RÓMEÓ VÉRZIK - Villáminterjú Koppánnyal a szombati spéci buli kapcsán

Ez lesz az első 2015-ös koncertjük

2015. február 13. (péntek) 16:47 | utoljára módosítva: 2015. február 13. (péntek) 16:51

Szombaton, február 14-én a budapesti Club 202-ben indul az idén 20 éves Rómeó Vérzik jubileumi koncertsorozata. Mivel Valentin-nap lesz, a szerelmesek napja, a Kalózhajó klipjükben szereplő pap a koncert után össze is esketi a vállalkozó szellemű párokat, s erről a delikvensek emléket is vihetnek majd haza.

Koppányék előtt speciális vendégként a a somorjai Csalló Népi zenekar lép fel!


A szombati Szerelmes koncert kapcsán a Rómeó Vérzik frontemberével, Koppánnyal készült az alábbi villáminterjúnk.


A koncert Facebook oldala


www.facebook.com/romeoverzikA 2015-ös év a 20 éves RV jubileum jegyében telik, hiszen 1995-ben alakultatok. Mit terveztek az idei évre?


"Azt hiszem, hogy eléggé sikerült rákészülnünk a jubileumi évünkre, hiszen annak ellenére, hogy idén még nem léptünk színpadra, folyamatos a munka a háttérben. Egyfolytában történik valami, hiszen január végén megjelent a Rómeó Vére vörösbor, rá pár napra pedig bejelentettük a Kalózhajó sört is, ami reményeink és a Legenda Sörfőzde szerint is március közepére elkészül."

Úgy terveztük el, hogy 2015 folyamán a megszokott 2-3 alkalmon túl több alkalommal találkozhat velünk a budapesti közönségünk. Ezt a jubileumi évet is a fővárosban kezdjük, majd ott is fogjuk befejezni. Valamint ezeken kívül is lesz még két nagyobb szabású koncertünk, de ezekről inkább majd a későbbiekben..."A trió felállás első albuma - A három... - még 2013-ban jött ki, azaz egy új Rómeó Vérzik nagylemez is esedékes 2015-ben. Mikorra várható a lemez és hogy álltok az új dalokkal?


"A próbákon a régebbi dalok felelevenítése mellett már újabb dalvázak is születtek. Most főleg Ríkó ugrott neki a feladatnak, ömlesztve küldözgeti a témáit. Engem egyelőre főleg a szervezés köt le, Sancho pedig mindenben segít, a szervezés, de a zenei megoldások területén is. A próbákon meg jammelgetünk, szóval írogatjuk az új dalokat.

Ebben az évben nagylemezt nem igazán tervezünk, de a jövő év elején mindenképpen lesz egy új Rómeó Vérzik album. Szeretnénk ha ebben az évben egy koncertlemez jelenne meg, esetleg egy DVD is, hiszen utoljára tíz évvel ezelőtt jelent meg DVD-nk."


RÓMEÓ VÉRZIK - Kalózhajó (a 2013-as A három... albumhoz)


 Szombaton, Valentin-napon egy speciális koncertet adtok Budapesten. Tényleg esküvők is lesznek a színpadon?

"Konkrétan egy erre kialakított helyen lesznek, a koncert után. Cilinder, fátyol, pap, meg anyakönyvi kivonat, esküvői fotó... Utána meg lagzi! (nevet) De maga a koncert tényleg nagyszabású lesz. Ledpanelek, kivetítők, extra mennyiségű lámpák, és mi sem fogunk keveset játszani..." (nevet)
A Népi Zenekarral és a néptáncosokkal milyen közös produkciót terveztek? Jön a folk metalos Rómeó Vérzik? :-)


"A Csalló zenekarhoz több évtizedes barátság köt minket. Nem akartunk egy megszokott rock koncertet, amikor a Rómeó Vérzik előtt szintén egy rockbanda lép fel. Arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha népzene szólna a koncertünk előtt... Ebből aztán született egy Rómeó Vérzik átdolgozás is. Meg különben is, ha már esküvős, szerelmes ez a koncert, akkor igazán ott a helye a hegedűnek, nem? Szerintem nagy durranás lesz!"


RÓMEÓ VÉRZIK - Szerelmes dal (a 2010-es Hadd égjen! albumhoz)


 Bor és sör, Rómeó Vére és Kalózhajó. Ezek amolyan kis promótrükkök, vagy ezek valóban kereskedelmi forgalomba kerülő italok? Azon túl, hogy a nevetek ott van a címkén, mennyiben kapcsolódnak hozzátok a piák?

"Egyedül a bor, a Rómeó Vére kapcsán kerültünk egy kis bonyodalomba, hiszen ez felvidéki, pontosabban somorjai bor. Így annak elintézése, hogy Magyarországon forgalomba kerülhessen, akár online piacon, az elég bonyodalmas lett volna. Magyarán, ha nem százezer literről beszélünk, akkor nem igazán éri meg senkinek.

De nálunk, a somorjai Pincészet borházában lehet kapni, valamint a koncerteken is lesz majd, díszdobozban. Egy minőségi, 2012-es zweigelt vörösborról van szó, tehát nem csak egy akármilyen borhoz adtuk a nevünket! (nevet)

A sörnél is ugyanaz volt az alap elképzelésünk, tehát az, hogy ne egy tömeggyártásban készülő tucatcucc legyen, hanem egy finom, érdekes minőségi sör. Megkerestük a budapesti Legenda Sörfőzdét, mivel jó dolgokat olvastunk róluk az interneten. Meglepetésünkre másnap már ők hívtak minket vissza, hogy tetszik nekik az ötlet az együttműködésről.

Többször is találkoztunk személyesen, és ennek az eredménye, hogy egy teljesen új recept, egy új főzésű sör készül, aminek Kalózhajó lett a neve. Utassy Roland, a Legenda Sörfőzde egyik tulajdonosa, valamit a zenekar tagjai közösen állították össze a sör ízvilágát, így a Kalózhajó egy 4,8%-os erősen komlózott, vörös India Pale Ale lesz, amerikai komlókkal.

Lesz egy harsány, déligyümölcsös, fűszeres íz- és illatvilága. Egy könnyű, de mégis egy erősen karakteres sör, amely a tulajdonos szerint méltán képviseli majd a zenekart is. A Kalózhajó sör március közepén kerül forgalomba, elsősorban a Legenda Sörfőzdével partneri kapcsolatban álló sörözőkben lehet majd hozzájutni (www.legendasorfozde.hu/forgalmazok), valamint online is lehet majd rendelni a www.popshop.hu oldalról."

 


Hammer TV

 
MHORAI - It az új hazai deathcore csapat első albuma: Hegemony
2021. szeptember 26. (vasárnap) 07:14

Hegemony címmel megjelent és végig is hallgatható az új hazai deathcore formáció, a Mhorai első albuma. "A felvételek a házi stúdiónkban készültek, a keverési munkálatokat pedig a No Silence Studio végezte. A Hegemony című nagylemezünk fizikai formában is megrendelhető. A 10 saját dal mellett van egy bónusz is, egy feldolgozás, az I'm Broken a Panterától." Rendelés (CD/póló)     www.facebook.com/mhoraimetal "...Ez a lemez tartalmazza mindazt, amit jelenleg a metal zenéről tudunk és szerettünk volna megosztani Veletek. Az elmúlt évben, debütálásunk óta egyre többen hallgatják a zenéinket internetes felületeken és egyre többen hordanak Mhorai-pólókat is. Bizony lettek, akiknek már most kedvencei közé tartozik egy-egy dalunk. Ez az ok, ami mindig elég motivációt adott a folytatáshoz..."   MHORAI - Hegemony (a 2021-es album)   MHORAI: Köteles Máté gitáros...

DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline
DAWN OF SOLACE - Új dal és klip a Wolfheart főnökétől: Skyline

14 év után adta ki második albumát 2020 elején a Dawn Of Solace, a Wolfheart-főnök Tuomas Saukkonen szólóprojektje, de a folytatásra nem kell ennyit várni. A sötét hangulatú,...

EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától
EMIGRATE - Két albumelőzetes dal a Rammstein gitárosától

The Persistence Of Memory címmel november 5-én érkezik az új lemez a Rammstein gitárosának Emigrate projektjétől. Richard Z. Kruspe másik bandájának legutóbbi albuma a 2018-as A Million...

NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human
NORTHTALE - Az első albumelőzetes dal az új énekessel: Only Human

Itt az első Northtale dal az új énekessel! A power metal bandában az ex-Twilight Force énekes, Christian Eriksson utódja a brazil Guilherme Hirose (Traumer) lett, a november 12-én...

THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl
THE DARKNESS - Novemberben jön az új album, friss dal és klip: Jussy's Girl

Motorheart címmel november 19-én jelenik meg a Justin Hawkins énekes vezette brit hard rocker The Darkness hetedik albuma, harmadik előzetesként pedig a videóval kísért Jussy's Girl dallal...

THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól
THE ANSWER LIES IN THE BLACK VOID - Album és friss klip, atmoszférikus doom a magyar/holland duótól

Horváth Martina énekesnőt ismerheted a Niburtából, a Ghymesből, a Thy Catafalque lemezeiről is, de az Agregator egyik dalában is vendégeskedettt, a legfrissebb formciója pedig egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS