SKID ROW - Tony Harnell gyilkosan énekli az 18 And Life-ot!

Meghallgatható és szabadon le is tölthető

2015. április 14. (kedd) 07:28 | utoljára módosítva: 2015. április 14. (kedd) 07:51

Nemcsak meghallgatható, de a Skid Row honlapjáról szabadon le is tölthető az első albumos 18 And Life alapnóta 2015-ös verziója, amit már az új frontemberükkel, az egykori TNT énekessel - Tony Harnell - újra felvettek.


A letöltéshez kattints ide!Pár nappal ezelőtt - bő 15 év, két album és két EP után - a Skid Row váratlanul kirúgta Sebatian Bach utódját, Johnny Solinger énekest, majd ugyanazzal a lendülettel bevette a csapat élére a norvég TNT egykori frontemberét, az amerikai Tony Harnellt (ld. Starbreaker, Westworld).SKID ROW w. Tony Harnell - 18 And Life (2015)
 

Az énekescsere hírt elsőként Johnny Solinger jelentette be, aki azt közölte, hogy a szólópályája érdekében úgy döntött, kilép a zenekarból, csakhamar azonban kiderült, hogy a Skid Row tette ki a szűrét, erről telefonon értesítették az énekest, még azelőtt, hogy bejelentették volna Tony Harnell csatlakozását.


Eddie Trunk rádióműsorában a Skid Row gitárosa, Dave "Snake" Sabo és a basszer Rachel Bolan így fogalmazott az énekesváltás kapcsán:

Sabo: "Először is, ez is egy olyan dolog, hogy egyáltalán nincs ellenségeskedés köztünk és Johnny között, a mi álláspontunk szerint. De úgy éreztük, hogy itt az ideje a váltásnak. Már egy ideje ezt éreztük. Hálásak vagyunk neki ezért a 15 évért. Rachel, Scotti, én és Rob (Rob Hammersmith dobos) megbeszéltük a dolgot, és úgy éreztük, hogy ha tenni akarunk valamit, azt most kell megtennünk.

Dacára annak, amit Johnny esetleg mondani fog, ez már egy ideje téma volt köztünk. És ez a mi döntésünk volt, mi hívtuk fel őt, hogy tudassuk vele a döntést, hogy egy új énekessel folytatjuk a Skid Row-t."


Rachel: "Anélkül, hogy piszkálni akarnám a srácot... Továbbra is kapcsolatban vagyunk, remélhetőleg, hiszen tesók voltunk. Egyszerűen csak nyilvánvalóvá vált egy ideje, nem nagyon régóta, talán úgy egy éve, hogy ez szimplán... Más irányokba haladtunk, a zenekar és ő. Mi csak a lehető legjobb banda akarunk lenni, és úgy gondolom, hogy Johnnynak más elképzelései voltak a minőségről. Ez csak szimplán egy ilyen dolog. Beszéltünk róla, gyúrtuk a dolgot, és úgy voltunk vele, hogy ez a Skid Row, ez sokat jelent számunkra. 25 éve kezdtük el a bandát. És szívás ilyesmit csinálni, de elfogadtuk, hogy ezt kell tennünk, mert ez a Skid Row. Ez a mi életünk.

Johnnyval nagyszerűen passzoltunk egymáshoz. Szerintem óriási zenéket hoztunk össze együtt. Az EP-k elkészítése során (a három EP közül eddig kettő jött ki), amikor stúdióztunk, király zenéket csináltunk. Snake-kel megírtuk a dalokat, aztán jött mindenki és nyomta a dolgot. Szerintem a stúdióban lett igazán világos, hogy nem mindenki teszi bele a szívét és a lelkét... Kemény dolog meghozni egy ilyen döntést..."

 Sabo: "Egyáltalán nem arról van szó, hogy Johnny ne lenne egy jó ember. Nagyon is rendes srác, és jól ki is jövünk vele. Részünkről nincs semmi ellenségeskedés. Meghozni egy ilyen döntést, az szörnyen rossz. Borzalmas. A srác 15 éven át zenélt velünk, rengeteget turnéztunk együtt, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi időn keresztül a bandánkban volt. És egy óriási énekes, nem lesz gondja a továbbiakban sem. Szólópályára lép, úgy sejtem, és ezt is kell tennie. Mi pedig haladunk előre. Izgatottak vagyunk a jövő miatt. Az ilyen dolgok sosem könnyűek. Ezek olyan döntések, amelyek életeket változtatnak meg. De a mi nézőpontunkból erre szükség volt, meg is léptük."
 

Rachel szerint ez egy teljesen más szituáció, mint amikor 1996-ban kitették Sebastian Bachot:

"Annak idején az más volt, teljesen más. Akkor sok vita volt köztünk... Most azonban, ahogy Rachel is mondta, nem volt ellenségeskedés."


Tony Harnell csatlakozása kapcsán Rachel ezt mondta egy friss interjúban:


"Miután felhívtuk Johnnyt, még aznap bejelentettük, hogy Tony Harnell az új énekes, hogy megelőzzük a találgatásokat (Sebastian Bach visszatéréséről). Tudtuk, hogy ha pár hónappal azelőtt jelentjük be Johnny távozását, hogy elkezdünk dolgozni Tonyval, mindenki erre gondolt volna. Az egy olyan helyzet lett volna, amiben nem lehet nyerni. Bármit is teszünk, mindenki azt gondolta volna, hogy újjáalakulunk. De erről nincsen szó, mindössze az a helyzet, hogy új énekese lett a Skid Row-nak, mégpedig Tony Harnell.
 


Hosszú évek óta ismerjük Tonyt, minden bizonnyal már a pályafutásunk legeleje óta. És noha én nem voltam egy nagy TNT rajongó, Tony Harnellnek rajongója voltam, akárcsak Dave és Scotti. Amikor meghoztuk ezt a döntést, és elkezdtünk énekes után nézni, felmerült Tony neve. Mondtam is, hogy ez azért vicces, mert pár évvel ezelőtt New Jerseyben voltam Karácsony idején, és New Yorkban összefutottam Tonyval. Elmentünk vacsorázni, Tony, jómagam és egy másik cimbora. És csak úgy beszélgettünk, mindenféléről. Már egy jó ideje nem találkoztunk előtte.

És Tony azt mondta, hogy 'Hallom, jól mennek a dolgaitok'. Én meg mondtam, hogy igen, elég jól. Erre ő: 'Amikor új énekest vettetek be, engem kellett volna felhívnotok!'. És valahogy ez ugrott be, amikor a váltásról megszületett a döntés. Azonnal fel is vettük vele a kapcsolatot. És ami igazán összehozott minket, az a More Than A Feeling akusztikus felvétele volt, amit a Stryperből Michaellel és Ozzal készített. Ma is hatalmas a torka, és jól is néz ki... Hívjuk fel! Nézzük meg, hogy beválik-e. És el is kezdtünk vele próbálni, a dolgok meg olyan jól alakultak, hogy a döntés megszületett. Fel is vettünk már egy dalt, forgattunk egy videót, és ezek hamarosan ki is jönnek majd..."  

 

STRYPER & TONY HARNELL - More Than A Feeling (2013, Boston feldolgozás)Rachel azt mondja, hogy nem átmeneti ez a döntés, Tony véglegesen beszállt a bandába:

"Ő az énekesünk. Nem átmeneti jelleggel. De tudod... (nevet) Ha elunná a fejünket és kilépne, az megint egy más helyzetet jelentene. De a dolgaink kiválóan alakulnak. És nagyon izgatottak vagyunk. A jövőnk miatt, amiatt, hogy turnéra akarunk indulni. Hamarosan egy csomó dátumot teszünk közzé, szóval annyira izgatottak vagyunk, hogy azt elmagyarázni sem tudom neked." 

Hammer TV

 
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
2021. szeptember 24. (péntek) 09:23

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By Fire lemez idején született. Azóta csupán egyetlen friss felvételt adtak ki, 2020 tavaszán a Destruction Or Strength nótát, de azt is a Shaped... dalaival együtt rögzítették. Tim Lambesis énekes: "A Roots Below eredetileg egy B-oldalas szám volt a Shaped By Fire felvételének idejéből, de Phil és Josh igazán új életet vitt bele, amikor nemrég befejezték, valamint új témákkal is kiegészítették. Felüdülés volt visszatérni a kreatív folyamathoz úgy, hogy egyben maradt ugyanaz a dalszerzői csapat, akik azóta írnak velem, amióta csatlakoztak a zenekarhoz. A dal szövegét egy olyan ember inspirálta, aki a traumás történetét osztotta meg velem. A legtöbb embert tönkretette volna, ami vele történt, de ő a javára tudta fordítani a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind
ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind

Behind címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti thrasher Archaic. Ideje volna egy új lemeznek, hiszen a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? még...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS