SLAYER - Itt az új dal: When The Stillness Comes!

Április 18-án jön ki a kislemez

2015. április 16. (csütörtök) 18:36 | utoljára módosítva: 2015. május 27. (szerda) 10:20

Az idei Lemezboltok Napja - április 18. - alkalmából egy új Slayer dal jelenik meg, a When The Stillness Comes, amit tavaly vettek fel Terry Date-tel. És máris meghallgathatod!


A mindössze 5 ezer példányban megjelenő kislemez B oldalára a klasszikus Black Magic nóta (Show No Mercy album, 1983) egy élő verziója kerül fel, amit a 2014-es Wacken fesztiválon rögzítettek.


Kerry King azt mondja az új dalról, hogy szokatlanul rossz passzban volt, amikor megírta:

"Épp Európában turnéztunk, és 3 órán át utaztunk egy kib...ott kisbuszban, én meg nyomorúságosan éreztem magam a hátsó ülésben, semmi sem érdekelt. Elkezdtem összerakosgatni magamban néhány gyűlölettel teli gondolatot. A nóta egy olyan fickóról szól, aki egy bűncselekmény helyszínén tér magához és rájön, hogy mindenkit megölt. Szóval, jó kis téma ez..."

"Tudom, hogy lesznek kétkedők - mondta a gitáros a Rolling Stone-nak. - Tudom, hogy lesznek akik azt várják, hogy bucskázzunk a lemezzel, mert annyi minden történt az utóbbi hat évben. Felkészültem erre, mert az emberek szimplán retardáltakká válnak, amikor feljutnak a netre. De azt is tudom, hogy egy jó cuccot raktunk össze. Büszke vagyok rá.


Kerry szerint kétféle Slayer dal van, a súlyos és ami thrash.

"A félelmetesek inkább súlyosak, de a kettő között nem nagyon van más."

King szerint az új album inkább a súlyos vonalat képviseli, "de azért van egy jó csomó tempós cucc is rajta".


A korábban letölthetővé tett Implode dal is fent lesz az albumon, akárcsak az Atrocity Vendor nóta, ami eredetileg a World Painted Blood kislemez B oldalán látott napvilágot. Maga az Implode eredetileg egy 2012-re tervezett EP-n szerepelt volna, de az végül nem került kiadásra. Mindkét szám új verzióban lesz hallható, az Atrocity Vendor egyes részeit rendesen át is írta a csapat, a szöveg is változott, és a szólója is hosszabb lett.

A most bemutatott When The Stillness Comes is újra felvételre került, ez a szám ugyanis instrumentális formában már szerepelt egy Scion-hirdetésben, de a cég az éneket túl komornak tartotta.

"Nem is értem, mire számítottak tőlünk!" - nevet ezen Kerry King.


A lemezen ilyen dalok lesznek még: Take Control, You Against You (King szerint ez "nagyon punkos") és Chasing Death. A Cast The First Stone ímű dalról azt mondja a gitáros, hogy egy athéni városnézés inspirálta, valamint mindazok a történelmi küzdelmek, amik annak idején ott zajlottak.

"Egyszerűen a csatáról szól, de nem egy adott csatáról. Te hajítod el az első követ, de a győztes én leszek..."


Kerry King ugyancsak megemlített egy Pride című dalt, amelynek megírása során besegített Tom Arayának, de lesz az albumon egy Vices című tétel is.

"A Vices az egyik kedvencem a súlyosabbak közül. Alig várom, hogy élőben is játsszuk!"


Ami a korábban már említett Jeff Hanneman dalt, a Piano Wire-t illeti, King ezt mondta róla:

"Amikor meghallom, azonnal Jeff jut eszembe. Jellegzetesen Jeff módra szól, ilyet én sosem írtam volna."


A 2013 májusában elhunyt Jeff Hanneman a halála előtt még hallotta az Implode, az Atrocity Vendor és a Chasing Death korai verzióit, de a véleményét nem osztotta meg a többiekkel.


"Noha nagyjából egy órányira lakott tőlem, ami közelinek tűnik, de szélsőségesen visszahúzódó volt. Nem járt el sehova. Még amikor velünk játszott, akkor is rendszeresen kihagyta a próbákat."


A Rolling Stone azon kérdésére, hogy mi az, ami legjobban hiányzik neki Hanneman halála óta, Kerry így felelt:

"30 kib...ott éven át a gitárpartnerem volt, szóval olyan kötelék volt köztünk, amit nem sok ember érthetne meg. Ostobaság lenne nekiállnom magyarázni, mert úgysem értenéd. De ha valami nem működött, azt Jeff mindig megbízhatóan jelezte. Ha azt mondta, hogy ez vagy az nem üt, azonnal le is álltam, mert bizonyos volt, hogy akkor tényleg nem üt, és nem is fog soha."SLAYER - When The Stillness Comes (új dal, 2015)

 


Kerry King korábban elmondta, hogy már címe is van az albumnak, de ezt még nem akarta felfedni.

"Azt az emberek még nem tudják, hogy az új lemezen túl is van hat dal, amelyeket fel is vettünk a következőhöz. Szóval, sokat végeztünk."


A 2013 májusában elhunyt Jeff Hanneman gitáros dala, a Piano Wire kapcsán ezt mondta:


"Amikor Jeff megsérült, elkezdtem felhalmozni egy csomó anyagot, mert nem tudtam, hogy Jeff hoz-e egyáltalán valamit. Sem azt, hogy mivel fog majd hozzájárulni a lemezhez. Szóval, kiosztottam magamnak a feladatot, mondván, hogy ha túl sok témám is születik, az csak hasznos lehet. Később derült ki, hogy Jeff már egyáltalán nem hozott témákat.

Jeff dala a lemezen a Piano Wire, ami még a World Painted Blood album idején született. Paul Bostaph dobolta fel a témákat hozzá, Tom pedig újraénekelte. Szóval, Jeff ezzel járult hozzá a lemezhez. Aztán a következő lemezhez - feltételezve, hogy lesz következő album - van egy másik dala is, de ahhoz még nem született szöveg.

A Piano Wire-t Jeff írta, és úgy hiszem, emiatt, meg amiatt, hogy az előző lemez idején felvettük, mindenki azt feltételezte, hogy  Jeff játszik is a dalban, de ahogy mindenki tudja, a '90-es évek óta én játszottam fel Jeff ritmussávjait is. És mivel a dalban nincs szóló, így csakis én vagyok hallható benne." 


Arról, hogy milyen volt Jeff nélkül elkészíteni az új lemezt:

"A legfurcsább dolog számomra a jelenlétének hiánya volt. Mivel én nyomtam fel a cuccokat, ahogy szoktam, ezen a téren minden ugyanaz volt, de az nagyon fura volt, hogy nincs ott velem az a srác, akivel az évek során mindvégig együtt írtam meg a lemezeket. A történtek után csak én voltam ott, meg Tom."


Gary Holt gitáros (Exodus) és Paul Bostaph dobos kapcsán így fogalmazott Kerry:

"Paullal az volt, hogy tudod, megmutattam neki a dalokat, amiket felsorakoztattam a lemezhez. Legtöbbször csak hagytam, hogy tegye a dolgát, mert Paulnak jó ötletei vannak. Aztán Holt, nos, ő hét vagy nyolc dalban is szólózik. Az volt a gondolatom... Személy szerint arra gondoltam, hogy a rajongók így fogadják majd el, hogy Gary egyáltalán szerepel egy Slayer lemezen. Ezzel akartam ezt elkezdeni.

Gary már csaknem öt éve játszik velünk. És mindenki ismeri Holtot, mert az Exodus is ugyanolyan régóta itt van a színtéren, mint a Slayer. 30 éve ismerem őt. Nem is juthat eszembe jobb megoldás, mint ami történt. Talán csak az AC/DC oldotta ezt meg jobban Brian Johnsonnal. Amennyire pocsék volt ez a helyzet, annyira a legjobbat hoztuk ki belőle, szerintem.

Garyvel kezdettől fogva barátok voltunk. Emlékszem az Exodus-szal közös hotelpusztításokra, amikor úgy 20 évesek lehettünk. A közös történetünk nagyon régre nyúlik vissza, és Holt számomra talán a műfaj legjobb gitárosa, aki nem kapta meg azt az elismerést, amit megérdemelt volna. Szóval, örülök annak is, hogy segíthetünk neki, hogy több emberhez eljusson."


Lombardo és Bostaph kapcsán:

Amikor Ausztráliába repültünk (2013 februárjában) és Dave kiadta a... hogy úgy mondjam, nagy 'sajtóközleményét' (miszerint anyagi okok miatt nem csinálja meg a turnét). És ahogy földet értünk, a mobilom majd szétdurrant a sok sms-től. Én meg nem értettem, hogy mi van. Mert 14 órán át utaztunk és nem tudtam semmit. És az első üzenet, amit láttam, Paul Bostaph-tól jött: 'Hé ember, ha szükségetek van bármire, én készen állok'.

Másoktól hallottam, és tényleg nem tudtam róla, de Paulnak van egy saját kis tábora a Slayer rajongók között, akik csakis Bostaph rajongók. Ténylegesen jobban szeretik, mint Dave-et. Ezzel sosem voltam tisztában."


SLAYER - Black Magic (Wacken fesztivál 2014)

 


 

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS