MAGMA RISE - No sleep 'til Rotterdoom

Rotterdoom avagy a belassult hiperhajtómű...

2014. november 11. (kedd) 07:07

Október legvégén és november elején egy minitúrát bonyolított le a Magma Rise Európában, a blitzkrieg igazi célállomása pedig a Dutch Doom Days nevű 3 napos rotterdami fesztivál volt, ahol olyan rokonlelkek játszottak még, mint a Saint Vitus, az Orange Goblin, a Conan, a Dread Sovereign, a Mount Salem, vagy a The Wounded Kings.


A Magma Rise frontembere, a basszer/énekes Holdampf Gabi volt olyan kedves és egy hangulatos, sajátos stílusú beszámolót küldött nekünk a kalandozásról.


Előbb azonban egy kis friss hír a csapatról:

"Egy új dal - Code munkacímmel - már korábban elkészült a hármas lemezünkhöz, de ötletek akár dupla lemezhez elegendő mennyiségben várnak a sorukra. Elindult az intenzív dalírós próbálás is, Herci bemutatkozik szerzőként a Magmában is! \m/ Az On The Wings Of An Angel, Through The Eyes Of A Drone munkacímű hármas Magma Rise lemez felvételére előreláthatólag 2015 februárjában, márciusában kerül sor Hidasi Barna irányításával."


www.facebook.com/magmarise"Újabb kis villámtúra, Halle - Rotterdam (Dutch Doom Days) - Göppingen vonalon... Herci pörög, a turbo, amint az később kiderült, nem annyira...

Sopronban alszik a Takival megerősített stáb, mert ugye innen már reggel korán stb.. Persze, 11-kor még a 6 km-re lévő osztrák benzinkúton bolyong a csapat. Halle az útirány, a cseh autópályát - bár úgy rövidebb jócskán az út - inkább kihagyjuk, mert monoton. Mármint az, hogy kb. 30 méterenként Mariana-árokra hajazó hasadások keresztezik - mindezt vagy 15-17 euróért a kb. 200 km-es szakaszra. Akkor inkább úthenger - hogy a klasszikust idézzük.

Kis foci a lerobbant keletnémet parkolóban, 'csak kutyaszarba ne lépj' címszóval, átmozgató jelleggel. Utána a szokásos péntek délutáni dugó a németeknél, Herci felpörög verbálisan, még a szokásosnál is jobban, ellentétben a DVD-lejátszóval, amit nem lehet használni. Hurrá... Aztán csak beérünk a célállomásra.

Étkezés közben valami Thomas nevű hajdani német sínfektető (magyarul krampácsoló) egy '80-as években karrierje csúcsán lévő, DDR-ben világhírűvé vált balett táncosnőről regél, akit a 3. mesélésre sem ismerek. Mondtam is neki, hogy max. Katarina Witt meg a dupla Lutzok és Rittbergerek, vagy mik (nevet), ha már DDR. Esetleg a 110 kilós, tuningolt dobóatléta... nők!

Egy helyi grind banda lemezbemutatója után lépünk színpadra. A hely amúgy nem rossz, külvárosi dajcspank klub. Itt a füstölés még nincs betiltva... A kezdés persze éjjel fél kettő, köszönhetően a minden részletre kiterjedő kb. egy órás (!) beállásnak, amit a lokális zúzó-darálóknak sikerült a lemezprezentációjuk előtt összehozniuk. Marad azért még pár inszomniás helyi doomster, jó kis buli kerekedik ki azért.

A helyi szervező panaszkodik, hogy fáj a füle, olyan hangosak voltunk! (nevet) Ez az!!! Hajnali 3 után érünk a hotelbe, a turbo a téma, az ugyanis rendetlenkedik. Na, majd reggel akkor...

Reggel sem lettünk okosabbak. Annyira tudtuk megcsinálni, mint Csubakka a Millenium Falcon hiperhajtóművét, aminek következtében Han Solóból falinaptár lett... Vagyis sehogy.

Indulás... Aztán egyszer elfogy a tolóerő, benzinkút, tanakodás. Többen is aláfekszenek a járműnek, szemmel verés stb. - hatás semmi. Kapunk egy infót, van egy műhely az első kihajtónál, bár Halottak Napja van, szóval az esély kicsi... Na, max. Walking Dead a műhelyben... Egy Ford szervizbe botlunk, fél órával a hivatalos munkaidő lejárta után, de azért van itt egy werkmeister... aki legnagyobb megrökönyödésre aszongya, guruljunk be, majd ő ránéz, miért is nem tudunk lelépni a birodalmi cirkálók (érted BIRODALMI cirkálók :-)) elől... 20 mp alatt megfejti, hogy szerinte elérjük Rotterdamot. Ha megáll a turbo, akkor gyújtás le-fel, ennyi! (nevet) Aztán csőcsere majd... Ő 200 euróért tudná, de nincs raktáron, régi a járgány.

Még jó utat is kíván az ingyenmeló után. Mi meg csak nézünk, hogy akkor ennyi az egész? Ilyen nincs is ilyenkor, ráadásul ingyér'... Akkor hajrá, dajcsland-dajcsland-überállesz! (nevet)


Rotterdam nem egy szép város. Előbbi segítőink nagypapái 'tették rendbe', és nem a Neckermann utaztatta őket, hanem a Luftwaffe. Kő kövön nem maradt... Ja de, mégis, középen egy templom. Érdekes.


A Baroeg klub épp olyan, amilyet mindenki kívánna egy jó bulihoz. Pim barátunkkal (Officium Triste) rögtön összefutunk, aztán német cimborák, a máltaiak... Megint itt egy egész csapat doomster, szóval minden OK.

Utolsó előttiként nyomjuk a The Wounded Kings előtt, meg is telt a terem rendesen, remeg a színpad.

Kolos gatyaszára rezonál a decibelektől, na ez már fokmérő, szóval minden a legnagyobb rendben!

Nézd csak, az meg ott Martin van Drunen (Pestilence, Asphyx, Hail Of Bullets stb.) a színpad szélénél elől - ott bólogat nagy bőszen! (nevet) Mellette a fotós barátnője, aki a bulink után azt mondja, nem tudta hova tenni a zenekart, kilógtunk a hollórajból, se haj, se semmi... Már azt hitte, Magyarország egyetlen exportképes árucikke a HipHápBojz támadt fel főnixként hamvaiból! (nevet)

 

MAGMA RISE - Dutch Doom Days 2014

 


Remek buli volt, ám eladás nem sok. Valahogy nem nagyon pörgött a piac az egész fesztiválon, az okát senki sem tudtuk megfejteni...

Utána cimborálás, Herci ráakad van Drunen mesterre, ajaj... Sanyi meg barátokat talál ajajajajajajajajajajajaj! (nevet) Végül csak sikerül kereket oldani a szállásra, ami maga a talány... Először is, nem találjuk, aztán meg maga az egész valója is talány... Élére állított kockában még nem aludtunk. 6 fő egy szobában, de rendben van! (nevet) A hasizmok fájnak a röhögéstől, Herci alapjáraton is ütős...

Reggel irány Göppingen. Előtte még megcsodáljuk, hogy mennyire nincs mit csodálni a fent említett okok miatt. Régi épület mutatóban sem nagyon, új meg minek... Sanyi nem talál nyitott kávézót... Aztán 30 km 2 óra alatt Rotterdam alsóig, durva a dugó.

Majd 9 órás az út így Göppingenig. A hajdani Doom Shall Rise volt itt, jó haverok várnak. Mirror Of Deception plusz Treff rockkocsma, ami itt tényleg az, 40 éve már...

Valahogy megfejtjük, hogyan pakoljunk meg hova. Majdnem a söntésre kerül a dobcucc stb., de aztán beindul a dúmhenger és megoldódik minden. Kolos előtt egy 80 kilós amazon... Herci azt mondta később, szerinte csak arra várt a hölgyemény, hogy hősünk hibázzon és repült volna a tasli! (nevet)

A hely a város közepén, sétálóutca stb., jó hangos a hepaj, kihallatszik belőle a szép muzsikaszó, ahogy illik. Kérdezem is, hogy na akkor mikor jön a rendőrség lefújni a lefújnivalót. Elmar barátunk, a hely atyja, meglepve mondja, hogy még soha senki nem tette szóvá a dolgot... Nahiszen.

A 40 éves jubileumon 700 ember nyomta az utcán, a zenekarok a színpadon, aztán mégsem jött a készenléti... Nem működik ott a közbiztonság, az aztán biztos! (nevet)

Marasztalnak minket másnapig, de indulni kell, húz a szívünk hazafelé így két és fél nap után... Ki tudja, meddig hörög még az a fránya hiperhajtómű, aztán olyanok leszünk, mint Han Solo, kidobjuk a szajrét ha feltűnik az első finánchajó, azt meg Jabba nem szereti... (nevet)

Herci tövig nyomja a gázt, mindenki hátradől, aztán minden kanyarban valami az ölünkbe repül... Fenyő Miki után szabadon. A GPS meg elvisz az éj leple alatt oda, ahonnan nincs visszaút, benzinkút se nagyon. Mordor szélén járunk, aztán mégiscsak fény, kút, tankolás... Be is fut a stáb délelőtt Sopronba - éljen!

És még csak falidísz sem lett belőlünk Jabbánál... Megúsztuk. Na, majd akkor legközelebb!"

 

Hammer TV

 
U.D.O. - Új klipes dal az októberi Game Over! lemezről: Prophecy
2021. szeptember 17. (péntek) 18:54

Game Over! címmel október 22-én jelenik majd meg az új U.D.O. album, Udo Dirkschneideréktől pedig már itt is a harmadik előzetes dal, a videoklippel kísért Prophecy. "Game Over! - A kijelentés többféle jelentést is hordoz. Egy dolog azonban biztos: a U.D.O. nem végez félmunkát, mindig beleadnak apait-anyait. A világszerte adott több száz koncert során, Oroszország és Dél-Amerika legeldugottabb helyein is játszva, a U.D.O. egy igazi egységgé, szenvedélyes zenészek és barátok konglomerátumává vált. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a feladata, hogyan illeszkedjen a zenekar hangzásába a lehető legtökéletesebben. A Game Over! lemez összes dala jellegzetes karakterrel bír..."     www.facebook.com/udoonline U.D.O. - Prophecy (a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Kids And Guns (szöveges videó a 2021-es Game Over! lemezhez) U.D.O. - Metal Never Dies (a 2021-es Game Over! lemezhez)...

IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem
IGNITE - Klippremier, bemutatkozik Téglás Zoli utódja: Anti-Complicity Anthem

Máris itt van két Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta nem is...

HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"
HOBO - Megható búcsú Póka Egontól, "Most ő ment el, de a zenéje marad"

Hobo, azaz Földes László a Facebook oldalán emlékezett meg egykori zenésztársáról, a pár nappal ezelőtt, 68 éves korában elhunyt Póka Egonról, aki 1978 és 1993 között 12 Hobo...

EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait
EXODUS - Dalpremier szöveges videóval: Clickbait

November 19-én jön majd ki a Bay Area thrash veterán Exodus új albuma, a Persona Non Grata, és máris itt a második előzetes dal, a szöveges videóval kísért Clickbait. Eredetileg már...

INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer
INSOMNIUM - Itt az új EP, és mellé egy friss klip is: The Wanderer

Argent Moon címmel megjelent és végig is hallgatható a négy tételes új EP a melodikus death metal egyik kiváló északi képviselőjétől, a finn Insomniumtól. Mi több, a nem éppen...

IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel
IGNITE - Az első két dal Téglás Zoli utódjával, az új énekessel

Máris meghallgatható két új Ignite dal az új énekessel, Téglás Zoli utódjával. Zoli 2019 novemberében jelentette be, hogy távozik a kaliforniai dallamos punk/HC csapat éléről, azóta...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS