SLAYER - Kerry King szerint Jeff játéka nem lesz hallható az új albumon

A Piano Wire gitárjait is Kerry játszotta fel

2015. április 12. (vasárnap) 07:30

Azt már tudjuk egy ideje, hogy az idei Lemezboltok Napja alkalmából április közepén kijön egy új Slayer kislemez, rajta egy vadonatúj dallal (When The Stillness Comes), azonban az új albumon nem szerepel majd a 2013 májusában elhunyt Jeff Hanneman gitáros.


Tom Araya ugyan egy interjúban arra utalt, hogy Jeff játéka is hallható lesz a lemezen, Kerry King azonban ezt másképp tudja.

"Jeff Hanneman játéka nem lesz hallható ezen az albumon. Az erről szóló beszámoló hülyeség. Az emberek mindig baromságokat beszélnek, ha nem tudják, hogy valójában az ábra. Noha a Piano Wire Jeff dala, amit eredetileg még az utolsó album (World Painted Blood) idején vettünk fel, minden gitárt én játszottam fel abban. Évek óta ezt csinálom. Mivel a nótában nincs szóló, Jeff nem szerepel benne."


2013 novemberében Kerry így fogalmazott erről a dalról:

"Jeff adott nekünk... Volt az utolsó albumnál egy lemaradt szám, amit Jeff utolsóként fejezett be, a Piano Wire. Nem került fel a lemezre, mert nem volt olyan jó, mint a többi. Tudtam, hogy Jeff még dolgozni fog a szövegén, hogy be fogja fejezni. Mindig azt mondta, hogy van még rajta mit alakítani.

Amikor azt akarod, hogy jobb legyen egy dal, nagyjából szét kell hozzá kapnod. Tudom, hogy van még neki két másik is, befejezetlen cuccok, amik már 15-20 éve megvannak nála. Azok majd ki fognak jönni. De semmiképpen sem akarom, hogy az emberek azt mondják: 'Milyen kár, hogy ez volt Jeff utolsó dala'. Azt akarom, hogy azt mondják: 'Nagyszerű, hogy ez volt Jeff utolsó dala!'.


A legutóbbi Slayer album a 2009-es World Painted Blood volt, az új anyagot pedig egy 4 hónapos időszak alatt rögzítette a csapat a kaliforniai Henson stúdióban Terry Date producerrel (Pantera, Metal Church, Soundgarden stb.).

Tom Araya és Kerry King mellé Paul Bostaph dobos sorakozott fel 2013-ban (aki korábban kétszer is volt már a csapat tagja), Jeff Hannemann utódja pedig az Exodus gitáros Gary Holt, aki azonban a dalszerzésben nem vesz részt. A World Painted Blood lemez óta csupán az Implode című dalt adták ki - 2014 áprilisában. Már az a felvétel is Terry Date producerrel készült.


Az idei Lemezboltok Napja - április 18. - alkalmából tehát egy új Slayer dal jelenik meg, a When The Stillness Comes, amit tavaly vettek fel Terry Date-tel.

A mindössze 5 ezer példányban megjelenő kislemez B oldalára a klasszikus Black Magic nóta (Show No Mercy album, 1983) egy élő verziója kerül fel, amit a 2014-es Wacken fesztiválon rögzítettek.SLAYER - Black Magic (Wacken fesztivál 2014)


 


 

 

 

 

Hammer TV

 
OZZY OSBOURNE - Újabb komoly műtét vár a legendás énekesre
2021. szeptember 16. (csütörtök) 05:21

A Daily Mailnek adott friss interjújában Sharon Osbourne arról is beszámolt, hogy a férje, Ozzy Osbourne egy komoly műtétre készül, mert orvosolni kell a 2019-es esését követő nyak- és gerincproblémáit. Többek között ezek a sérülések akadályozták meg Ozzyt abban, hogy még a járvány előtt turnéra indulhasson 2019-ben. A legendás énekes már nagyon szeretne újra a közönség elé állni. "A legjobban azért izgulok, hogy a férjem újra színpadra állhasson. Ezért imádkozom." Ozzy Osbourne tizenkettedik szólóalbuma, a 2020 februárjában kiadott Ordinary Man a napokban aranylemez lett, miután több mint félmillió példány kelt el belőle az USA-ban. A lemezen számos neves vendég is közreműködött, például Elton John, Post Malone, Slash, Tom Morello, akárcsak a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith és a Guns N' Roses-ból Duff McKagan is feltűnt a lemezen.   Ozzy már dolgozik az Ordinary Man utódján,...

SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game
SKILLET - Januárban jön az új album, klippel az első dal: Surviving The Game

Dominion címmel január 14-én jelenik meg az új Skillet album, a 2019-es Victorious lemez utódja, első előzetesként pedig a klippel kísért Surviving The Game dallal lehet ismerkedni. Az...

CRADLE OF FILTH - Új dal az októberi albumról: Necromantic Fantasies
CRADLE OF FILTH - Új dal az októberi albumról: Necromantic Fantasies

Existence Is Futile címmel október 22-én jelenik meg az új Cradle Of Filth album, a 2017-es Cryptoriana - The Seductiveness of Decay lemez utódja. Ismerkedj meg a második első előzetes...

THULCANDRA - Hat év után új album jön, klippel az első dal: Funeral Pyre
THULCANDRA - Hat év után új album jön, klippel az első dal: Funeral Pyre

A Dying Wish címmel október 29-én jelenik meg a melodikus black/death vonalas Thulcandra negyedik nagylemeze, a 2015 elején kiadott Ascension Lost album utódja, első előzetesként pedig már...

MONOLORD - Jön a svéd doom/stoner trió új albuma, klippel az első dal: The Weary
MONOLORD - Jön a svéd doom/stoner trió új albuma, klippel az első dal: The Weary

Your Time To Shine címmel október 29-én jelenik meg doom/stoner vonalas svéd Monolord trió ötödik albuma, a 2019-es No Comfort lemez utódja. Az öt tételes, de 39 perc játékidejű új...

TWELVE FOOT NINJA - Videoklip a közös dalukhoz a Jinjer énekesnőjével: Over And Out
TWELVE FOOT NINJA - Videoklip a közös dalukhoz a Jinjer énekesnőjével: Over And Out

Vengeance címmel október 15-én jelenik meg az ausztrál Twelve Foot Ninja harmadik albuma, a 2016-os Outlier lemez utódja, harmadik előzetesként pedig az Over And Out dalt tették közzé,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS