HAMMERWORLD - Amit a áprilisi számunk rejt!

116 oldalnyi tömény fém és szikla

2015. április 13. (hétfő) 15:28

Országszerte kapható a HammerWorld magazin áprilisi száma, WHITESNAKE és PAPA ROACH poszterekkel, valamint a címlapon az április 23-án Budapesten koncertező BEHEMOTH főnökével.

Nergallal természetesen egy alapos interjút is találsz a magazinban.


Az áprilisi számunk extra CD-melléklete az ACTION zenekar új nagylemeze, a Hannibal.


Friss infókat olvashatsz a hamarosan új albummal jelentkező HELLOWEEN zenekarról, de a szintén új lemez kiadására készülő PARADISE LOST és a SLAYER stúdiózásáról is, a hardcore veterán AGNOSTIC FRONT énekese, Roger Miret pedig bemutatta az új lemezük dalait. A KORPIKLAANI frontembere a kedvenc lemezeiről nyilatkozik, s még a SEVENGERS  nevű hazai AVENGED SEVENFOLD TRIBUTE csapatról is olvashatsz a lapban.


XY Akta rovatunk vendége a májusban újra Budapestre érkező német metal legenda ACCEPT gitárosa, vezetője, Wolf Hoffmann.Klasszikus! rovatunkban minden idők legnagyobb költségvetéssel elkészült RUNNING WILD albuma szerepel, a grunge-korszakban kiadott BLACK HAND INN, amellyel kapcsolatban a háttérinfókat természetesen Rock'n'Rolf osztotta meg velünk.

Hangpróba táblánk dobogós helyein olyan csapatok friss anyagai találhatók, mint az UNLEASHED, az OSSIAN, valamint a KISKE - SOMERVILLE duó, de hogy melyek kerültek az első, második, harmadik helyre, azt már csak a lapból tudhatod meg. Ahogy azt is, hogy táblánkban miért lett utolsó az ukrán DRUDKH új albuma.


Poszteren a WHITESNAKE a legfrissebb felállásában, valamint a június közepén a Barba Negra Trackben koncertező PAPA ROACH.
Interjúk az alábbiakkal:


BEHEMOTH - NERGAL

„De ehhez nem elég annyi, hogy még gyorsabban játszunk, még több témát halmozunk a dalokba. Kell egy bizonyos plusz töltet, hangulat, érzésvilág. A Watain például ezért annyira különleges. Vagy mondjuk a Bölzer, akikkel turnézni fogunk. Az extrém metalhoz szükséges egyfajta rebellis hozzáállás. És nagyon fontos a dalszerzés szerepe is. Számtalan extrém metal banda van manapság, ahol elfeledkeznek erről, vagy nem is törődnek vele. Pedig ha egy zenekar nem képes igazi dalokat írni, csupán riffek százait pakolja egymás után, az szart sem ér. Végighallgatsz egy ilyen lemezt, és ahogy letelt a 40 perc, semmire sem emlékszel vissza. A dalok nagyon fontosak. Sokkal lényegesebbek, mint mondjuk a tempó. Az lehet extrém gyors, extrém lassú, a lényeg, hogy igazán jó dalokat írjon egy banda."
OSSIAN - PAKSI ENDRE

„Sokan mondják, üzenik, hogy mennyi erőt, hitet adunk a zenénkkel, a szövegeinkkel. De azt kevesen tudják, hogy ez ugyanígy van fordítva is. A közönség által sugárzott szeretet és érzelmek erősen hatnak ránk, befolyásolják a gondolatainkat, a dalainkat. Ez így van jól, ettől működik az egész olyan szépen! De ez nem egy tudományosan megfejtett dolog nálunk. Azt gondolom, a változások jó része az életkorral is együtt jár. A zenekarnak voltak különböző korszakai. Voltak ezek a rockeres dolgok, amelyeket még ma is játszunk és rendkívül sikeresek, de ha most olyan témákat akarnék összekaparni, nem biztos, hogy menne. Szerintem az a jó, hogy azok – és ezt szeretném hangsúlyozni –, akik szeretik a zenekart és elfogadják azt, amit csinálunk, egy kerek egésznek látják a történetet, egy olyan művészi pályának, amelynek voltak és vannak különböző korszakai, és amelyek szervesen kapcsolódnak egymásba.”
"
ENSLAVED

„A dalaink egy része, a gondolkodásmódunk ma is kapcsolódik az ősi világhoz, de az utóbbi 10 évben kialakult egy komplett viking metal irányzat és azokkal a csapatokkal semmilyen közösséget nem akarok vállalni. Az Amon Amarth mondjuk kivétel, de az igazából egy metal banda. Amikor az Enslaved elindult, a Bathory vikinges lemezei hatottak ránk a legjobban. Elsődlegesen a Hammerheart. De a zenében sem a Bathorynál, sem nálunk nem volt semmiféle vikinges motívum. Extrém metalt játszottunk, amely szövegvilágában kapcsolódott az ősi időkhöz. Ezek a mostani viking metal bandák, a pajzsaikkal, a kardjaikkal... Nem nagyon tudom komolyan venni őket. Amikor aztán megszólal a duda, vagy a skót duda, az még nevetségesebb, hiszen annak a vikingekhez semmi köze, annál több a keresztény középkorhoz. "
IRON MAIDEN - A KÉT EGYKORI ÉNEKES

Blaze Bayley: „Számomra ma is az Iron Maiden az elsőszámú heavy metal banda. Minden szempontból úttörő munkát végeztek, és többet is értek el, mint bármelyik másik zenekar. A Metallica ugyan több lemezt adott el, de zeneileg egyértelműen a Maiden a császár!"
Paul Di'Anno: "Sosem voltam egy megveszekedett metal rajongó. Ma sem vagyok az. Nálam a Ramones a legnagyobb kedvenc, mindig is az volt. De egy ilyen listán a Maidennek egyértelműen a csúcson a helye, akárcsak a Judas Priestnek. A többiek csak utánuk jönnek. Motörhead, Black Sabbath, Metallica, Led Zeppelin..."
FREEDOM CALL

„Egyelőre annyit az új dalról, hogy 666 Weeks Beyond Eternity a címe. Az alapötlete már régóta ott volt a fejemben. Egy tipikus Freedom Call dal; elég gyors, egyfajta himnuszként szolgálhat. Úgy érzem, hogy a Freedom Call történetében a közelmúltban egy újabb fejezet zárult le. 2013 óta új felállásban játszunk, hiszen Ilker visszatért közénk, és rátaláltunk Ramy Alira, aki egy fantasztikus dobos. Zeneileg viszont visszatértünk a régi korszakunkhoz, hiszen a legutóbbi nagylemezünk, a Beyond sokkal inkább hasonlít a korai albumainkra, mint a közvetlen elődjére..."
RUNNING WILD - KLASSZIKUS! - BLACK HAND INN 1994

„Mivel a Running Wild már az első albumokkal is a legnagyobb német metal csapatok közé lépett, és a Noise-nak volt egy friss megállapodása az EMI-jal, ennél a lemeznél lényegesen nagyobb költségvetéssel dolgozhattunk, mint bármikor korábban. Mai pénzben vagy 80 ezer euró
(több mint 24 millió Ft) ment el a stúdiómunkálatokra. Ez volt minden idők legdrágább Running Wild lemeze! (nevet) Komoly, nagy stúdióban dolgoztunk, és első ízben a Sacha Paeth, Charlie Bauerfeind párossal. De újdonság volt a Pro-Tools szisztéma is, még Charlie-ék számára is, úgyhogy rengeteg mindent a munka közben kísérleteztünk ki. "

MAGOR

„Annak ellenére, hogy az Unearth nagy kedvencem, én igazából a magyar bandákat szeretem nagyon. Rengeteg tehetséges zenész és zenekar van a hazai undergroundban. Szinte a véletlennek köszönhető, hogy a lemezünkön vendégként szerepel Apey, azaz Áron András. Én a Neck Sprain énekeseként ismertem meg, de a saját bandája, az Apey and the Pea is zseniális. Imádom, amit csinálnak! És úgy énekel a srác, hogy az beszarás. Simán felnyomta az egészet egyben. Csak lestem, hogy milyen a hangja! A szövegeinkről meg csak annyit, hogy nincs egyetlen sor vagy rész a lemezen, ami nem rólam vagy nem rólunk, valamelyikünkről szólna. "
DR. LIVING DEAD!

„Valóban azt a világot szeretjük a legjobban, ezt a crossover thrash dolgot. Mondják ezt skate thrashnek is, de a lényeg, hogy punk/hardcore-ral kevert thrash metalról van szó. De nemcsak a Suicidalt szeretjük, ha­­nem az összes nagy thrash bandát, a Slayertől az Exodusig, a Kreatorig, meg az olyanokat is, mint az S.O.D., a Cro-Mags, vagy az Excel. Nem egy bonyolult muzsika ez, de ha van benne dinamizmus, lendület, akkor ennél jobb nem is kell!"
NIGHTWISH - FLOOR JANSEN & MARCO HIETALA

„A legfontosabb  talán az volt, és ezt már a konkrét próbák előtt közösen megbeszéltük, hogy nem fogok és nem is szabad úgy énekelnem, mint akár Tarja, akár Anette. A turnén, a koncerteken szerintem megmutattam, hogy nagyjából hogyan tudom elénekelni az elődeimhez kötődő dalokat, de azt akartam, hogy az új lemezen Floor Jansent lehessen hallani. És ez nem valamifajta beképzeltség vagy önhittség, szerintem igazából senki sem kíváncsi egy másolatra. Még akkor sem, ha az elég jó. Tarjának is megvolt a saját hangja, a saját világa, akárcsak Anette-nek. És mindkettő nagyon más volt. Ha bármelyiket utánozni próbáltam volna, az egyrészt szánalmas lett volna, másrészt biztosan nem éreztem volna jól magam a bőrömben. De szerencsére ilyesmit a csapat sem várt tőlem. Tiszta lappal akartunk elindulni."
SALVUS

„Most igazából a koncertezésre szeretnénk összpontosítani, de ha úgy alakul, összevágunk majd egy koncertfelvételes klipet. A koncertezést persze nem úgy kell érteni, hogy turnézni fogunk, mert még a vidéki klubbulikat sem lehet igazán okosan megoldani. De azért próbálkozunk. A másik fontos vonal a fesztiválozás lenne, de az a tapasztalat, hogy ezekre a megfelelő kapcsolatok nélkül szinte lehetetlen bejutni. Ez olyasmi, amitől minden underground csapat szenved..."
MANTAS - ex-VENOM, M:PIRE OF EVIL

„Az eredeti Venom mindig is legendás lesz, de a mai nem több, mint egy név. Sokkal nehezebb megtölteni tartalommal, olyan dalokat írni, amelyek odatehetők a régiek mellé. Erre Cronos is rá fog jönni. Én tiszta lappal akartam indulni. Továbbra is Mantas vagyok, én hívtam annak idején Cronost a bandába, de az M:pire Of Evil a zenekarom. Az enyém és Tonyé. Mindig össze fognak kapcsolni a Venommal, ez világos. Amikor Rob Halford a Fightban énekelt, akkor is mindenki a Judas Priest énekeseként emlegette. Ahogy Ace Frehley is mindig a KISS gitárosa marad. Még akkor is, ha Gene és Paul kirakta. Megjegyzem, Ace legutóbbi lemeze sokkal jobban tetszik, mint az utóbbi KISS albumok. A KISS több jegyet ad el, ott vannak a címlapokon, mögöttük áll a gépezet, de engem a dalok érdekelnek, és nem a hókuszpókusz."
MAJESTY

„...a szövegeink a legnemesebb célokat fogalmazzák meg: kövesd az álmaidat, harcolj a gonosz ellen, cselekedj úgy, ahogy a szíved diktálja. A Generation Steel album szövegei is a belső szabadságról és az önmagunkba vetett hitről szólnak. Sosem írnánk például politizáló szövegeket, mert szerintünk a metalnak az erőről, a hitről, a hajthatatlanságról kell szólnia. A fantázia lehetőséget ad arra, hogy elmenekülj a mindennapokból. Átvitt értelemben azonban ma is ugyanúgy meg kell küzdened a jóért, meg kell védened a váradat, mint bármelyik történelmi korban.
Ahhoz is nagy lelkierő kell, hogy valaki elviselje a suliban a gúnyolódást, mert
nem követi a divatot, nem sodródik a tömeggel."

MOONSPELL

„Amikor Európában még  karóba húztak, felnégyeltek embereket, a Közel-Keleten már nagyon  is modern gyógyászat folyt. A Medusalem dal annak a régiónak a mítoszairól szól, illetve arról az utópiáról, hogy egyszer békében élhetnek majd az ottani emberek. Nagyon is passzolt a dal üzenetéhez, hogy szerepeljen benne egy iráni énekesnő, egy török zenekar, illetve az izraeli Yossi Sassi, az Orphaned Land egykori gitárosa. Amikor szimfonikusokkal dolgozik egy metal banda, rendszerint nyugat- vagy kelet-európai zenekart kérnek fel, mi viszont szándékosan kerestünk egy török zenekart. Igaz, meg kellett küzdenünk a nyelvi korlátokkal, de egész más ízzel játsszák a szimfonikus dolgokat, mint a nyugati zenészek. A Medusalem dalhoz egyáltalán nem passzoltak volna a tipikus staccatós vonósok..."
WHILE SHE SLEEPS

„... ehhez tudni kell, hogy a While She Sleeps egy nagyon szoros baráti társaság. A bandát a többiek alakították a középsuliban, egyedül én érkeztem pár évvel később. És tényleg a legjobb barátok vagyunk. Mi öten meg a két roadie, akik közül az egyik ráadásul a tesóm. Össze kellett kapnom magam... És ebben rengeteget segítettek a többiek. Elmentünk együtt kempingezni, meg ilyenek. Aztán kiderült, hogy kell egy újabb műtét... Az új lemez egy részét úgy énekeltem fel, hogy még ott volt a polip a torkomon. Pokoli volt ez az év. Amikor ősszel az In Flames-ékkel turnéztunk, még mindig tartott a munka a lemezen. A menedzsmentnek nem is mertünk szólni, hogy minden határidőből kicsúsztunk... Ha volt egy szünnap, és találtunk valami helyi banda révén egy próbatermet, egy kis stúdiót, mentünk és felénekeltem a hiányzó részeket..."
SISTER SIN

„Vicces, de inkább a csajok keresnek meg az ajánlataikkal, ők sokkal nyitottabbak, merészebbek. A fiúk többsége megrémül tőlem! (nevet) Persze ők is próbálkoznak, de inkább csak a neten. Szemtől szemben viszont nagyon félénkek. Ezzel a témával kapcsolatban amúgy van egy bizarr élményem. Valamikor 2009-ben az USA-ban turnéztunk, ahol adtam egy interjút, és az újságíró srác összes kérdése a szexről szólt. Például arra volt kíváncsi, hogy melyik Mötley Crüe taggal feküdnék le. A zenénk nem is érdekelte, pedig többször próbáltam abba az irányba terelni a beszélgetést. Túl személyesek voltak a kérdései..."
SUPERSIZE RECORDING - VARGA ZOLI

„Mondok egy példát: a Road zenekarral már dolgozunk a következő, várhatóan novemberben megjelenő lemezen, és az a terv, hogy feldobunk 3-4 etapban 13-14 számot, amiből majd 10, legfeljebb 11 kerül az albumra. De azok addigra olyanok is lesznek! (nevet) Fontosnak tartom, hogy nemcsak akkor találkozik az ember először a zenészekkel, amikor azok megérkeznek a stúdióba, hanem már a dalírás első szakaszától is együtt dolgozunk. Engem már nem boldogít igazán, hogy csak úgy megcsináljak még egy metal albumot. Olyan kiérlelt zenei anyagokat szeretnék készíteni a velem dolgozó zenekarokkal, amely a csapat adott korszakának a lehető legjobb arcát mutatja... ...Azt tudni kell, hogy gyerekkoromban nagy Ossian rajongó voltam. Ezért ez számomra egy nagyon különleges élmény. Mindig elcsodálkozom, és talán kissé meg is illetődöm, amikor Endrét énekeltetem, és látom, hogy ő van a mikrofon mögött!" (nevet)
CSILLAG ENDRE, CSUKA

"Én ezt a lemezt úgy készítettem, hogy azok az emberek, akik engem szerettek annak idején, azt a hangzást kapják meg, amiért engem akkor szerettek. Mind az Edda, mind a Bikini rajongók, mert ez a két domináns csoport. Ez egy ilyen köszönet és elbúcsúzás is kicsit, mert hát 57 éves lettem. Nem azt mondom, hogy most leteszem a lantot, de szerettem volna egy olyan ajándékot adni azoknak, akik megveszik ezt a lemezt, hogy érezzék, amit én éreztem a megírása, felvétele közben. Azt a meghatottságot. Mint amikor az énekrészeket vettük fel Törökbálinton, ami egy nagyon komoly stúdió, Magyarország egyik legdrágábbja. Éppen Pataky Attila énekelt, amikor kifutottunk az időből. Mondtam is neki, hogy hát ennyi, mert kicsúsztunk az időből, erre zsebből kifizetett még 2 órát, hogy be tudjuk fejezni rendesen..."
 STEVEN WILSON

„Számomra a siker valami egészen mást jelent. Azt, hogy megírhatom a dalaimat, és az emberek odafigyelnek arra, amit mondani akarok. Meggyőződésem, hogy minden ember azért születik erre a világra, hogy az élete során létrehozzon, megalkosson valami fontosat. Ez persze nem muszáj, hogy egy album, egy könyv, egy film, vagy bármilyen más műalkotás legyen. Még csak az sem lényeges, hogy fizikai formát öltsön. De aki nem tesz hozzá valami pozitívat a világhoz, az valójában értelmetlenül tölti el itt ezt a néhány évtizedet. Ha valaki világra hoz és rendesen felnevel egy vagy több gyermeket, az már például megtette a magáét. Nekem nincs gyermekem, én azon igyekszem, hogy egy olyan zenei nyomot hagyjak, egy olyan zenei örökséget hozzak létre, aminek van értelme, miértje, ami még akkor is fontos lesz az embereknek, amikor én már nem leszek itt."
BLACK STAR RIDERS


„...középiskolásként láttam először a Thin Lizzyt, a '70-es­ évek legvégén. A haverjaimmal el­­mentünk megnézni a nagy kedvencünket, Ted Nugentet, és a Thin Lizzy volt az előzenekar. Akkor trióban muzsikáltak, Gary Moore már nem játszott velük. Nem sokkal korábban szállt ki, a turné közepén. Olyannyira bejött a bulijuk, hogy másnap elkezdtem begyűjteni a lemezeiket. De az USA-ban igazából sosem törtek át. A legsikeresebb időszakuk az volt, amikor 1977-ben a Queennel turnéztak. Akkor még túl kicsi voltam ahhoz, hogy elengedjenek a koncertre. De a Thin Lizzy mindig is hatással volt rám és a dalaimra, már jóval azelőtt, hogy Scottot megismertem volna. És óriási élvezet a klasszikus számokat játszani vele, ezt mondanom sem kell!"
ALL THAT REMAINS


„...Szerettük volna egyébként fel is gyújtani a klipben szereplő házat, csak nem kaptunk engedélyt a tűzoltóktól! (nevet) De szarkazmus van a Tru-Kvlt-Metal szövegében is. Az a dal az elitizmusról szól, ami egyébként ugyanúgy megvan a rap vagy a country világában is. Mindenhol akadnak ilyen önjelölt védelmezők, akik megszabják, hogy mi az igazi, és mi nem az. A metalban az a 'hiteles', aki még gyorsabb, még brutálisabb, még ördögibb...  Mi viszont inkább a jó dalokat tartjuk fontosnak. Az új albumon a Divide, vagy akár a lírai For You is a melodikus oldalunkat domborítja ki. Számunkra ezek a nóták is épp olyan fontosak, mint a durván riffelős, gyors, súlyos dalaink. Nem vágyunk medálokra a színtér megmondóitól, szimplán csak járjuk a saját utunkat."
XY AKTA - WOLF HOFFMANN, ACCEPT

„Egész életemben csakis e­­­gyetlen zenekarban játszottam, az Acceptben. Nagyon fiatalon kerültem a csapatba, még nem voltam 17 sem. A többiekhez képest még gyerek voltam. Udo akkor már 28 lehetett, hozzám képest egy felnőtt ember. Már akkor zenekarozott, amikor én még azt sem tudtam, hogy mi az a gitár! (nevet) ...Aztán utánam úgy fél évvel megérkezett Peter (Peter Baltes basszusgitáros), aki ugyan 1-2 évvel idősebb volt nálam, de korban mégiscsak közelebb állt hozzám, mint a többiek. Egyből megvolt köztünk az összhang, és idővel már a többiek is elkezdtek hallgatni ránk. Igaz, hogy tapasztalatlanok voltunk, de friss, naprakész elképzeléseket tettünk eléjük. Valójában mindig is mi voltunk az Accept kreatív magja. A '80-as években is, ahogy manapság is. Ez egy megmagyarázhatatlan, misztikus dolog...."
CHAPEL OF DISEASE

„Nagyon szeretem David Gilmour szólóit, ahogy a hangzását is, úgyhogy ez biztosan nem a véletlen műve. A Symbolic Realms dalban meg a tipikus Sabbath-doom köszön vissza, ugyanis Iommi mester játékát is imádom! De a Led Zeppelin és a Rush is nagy kedvenc nálunk, amellett, hogy a mai death metal színtéren is vannak óriási favoritjaink. Morbus Chron, Grave Miasma, Tribulation, Necros Christos... de a black metalos cseh Cult Of Fire-t is csak ajánlani tudom mindenkinek. A mai death/black színtér egy jelentős része sokkal többet mutat fel, mint a régi dolgok szimpla felmelegítése, és mi is igyekszünk a saját ösvényünkön haladni."És ahogy mondani szoktuk, ez csak egy kis ízelítő mindabból, amit az áprilisi Hammerben találsz.


Az újság megrendeléséhez kattints ide!  (rendeles@hammerworld.hu)


 

 

 

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS