ROMANTIKUS ERŐSZAK - Letiltott Facebook oldal, de már van új

'Tetszikelésre' bíztatnak mindenkit

2014. december 19. (péntek) 09:11 | utoljára módosítva: 2015. március 9. (hétfő) 07:14

Új Facebook oldalt kellett indítania a Romantikus Erőszaknak, miután tegnap letiltották a több mint 40 ezres eredeti RomEr Facebook oldalt.


"Egy zenekarról szóló cikk megosztása volt az indok. December 18-án délután a Facebook a közösségi elveinek megsértésére hivatkozva letörölte az egyik legnépszerűbb hazai nemzeti rock zenekar négy éve létező, már több mint 40 ezer tagot számláló hivatalos Facebook oldalát, egy közel két hónapja megosztott cikkre hivatkozva, amely egyébként pusztán az együttes Petőfi versmegzenésítéseket tartalmazó Szabadság, szerelem lemezéről szólt.

Maga az eljárás a hetvenes-nyolcvanas évek Magyarországát idézi. Akkoriban volt szokás zenekarokat ok nélkül feljelenteni és ellehetetleníteni. A Romantikus Erőszak egyébként idén egy Petőfi Csarnokos koncerttel ünnepelte 20 éves fennállását, albumaik rendre a Mahasz eladási lista élbolyában szerepelnek. Lemezeiken és élő fellépéseiken közreműködött már Schuster Lóránt és Sárvári Vilmos (P. Mobil), Mogyorósi László (Pannónia, Metró, Mogyorósi Trió), Mentes Norbert és Gőbl Gábor (Moby Dick), ifj. Csoóri Sándor (Muzsikás), Vedres Joe és Hirlemann Bertalan (Beatrice, Bikini), Sáfár József (P.Box) és Szasza (Action, Zorall).

Pályafutása során a magyar rockzene olyan nagyjaival játszott együtt a banda, mint a P.Mobil, a Beatrice, a Kormorán, a Korál, a Lord, a Mini, a Deák Bill Blues Band, a Rolls Frakció, az Ős-P.Box, a Moby Dick, az Action, a Pokolgép, az Ossian, vagy Waszlavik Gazember, valamint olyan legendás hazai Oi! együttesekkell osztották meg a színpadot, mint az Egészséges Fejbőr, az Oi-kor, vagy a Független Adó, a nemzetközi mezőnyből pedig koncerteztek többek között a Boots & Braces (D), az Armco (ITA) a Legittima Offesa (ITA) és a Kategorie C (D) társaságában is.

Az együttes természetesen új Facebook oldalt indított. Mindenkit arra bíztatunk, hogy ide kattintva

www.facebook.com/romerHIVATALOS

Hozzászólások

[014584]
Winternight
Vivaemptiness, hogy miképpen alakult ki náluk, azt tőlük kellene megkérdezni. Keresd fel az említett portálok szerkesztőséget vagy látogass el valamelyik törzshelyükre és beszélgess el velük erről.
[014583]
Tibshow
Szerintem az, hogy valakit törölnek a pofakönyvből lassan elismerésnek is tekintheti. Egyébként mostanában eltüntették az OI-KOR és a FEJBŐR oldalát is.
[014582]
vivaemptiness
Winternight a liberalizmus es az anarchizmus hogy kerul egy kalapba?
Nem vagyok jogasz, nem is leszek, de a facse nem California allam szabalyozasa alatt all? Lehet emiatt ertelmezik maskent a dolgot.
[014581]
away
Nem kell csodálkozni, a cukorhegyi zséuralom a szé_pújvi_lág szerves része... Inkább aza zérdekes, hogy eddig tűrték egy ilyen faszistanyilas zenekar holokausztációját a közéletbe' :)
[014580]
wrom
Faxom, nem kell pofakönyvezni, én például nem teszem.
Elsődlegesen azért, mert baxottul nem is érdekel az egész. (Ezért ne tartsatok begyöpösödött arcnak!)
Én is éltem az átkosban jó ideig, és vannak ma is bőven nem kevésbé érdekes dolgok, mint akkor voltak...

014568
Ez már messze nem liberális-konzervatív vita, de a dolog ilyen értelmű vitájába én sem kívánok belefolyni, ezen az oldalon meg pláne nem.
Abban egyébként egyetértünk, hogy a liberalizmusnak egy nagyon szép alapelve, amit írtál, hogy fogadjuk el, ha másnak más a véleménye, mint a miénk.
Másrészt a konzervatívoknak is vannak nem kevésbé okos gondolataik.

014569
Ha elvből nem olvasod, akkor azt sem tudhatod, miről is van ott szó. Ha olvasod, attól még a leírtakkal nem kell egyetértened. Így viszont nincs alapod vitatni sem semmit, amiről ott írogatnak.
[014579]
vinylfanatic
Ez valami vicc?! Azért a cikkért tiltották le a zenekar oldalát amit idéztek?????!!!!Én megéltem a az átkos rendszert is.De ami itt megy az bőven meghajazza azt ami akkor volt.Ennyi szemét semmire való ember akik ma döntési helyzetben vannak még akkor sem volt.
[014578]
duedhel
"...a facebook szép új világa."
[014577]
romer
Természetesen! Fél óra múlva, mindenféle visszajelzés nélkül eltűnt az oldal.
[014576]
duedhel
És a felszólítás végén található fellebbezési lehetőséggel élt a zenekar?
[014575]
romer
Sziasztok! Az oldalunkat véglegesen eltávolították. Azt feltételezni, hogy egy több, mint 4 év alatt felépített, a tegnapi törlésig 40 353 kedvelőt számláló profilt mi magunk törölnénk az "extra hírverésért" egyszerűen rosszindulat, vagy butaság... Alább, az a bizonyos írás! Mindenki döntse el maga, hogy milyen alapelvekbe ütközik az idézett cikk szövege, amelynek csak a linkje volt fent az oldalunkon.

"November 3-án jelenik meg az új Romantikus Erőszak-album, a kizárólag Petőfi-versmegzenésítésekből álló Szabadság, szerelem! A Csatában című dalhoz készült hivatalos szöveges videó után most itt egy újabb tétel a lemezről, a Bordal, amelynek klipjét a Tokaji borvidéken, Mádon, a Demetervin pincészetben forgatták Sziva Balázsék. A lemezfelvételek Érden, a Stúdió440-ben folytak, egy analóg stúdióban hagyományos módon, szalagra rögzítve. A keverést a P. Box basszusgitárosa, Sáfár Öcsi végezte. A CD-n a már megszokott népzenész vendégek mellett közreműködik majd Vári-Kovács Péter színművész is. Az album már előrendelhető, digipack CD-n, bónusz dallal, ajándék óriásposzterrel és választható póló- vagy támogatóikártya-akcióval, közvetlenül a zenekartól, az ára mindössze 999 Ft + pkg."[014574]
Tim2358
Nem neked szólt duedhel. Erre a részre reagáltam:
"Aztán persze az is lehet, hogy maguk törölték a saját oldalukat, hogy ezzel szerezzenek plusz hírverést."
Egyszerűen idegesítő, hogy valaki anélkül gyanúsítgat egy zenekart, hogy egy percet is fordítana arra, hogy utánanézzen a dolgoknak. És nem, nem kellett felmennem emiatt a kuruc.infóra.
Azt természetesen ésszerű lenne közölni, hogy milyen cikk miatt tiltották őket. De ez a facebook oldal letiltás is egy elég érdekes dolog, ugyanis anno hiába jelentettem be többször is az "Anti Ungaria" nevű román oldalt, mindig azt kaptam válaszul, hogy nem sértettek meg semmit.
[014573]
duedhel
Nem tudom, hogy ez melyikünknek szólt, de mindenesetre ez a kép nekem nem volt ilyen nagyban látható. Mindegy. Mindenesetre akkor azt hiszem, hogy nem kell a sorok közt olvasni, hogy megértsük, valójában mi történt.
[014572]
duedhel
Amúgy az sem teljesen világos, hogy letörölték őket vagy letiltották, mert az utóbbi csak egy bizonyos időre szól. És olyat már velünk is csináltak, viszont mi mégsem készítettünk egyből egy újabb oldalt, hanem megvártuk, míg lejárt a megadott határidő, és minden ment úgy mint előtte, csak éppen tudtuk, hogy mit nem szabad megtenni többé. Nem is történt azóta semmi, aminek nem lett volna szabad.
[014571]
Tim2358
Megnézhetnéd jobban a hírt, mielőtt hozzászólást írsz:

http://hammerworld.hu/images/upload/000romLetil.jpg
[014569]
Winternight
Azt valóban jó lett volna tudni, hogy mi volt az ominózus írás, kíváncsi lettem volna rá. De elvből nem olvasok kurucot, ezért nem akartam rákeresni. Viszont ebben az esetben kérhették volna őket mondjuk arra, hogy távolítsák el, nem kellett volna egyből a teljes profilt törölni.
Aztán persze az is lehet, hogy maguk törölték a saját oldalukat, hogy ezzel szerezzenek plusz hírverést.
[014568]
duedhel
Én ebbe a liberális-konzervatív vitába nem szeretnék belefolyni, mivel én az előbbihez sorolom magam, és ezáltal - mindenféle dekadencia, deviancia, anarchizmus és bárminemű gyűlölet nélkül - képes vagyok elfogadni, hogy másnak más a véleménye, mint az enyém.
Ellenben a cikkhez lenne egy (költői) kérdésem: ha egy zenekar használ egy közösségi oldalt, aminek ő (vagy a rajongói) megsérti az elveit, akkor miért kéne őt mentesítenie a felelősség alól annak, hogy mennyi lemezt adott el, vagy hogy mennyi rajongója van, illetve hogy milyen művészekkel, zenekarokkal dolgoott már együtt? Csak mert ebből a fenti szövegből számomra csak ennyi jön le - arról amúgy, hogy pontosan mi is volt az a szöveg, ami miatt letiltották az oldalt, nem esik szó, pedig biztos vagyok benne, hogy árnyalná a képet. Így viszont ez a cikk még az index vagy a 444 színvonalát sem éri el, szerintem.
[014565]
nightwing
Gratulálok a mértéktartó, átgondolt hozzászólásodhoz.
[014564]
Winternight
Nem szeretem a skinheadeket, de a liberálisokat sokkal jobban gyűlölöm. Mármint azt a fajtát, akiket manapság annak neveznek. Azt a deviáns, dekadens, anarchista, magyargyűlölő söpredéket.
Össze kellene fogni, és letiltatni ezeknek a csatornapatkányoknak a kedvelt oldalait, mint az index vagy a 444. Csak úgy visszavágásként. Mert gyűlöletkeltésben simán felveszik a versenyt a kurucinfóval is.
Megjegyzem, egyszer az egyik Hammeres vitában tettem egy megjegyzést, amit az egyik zenész zsidózásnak vélt, bejelentett és kaptam is egy figyelmeztetést a facebooktól. Mert ilyenek ezek. Házmester, munkásőr és Ávós unokák, Kun Béláék szellemi örökösei.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
2020. november 27. (péntek) 17:49

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris végighallgathatod, de van egy friss koncertvideójuk is, mégpedig az Overreaction dalhoz. Away: "Az Overreaction egy régi klasszikus a Killing Technology lemezről, amely már 1987 óta műsoron van. Ezt a videót is Felipe Belalcazarnak köszönhetjük, aki egy Voivod dokufilmen is dolgozik. Köszönet Jaan Silmbergnek is, hogy animációba ültette az artworkömet! Élvezzétek az új koncertlemezt!"   www.facebook.com/Voivod Denis “Snake” Belanger – ének Daniel “Chewy” Mongrain – gitár Dominic “Rocky” Laroche – basszusgitár Michel “Away” Langevin – dobok     VOIVOD - Overreaction (a 2020-as Lost Machine - Live albumhoz) VOIVOD - Lost Machine - Live (a 2020-as album) 01. Post Society 02. Psychic Vacuum 03. Obsolete...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon
THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Új klipes dal az elfojtott, de felszínre törő érzelmekről: Paper Moon

Aeromantic címmel még február végén jelentkezett egy új albummal a Soilwork énekes Björn "Speed" Strid és az Arch Enemy basszer Sharlee D'Angelo (ld. Spiritual Beggars)...

OCEAN HILLS - Videoklippel Téglás Zoliék szerelmes dala: Budapest My Love
OCEAN HILLS - Videoklippel Téglás Zoliék szerelmes dala: Budapest My Love

Téglás Zoli még tavaly ősszel jelentette be, hogy 25 év után kiszállt az Ignite-ból, majd az is kiderült, hogy a Zoli Band új nevet kapott. Az Ocean Hills nevű csapat első nagylemeze...

EPICA - Február végén érkezik az Omega album, klippremier: Freedom - The Wolves Within
EPICA - Február végén érkezik az Omega album, klippremier: Freedom - The Wolves Within

A Simone Simons énekesnő vezette holland Epica új albuma Omega címmel jön majd ki február 26-án, második előzetesként pedig a klippel kísért Freedom - The Wolves Within dallal lehet...

BAJNOK & ZEFI - 40 év - 4 közös zenekar - 40 dal - közel 40 előadó
BAJNOK & ZEFI - 40 év - 4 közös zenekar - 40 dal - közel 40 előadó

"40 év, 4 közös zenekar, és rengeteg korszakalkotó dal... Zeffer "Zefi" András és Kékesi "Bajnok" László 20-20 szerzeményét vették fel újra a december 18-án megjelenő Bajnok &...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS