II. NORDIC METAL NIGHT - Klipelőzetes barbár himnusz a Heroic-tól

Kylfingar, Heroic, Maeotis és Huntroll - április 11

2015. április 9. (csütörtök) 19:28 | utoljára módosítva: 2015. április 9. (csütörtök) 19:41

A tavalyi pagan, folk, viking metal rendezvény sikerén felbuzdulva most szombaton, április 11-én ismét megrendezésre kerül a Nordic Metal Night, ezúttal a budapesti KVLT-ban.


A fellépő csapatok egyike, az epikus pogány death metalt játszó Heroic hamarosan videóklippel együtt mutat be egy új dalt. A Barbarian Hymn előzetese már meg is érkezett!


A II. Nordic Metal Night várható menetrendje:
19.00 - kapunyitás
20.00 - Huntroll
21.00 - Heroic
22.00 - Kylfingar
23.00 - MaeotisA koncert Facebook oldala


HEROIC - Barbarian Hymn (dal- és klipelőzetes, 2015) 


"Szinte napra pontosan egy évvel az első rendezvény után, április 11-én ismét megrendezésre kerül Budapesten az északi gyökerű fémzene hazai zászlóvivőit felsorakoztató Nordic Metal Night!

Az ősi isteneknek bemutatandó áldozati szertartásnak ezúttal a Fényes Adolf utcai KVLT (ex-Vörös Yuk) ad otthont. Ezen a szombat estén négy egymással közeli rokon, mégis kicsit más és más műfajban utazó zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt nagyjából egy-egy órás koncertekkel. Az irányvonal pedig nem más, mint a méltán népszerű folk/pagan stílus, melynek középpontjában a régi korok dicsősége, történelme, mondavilága áll.

Az estét a stílusirányzat elismertségéért a 2000-es évek elején igen sokat tevő Finntroll magyar hangja, a Huntroll nyitja. A blackes beütésű folk metal klasszikusait méltó módon színpadra varázsoló fővárosi horda már sokszor bizonyított, ezúttal is kitűnő és mozgalmas felvezetőre számíthatunk.

A csűrdöngölés után szigorúbb téma következik: epikus csaták sok-sok vérontással és mészárlással, a szintén budapesti Heroic tolmácsolásában. A pogány death metal zenekar tagjai olyan jól ismert bandákban működtek közre korábban, mint a Sear Bliss, a Bornholm vagy a Bloodrainbow, e néven pedig többek között az Amon Amarth és a Cattle Decapitation előtt zúztak, ennél többet pedig talán nem is kell mondani.

Ezt követően jeges északi vizekre evezünk, de a csataterektől nem távolodunk el: a jelenleg második nagylemezén dolgozó Kylfingar csap majd a húrok közé. A jászsági viking metal banda rövid pályafutása alatt komoly rajongótáborra tett szert és többek között felléptek már az Ensiferum, az Eluveitie, a Heidevolk vagy épp a Skálmöld társaságában. Erre a koncertre új dalokkal is készülnek, így betekintőt nyerhetünk a készülő anyagba is.KYLFINGAR - Észak népe (a 2014-es Halhatatlanok albumhoz)

 


Az estét első kislemezének, az Avarok Gyűrűje prezentálásával a Maeotis zárja. A feltörekvő debreceni pogány metal csapat a Kárpát-medence és őseink múltját eleveníti fel dalaiban, ötvözve a történelmi témákat a hun és magyar mondavilággal, hazai ízeket csempészve a nordikus alapú fémzenébe.MAEOTIS - Vágta (a 2014-es Avarok Gyűrűje EP-ről)


 


Az ősi istenek oltárán az áldozat mindössze 1000 forint, ezzel az összeggel pedig a zenekarokat támogatjátok! A korai kapunyitás azt is lehetővé teszi, hogy a csapatok sikeréhez egyéb módon, CD-k vagy pólók vásárlásával is hozzájáruljatok még a koncertek kezdete előtt!

A rendezvény házigazdája a Folk Metal Hungary, a grafikát a FreddyArt készítette."

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS