TANKCSAPDA - "Lehet, hogy Amerikában meztelen nőkről szívják fel a kokaint..."

Dupla koncert a hétvégén a Barba Negrában

2014. november 24. (hétfő) 12:52

A Tankcsapda a hétvégén dupla koncertet ad Budapesten, a Barba Negra Music Clubban, november 28-án és 29-én. Mindkét estén a Phoenix RT játszik előttük, de pénteken az Uzipov is színpadra lép majd, szombaton pedig a Wrong Side Of The Wall.
(Fotók: Bakó Csabi)


"Két jelentősen eltérő koncertműsor, kétszer két óra Tank-esszencia!"

Jegyárak: elővétel: 3999 Ft, a helyszínen: 4490 Ft, de ha mindkét bulin ott akarsz lenni, vehetsz kombinált belépőt is, ennek ára: 7500 Ft.

Infók a jegyelővétellel kapcsolatban -
katt ide!

 A törökbálinti SuperSize Recordingban Varga Zoli producerkedésével felvett új album, az Urai vagyunk a helyzetnek, illetve a 25 éves jubileum kapcsán az Elle magazin újságírójának, Bus Istvánnak nyilatkozott Lukács Laci.


Fiatalabban belecsaptatok a lecsóba rendesen, de ma mintha visszább vettetek volna a rockzenészek életformájából.

"Ez kétségtelen. Él amúgy az emberek fejében egyfajta sztereotípia, hogy egy rocksztárnak milyen lehet az élete koncert után a backstage-ben vagy a szállodában – de hát ez valóban csak a képzelet szüleménye. Lehet, hogy Amerikában meztelen nőkről szívják fel a kokaint a buli után, de ez nálunk sose működött így. Egyrészt amikor azt az életkorunkat éltük, amikor ezt csináltuk volna, akkor nem volt rá pénzünk meg lehetőségünk, hogy ilyesmit csináljunk. Időközben meg amikorra lett is volna rá lehetőségünk, vagy pénzünk, hogy ilyesmit csináljunk, akkor meg ez már nem érdekelt minket különösebben.

Sokkal inkább izgat a 'zenecsinálás' hétköznapi formája. Az, hogy amit csinálunk, az jó legyen. Persze ez nem azt jelenti, hogy szentek vagyunk; szűz fiúk gyülekezete. Neeem... A Tankcsapda számok szövegeinek ilyen szempontból mindig van valami valóságalapjuk. Az összes csajozós, bulizós, drogozós, éjszakázós dalszövegnek is. De például soha nem voltunk olyan típusú zenészek, akik csak azért zenélnek, hogy drogozhassanak. Vagy hogy csajozhassanak. Azért zenélünk, mert mindig is szerettünk zenélni.

Az más kérdés, hogy hazudik az a gitáros, aki ezt nem képzeli el még az elején. Aki, ahogy én magam is voltam, 12 évesen, az első gitárral beálltam a tükör elé, és néztem, hogyan kell pózolni. Hogy hogyan tudom majd a csajokat hülyíteni a színpadról. Ez benne van a pakliban. Szóval, nem a sztárság meg a pénz miatt nyomjuk. Nagyképűnek tűnhet, de tudnék én pénzt keresni mással is."Mivel például?

"Mindenféle másban is ki tudnék teljesedni. Szerintem tudnék írni, és azt gondolom, hogy jók a vizuális képességeim is.És tényleg láttad már gyerekkorodban, hogy ezt a pályát futod majd be?

"Abszolút. Amikor már elektromos gitárom is volt – még ha csak egy egyszerű meg NDK gyártmányú is –, és ha még csak a haverokkal a sulipincében zajongtunk, akkor is el tudtam már képzelni ezt. Sőt, akkor már határozott elképzelésem volt azt illetően, hogy ezzel akarok foglalkozni, ezt szeretném csinálni, és ebben akarok kiteljesedni.

És amikor annak idején mondtam a szüleimnek, vagy a tanáraimnak, hogy azért nem megyek egyetemre vagy főiskolára, mert csak az időmet pazarolnám ott – mert amit én meg akarok tanulni, azt ott nem tanítják, és higgyék el, hogy én ezt nem csak hobbi szinten fogom csinálni, hanem nekem ez lesz az életem, ebből fogok meg is élni, ez leszek én –, akkor mindenki mondta, hogy jól van, persze, majd elmúlik ez a hülyeség. Kinövöd."Nagyon gürcölős volt az eleje?

"Persze. Például úgy kezdtük, hogy egy névtelen, senki-zenekar elindult, és azonnal saját turnét csináltunk. Egy 14 állomásos önálló országos turnét, 15 nap alatt. Volt olyan, Szombathelyen, hogy aznap nem volt koncertünk, és amennyi pénzünk volt, az mind belement az üzemanyagba meg a plakátragasztásba. Öten voltunk, és ötünknek aznap este a vacsoránk egy lapos halkonzerv volt, meg egy zacskó győri háztartási keksz. De ezt nem úgy éltük meg, hogy ez valami szörnyű dolog, hanem úgy, hogy ha-ha-ha, ilyen a rock and roll."Érzel nosztalgiát néha?

"Nem. Szerettem megélni ezt, de őszintén szólva, nem bánom, hogy ma már tudok rendesen ebédelni. Ugyanazt csinálom most is, mint amit régen csináltam, legfeljebb a körülmények lettek mások. Mivel kulturáltabb körülmények között tudunk zenélni, jobb minőségben és technikai feltételek mellett, ezért sokkal inkább örömöt szerez számomra."Tankcsapda sörrel lehetett bejutni az egyik jubileumi koncertre, benzinkúton árulják a cédéiteket, és veszik tonnaszám – elég jól megy a szekér. A rockzenében sokan viszont a hitelességet összekötik a csórósággal.

"Ez nem csak a zenében van így... Magyarországon, ha valaki sikeressé, ezáltal pedig anyagilag is elismertté válik, az hirtelen mindjárt hiteltelenné is lesz. De miért lenne hiteltelen ettől valaki? Ugyanúgy dolgozom minden nap, szervezkedünk, telefonálunk, jövünk-megyünk. Nem élvezem minden pillanatát a zenekarosdinak, van, amit a legszívesebben hagynék a fenébe, de nyilván csinálom, mert az is része az egésznek!"Melyek azok a pillanatok, amelyekért igazán megéri?

"Az, hogy ha valaki 2014-ben, Magyarországon az ismert gazdasági, politikai, társadalmi körülmények között azzal foglalkozhat, amit szeret, és azt nem csak erkölcsileg, de még anyagilag is elismerik – ez önmagában válasz a kérdésedre. Persze, a legjobb az, amikor a színpadon állok a gitárommal. Én ott érzem magam igazán otthon. Ezért szeretek turnézni."


A teljes interjút az Elle magazin novemberi számában olvashatod el, de az Elle honlapján még olvashatsz bővebben is a beszélgetésből.


www.facebook.com/Tankcsapda


TANKCSAPDA - Köpök rátok (a 2014-es Urai vagyunk a helyzetnek) 

Az őszi Tankcsapda turné hátralevő állomásai:

11/28 - Budapest, Barba Negra
Vendég: Uzipov + Phoenix RT

11.29. Budapest-Barba Negra
Vendég: Wrong Side Of The Wall + Phoenix RT

12/05 - Gyöngyös, Sportcsarnok
Vendég: Road + Phoenix RT + Dorothy
12/06 - Abony, Sportcsarnok
Vendég: Insane + Phoenix RT
12/11 - Kecskemét, Teka
Vendég: Phoenix RT
12/12 - Kecskemét, Teka
Vendég: Phoenix RT
12/13 - Komárom, Csokonai MH
Vendég: Phoenix RT
12/19 - Zalaegerszeg, -Keresztury VMK
Vendég: Phoenix RT
12/20 - Csallóközcsütörtök (Szlovákia)
Vendég: Phoenix RT
12/27 - Debrecen, Főnix Csarnok
Vendég: Sex Action, Phoenix RT


 

Hammer TV

 
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Woven Into Sorrow
2021. szeptember 24. (péntek) 15:13

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow Is Forced into the Light volt, amelynek hangulatára súlyosan rányomta bélyegét a gitáros/billentyűs Juha Raivio személyes tragédiája: párja, Aleah Liane Stanbridge énekesnő (Trees Of Eternity) 2016 tavaszán hunyt el rákban. 2019-es interjúnk a zenekarral. Nemrég jött ki a Swallow The Sun koncertlemeze, egyúttal az is kiderült, hogy Jaani Peuhu billentyűs távozik a zenekarból, bár az új lemezen még vokálozik. Jaani a továbbiakban inkább a másik csapatára, a Mercury Circle-re kíván koncentrálni. A Moonflower album előzeteseként ismerkedj meg a videóval kísért Woven Into Sorrow dallal.   www.facebook.com/swallowthesun   Juha Raivio gitáros: "Tudom jól, hogy nem kéne ezt mondanom, de ezt az új albumot mélységesen...

AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS