ROCKMARATON 2015 - 50 fellépő már biztos, jön a Destruction is!

Kedvezményes hetibérlet még december 31-ig kapható

2014. december 30. (kedd) 09:11

Ma és holnap még 11.990 Ft-ért vásárolhatsz hetijegyet a 2015-ös Rockmaraton fesztiválra.


Idén már 50 fellépőt bejelentett a Rockmaraton lelkes szervezőgárdája, és még további 50 zenekar bejelentése várható a következő hetekben.


2015-ben már a 25. alkalommal kerül megrendezésre a leghangulatosabb, legzúzósabb magyar fesztivál, a Rockmaraton.


Időpont: 2015. július 13–19.


"Gőzerővel zajlanak a 2015-ös jubileumi Rockmaraton szervezési munkálatai, és egyre több információ lát napvilágot a fesztivállal kapcsolatosan. 50 banda fellépése vált biztossá az elmúlt hetekben, és a beígért 20 külföldi zenekarból tízet már be is jelentettünk. Fesztivál bérletet még december 31-ig vásárolhatsz meg 11.990 forintos áron, akár SZÉP Kártyával is."


www.facebook.com/rockmaraton


A már biztos 10 külföldi fellépő a 2015-ös Rockmaratonon:
HATEBREED
DESTRUCTION
POWERWOLF
KORPIKLAANI
THE BLACK DAHLIA MURDER
THE EXPLOITED
THE CASUALTIES
DARKEST HOUR
ARKONA
TALCO


A már biztos 40 hazai fellépő:
AKELA
ALCOHOL
ANGERTEA
APEY AND THE PEA
AURORA
BLIND MYSELF
CHRISTIAN EPIDEMIC
DALRIADA
DEÁK BILL GYULA
DEPRESSZIÓ
DON GATTO
FOSTARTÁLY
HATÓSÁGILAG TILOS
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK
INSANE
INVADER
KALAPÁCS
KRÍZIS
LEANDER RISING
LORD
MAGMA RISE
MOBY DICK
NIBURTA
OMEN
OSSIAN
PADDY AND THE RATS
PROSECTURA
REMORSE
ROAD
RÓMEÓ VÉRIK

RÓZSASZÍN PITBULL

SLIPCHAOS (Slipknot tribute)
SOCIAL FREE FACE
STRATÉGIA
TALES OF EVENING
THE SOUTHERN ORACLE
ZORALL
VIRRASZTÓK
WATCH MY DYING
WISDOM


Jövőre is egy teljes héten át tart majd a headbang és a pogó, de az időpont egy kicsit eltér a megszokottól; július 13 és 19 között lesz a 2015-ös Rockmaraton. Ráadásul új helyszínt is kap a fesztivál!"Az új helyszínről még nem született döntés. Sokan meglepődtek a változáson, ezért a félreértések és az urbánus legendák elkerülése végett a szervezők tíz pontba szedték a döntésükkel kapcsolatos tudnivalókat:


1. Pécsiek vagyunk, szeretjük a városunkat és a Malomvölgyet. A döntést nehezen hoztuk meg, de a fesztivál hosszú távú fennmaradása és fejlődése érdekében ez elkerülhetetlen.

2. A Malomvölgy szép, de a területen nincs egyetlen betonút sem, a külföldi zenekarok buszai, a konténereket szállító teherautók, a szippantós kocsik alig tudnak behajtani, és eső esetén csak kivontatni lehet őket!

3. A Malomvölgy szép, de nincs kiépített szennyvíz csatornahálózat, így a vizesblokkot nem lehet bővíteni vagy fejleszteni, pedig kicsi és igénytelen. A mobil WC-ket nem lehet jól megközelíthető, vízszintes helyre rakni, még a legkisebb eső után sem tudjuk őket üríteni és tisztítani, ezért embertelen körülmények alakulnak ki arrafelé minden évben!

4. A Malomvölgy szép, de kicsi a fesztiválterület, ezért nem tudjuk a két nagyszínpadot megfelelő távolságra helyezni. Így a második nagyszínpadot nem tudjuk fejleszteni, és pont fele annyi komoly hazai és külföldi bandát tudunk meghívni, mint amennyit szeretnénk. Ráadásul az áthallások már eddig is nagyon zavaróak voltak.ROCKMARATON 2015 - Beharangozó # 25. A Malomvölgy szép, de nem tudjuk a színpadokat úgy forgatni, hogy azok ne szóljanak rá Pécs déli részére és az agglomerációra, ezért vagy túl halkak a színpadjaink, vagy állandóan feljelentenek minket az aludni szándékozók.

6. A Malomvölgy szép, de domborzati adottságai miatt természetes vízgyűjtőként funkciónál, a környékről minden csapadék itt gyűlik össze. Az elmúlt két évben elvesztettük a csatát az eső ellen, sőt 2014-ben az is csoda volt, hogy nem kellett idő előtt bezárnunk a fesztivált. Nem akarunk jövőre is így járni!

7. A Malomvölgy szép, de kempingezésre kijelölt területeken egyetlen négyzetméter sík talaj vagy árnyék sincs.

8. Olyan helyszínt keresünk, ami a Malomvölgy minden előnyét (szépség, szabadság, távolság a várostól, erdő, tavak stb.) megőrzi, de biztosítja azokat az infrastrukturális feltételeket, amikkel akár rossz idő esetén is le lehet bonyolítani egy ekkora fesztivált, ennyi hazai és külföldi bandával.

9. Elsősorban Pécs környékén és Baranya megyében keressük az új helyszínt, de ha végül messzebb kell költöznünk, annyi biztos, hogy a Dunántúlon maradunk és jövőre is 50% vasúti kedvezményt biztosítunk mindenkinek.

10., Akárhova is költözzünk, a CASANOVA büfét mindenképpen visszük magunkkal!"

  POWERWOLF - Amen & Attack (a 2013-as Preachers Of The Night albumhoz)
 A zenei felhozatal terén azonban továbbra sem merülhet fel változás, csak jelentős fejlődés. Az egyhetes buli alatt kizárólag a rock/metal és a punk/hardcore zenei palettájáról csendülnek majd fel a legkiválóbb nóták. Több mint 100 zenekar lép fel, köztük 20 nemzetközi csapat, akiknek többsége a nyugat-európai fesztiválok kiemelt bandái közül kerül ki.HATEBREED - Put It To The Torch (a 2013-as The Divinity Of Purpose albumról)

 ROCKMARATON 2015 - Beharangozó # 1

 

Hozzászólások

[014627]
away
off téma: annak a srácnak üzenem, aki tegnap Gép-koncerten véletlenül nekem jött és majdnem kib...ta a kezemből a sört, hogy bocs, nincs harag. Utána elnézést is kértél, nyújtottad a kezed pacsizni, de ellöktem azzal, hogy haladjál tovább innen a p...ba. Tényleg sajnálom, föl volt kúrva az agyam, meg nem is voltam már szomjas... De te sem, bazmeg! :) (remélem, olvasod)
[014623]
Melkor
Kedves Tim2358! Remélem sem az első, sem a 2. hozzászólásodban nem rám célozgattál a "kis haverod" "mindketten elolvashatnátok" "csesszétek" megjegyzéseiddel, mert ezt az inget nem veszem magamra és ha mégis ezt gondoltad ki kérem magamnak! Én drágaságom a topichoz szóltam hozzá, minden személyeskedéstől mentesen, nem bánnám ha te is mellőznéd a személyeskedést, legalábbis az irányomban, főleg ha annak alapja nincsen. Egyébként az általad megemlített 9. pont igencsak nagy csúsztatás, mivel abban a Dunántúl is szóba került, nos Buda & a Balaton nem a Dunántúlon van? Földrajzból egyes. És hol írtak olyat, hogy a magyar metalfest helyszíne ki van zárva? Én elolvastam a cikket, de azt értelmezni is kéne, ami neked nem az erősséged úgy látom! További szép napot!
[014622]
Tim2358
Igazad van Pandeamonium. Nem is tudom miért reménykedtem, hogy észreveszed magad. Nyugodtan csesszétek szét az oldalt.
[014621]
Melkor
:)
[014620]
Blackhead
na pedo maci egyetlen beszólása: troll xD azt a kurva élet.. ezzel aztán szerintem vérig sértetted...
[014618]
Pandeamonium
Rossz napod van, öreg? Igyál egy erőset, azt javaslom.
[014617]
Tim2358
Pandeamonium, te mostmár kezdesz sokkal idegesítőbb lenni, mint a kis haverod. Miért nem takarodsz már el a büdös picsába???
Meg ha már itt vagytok, hozzászólás előtt mindketten elolvashatnátok a cikket:
1. Igen, el fog költözni a fesztivál. Nem Melkor kedvéért, hanem mert a szervezők így döntöttek.
2. Nem költöznek a Metalfest helyszínére és nagy eséllyel a Balaton partjára se. Ugyanis ott van, hogy elsősorban Baranya megyében szeretnének maradni (9. pont)
[014616]
Pandeamonium
25 éven át jól muzsikál a Rockmaraton, de majd Melkorka kedvéért átpakolják máshova. Hülye troll vagy.
[014614]
Melkor
Ja igen a Carcass-t javaslom még leszervezni, azért szerintem sokan elmennének.
[014613]
Melkor
Szerintem az anno magyar metalfest helyszíne Budán, vagy a Balaton valamelyik partján nem volna rossz, Pécs kurva messze van és még nehezen is megközelíthető, még a vonatközlekedéssel is gondok voltak tudtommal, de ez csak egy gondolat nem több.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS