DINAMIT - Már csak Rudán Joe az énekes

Ajánljuk az Ellensúly blogot

2014. november 18. (kedd) 08:09

Még február táján adtuk hírül, hogy Rudán Joe beszállt az ős-hard rocker Dinamitba, most viszont azt olvastuk az ellensúly.blog.hu-n, hogy november eleje óta már nem tagja a Dinamitnak a másik énekes, a visszatérő albumon szereplő Kálmán Gyuri, és ugyancsak távozott a csapatból Jankai Béla billentyűs.


www.facebook.com/dinamitegyuttes"...örültünk, amikor 2009-ben megtaláltuk Vikidál Gyula utódját, Kálmán Gyurit - mesélt a történtekről az Ellensúlynak a Dinamit vezetője, dobosa, Németh Gábor. -  Ő lett a csapat megszemélyesítője, ('magyar hangja') és ezt így is vezettük be a köztudatba. 2011-ben Papp Gyula helyett Jankai Béla érkezett a zenekarba.

Béla rövid idő után megalapította a Dinamit mellett a háromtagú Triász 'együttest', melyben Sipos Péter (Irigy Hónaljmirigy) és Kálmán György is tagként szerepel. Nem sokkal később Gyurival közösen még egy zenekart hoztak létre B 52 néven, ahol a mai napig Dinamit szerzeményeket is játszanak. Ezt már nem néztem jó szemmel, mert szerintem a mi szakmánkban, ha egy ember sokszínű lesz, és sok megkérdőjelezhető helyszínen sokféle formációban lép fel, akkor arctalanná válik.

Ezek után a közönség már nem tudja, hogy melyik zenekarhoz kösse. Amikor a rajongók feldobják a Dinamit nevet, akkor maguk előtt látják a teljes társaságot, az összes muzsikust, de elsősorban az énekest. A Dinamit együttes elvesztette az arcát, és szerintem Kálmán Gyuri, és Jankai Béla is csatlakozott a 'hakni mindenekelőtt'- höz.

A rockzene jelenlegi állapotát figyelembe véve a szakmában sok embernek vannak anyagi problémái. Véleményem szerint ezeket a 'megélhetési' problémákat lehet úgy is kezelni, hogy azzal ne ártsunk annak a zenekarnak, amelyik befogadott bennünket, és nem utolsó sorban a műfaj maradék image-ét, és hitelét se tegyük tönkre.DINAMIT - Engem ne sajnáljatok (Rudán Joe-val - 2014. március, Backastage Pub)

 


A kaput egy dombóvári Triász koncert csukta be nálam, ahol Vikidál Gyula is megjelent vendégként, mert Sipos Peti nem ért rá. A Facebookon dupla Dinamit címmel láthattunk fotót erről az emlékezetes eseményről. Mi nagyon 'szeretjük' Gyulát, de a mai napig a koncertek szervezésekor majd minden alkalommal el kell mondanom, hogy az utóbbi hat évben már nem ő a Dinamit énekese.

Szóltam a zenekarban is mindenkinek, hogy ne kavarjuk fel újra a közönség emlékeit, mert nagyon nehéz a bulik szervezése, többek között a fent említett okok miatt is.

Szóval, volt ez a dombóvári fellépés, és ha egyetlen egy Dinamit dal sem hangzott volna el, ez akkor is diszkriminatívnak minősül, és súlyosan sérti a Dinamit együttes érdekeit minden szinten. Erre már nem lehetett másképp reagálni csak úgy, hogy köszönöm szépen ebből nem kérünk többet."


Tehát a Dinamitban most már csak Rudán Joe énekel, a csapat új billentyűst keres, és készül egy új album is, ami a 2010-es Játszd, ahogy akarod album új verziója lesz, Rudán Joe hangjával.A nemrég elindított, klasszikus rock, hard rock zenével foglalkozó Ellensúly blogot ide kattintva - ellensuly.blog.hu - éred el, ahol a teljes Dinamit cikk mellett egy csomó érdekes olvasnivalót találsz.  

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS