MEGADETH - Mit is tudunk most és mit nem?

Ellefson vajon miért kezdett érdeklődni Marty és Nick twitterei iránt?

2014. december 2. (kedd) 18:23 | utoljára módosítva: 2014. december 2. (kedd) 18:28

Jelen pillanatban azt biztosan tudjuk, hogy a Megadeth csupán Dave Mustaine-ből és a 2010-ben visszatért David Ellefson basszusgitárosból áll, hiszen a múlt héten előbb Shawn Drover dobos, majd Chris Broderick jelentette be, hogy kiszállt a bandából.

Azóta a Megadeth nem adott ki hivatalos közleményt.


Megszólalt viszont az állástalan ex-Slayer dobos Dave Lombardo, aki egy svájci dobklinika utáni dedikálás alkalmával azt mondta egy rajongói érdeklődésre (mosolyogva), hogy tud a Megadethben történtekről, és hogy Dave Mustaine-nek megvan az ő száma, szóval várakozó állásponton van,.

Ami a gitáros posztot illeti, sokan szerették volna már korábban is Jeff Loomist látni Mustaine mellett, hiszen az ex-Nevermore gitáros 16 éves korában már volt meghallgatáson a Megadethnél (Chris Poland távozása után), de akkor túl fiatalnak bizonyult a melóhoz. A kétezres évek közepén viszont már Loomis utasította vissza Dave Mustaine-t, aki akkoriban újra gitárost keresett. Ekkor került a bandába Chris Broderick, aki korábban szintén játszott a Nevermore-ban. Jeff Loomis azonban éppen pár hete csatlakozott az Arch Enemyhez, ő tehát most biztosan nem lesz a Megadeth gitárosa.


Előkerült ugyanakkor Jeff Young, aki az 1988-as So Far, So Good... So What! album idején volt a Megadeth gitárosa, de azóta sem szerepelt komoly csapatban. A zenélést nem hagyta abba, de egész más zenei világban mozog. Közismert, hogy nagyon rossz a viszonya Dave Mustaine-nel, aki azt is állította róla, hogy az 1988-as ausztrál turnét Jeff Young drogproblémái miatt kellett lemondaniuk. Young szerint ez színtiszta hazugság volt.

Mindenesetre amikor egy rajongó a minap a Facebookon megkérdezte a gitárost, hogy mit gondol a jelenlegi Megadeth-szituációról, Jeff Young így felelt:

"A Megadeth-szituáció iránt nulla az érdeklődésem. A bandának annyi. Vége van."


A rajongók zöme természetesen a legsikeresebb felállást szeretné újra együtt látni, azaz abban bíznak, hogy Marty Friedman gitáros és Nick Menza dobos visszatérése jelenthet kiutat a mostani szorult helyzetből.

És úgy tűnik, hogy ez a gondolat nem csupán a rajongók fejében bukkant fel, ugyanis a Wolverinekills.com oldal néhány lelkes munkatársa nem volt rest kinyomozni, hogy David Ellefson a két zenésztárs - Broderick és Drover - kiválását követően azonnal elkezdte követni Marty Friedman és Nick Menza twitter-üzeneteit. A honlap szerint ez semmiképpen sem lehet a véletlen műve.

Lehet persze az is, hogy mindez túldimenzionált, de Marty Friedman aktív, idén egy metalos szólóalbummal tért vissza a nemzetközi színtérre, és alapvetően rá is ér.

Ami pedig Nick Menzát illeti, neki sem a legrózsásabb a viszonya Dave Mustaine-nel (kinek az?), de mielőtt Ellefson visszatért volna a Megadethbe, konkrétan megpróbálta beperelni Mustaine-t. Aztán mégis kibékültek. Tehát a Megadeth-univerzumban akármi megtörténhet.

Szóval, ennyit tudni most a Megadethről, de várhatóan pár napon belül jön majd egy hivatalos közlemény, netán egy fontos bejelentés.

 

Hozzászólások

[014448]
Tibshow
Dave valóban kemény, harcos alkat, óriási egóval! Egy igazi IKON! Semmilyen elvárásnak nem kell megfelelnie, teljes az anyagi és művészi függetlenséget szerzett magának, és "csapatának". Valahogy mindig sikerült egy ütőképes kiszolgáló csapatot összehozni. Remélem most is megoldja, és a "Megadeve" okoz nekünk még néhány kellemes pillanatot.
[014447]
Melkor
Na erre én is kíváncsi leszek, szerintem túl nagy kaliberű zenészre ne számítsunk, mivel abból csak konfliktus fog kerekedni, mivel Dave nem egy könnyű ember, de végül is jól csinálja, mivel a szakma is kemény, ő legalább nem hagyta magát kisemmizni, gondolom ez csak kemény harcok árán volt lehetséges.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
2020. november 25. (szerda) 15:26

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az Until The Stars Turn Cold dalhoz született meg, amelyben a Pyogenesis éléről ismert Flo V. Schwarz énekes a vendégük. "Kietlen pusztaság… A XXVIII. századi szmog már pár hónappal az utolsó telepesek eltűnése után elviselhetőbb lett, ám mikor a Divided és a stáb feltűnt a kihalt bolygón, addigra teljesen újjászületett az atmoszféra. A természet visszakövetelte azt, ami régen az övé volt... Az épületek falain repkény táncolt, a kerítéseket göcsörtös faágak ejtették foglyul, még az utolsó atomvillanáskor szoborrá dermedt belvárosi kisnyugdíjasokra is mohatelepek kúsztak fel mohón. Mert ez történt... A nap kihűl, az emberiség már szerteszét szóródott a galaxisban, mint egy gyermekláncfű gaz magjai...      ...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis
AMORITE - Öt év után új album jön a hazai death metal csapattól, az első dal: Metamorphosis

Metamorphosis címmel már meghallgatható a death metalos Amorite kiadás előtt álló második albumának első dala. A hazai banda debütáló albuma még 2015-ben látott napvilágot...

FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket
FOO FIGHTERS - Dave Grohlék egy kisfilmben foglalták össze az eddigi 25 évüket

Az új Foo Fighters album Medicine At Midnight címmel február 5-én lát majd napvilágot, a lemez felvezetéseként pedig egy 26 perces kisfilmben foglalták össze az eddigi pályájukat. Az...

GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops
GAMA BOMB - Decemberben jön az ír thrasherek új albuma, dal- és videópremier: Miami Supercops

Sea Savage címmel december 4-én jelenik meg az ír old school thrasher Gama Bomb hetedik albuma. A 2018-as Speed Between The Lines lemez utódjáról már a harmadik előzetessel, a szöveges...

KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence
KANSAS - Új videó a prog rock legendáktól: The Absence Of Presence

The Absence Of Presence címmel még a nyáron jelent meg az új Kansas album, a legendás amerikai prog rockerek friss videója pedig a lemez címadó dalához készült el. A legutóbbi,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS