AKELA - Jövő szombaton Felvidéki Farkasnap

Révkomáromba látogat az Akela

2015. április 17. (péntek) 08:35 | utoljára módosítva: 2015. április 17. (péntek) 08:36

Április 25-én, szombaton Felvidéki Farkasnap lesz Révkormáromban, ahol az Akela mellett fellép az ósulis thrasher Maradandó Károsodás, továbbá az Ayers Rock, a Feuer Frei nevű Rammstein tribute, a modern népdal-metalos Zinfield, valamint a Bonanza/Ákos tribute Monumentum.


www.facebook.com/AkelaJungleBook


A Felvidéki Farkasnap Facebook oldala"Immáron harmadik éve, minden tavasszal a felvidéki Révkomáromba látogat Magyarország kultikus zenekara az Akela! Idén először igazi Farkasnap kerül megrendezésre, ahol Főnökéken kívül öt kiváló együttes lép még a színpadra.

A falkagyűlés helyszíne a RÉV – A magyar kultúra háza lesz, a kezdés pedig viszonylag korai, tehát ideje időben érkezni. Sok-sok-Sok-Akelások!"Oszlopos tagja a felvidéki magyar rockszíntérnek az Ayers Rock. A papíron 1997 óta létező banda folyamatosan koncertezik a 'határon' innen, s túl is.


'A '80-as éveket idéző dallamos rockot műveljük, nem titkolva az egykori nagy kedvencek hatását (Edda, P. Mobil, Pokolgép, P. Box, Ossian, Lord...) Ehhez mérten a billentyűk a hangzásban jelentős szerepet töltenek be.

Nem szándékunk lyukat ütni a világba, viszont törekedünk az igényes megszólalásra. Akinek tetszik a 'produkciónk', szeretettel várjuk a bulijainkra!'
Buli, zúzás, sör, ökörködés, vas, bőr, sör, farmer, felvarró, sör, thrash. Talán pár szóval így lehetne összefoglalni a Maradandó Károsodás lényegét.


Pár srác 2006-ban összeállt, hogy kezdjen valamit szedett-vetett hangszereivel. Ahogy azt annak idején, 20-30 évvel ezelőtt a mára naggyá vált legendák is tették. Slayer, Sodom, Sepultura, Testament, Kreator, Destruction, és még számtalan thrash formáció gyakorolt rájuk nagy hatást. Az ő nyomdokaikon járva, útmutatásukat követve fejlődött, alakult zenei ízlésük.


'Maradandó, mint a thrash és károsodás, mint amit ők csinálnak', de a lényeg, hogy elemi erővel nyomják a '80-as évek végi, '90-es évek eleji old school thrash metalt!


A Rammstein a hard rockot és az ipari metalt ötvözi az elektronikus zenével. Tagja az úgynevezett Neue Deutsche Härte irányzatnak, melybe olyan német együtteseket sorolnak, mint az Oomph! vagy a Die Krupps.

Néhány kritikus szerint a műfaj 'tanz-Metall'. 1994-ben alakultak, 2005-ig világszerte több mint 10 millió CD-t adtak el.

Ezen az estén a fővárosi Feuer Frei tolmácsolja a legjobb Rammstein számokat a felvidéki rajongóknak.


A Zinfield 2009-ben alakult, de a jelenlegi formáció ez év februárjától él. 2013-ig saját számokat játszottak, majd új stílust teremtve átalakult 'modern népdal-metal' formációvá. Jelenleg is gőzerővel készítik sorban a népdal átdolgozásokat, mint pl. a Tavaszi szél, Érik a szőlő, Elindultam szép hazámból ismert dalokra.

Két éve rögzítették a saját számokból álló, Ha neked így jó című demójukat, mellyel előző korszakát kívánta lezárni, tavaly áprilisban az Elindultam szép hazámból EP-t, mely 5+1 számot tartalmazott. 2014 vége, illetve az idei év eleje leginkább a koncertezésről szólt, az Egészséges Fejbőr zenekar társaságában léptek fel országszerte. Idén ősszel újra stúdióba vonulnak, és klipet is szeretnének forgatni. Az új érdeklődőknek üzenik, hogy látogassanak el a koncertre, mert biztos, hogy velük együtt fognak bulizni, énekelni és persze nem fogják megbánni!

Ki ne szeretné a Bonanza Banzai és az Ákos nótákat? A kitűnő dalszövegekhez, viszont sokszor a rocker fülekhez kevésbé passzoló zenei aláfestés párosul. Itt a megoldás.


A Monumentum rock és metal stílusba gyúrta át a legnagyobb slágereket, így azok akár már a farkasok számára is fogyaszthatóvá váltak."Felvidéki Farkasnap
2015. április 25. (szombat)
Kapunyitás: 17h, koncertkezdés: 18h
Program:
Akela
Ayers Rock, Maradandó Károsodás
Feuer Frei - Rammstein tribute
Monumentum - Ákos, Bonanza Banzai tribute, Zinfield
Belépő: 6€ / 1900 Ft

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS