SING SING - Szombaton buli a Barba Negrában, interjú Hangyával

Július végén jön ki a Visszaesők album

2015. április 2. (csütörtök) 18:13

Szombaton a Barba Negrában játszik a Sing Sing. A 2013 óta ismét aktív csapat nemrég egy Visszaesők című új dallal jelentkezett, amely egyben beharangozása a július végén megjelenő új albumnak.


Kiss T. Attila a basszusgitáros Hangyával beszélgetett az új dal, a koncert és a friss Sing Sing lemez kapcsán.


A Sing Sing koncertje április 4-én lesz a Barba Negrában, ahol a Triász és a Lord Bishop is fellép majd.

A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/SingSingZenekarA napokban bemutatott Visszaesők című új Sing Sing szám társzerzője a nagyobbik fiad, tehát sikeresen megtörtént Bence zeneszerzői debütálása is. Ő akart már így is bemutatkozni, vagy te bátorítottad?


"Igen, ez volt az első közös munkánk, és nagyon büszke vagyok rá! Várható volt, mert egy ideje pedzegette már a dolgot… Ültünk lent a próbateremben, és akkor előadta, hogy van neki egy témája. Tudod, úgy, mint a Kopaszkutya filmben... (nevet) Megmutatta, aztán csiszolgattuk egy kicsit, de először még nem is gondolkoztam el azon, hogy ebből egy új Sing Sing dal legyen. Aztán így sikerült!" (nevet)
 


SING SING - Visszaesők (a 2015-ös Visszaesők albumhoz)
Hogy látod, lesz esetleg folytatás is Bence részéről?


"Mivel zeneművészeti egyetemre jár, ezért biztosan! Szerintem simán. Én nagyon szívesen dolgozom vele, gondolom ő is velem! (nevet) Általam egy olyan szituációba keveredett, hogy már hat éves korában ott volt a Zorall megalakulásakor, először csak egy dalt játszhatott, persze playbackről, de már a nyakában lógott a gitár. Folyamatosan dolgozott már kisgyerek kora óta a zenekar körül, például árulta a CD-ket.

Utána aztán elkezdett komolyan gitározni tanulni. Először Szekeres Tamásnál, majd az Egressy Béni Zeneiskolában, és utána került fel az egyetemre. Ahogy telt az idő, egyszer csak élőben is játszhatott velünk egy dalt, aztán 13 évesen már egyedül lekísért minket, magyarul elvitte a balhét, mert mindkét gitárosunk – Kicsi (Weisz László – szerk.) is, és Attila (Barbaró Attila – a szerk.) is – máshol játszott. Gyakorlatilag most már ott tartunk, hogy ő az állandó beugró gitárosunk, de a nagyobb bulikon három gitárral is szoktunk fellépni."A Sing Singhez visszatérve. Már a második új szám klipjét osztjátok meg a YouTube-on. Figyelemmel kíséritek a videóitok alatti kommenteket?

"A zenekarból valaki abszolút nem foglalkozik ezekkel, én elolvasom, és néha ideges leszek! (nevet) Mert szerintem a negatív kommentek 90 százaléka egyszerűen rosszindulatból születik. Az a megkeseredett rockzenész, aki esetleg soha nem tudott elérni semmit, az panaszkodik és irigykedik. Azzal meg egyszerűen nem tudok mit kezdeni, hogy miért Tomi (Sipos Tamás, Irigy Hónaljmirigy - a szerk.) az énekes!

A Sing Singet annak idején mi még Abaházy Csabáék nélkül kezdtük el csinálni, és már az ő belépésük előtt megszülettek a Nehéz lehet hősnek lenni és a Sírni csak a győztesnek szabad című slágereink, és én most úgy érzem, hogy Tomival nem kevesebb, hanem több lett a zenekar, és ezt a mostani verziót nagyon-nagyon kedvelem. Tehát nagyon szívesen játszom ezzel a felállással."A hírek egy új Sing Sing lemezről is szólnak. Elárulod, hogy pontosan mikorra várható ez?

"Egészen pontosan július végén fog megjelenni, és Visszaesők lesz a címe."Csak új számok lesznek rajta?

"Nem! Nagyon jó kérdés… mivel már volt egy próbálkozásunk tavaly – a Vakáció –, hogy játsszunk el 2014-es megszólalással egy régi számot, ezért arra gondoltunk, hogy ne erőltessünk egy teljes komplett lemezt a rajongók nyakába, hanem egy speciális kiadványt adjunk ki.

A CD-n négy új dal és tizenegy régi sláger felfrissített, aktuális verziója kap majd helyet. Az köztudott, hogy az első lemezünk 1990-ben, a második pedig ’91-ben készült, és finoman szólva az akkori technikai megoldások és lehetőségek ma már jócskán elavultnak tekinthetők, számomra tehát már-már gáz... (nevet)

Például az első albumot úgy vettük fel, hogy három hónapon át hol egy-két napunk, hol csak egy pár óránk volt, hogy dolgozzunk a Rádió 8-as stúdiójában. Természetesen ez akkor egy hatalmas lehetőség volt számunkra, de emiatt a munkamódszer miatt nem lett úgy kicizellálva a lemezünk, ahogy szerettük volna.

Arra gondoltunk, hogy ha van ez az új felállásunk, akkor nézzük meg, hogy szólalnak meg ilyen körülmények között ezek a régi számok, meg persze azóta azért mi is fejlődtünk zeneileg! (nevet) Ez amúgy egy elég furcsa felállás, mert ugye Boros Péter, azaz Pöpi az első két lemezünkön dobolt, és utána őt az a Váry 'Marci' Zoli követte, aki viszont itt már gitározik!" (nevet)


A teljes Sing Sing interjúhoz kattints ide!
 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS