SLAYER - Gary Holt az új albumról, az Exodusról és Kirk Hammettről

És van egy friss Exodus videó is Max Cavalerával

2015. február 24. (kedd) 09:02 | utoljára módosítva: 2015. február 24. (kedd) 16:58

Azt már a múlt hét óta tudjuk, hogy az idei Lemezboltok Napja alkalmából április közepén kijön egy új Slayer kislemez, rajta egy vadonatúj dallal (When The Stillness Comes), viszont az Exodus főnöke, a Jeff Hannemann utódjaként a Slayerben is gitározó Gary Holt most újabb részleteket árult el a friss Slayer albumról. De azért az Exodusról is ejtett néhány szót Full Metal Jackie-nek.A tavalyi Exodus albumon felbukkant Kirk Hammett (Metallica, ex-Exodus) kapcsán Gary ezt mondta:


"Tudod, a gitározás alapjait Kirk tanította meg nekem, ő mutatta meg az első akkordokat. Az első témákat, de a pengetőket is... Úgy is fogom pengetőt, mint ő. Mert mindig is úgy gondoltam, hogy ezt így kell. Nem is jutott eszembe, hogy másképp is foghatnám, mert mindezt Kirktől tanultam. És tudod, mindig is az egyik legjobb barátom volt, majd az utóbbi pár évben újra felvettük a kapcsolatot. Azzal jött, hogy játszani akar az új Exodus lemezen. Annyira izgatott volt, annyira rá volt pörögve, és ezzel valahogy bezárult a kör. Végre a banda egy rendes stúdióanyagán is játszhatott, annak a bandának, aminek egyik alapítója volt. És ez nagyszerű. Én is rettentően örültem neki."Az új Slayer albumról, és arról, hogy milyen hasonlóság van az Exodus és a Slayer stúdiózása között:

"Nos, a hasonlóságok inkább a zenében jelentkeznek. Ami a szövegeket illeti, mindkét csapatnak megvan a maga saját stílusa. Mindketten ezer éve nyomjuk már. Ennek az egész stílusnak az alapítói atyái voltunk. Ahogy mi elkészítünk egy új lemezt (az Exodusnál), az drasztikusan eltér, mert tudod, azok a srácok fáradhatatlanul dolgoznak, megállás nélkül, hónapokon és hónapokon át. Én személy szerint azonban rosszul vagyok a lemezkészítéstől, ha túl sokáig csinálom.

Mi az Exodusnál folyton a saját stúdióinkon dolgozunk. A dobokat egy rendes stúdióban vesszük fel, minden mást pedig azon a kecskefarmon, ahol Tom (Tom Hunting dobos) él. A Slayer viszont berendezkedik egy csúcskategóriás stúdióban és jó sokáig ott is maradnak. Én ezzel szemben, nagyjából egy hónapnyi stúdiózás után már lezárom a dolgot.

Amúgy sosem tartok egy lemezfelvételt befejezettnek. Inkább csak úgy hagyom, ahogy van, érted. És ez az ami miatt mindig azon vagyok, hogy minden új album jobb és jobb legyen. De ahogy lezárult a meló, többet már nem is hallgatom meg a lemezt. A keverés vége óta nem hallottam a Blood In, Blood Out albumot sem. Egyszer nem raktam be a CD-t.

És a Slayer lemez meg gyilkos. Az emberek el fogják hajítani magukat tőle. Egyetlen nap alatt nyomtam fel a kilenc szólót. Addig toltam, amíg már játszani sem tudtam, mert a bal csuklóm már annyira fájt. Olyan volt, mintha megszúrtak volna. Talán egy becsípődött ideg miatt lehetett, vagy valami ilyesmi miatt, de folytattam azért, másnap meg mozgatni sem tudtam a csuklómat.

Örültem, hogy elkészültem a szólókkal, mert pár napon át képtelen voltam gitározni. Aztán Kerry megkérdezte, hogy újra neki akarok-e futni valamelyik szólónak, mielőtt befejezik a munkát, erre meghallgattam az összeset, és mindet gyilkosnak tartottam. És ezzel vége is lett a dolognak. Úgy gondolom, hogy jelenleg az anyag keverése zajlik."Arról, hogy mi minden történt azóta, hogy lényegében kölyökként felvették az első Exodus albumot, a Bonded By Bloodot:


"Álmomban sem gondoltam volna, hogy az emberek máig élvezni fogják, amit csinálunk. Amikor megírtuk és felvettük a Bonded By Blood lemezt, egy rakás dilis voltunk, minden kontroll nélküli fiatalok, akik pontosan azt a zenét nyomják, amit hallani akartak. És azt hiszem, 30 év elteltével ez az album még mindig egy thrash mérföldkőnek számít. Még azon is meglepődöm, hogy az emberek tudják, kik vagyunk, kik voltunk.

Jó látni, hogy ma a metal egészséges, különösen ebben a korban, amikor a lemezeladások lecsökkentek, a fiatal csapatoknak meg igazán nehéz bárhova is eljutniuk, hiszen nincs már értékelhető lemezeladás. Áldásnak érzem, hogy ma is ezt csinálhatom, és ezt gyorsan le is kopogom valahol."EXODUS - Bonded By Blood - jammelés Max Cavalerával (2015/02/23, Melbourne, Australia)

 

Hammer TV

 
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
2021. szeptember 25. (szombat) 11:12

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú, melankolikus doom vonalat képviselő Dawn Of Solace harmadik albuma november 12-én jön majd ki Flames Of Perdition címmel, második előzetesként pedig itt a klippel kísért Skyline dal. A Skyline dalban a Kaunis Kuolematon frontembere, Mikko Heikkilä közreműködik. "Biztos vagyok abban, hogy valamilyen szinten mindenki ismeri azt a súlyos érzést, amely minden nappal csak növekedni látszik. A hajnal előtti sötétség olyan, mint egy menedék, egy ideig még elrejt a káosz elől, aztán a hajnal felgyújtja a 'skyline'-t és visszaránt a hideg fehér fénybe."   www.facebook.com/dawnofsolace DAWN OF SOLACE - Skyline (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz) DAWN OF SOLACE - White Noise (a 2021-es Flames Of Perdition albumhoz)...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend
PARADOX - Albumpremier a thrash veteránoktól: Heresy II - End Of A Legend

Megjelent és végig is hallgatható a komplex thrash/power vonalas Paradox új albuma, a Heresy II. Charly Steinhauer a Heresy II - End Of A Legend című konceptanyagot Christian Münzner...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS