SKID ROW - Tony Harnell az új énekesük, egy dalt már fel is vettek vele

15 év után kirúgták Sebastian Bach utódját

2015. április 9. (csütörtök) 06:40 | utoljára módosítva: 2015. április 9. (csütörtök) 06:42

Bő 15 év, két album és két EP után a Skid Row váratlanul kirúgta Sebatian Bach utódját, Johnny Solinger énekest, majd ugyanazzal a lendülettel bevette a csapat élére a norvég TNT egykori frontemberét, az amerikai Tony Harnellt (ld. Starbreaker, Westworld).


Hamarosan ki is hozzák az első új Skid Row dalt, és bejelentik a turnédátumokat.A hírt elsőként Johnny Solinger jelentette be, aki azt közölte, hogy a szólópályája érdekében úgy döntött, kilép a zenekarból, csakhamar azonban kiderült, hogy a Skid Row tette ki a szűrét, erről telefonon értesítették az énekest, még azelőtt, hogy bejelentették volna Tony Harnell csatlakozását.


Eddie Trunk rádióműsorában a Skid Row gitárosa, Dave "Snake" Sabo és a basszer Rachel Bolan így fogalmazott az énekesváltás kapcsán:

Sabo: "Először is, ez is egy olyan dolog, hogy egyáltalán nincs ellenségeskedés köztünk és Johnny között, a mi álláspontunk szerint. De úgy éreztük, hogy itt az ideje a váltásnak. Már egy ideje ezt éreztük. Hálásak vagyunk neki ezért a 15 évért. Rachel, Scotti, én és Rob (Rob Hammersmith dobos) megbeszéltük a dolgot, és úgy éreztük, hogy ha tenni akarunk valamit, azt most kell megtennünk.

Dacára annak, amit Johnny esetleg mondani fog, ez már egy ideje téma volt köztünk. És ez a mi döntésünk volt, mi hívtuk fel őt, hogy tudassuk vele a döntést, hogy egy új énekessel folytatjuk a Skid Row-t."


Rachel: "Anélkül, hogy piszkálni akarnám a srácot... Továbbra is kapcsolatban vagyunk, remélhetőleg, hiszen tesók voltunk. Egyszerűen csak nyilvánvalóvá vált egy ideje, nem nagyon régóta, talán úgy egy éve, hogy ez szimplán... Más irányokba haladtunk, a zenekar és ő. Mi csak a lehető legjobb banda akarunk lenni, és úgy gondolom, hogy Johnnynak más elképzelései voltak a minőségről. Ez csak szimplán egy ilyen dolog. Beszéltünk róla, gyúrtuk a dolgot, és úgy voltunk vele, hogy ez a Skid Row, ez sokat jelent számunkra. 25 éve kezdtük el a bandát. És szívás ilyesmit csinálni, de elfogadtuk, hogy ezt kell tennünk, mert ez a Skid Row. Ez a mi életünk.

Johnnyval nagyszerűen passzoltunk egymáshoz. Szerintem óriási zenéket hoztunk össze együtt. Az EP-k elkészítése során (a három EP közül eddig kettő jött ki), amikor stúdióztunk, király zenéket csináltunk. Snake-kel megírtuk a dalokat, aztán jött mindenki és nyomta a dolgot. Szerintem a stúdióban lett igazán világos, hogy nem mindenki teszi bele a szívét és a lelkét... Kemény dolog meghozni egy ilyen döntést..."

 Sabo: "Egyáltalán nem arról van szó, hogy Johnny ne lenne egy jó ember. Nagyon is rendes srác, és jól ki is jövünk vele. Részünkről nincs semmi ellenségeskedés. Meghozni egy ilyen döntést, az szörnyen rossz. Borzalmas. A srác 15 éven át zenélt velünk, rengeteget turnéztunk együtt, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi időn keresztül a bandánkban volt. És egy óriási énekes, nem lesz gondja a továbbiakban sem. Szólópályára lép, úgy sejtem, és ezt is kell tennie. Mi pedig haladunk előre. Izgatottak vagyunk a jövő miatt. Az ilyen dolgok sosem könnyűek. Ezek olyan döntések, amelyek életeket változtatnak meg. De a mi nézőpontunkból erre szükség volt, meg is léptük."
 

Rachel szerint ez egy teljesen más szituáció, mint amikor 1996-ban kitették Sebastian Bachot:

"Annak idején az más volt, teljesen más. Akkor sok vita volt köztünk... Most azonban, ahogy Rachel is mondta, nem volt ellenségeskedés."


Tony Harnell csatlakozása kapcsán Rachel ezt mondta egy friss interjúban:


"Miután felhívtuk Johnnyt, még aznap bejelentettük, hogy Tony Harnell az új énekes, hogy megelőzzük a találgatásokat (Sebastian Bach visszatéréséről). Tudtuk, hogy ha pár hónappal azelőtt jelentjük be Johnny távozását, hogy elkezdünk dolgozni Tonyval, mindenki erre gondolt volna. Az egy olyan helyzet lett volna, amiben nem lehet nyerni. Bármit is teszünk, mindenki azt gondolta volna, hogy újjáalakulunk. De erről nincsen szó, mindössze az a helyzet, hogy új énekese lett a Skid Row-nak, mégpedig Tony Harnell.
 


Hosszú évek óta ismerjük Tonyt, minden bizonnyal már a pályafutásunk legeleje óta. És noha én nem voltam egy nagy TNT rajongó, Tony Harnellnek rajongója voltam, akárcsak Dave és Scotti. Amikor meghoztuk ezt a döntést, és elkezdtünk énekes után nézni, felmerült Tony neve. Mondtam is, hogy ez azért vicces, mert pár évvel ezelőtt New Jerseyben voltam Karácsony idején, és New Yorkban összefutottam Tonyval. Elmentünk vacsorázni, Tony, jómagam és egy másik cimbora. És csak úgy beszélgettünk, mindenféléről. Már egy jó ideje nem találkoztunk előtte.

És Tony azt mondta, hogy 'Hallom, jól mennek a dolgaitok'. Én meg mondtam, hogy igen, elég jól. Erre ő: 'Amikor új énekest vettetek be, engem kellett volna felhívnotok!'. És valahogy ez ugrott be, amikor a váltásról megszületett a döntés. Azonnal fel is vettük vele a kapcsolatot. És ami igazán összehozott minket, az a More Than A Feeling akusztikus felvétele volt, amit a Stryperből Michaellel és Ozzal készített. Ma is hatalmas a torka, és jól is néz ki... Hívjuk fel! Nézzük meg, hogy beválik-e. És el is kezdtünk vele próbálni, a dolgok meg olyan jól alakultak, hogy a döntés megszületett. Fel is vettünk már egy dalt, forgattunk egy videót, és ezek hamarosan ki is jönnek majd..."  

 

STRYPER & TONY HARNELL - More Than A Feeling (2013, Boston feldolgozás)Rachel azt mondja, hogy nem átmeneti ez a döntés, Tony véglegesen beszállt a bandába:

"Ő az énekesünk. Nem átmeneti jelleggel. De tudod... (nevet) Ha elunná a fejünket és kilépne, az megint egy más helyzetet jelentene. De a dolgaink kiválóan alakulnak. És nagyon izgatottak vagyunk. A jövőnk miatt, amiatt, hogy turnéra akarunk indulni. Hamarosan egy csomó dátumot teszünk közzé, szóval annyira izgatottak vagyunk, hogy azt elmagyarázni sem tudom neked." 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS