MEGADETH - Most már hivatalos: Kiko Loureiro az új gitáros

Nem vendégként játszik a lemezen, hanem a Megadeth tagja lett

2015. április 3. (péntek) 06:58 | utoljára módosítva: 2015. április 3. (péntek) 07:04

Vasárnap óta már tudjuk, hogy az új Megadeth lemezt - session-jelleggel - a Lamb Of God ütőse, Chris Adler dobolja fel, és ahogy korábban sejthető volt, most már az is hivatalos, hogy a brazil Angra gitárosa, Kiko Loureiro lesz a csapat másodgitárosa.


Ami újdonság ebben a hírben, hogy Kiko hivatalosan is a Megadeth tagja lett, azaz nem vendégként játszik a lemezen. Emiatt minden bizonnyal az Angrából ki is kell szállnia.Dave Mustaine így fogalmazott Kiko csatlakozása kapcsán:

"Először úgy 8 éve találkoztam Kiko-val, amikor a japán Burrn! magazin számára készült egy címlapfotónk. Fogalmam sem volt, hogy kicsoda, azt leszámítva, hogy hihetetlenül tehetséges, és hogy a Burrn! stábja nagy elismeréssel vélekedik róla. Azóta persze világossá vált számomra is, hogy micsoda gitárvirtuóz, a tehetsége és játékának mélysége engem is rabul ejtett. Nagyon kevés egykori Megadeth zenész rendelkezik olyan érzéssel és képességgel, mint Kiko. És ahogy Frank Sinatra is mondta: 'a java még hátravan'!"
Közben egy friss interjúban Marty Friedman elismerte, hogy az utóbbi hónapokban számos alkalommal egyeztetett Dave Mustaine-nel, és hogy folytak próbálkozások azzal kapcsolatban, hogy visszatérjen a bandába.


"Volt ilyen, volt ilyen, de igazán nincs okom arra, hogy visszamenjek, akár most, akár bármikor. Ha volna rá ok, akkor elgondolkodnék rajta, de pusztán az, hogy egy tag kiszállt onnan, számomra még nem elegendő ok. Ennél jobbra volna szükség.

Mindig is jóban voltam Mustaine-nel. Nincs vele problémám. De néha olyan mókásakat mond. Számomra ő nem egy nehéz egyéniség. Úgy értem, hogy tíz éven át jól kijöttünk egymással, amikor a bandában voltam, nem voltak problémák. Szóval, egyáltalán nem tartom őt nehéz egyéniségnek."


Arról, hogy valóban amiatt szállt-e ki annak idején a Megadethből, mert belefáradt, hogy ugyanolyan típusú zenét kellett játszania:


"Ez volt az okok egyike. Úgy értem, hogy az a rajongókkal szembeni tiszteletlenség, ha olyan zenét játszol, amiben már nem igazán hiszel. Amikor felmerült bennem a kilépés gondolata, már nem hittem abban a zenében. Untam magam, nem voltam boldog. Akkor is szerettem gitározni, de úgy gondoltam, hogy a zene túl régivágású, nem tart sehová, nem fejlődik, szóval untam magam. De továbbra is elfogadtam az emberek pénzét, azokét, akik megvették a koncertbelépőt, meg minden másért is elfogadtam a pénzt. És úgy éreztem, magamban, hogy ez tiszteletlenség a rajongókkal szemben. Olyan koncerteket érdemelnek, ahol mindenki száz százalékosan zenél, és a vége felé én már nem éreztem így."Ami az új Megadeth gitáros, Kiko Loureiro volt csapatát, az Angrát illeti, nehéz helyzetbe kerültek, hiszen januárban adták ki a legfrissebb albumukat. Ennek ellenére nagyon drukkolnak Kiko-nak:


Rafael Bittencourt gitáros: "Ó, ember! Még mindig bizsereg a csigolyám! Kiko a Megadethben! Hűha! Micsoda büszkeség! Sok-sok éve ismerem őt, és jobban megérdemli ezt az óriási lehetőséget, mint bárki más. Mindig is azt szoktam mondani, hogy a kapcsolatunk fivéri, szóval mindig a legjobbakat kívánjuk egymásnak.

Kiko egy nagyon komoly karriert futott be eddig is, roppant tehetséges srác. És ez a brazil metal számára is hatalmas fegyvertény. Ami történt, azt ünnepelni kell. Hasznára válik az Angrának is, meg az összes brazil bandának, hiszen figyelmet kap az itteni színtér, és általában is figyelmet kapnak a brazil musikusok.

Ami az Angra dolgait illeti, Kiko nyilván teljesíti majd a korábban vállalt kötelezettségeit, és mindig is a családunk tagja marad. Nyilván nem fog teljesen hátat fordítani annak, amelynek felépítésébe annyi mindent beleölt. Biztos vagyok benne, hogy egy csomó mindent fogunk még közösen csinálni, akár az Angrában, akár azon kívül." 


Felipe Andreoli (Angra basszusgitáros): "Amikor Kiko felhívott azzal, hogy elmegy a Megadeth meghallgatásra, teljesen padlót fogtam! A barátom és társam, akivel 14 éve zenélek együtt, egy olyan zenekarhoz csatlakozik, amelynek óriási szerepe volt a zenésszé válásomban... Ilyen hírt azért nem kap minden nap az ember! Egyből az jutott eszembe: 'Hű, akkor a Megadeth nagyon jó kezekbe került'.

Kiko a kivételes tehetsége és profizmusa révén a világ bármelyik zenekarába bekerülhetne. Magam is rengeteget tanultam tőle az évek során. Akárcsak korábban az Angra, most a Megadeth is szerencsésnek mondhatja magát, hogy Kiko a gitáros. Egy világszínvonalú brazil tehetség.

Nagyon büszke vagyok a barátomra és csakis a legjobbakat kívánom neki! Ez egy csodás utazás kezdete Kiko számára, aki legendákkal fog együtt nyomulni. Egy olyan helyre került, amit megérdemelt."

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS