ROAD - Szöveges videóval a Hősökkel közös dal: A zene mindenkié

Decemberben jön "A Könyv"!

2014. november 5. (szerda) 18:58 | utoljára módosítva: 2014. november 5. (szerda) 19:03

Decemberre várható az idén 10 éves Road zenekar korábban már beharangozott könyve (A Könyv), amelynek spéci DVD melléklete is lesz, most azonban egy érdekes szöveges videós dalt tettek közzé, amit a veszprémi Hősökkel közösen készítettek el a Suzuki ViaDAL kapcsán.


"Olyan már volt, hogy ismert és népszerű előadók közösen írtak számot. Olyan már jóval ritkábban, hogy ebből egy komplett lemeznyi készüljön egyszerre. Olyan meg még soha, hogy mindezt egy autómárka hívja életre. A Suzuki viaDAL Crossover című anyag hat vadonatúj dalt tartalmaz, melyek mindegyikét két-két kitűnő, a maga műfajában elismert zenekar közösen készített."


A zene mindenkié című dalhoz Mátéék egy hosszas magyarázatot is fűztek:


"-Amikor az Emberteremtő lemezen népzenészekkel dolgoztunk azt iszonyatosan élveztük... de nem lettünk népzenészek :)

- Egyszer meghívtak minket az 'Ákos Ikon Coke'-ba, ahol két Ákos dalt írtunk és dolgoztunk át, ami megtisztelő és izgalmas kihívás volt zeneileg számunkra... de nem lettünk popperek:)

- Most lehetőséget kaptunk hogy olyan vizekre hajózzunk és olyan saját dalt írjunk valakikkel közösen, amilyet még soha. Próbára tegyük magunkat, elkalandozzunk, szórakozzunk és legfőképp szórakoztassunk olyanokat, akik nyitottak minderre. Titeket!

Nem ismerjük a hip hop világát, a trendeket, a sztárokat, a divatot, de hallottunk két kifejezetten tehetséges és szakmailag (utóbb kiderült, hogy emberileg is!) kiváló srácról. Ők a HŐSÖK. Persze lehetett volna, hogy mást választunk... Kowa, Paddy, Fish, vagy épp Subscribe, akik ugyanígy részt vettek ebben az izgalmas zenészt próbáló kirándulásban. De itt most a legtöbb előadó úgy gondolta, ne legyen kiszámítható, papírforma crossover...

Szóval Hősök, mert mi őket akartuk kipróbálni, ők meg minket. Sosem csináltunk még ilyet... És a miértre válasz ott van a dalban: "Működik a kémia, libabőr a kéz lendül, beleadok mindent a vérembű'..."

Te vagy a hallgató! Most semmi mással ne foglalkozz. Dőlj hátra és hallgass minket. Figyelj és értelmezz! Hagyd, hadd jussanak el a szavak, a gondolatok, az üzenetünk az elmédig! "Istenemre mondom, nem slamposan, ha van tartalom, üvöltsed hangosan!"

Kaptunk egy lehetőséget. És mi (is) éltünk vele. Persze mondhattunk volna nemet is. De mi igent akartunk. Mert akartunk kicsit kalandozni, kipróbálni, újat adni, újat kapni, tanulni, ismerni, fejlődni. Nem az álló vízben ücsörögni. Az nem a ROAD zenekar! Ne is várjátok ezt tőlünk soha! Hogy bűn lenne, vagy hiba, amit most csináltunk? NEM! Az lett volna ha kihagyjuk! És bár nem mi írtunk e közös dal versszakait, de az ilyen mondatokat büszkén vállaljuk és valljuk magunkénak: "Beleadok mindent, ma úgy keltem, tiszta játék, nem hiszek a púderben!"

Más világból jöttek a csávók... vagy épp mi vagyunk az ő marslakóik, de az üzenet, a lényeg az, hogy: "A tudásod hatalom, add át ember..." - pont úgy, ahogyan azt Kodály Zoltán is tanította! Sőt, a mai napig tanítja! Mert "Én most rád hagyok, egy dallamot, ami közös nyelven beszél..."

Van akinek ez fontos, hát leírjuk: Nem kaptunk egy fillért sem ezért! Nem feküdtünk le senkivel és nem is kellett benyalni tövig senkinek, hogy itt lehessünk. Nem emelnek ezért minket piedesztálra és nem is vágyunk rá. Nem volt semmi hátsó szándék, kényelmetlen, vállalhatatlan apróbetűs záradék. Csak egy szórakoztató-tanító zenei kirándulás!

A Suzukiék megkerestek és azt kérdezték: van egy ilyen, pár menő banda, más-más műfajok, érdekes közös zenélgetősdi, van kedvetek kipróbálni? És a válasz: igen! ...és ha ők nem kérdezték, miért, neked sem kell :) "Remélem mindenki ért, ha kell kiállunk mindenért és mindenkiért, a tiéd, a miénk, ne kérdezd, hogy miért..."

Egyetlen mondat, benne van minden! Nekünk az életünk, neked talán egy jó pillanat, egy jó hangulat. Persze lehet ezt itt most nem szeretni. Hidd el, nem gond! Ez csak egy dal. Vagy tetszik, vagy nem. Szíved joga. A világ megy tovább! "És ha úgy lesz majd, Te is adj egy dalt, LEGYEN A ZENE MINDENKIÉ!" - Mert ez a mi közös nyelvünk!

Nagyon jól tudjuk, hogy Ti itt valahányan a Road FB oldalon nem vagytok hülyék! Megértetek mindent, amit ide írunk, itt éneklünk! Megértitek ezt a dalt is, az üzenetét, a lényegét és a célját... amennyiben érteni is akarjátok és nem zártok be flegmán ;)

Aztán ha van kedvetek keressetek rá azokra a srácokra, akikkel most együtt dolgoztunk. Nem buzik, nem szararcok, nem leprásak, nem értelmezhetetlenek... csak más zenét játszanak. Ez nem bűn. Lehet őket nem szeretni. Ahogyan bennünket is! Ahogyan mi sem szeretünk sok mindent. De ránk nem lehet mondani, hogy nem vagyunk nyitottak... www.facebook.com/hosokveszprem

Ja és még valami... ahogy népzenészek és popperek, ugyanúgy nem leszünk rapperek sem! Üdv és jó szórakozást hozzánk, mindörökké, A-moll!

Üdv,
a Roadok."ROAD + HŐSÖK - A zene mindenkié (Suzuki ViaDal), 2014)
Amit pedig "A Könyv"-ről tudni lehet:"Terveink szerint ez decemberben jön majd ki. Benne az elmúlt tíz és még több év történetei, a gyerekkorunk emlékei, a zenésztársak, pályatársak, cimborák, barátok gondolatai rólunk, élmények, sztorik, igazságok a történelemkönyvünkből, sok-sok kép amit eddig nem nagyon láthattál és még valami! Egy DVD is befér majd a könyv lapjai közé csúsztatva! Rajta lesz a Barba Negrában rögzített dupla koncert is. Akusztikus meg hagyományos koncert felvételestül, turnéfilmestül, mindenestül. 


Sőt, ezt így egyben, ha szeretnéd, megkaphatod a saját Road könyvedben! Merthogy minden előrendelő esetében, aki ezt szeretné, a borító utáni első oldalon a saját, egyedi képével indulhat a saját Road Könyve... egy fotó velünk és veled! Mert ez valóban CSAK a mi könyvünk! A Tiéd és a miénk!"


www.facebook.com/roadzenekar

 

Hammer TV

 
SWALLOW THE SUN - Új dal és videó a novemberi albumról: Woven Into Sorrow
2021. szeptember 24. (péntek) 15:13

Moonflower címmel egy új albummal jelentkezik november 19-én a melankolikus doom/death vonal egyik finn mestere, a Swallow The Sun. A csapat legutóbbi, hetedik lemeze a 2019-es When a Shadow Is Forced into the Light volt, amelynek hangulatára súlyosan rányomta bélyegét a gitáros/billentyűs Juha Raivio személyes tragédiája: párja, Aleah Liane Stanbridge énekesnő (Trees Of Eternity) 2016 tavaszán hunyt el rákban. 2019-es interjúnk a zenekarral. Nemrég jött ki a Swallow The Sun koncertlemeze, egyúttal az is kiderült, hogy Jaani Peuhu billentyűs távozik a zenekarból, bár az új lemezen még vokálozik. Jaani a továbbiakban inkább a másik csapatára, a Mercury Circle-re kíván koncentrálni. A Moonflower album előzeteseként ismerkedj meg a videóval kísért Woven Into Sorrow dallal.   www.facebook.com/swallowthesun   Juha Raivio gitáros: "Tudom jól, hogy nem kéne ezt mondanom, de ezt az új albumot mélységesen...

AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS