkább az derült ki, hogy rengeteget kéne még dolgozni az ügyön ahhoz, hogy színpadképes legyen a produkció. Annyi ideje meg energiája viszont egyikünknek sem volt, hogy ezt be tudtuk volna vállalni. Szóval végül nem lett semmi az egészből, és elképzelhető, hogy már soha nem is lesz."Visszatérve a Joystix-ra: a közönségetek összetételét illetően mik a tapasztalataid? Milyen arcok járnak rátok mostanában?


"Hát, harminc év alatt lényegében senki! (nevet) Eleve nincs nagy bázisunk, mint mondjuk bármelyik mai jól menő bandának, nálunk nincsenek az első sorban a korlátba kapaszkodó sikoltozó tinilányok. Viszont akik Joystix-ra járnak, azoknak legalább a kilencven százaléka képben van ezzel az egész skandinávos rock'n'roll vonallal. A közönségünk közül lényegében bárkivel, bármikor el lehet dumálni ezekről a zenékről. És leginkább nekem ők a fontosak.

Vannak ezek a mostanában népszerű fiatalabb csapatok, mint a Santa Cruz vagy a Crashdiet, akiket elég sokan tizen- vagy huszonéves arc szeret, de náluk eléggé ki van találva az image, ari az énekes, cuki a dobos! (nevet) Nálunk meg nincs ilyesmi, tetkó van meg szakáll, aztán kész. Egyikünk sem egy tinibálvány karakter, maradjuk annyiban.

Vannak bandák, akikről a netes dolgaik alapján azt hinnéd, hogy óriási a táboruk: rengeteg Facebook-követőjük van, iszonyat nézettségeket produkálnak a youtube-on, aztán amikor lemész valamelyik bulijukra, akkor ott van öt ember, aztán annyi... Ez az erőltetett virtuális jelenlét szerintem egy óriási önbecsapás, a lényeg úgyis a koncerteken dől el."A következő nagyjából egy évre mik a terveitek, illetve a reális céljaitok a zenekarral?

"Először is szeretnénk minél többet játszani. Ezzel elég jól állunk, május közepéig nyolc vagy kilenc lekötött bulink van már, illetve nyáron a Fezen fesztiválon meg a Zorall Sörolimpián is fellépünk ha minden jól megy. Szeretnénk kipörgetni a lemezanyagot, amennyire csak lehet, ha összejön, április végén megyünk külföldre is.

Nagyjából év végéig ez a terv, új nótákkal addig nem akarunk foglalkozni. Ha év végére sikerül elérnünk annyit, hogy legalább a budapesti bulikra eljöjjön uszkve száz-százötven ember, akkor úgy gondolom elértük amit itthon ezzel a mentalitással, és ezzel a típusú zenével el lehet." 
 

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS