HAMMERWORLD - Jön a szeptemberi számunk!

Az extra CD-melléklet az új Wall Of Sleep lemez

2014. augusztus 29. (péntek) 18:18 | utoljára módosítva: 2014. szeptember 1. (hétfő) 06:07

Hamarosan megjelenik a HammerWorld magazin szeptemberi száma, SLIPKNOT és OZZY poszterekkel, három meghatározó gitárossal a címlapon, a régi gárdából az ACCEPT gitárosával, Wolf Hoffmannal, a metalt 1997-ben egy új pályára állító HAMMERFALL gitárosával, Oscar Dronjakkal, valamint a legendás ex-Gunnerrel, SLASH-sel. Természetesen friss interjúk is járnak a címlap mellé. Az extra CD-melléklet pedig a doom, klasszikus metal vonalas WALL OF SLEEP régóta várt új stúdióalbuma!

További infók, részletes tartalom hamarosan!

  

Hozzászólások

[013943]
Pandeamonium
Mert szórakoztató vagy, pubikám. :P
[013942]
Melkor
Ez már közröhej! Ez most Hammerworld topic vagy Melkorworld topic, esküszöm már nekem kényelmetlen, hogy többet foglalkoztok velem, mint a topic-al! Elhiszem, hogy érdekes vagyok, de ennyire? Mi ez a szomszédok, vagy a barátok közt? A zenével emberek, a zenével foglalkozzatok és ne én velem! Egyébként a My Dying Bride zenekarral semmi bajom, szeretem őket is, csak az In Flames ének hasonlít az ottani énekre valamelyest!
[013940]
Winternight
Én erősen kételkedek abban, hogy Melkor Hammer alkalmazott lenne. Ha az lenne, szerintem már rászóltak volna, hogy tök értelmetlen ez a sok ovis vita, a témához nem illő hozzászólás. Persze nem csak az ő részéről. Én azt javaslom, vegyétek fel egymást ismerősnek Facebookon, aztán tárgyaljátok meg privátban, mindenkinek jobb lesz úgy.
[013937]
Halaszpetra
Egyszer már megírtam. Melkor nem fog innen eltűnni. Ki sem fogják tiltani. Üzleti oka van, Hammer alkalmazott. Ilyen egyszerű!
[013936]
Capsule
Semmi köze az oldalamnak a zenéhez. És nem lehet, hogy azért gondoljuk úgy, hogy egy 10 éves hisztis kisfiú vagy, mert úgy viselkedsz és írsz mint egy 10 éves hisztis kisfiú?
Ha még 14 éves lennél akkor nem lepődnék meg, de ha tényleg felelősségteljes munkád van, és még ekkor is ezen a szinten vagy az azért elég szomorú :D
A "nemérdekelmitcsinálsznemfogokválaszolni" nem nagyon jött be mit te nagymetálos
[013934]
Melkor
én nem tudom, hogy milyen faszom oldalt üzemeltetsz te, de, hogy én azon a gay oldalon nem voltam az biztos, egyébként ha akarnám én is üzemeltethetnék egy metal oldalt, nem nagy kunszt, a magadfajtáknak ott helye nem lenne az biztos, csak azért írtam hozzászólást, mert nyügi vagyok, de egyébként egy cseppet sem érdekelsz, egyébként koromnál fogva elég vicces lenne ha anyukám lekeverne nekem egy pár pofont, te is ugyanolyan vakvágányon vagy mint pandus, ti azt hiszitek hogy én valami 10 éves kis srác, vagy lány vagyok, holott már többször hangoztattam, hogy felelősségteljes munkát végzek és szerintem kétszer annyi idős lehetek mint te, egyszerűen szeretem a durva metal zenét és van véleményem ennyi, végül is ez egy véleményoldal. Mond már el milyen oldalt üzemeltetsz hátha tudok tenni annak érdekében, hogy megszűnjön muhaha
[013932]
Capsule
Mivel kettőnk közül te viselkedsz úgy mint egy hisztis kisfiú (bár látom most már visszafogod magad, biztos anyukád lekevert egy-két pofont) ezért úgy gondolom teljesen jogos amit írtam. Nem nyalja ki senki a seggem, mert egész egyszerűen én üzemeltetem a saját oldalam. Téged viszont már számtalanszor elküldtek innen a fenébe, de csak nem fogod fel.
[013931]
Melkor
Én már nem akartam hozzád szólni, de akkora hazugságokkal traktálsz itt mindenkit, hogy hallgattassék meg a másik fél is.
1./ csak 1 db oldalról tiltottak ki!
2./ nem trollkodásért, hanem másért!
3./ olyan dologra hivatkozva ami a szabályzatukban nem szerepelt!
4./ én kértem a kitiltásomat!
5./ van egy javaslatom, menj vissza az oldaladra, ahol kinyalják a segged valami gyanús oknál fogva és akkor neked is jó lesz meg nekem is! Itt nem nyalják ki a feneked az a bajod!
6./ én számtalan metal hammer újságot vettem már a régmúlt időktől kezdve, de te ezt biztos jobban tudod nálam, mert ismersz
7./én nem kötök bele senkibe, te és a pandus haverod kötekedik állandó jelleggel amit nem hagyok szó nélkül más se tenné!
8./ most már igazán leszállhatnál rólam, mert ez a civódás senkit nem érdekel és úgy gondolom te is és én is elférünk ezen az oldalon, nem kell egymáshoz hozzászólnunk oszt ennyi!
9./ én ezt pusztán jó indulatból írtam le neked aztán vagy megfogadod, vagy nem a te dolgod én most már tényleg nem szólok hozzád többet de amit velem kapcsolatban írsz tudja mindenki, hogy HAZUGSÁG és RÁGALOM!
[013929]
Capsule
Én igazából egy kicsit az oldal szerkesztőit sem értem. Azért itt sokan közülünk évek óta - van aki már több mint 10 éve - kitartóan megveszi hónapraól hónapra az újságot, ezzel is támogatva a magyar metal,rock vonalat. Csak néha-néha volt, hogy valamiért összeröffentünk itt a kommentekben.
Aztán jön egy ilyen több oldalról is kitiltott (ami igencsak magáért beszél) "emberke" - bár inkább trollnak nevezném, mert tényleg az - és fikáz mindent és mindenkit, és még soha az életben nem vette meg az újságot, csak amikor úgy hírlett, hogy nyomdahibás.
Az biztos, hogy az én oldalamon nincsenek ilyen emberek.
[013926]
Melkor
Majd pont te fogod megmondani és meghatározni, hogy ki kívánatos itt és ki nem, te valami megalomániában szenvedhetsz! :XD Sajnállak bár nem őszintén :XD

Hiába erőlködsz úgysem fognak kitiltani, de nyugodtan írjad a hazugságaidat és a rágalmaidat, szerintem senkit nem érdekel a hasonló cimboráidon kívül és mostantól engem sem!
[013925]
Capsule
Saját magaddal basztál ki melkorka! Ha még így fonetikusan leírva is tudod kiről van szó pontosan, akkor ki hallgat kettőnk közül mosógépfrekvenciát? Vedd már észre ember, hogy nem kívánatos vagy itt (meg máshol is azért tiltottak ki)
[013924]
Melkor
AMEN
[013923]
Beavis
Jajj, melkor csalódott bennem. El is vonulok egy sötét sarokba és felvagdosom az ereimet...
[013922]
Melkor
Még egy utolsó hozzászólás kapszulácskának utána ignorálásra kerül! Amit beidézgetsz azt visszavontam ügyebár és a mai helyzetet látva akkor rosszul láttam a dolgokat, mert nem metalosok esnek neki másik metalosoknak, hanem éppen hogy a metal zenéhez köze nincs emberek esnek neki a metalososknak, úgyhogy nem csalódtam a magyar metal szférában mert nem azzal van a baj, hanem veled meg a hozzád hasonló trollbetyárokkal, akiknek annyi köze van a metalhoz, maradjunk annyiban, hogy semmi! Menjél inkább valami techno diszkóba és ott tombold ki magad! A sztár dj-ék nevével is jól tisztában vagy mert én az általad említett dévid gettát sosem hoztam fel veled kapcsolatban, úgyhogy cumi :XD
[013921]
Melkor
Az előbbi két "hozzászólás" tökéletesen alátámasztja az én általam előttük leírtakat, ezzel mintegy szentesítették azt, mégha a tudtukon kívül is! Én már nem vitázom ilyen egyénekkel firkálgassatok tovább, pocskondiázzatok, trollkodjatok elvégre ezzel pont az én általam leírtakat bizonyítjátok ügyebár!
[013920]
Capsule
Az a helyzet melkorka, hogy az egyetlen troll itt te vagy. Azt nem tudom, hogy honnan szeded, hogy "anti-metálosok" vagyunk meg dévid getvát hallgatunk, de mivel rólad van szó ezért nem is érdekel. Aki esetleg nincs képben: melkorkát már több oldalról is kitiltották vajon miért? Hopp trollkodásért, mert csak másikba tudott belekötni. Idézem:

"KÉREM AZ OLDAL SZERKESZTŐJÉT, LÉNÁRD LÁSZLÓT, HOGY TILTSON KI AZ OLDALRÓL, ÉS KÉREM AZ ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁSOM, MAJD ENNEK IS A TÖRLÉSÉT!

EZEN ELHATÁROZÁSOM INDOKA AZ, HOGY RENDKÍVÜLI MÉRTÉKBEN CSALÓDTAM A MAGYAR METÁL SZFÉRÁBAN. ÁLMOMBAN SEM GONDOLTAM VOLNA, HOGY EGY METÁLOS EKKORA GYŰLÖLETTEL ESIK NEKI EGY MÁSIK METÁLOSNAK!

EZEN SIRALMAS HELYZET SZERINTEM SAJNOS MÁR VISSZAFORDÍTHATATLANNÁ VÁLT, SŐT VÉLEMÉNYEM SZERINT EGYRE ROSSZABB LESZ, EZÉRT ÉN A MAI NAPTÓL SEMMILYEN MAGYAR METÁL FÓRUMON NEM KÍVÁNOK RÉSZT VENNI, SEM MINT HOZZÁSZÓLÓ, SEM MINT OLVASÓ, BELEÉRTVE A MAGYAR SAJTÓTERMÉKEKET IS!

MÁR-MÁR OTT TARTOK, HOGY FELTESZEM MAGAMNAK A KÉRDÉST, HOGY MIÉRT JÓ AZ NEKEM HOGY METÁLOS VAGYOK, HISZEN HA A MATÁLOSOK ÍGY VÉLEKEDNEK RÓLAM, EGY MÁSIK METÁLOSRÓL, AZAZ MEGFOJTANÁNAK EGY KANÁL VÍZBEN, AKKOR MIT VÁRJAK A NEM METÁLOSOKTÓL. MOSTANÁBAN MÁR METÁL ZENÉT SEM IGAZÁN HALLGATOK ANNYIRA CSALÓDOTT VAGYOK, ÉS FRUSZTRÁLT.

RÉSZEMRŐL VÉGEZTEM A MAGYAR METÁL ZENEI ÉLETTEL ÉS A MAGYAR METÁLOSOKKAL, REMÉLEM HA ENNEK A BOSZORKÁNYÜLDÖZÉSNEK VÉGE ÉS MEGNYUGSZOM, MEGINT JÓ KEDVVEL TUDOM MAJD HALLGATNI A KEDVENC KÜLFÖLDI BANDÁIMAT.

RENDKÍVÜL CSALÓDOTT VAGYOK, ÚGYHOGY LEHET ÖRÜLNI MELKOR ELTŰNIK A SZÍNRŐL ÖRÖKRE!"
[013919]
Pandeamonium
Mi van, melkormajom, már nem hatnak a bogyók? Kár, hogy bezárt a Lipót, noha biztos találunk neked való bentlakásost, muhaha!
[013917]
Melkor
Ezt is írtam már korábban, de fenntartom! Az oldalon szerintem több a nem metalos és nem rocker, mint a metalos és rocker. Ide ezen egyének csak trollkodni, a metal és rock zenét szeretőkbe csak belekötni jönnek! És sajnos sikerül is nekik, mert túl sokan vannak, vagy túl sok felhasználónéven szólnak hozzá, illetve mindkettő!
[013916]
Melkor
Ja igen, Beavis, te pedig rettentő nagy csalódás vagy a számomra!
[013915]
Melkor
"Azok a rajongóik, akik saját magukat égetve gúnyolják az igazi metalrajongókat, és zenészeket a kitartásukért, a műfajhoz járó külsőségekért. Sodródó figurák, akik mindig az aktuális trendhez csapódnak. Magyarországon is van belőlük bőven, itt a Hammer oldalán is."
Erről van itt szó kérem! Winternight tökéletesen látja a dolgokat!
Bár én, mint már korábban is többször hangoztattam, hogy az oldalon nemhogy "sodródó figurák" vannak, hanem egyenesen anti-metalos arcok, pronyósok, vagy mit tudom én milyen szar zenének nevezett valamit szeretők, de olyanok akiknek a metalhoz semmmmmmmmmmmmmmmmmmi köze! Többek között ilyen figurák pandus és társai etc.!
[013914]
LakeOfTears
Olvasgatom közben az újságot. Mi az, hogy Tankcsapda csak fél oldal? És miért nem Lukáccsal? Remélem a jövő haviban legalább három oldal, de inkább négy lesz velük. Meg TCS borító, és poszter.
Sidi amúgy nagyon vicces pofa. Félreértették a szöveget mert félre akarták érteni, mondja, és megdöbben, hogy vannak akik szerinte nem értik a szövegeket. agy magáról beszélt, és ő nem érti? Mondjuk akkor nem értem, Lukács mit akart mondani ezzel, ha nem azt, amit az ember gondolna. :)
"Mennyi szánalmas patkány
Mennyi nyomorult kis féreg
A sötétben haldokoltok közben
Én a Fényben élek"
Üzeni azoknak, akik nem hajbókolnak előtte. De ha nem azt, akkor vajon mit akart ezzel mondani?
[013913]
Beavis
Ha metal alatt a black/death-féle zúzást-aprítást érted, akkor valóban. De ebben az esetben akkor egy manowarnak sem sok köze van a metalhoz. A nu metalon belül is van egy rakás értékelhető és igényes produkció, meg vannak igénytelenek is, de ez minden kategóriára igaz. Pl. Linkin Parkék Hybrid Theoryja szerintem egy irgalmatlanul jól sikerült anyag. Az, hogy erre a stílusra az jellemző, hogy könnyebben befogadható, ezáltal szélesebb körben elterjedt, szerintem részletkérdés. Persze elvakult Behemoth fanatikusoknak nyilván gyíkfing az ilyen zene...
[013912]
LakeOfTears
A nu-metal elnevezésében a metal egy vicc. Ezzel próbálták eladni a kiadók a muzsikájukat a metal közösségnek. De ettől még közük nincs a metalhoz.
[013911]
Beavis
A kettő együtt nem is lehetséges? Ne viccelj már. A Korn és a limp bizkit nu-metal, illetve utóbbi rap-metal kategóriába is sorolható. A Pearl Jam valóban nem metal, mivel a grunge kategóriát képviseli, a Body Count pedig alapvetően hc. Ettől függetlenül mind színesítik a rock/metal színteret, hiszen sajátos felfogásban zenélnek, nem egy korábbi befutott zenekart másolnak.
A thrash-ben pedig nem nagyon érzem, hogy az ezredforduló óta született volna olyan lemez, ami olyan szinten megkerülhetetlen lenne, mint mondjuk a korai Metallica anyagok. Persze az is lehet, hogy csak én öregszem és a memóriám már nem a régi.
[013910]
LakeOfTears
Beavis, a fejtegetésed azért sántít, mert amikor egy nem metal zenét játszó csapat elkezd keményebb témákat hozzátenni saját zenéjéhez, hogy nagyobb táborhoz eljusson, azzal nem a metalt újítja meg, hanem saját színterébe visz egy kis színt. A Korn, Limp Bizkit, Pearl Jam vagy a Body Count semmit nem újított meg a metalon, mert a helyenként keményebb témák ellenére ők nem lettek metal banda.
A folkos, a darkos, a gothicos, az operás metal csapatok viszont a metalt színezik, róluk elmondható, hogy új színt hoztak a metalba. A Hammerfall vagy az újkori heavy és thrash bandák pedig frisseséget.
[013909]
Beavis
Winternight, a két hozzászólásod között meglehetősen nagy az ellentmondás. Ugyanis a metal megújulását pont azoknak a zenekaroknak köszönhetjük, akik nem találhatók meg abban a bizonyos netes adatbázisban. Én pl szeretem az Ac/Dc-t, de nevetségesnek és feleslegesnek tartom, hogy megszülessen egy fiatalabb kiadásuk Airbourne néven. Ezt nem nevezhetjük megújulásnak. Viszont a Korn, Linkin Park, Amaranthe, Nightwish stb már bőven más kategória. De persze én nem tudhatok semmit arról, mi is az a true metal, hiszen hallgatok bluest, soft rockot, hard rockot is a metal számos fajtája mellett. De hívjuk fel Joey Demaiot, ő majd kiokosít minket...
[013908]
Capsule
Nem akarok senkit megbántani, de én pont rohadtul leszarom, hogy egy internetes oldal szerint mi "igaz" metal és mi nem az.
A FFDP lemezeket pedig már csak Bárthory Zoli miatt is meg fogom venni, szerintem egy tök jó dallamos kis zene nincs vele semmi gond (persze vannak hibái)
Nehogy már egy internetes oldal döntse el, hogy "true" metálos vagyok vagy nem (mármintha érdekelne az ilyesmi).
A Avenged Sevenfold, meg Limp Bizkit típusú zenéket én azért nem szidom, mert anno nekem először ezek tetszettek meg, és ezek vezettek el olyan együttesekhez mint a Machine Head, vagy a Slayer.
[013905]
Winternight
Nos, a magújulásról csak annyit, hogy a metal, ami soha nem volt a mainstream része, a nagy tömegek zenéje, négy évtizede újra és újra megújul, rengeteg egyéb zenei stílus magába építve.
Ezzel szemben a grunge néhány év túlerőltetett létezés után eltűnt a süllyesztőben.
Nyilván nem csak az lehet jó, ami szerepel a Metal Archives adatbázisban. De annak eldöntésében mindenképpen segít, hogy mi az igazi metal zene, és mi az, ami a metal kedvelőinek bázisán próbál híveket szerezni. Nem nekem segít, mert én néhány hang után megmondom, hanem annak, akinek ez nem tiszta.
[013904]
Pandeamonium
Bazmeg, rájöttem: melkora skizofrén! Két nickje van, az egyik Melkor, a másik MeIkor. Hol ez, hol az lép be, épp melyik énjét "használja" a Világ Majma.
[013903]
Pandeamonium
Winternight, ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy amit nem jegyez a Szent És Igazságos Metal Archives, az már élből szar is? A grunge nem metal, ezt senki nem is állította, de még te sem tudod megmagyarázni, mitől lenne rosszabb/értéktelenebb stb. műfaj, mint a megújulni csak nagy ritkán képes metal? Eleve zenei stílusokon vitázni annyira gyépé. Ez nem feltétlenül neked szól, akinek nem inge, ugye...
[013901]
Winternight
A mi metal és mi nem témához fontos adalék, hogy a legnagyobb internetes metal adatbázis, az Encyclopaedia Metallum (The Metal Archives) sem jegyzi a grunge, nu-metal, pop-punk, tuctuc-metal és ehhez hasonló zenét játszó csapatokat.
Nincs az adatbázisukban Slipknot, Pearl Jam, Korn, Five Finger Death Punch, Avenged Sevenfold vagy Deftones sem. Hogy csak néhány ismertebb nevet említsek.
[013898]
Beavis
Elsősorban nem arról szól a történet, hogy ki milyen zenét szeret, hanem arról, hogy divat lett belülről is bomlasztani a rock/metal közösséget. Ha logikusan végiggondoljuk, akkor értelemszerűen a népszerűség egy banda életben maradásának kulcsa. Ez alatt elsősorban az adott évben eladott lemezek és a koncertek száma értendő. Ennek tükrében, ha adott egy ismert jóemberke, aki elkezdi nyomni ezt az elvakult, bomlasztó szöveget, hogy true metal, meg false metal, annak minimum két hatása van. 1. aki átlát ezen a dolgon, a büdös életben nem fogja támogatni ennek az emberkének a bandáját. 2. aki birkaként követi a prófétát, a többi zenekart nem fogja támogatni, akik mernek újítani. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy egyre kevesebb minőségi rock/metal zene fog születni. Fanatikus zenekedvelőként azt kell mondjam, egyáltalán nem örülök ennek.
[013895]
NOLA
Nem értem, hogy a picsába lehet azon ellenkezni, ki milyen zenét szeret.
Szerintem hallgassa mindenki azt, ami neki tetszik, oszt kész...:-)
Én ugyanúgy szeretem a Manowar-Louder Than Hell-jét, az AIC-Dirt-jét, az Emperor-Anthems-ét vagy a RATM elso albumát.
Négyféle stílus, négy kurvajó zenekar.
[013894]
MeIkor
Bocsi, csak a szokásos! Már be is vettem minden gyógyszert, amit találtam!!!!!!!!!!!
[013893]
Tibshow
Melkor és Pandeamonium! Szánalmasak vagytok! Mint két óvodás. Hozzatok össze egy találkát valamelyik játszótéri homokozóba és játsszátok le egymásközt. Szerintem senki nem kíváncsi az ostoba vagdalkozásotokra.
[013892]
Melkor
pandusgeci te szereted a grunge fosságot baszki! Követhetnéd Kurt Cobain példáját, ha már a befőttes üvegből kiszabadultál, hogy a rák legyen az utolsó háziállatod, te szarevő fasz.
[013891]
Winternight
Sok lemez eszembe jut a grunge szó hallatán, követtem az eseményeket, még ha nem is hallgattam a műfajt, mert - ahogy mondtad - nem nekem szólt, nem okozott semmiféle élvezetet a hallgatása. Ez így van, nincs ezen mit felvállalni, vagy nem vállalni. Nálam egyértelműen a metal a kiindulópont, annak nagyon sok irányzatát szeretem, meg azok különféle alfajait. De olyan sokféle az irány, hogy szerintem nincs ember, aki mindet szeretné, és egyforma élvezettel hallgatná. Nagyon sokszor hallgatok funeral doom lemezeket, nem egy könnyen befogadható zene, sokakat ki lehetne kergetni vele a világból, ahogy engem meg a grunge, nu-metal és metalcore zenével.
A grunge műfajjal, amellett, hogy nem tetszett, az volt még a problémám, hogy úgy próbálták beharangozni, hogy a metal halott, ez van helyette, ez a menő, ezt hallgassa és játssza mindenki, aki nem akar kőkorszakinak látszani. Sokan bedőltek ennek, és váltottak stílust. Ez nagyon nem tetszett, és ez plusz negatív érzéseket hozott nekem a grunge-dzsal kapcsolatban.
Saját műfajukban nyilván lehetnek értékesek az általad felsorolt zenekarok. Ahogy mindenhol, ott is vannak, jobb bandák és vannak kutyaütők. De nekem a legnépszerűbb grunge előadók sem tetszettek. Óriási dolgok történtek akkoriban az underground világában, később nagy karriert befutó zenekarok bontogatták a szárnyukat, én inkább arra figyeltem.
[013890]
Pandeamonium
Wninternight: ha neked a grunge hallatán csupán egy album jut az eszedbe, végül is az nem gond, de akkor vállald fel, hogy nem hozzád szól az a zene. Ettől még egy Mad Season, egy Soundgarden vagy egy AIC igenis lehet értékes, igényes stb., ezt elvitatni dőreség, és beszűkültségre vall. Kőbuta házitrollunk, melkorka pont ilyen, remélem, te azért nem állsz be mögé a sorba. :)
[013889]
Pandeamonium
melkorka, na, pont téged a kutya nem kérdezett, szerintem most már tényleg kösd föl magad az első lámpaoszlopra, jobb lesz mindenkinek. Egy büdös kártevővel kevesebb... :)
[013888]
Winternight
LakeOfTears: A helyesbítés jogos volt LL részéről. Összemosódtak a dolgok az emlékeimben. Azt azért még hozzáteszem, azzal amit írtam, nem Dickinson, Halford, Paksi vagy a Hammer negatív színben feltüntetése volt a célom, csak azt akartam kihangsúlyozni, hogy még ezek az elkötelezett személyek és zenei lapok is megtévedtek egy kicsit azokban az években, a Manowar viszont kitartott.
Pandaemonium: Nekem egy Lake Of Tears nicknevet viselő személyről nem pont az Akela jutna az eszembe. Tudod, a metal egy rendkívül szerteágazó műfaj, ha valaki nem szereti a grunge-ot, attól még nem feltétlenül kannásborvedelő Akelás.
Én a teljes grunge kínálatból egyedül a Nirvana Nevermind albumát bírtam meghallgatni akkor, és azóta sem változott a helyzet. Sznob alterosoknak való zenének tartottam mindig is. Viszont Akelát sem hallgatok jó régóta, és soha nem ittam kannásbort. Viszont van szimatszatyrom, és néha hordom is. Most akkor mi van?
A rocker csajok közt pedig semmivel sincs több igénytelen, mint bármely más szubkultúrához tartozók között. Én szeretem a rocker lányokat. Sok köztük a szép, kedves, értelmes. Buzi, vagy nem igazi metalos az, aki szerint nem.
[013887]
Melkor
uramisten grunge? jól olvastam? nem hiszek a szememnek! grunge az a műfaj helyett műszar fostalicska? az jobb mint a metal? na ez nálam kiverte a biztosítékot baszki. Ja és a metalos csak csóró kannásbort ívó igénytelen véglény lehet a hozzászólásod szerint, beszarás, húúúúúúúúúúúú te baszki nagyon, de elképesztően nagyon vakvágányon vagy öregem!
[013886]
Pandeamonium
LakeOfTears: sosem értettem az ilyen sommás kinyilatkozásokat, miszerinte fos ez meg ez a zene. Ugyan a pop-metalt meg a rappel kevert rockot sosem bírtam, de hogy pl. a grunge fos volna...?! Épp, hogy a grunge-ban sokszor több mélység van/volt, mint a melldöngető heavy metalban. Ettől függetlenül egyik azért, másik azért értékes/értékelhető, ki a tököm vagy te, hogy lefosozol komplett zenei műfajokat?! Ja, gondolom, nálad még mindig a kannásbor, a szimatszatyor meg az Akela játszik, ha ismerkedni támad kedved, ott vannak a nyári 40 fokban is Martens-bakancsban rohadó, rusnya és igénytelen rokkerpicsák. Hát, hajrá! Így már mindent értek... :DDD
[013885]
LakeOfTears
Nem értem, miért tiltakozik a főszerkesztő. Aki már akkor is olvasta az újságot, tudja, hogy abban az időben szinte cikinek érezték a lapnál is a metal zenét. Tele volt fos zenékkel a Hammer. Grunge, pop-punk, rap-metal és társaik.
Jó, hogy nem a név változott, csak a szlogen, de az is miért?
Emlékszem, az volt a magyarázkodás, hogy a német Hammer a Metal előtagot a névből is levette, a magyar csak a szlogenből, mert az idők szava, satöbbi.
[013884]
Keoma
Helyesbíttek előző hozzászólásomhoz. Nem akarok politizálni és pártoskodni. Nem szó kimarad bocsi.
[013883]
Keoma
Capsule: igazad van mindenki oda húzz ahol jól érzi magát ezzel nincs is semmi baj. Csak elmegyek egy koncertre politizálni és pártoskodni akarok hanem bulizni ami csövön kifér.
raul75: Előző szám borítója hogy tetszett csak azért mert Halford saját bevallása szerint is homoszexuális. Én ettől függetlenül szívesen meg hallgatom azokat Judas Priest dalokat is amit Halford énekel. Sőt az ő hangja egyedül álló.
[013882]
volkodlak21
Én csak annyit mondanék, Tibi atyát idézve: "Csak egészség legyen, meg térerő, a többit megvesszük."
[013881]
Capsule
Keoma: Pedig nem olyan bonyolult ám. Tudod a zenekarokat is emberek alkotják, akinek van bizonyos elképzelésük a világról épp úgy mint neked meg nekem. Ennek megfelelően szimpatizálhat valamelyik politikai párttal, ha éppen úgy látja(persze tudom manapság már az a menő ha gyűlölöd a politikusokat)
[013880]
raul75
Csak ma vettem meg az újságot, most már értem miről megy itt a szájkarate.:) Szerintem melegek az tuti. Ennek és az összes fotójuknak sokkal inkább egy melegmagazinban lenne a helye mint itt! Már várom mikor jön elő valaki a zenekarból egy coming outtal, na az lesz igazán trú!
[013879]
Keoma
Már napok óta megy vita hogy melyik zenekar játszik igazi Rock vagy Metal zenét vagy melyik stílus az elsődleges. 16 évesen kezdtem aktívan részt venni rock és metal zenében tehát koncertekre járni rendszeresen de már 5-6 évesen Iron Maiden, Judas Priest, Metallica, Guns & Roses, Van Halen, Manowar...stb nem sorolom fel mind mert túl sok van.
Semmit nem utáltam jobban amikor elmentem egy koncertre amire már hetekkel előtte készültem. Próbáltam más embereket megismerni beszélgetni valaki egyszer csak le ugat mert ezt meg azt a zenekart szeretem ami neki épp nem tetszik. Ezért én se vagyok igazi rock zene és metal zene rajongó.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy már képtelenség osztályozni hogy egy adott zenekar hol áll ranglistán mert túl sok van belőlük és sokféle.
Amit nem értek ha egy zenekar egy adott politikai csoportosulást vagy ideológiát magasztal az egekbe.
[013878]
Beavis
Online terjesztés esetén nincs gyártási költség?! Ne viccelj már. Ugyanúgy stúdióban kell felvenni az anyagot és a jogi hátterét is el kell intézni a dolognak. Azt ugye nem gondolod, hogy egy nívósabb csapat egy házilag barkácsolt "szerverről" képes lenne működtetni a saját honlapját és biztosítani a zenéjük letölthetőségét...
[013877]
atilla79
Miért nem beszélünk arról, hogy mekkora album lett az új Alestorm, vagy mondjuk végre a Barinstorm is újra egy Liquid Monster-féle erős, de slágeres anyaggal tért vissza? Ott van még mondjuk az új Grave Digger lemez, és ők sem a saját sírjukat ássák, hótt egyszerű figurák, de mekkora trúmetált nyomatnak már! :D Esetleg ott van az új Dragonforce lemez is, a fiúk azért kicsit frissítettek az eddigi lemezek után, visszafogták a tempót, no és az új énekes srác is megér egy misét. Ne is beszéljek akkor a HammerFall idei mesterművéről, akik azért lepillantottak a szakadék mélyére, és hála az égnek nem szédültek bele. Nos, nem tudom van-e értelme itt azon vitatkozni ki hallgat Manowart, mikor annyi jó zene van a világon, konkrétan csak a metallal el lehetne lenni, ha mindent hallgatsz, ami értékelhető. Beszéljünk arról, mi lesz annak a böjtje, hogy több zenekar van lassan, mint rajongó. Havi három négy albumot megvehetnék, ha nem lennének ilyen kibaszott drágák. (S ha már itt tartunk, az online letöltés sem sokkal olcsóbb, pedig ott aztán nincs gyártási költség, postázás, szállítás, stb...) Annyi olyan téma van, amivel kapcsolatban értelmes megnyilatkozásokat lehetne tenni, ehelyett a Manowar rajongó fikázza, aki (már) nem szereti őket, és viszont.
[013876]
away
Kántri, meg elektronikus?!?!?!? Akkor neked bizony meg kell halnod! :))))) Aki a METÁLON kívül mást is hallgat, netán kritizálja a MANOWAR-t, az köcsög és megdöglik, jeah! :))) Aki nem adná életét a METÁLÉRT, az megdöglik, jeah!! :)))))
Az egész trúfólsz pöcsködés a 90-es évek közepére emlékeztet, a Súgdmeg-ben ugyanez ment a black metal-lal kapcsolatban, amikoris néhány elvakult hülyegyerek agyfaszt kapott a gonoszságtól (néhányan egyenesen Sátitól), na, akkor lehetett ilyet hallani, hogy aki a black metal-on kívül mást is meghallgat, annak meg kell halnia! :DDDDDD
[013875]
atilla79
Igazán szórakoztató! :D Rég nevettem ennyit, kérlek, folytassátok még! Főleg ez a nagy trúskodás, csak tapasztalatból mondom, semmi értelme. Zene van, azt ami tetszik, tetszik, ami nem, nem. Kit érdekel metalos vagyok-e vagy sem? Hát magamat nem, az tuti. Aki nem szereti a Manowar-t nem igazi metalos... Ez sértés akar lenni, ami rosszul kellene hogy essen bárkinek? :) apple-lel pedig teljesen egyet értek, ez a dolog kezd valami félelmetes színezetet ölteni. Fanatizmus igen... nem is merek belegondolni, ha valaki megtudja itt az igaz metalosok közül, hogy én is hallgatok rengeteg metal zenekar mellett elektronikus zenét, country-t, stb..., akkor már gyülekeznek is az inkvizítorok a ház előtt. A sok felesleges vita helyett, hogy ki mit szeret, inkább olyasmivel kellene foglalkozni, ami legalább építő jellegű. Mi mind hallgatunk metalt, mi mind hallgatunk zenét, mi mind emberek vagyunk. És azok is, akik nem szeretik a metalt. Aki itt a metal nevében gyűlöl minden mást, és mindenkit, aki nem azt hallgatja, amit ő, semmivel sem jobb ember, mint az a más irányzatot kedvelő egyén, aki a metal zenét hallgatókat fikázza.
[013874]
Melkor
szálka 1 valamiben egyetértünk a 013834 számú hozzászólásod első részével és a 013866 számú hozzászólásod 2. részével, látom jó az önismereted :XD

már csak azt áruld el hogy most te pandi vagy-é csak szálka felhasználónéven, vagy annak a görénynek a legújabb csicska trollja?
[013873]
Selkath
Pandeamonium: Ááá, nem kell a kis hokival ennyit foglalkozni, nem igényli a törődést. Erre a valamire szokták mondani, hogy IGÉNYTELEN! Persze, a szó rosszabb értelmében. :DDD

Winternight: Tök érdekes számomra ez a névváltoztatós dolog, mivel szinte semmit sem tudok róla. Asszem, akkoriban zajlott, amikor balhé volt, mert Dimebag-et lelőtte MELKOR. Sajnos, akkoriban nem igazán vettem az újságot (isten tudja miért, kissé kifordultam magamból, vagy mittudomén :D ), csak később láttam viszont, mint Hammer World (vagy Hammerworld).

Beavis: Igen, a szektavezér kiadója csesztette meg a Rhapsodyt, sajnos. Dzsoi-nak nincs olyan, hogy zene, rajongók, albumok, stb. Ő nem halna meg a metalért (ez is milyen hülyeség már?!?), ő a DOLLÁRÉRT halna meg (és meg is fog, ez a maffiavezérek átka). Joey DeMaio agyműködésének legfőbb feladata: METAL=MONEY!!! :(((

Manowar: Ha már úgyis forszírozod ezt a nagybetű-dolgot (eszemben sincs kritizálni ezért, bár kissé furcsa nekem), akkor fogadd el, hogy van egy sokkal nagyobb banda, akitől igen sokat lopott indián testvéred - ez a zenekar pedig a QUEEN!!!
[013872]
Beavis
Attól, hogy valaki jó zenész, emberileg lehet egy nagy nulla. Ha jól tudom, akkor a Rhapsody zenekarnak is akadt némi problémája a Joey Demaio vezette kiadóval. Szóval lehet szeretni a Manowar zenéjét, elismerni, amit eddig elértek, de szemet hunyni a hülyeségek felett, amit műveltek/nek, nagy hiba lenne. Ahogy elég nagy butaság olyat állítani, hogy aki nem szereti xy csapat zenéjét, az nem is metalos, stb.
[013871]
Manowar
Valóban parttalanná lett ez a vita, mert azok, akik úgy látják, hogy a MANOWAR (igen, végig nyomtatott nagybetűvel) csak a true, illetve false metal ellentétéről, szól valószínűleg sosem szerették igazán a zenéjüket. De nincs is ezzel semmi baj. Én sem hallgatok meg minden metal zenekart, viszont nem süllyedek selkathi mélységekbe, hogy pocskondiázzam mások kedvenceit.
És részemről ennyi, hiszen Winternight igazán jól összefoglalta a lényeget.
[013870]
Melkor
szálka és pandi ugyan már cacaca ugyan már, ne röhögtessetek mert ez már több mint nevetséges és marhára becsináltam :XD
[013869]
Tibshow
Ez az egész vita parttalanná válik, ha az ízlés bejátszik. Egymás sértegetése szerintem továbbra is magán ügy, és nem idevaló. A Manowart körül vevő bohóc műsor nekem egy vicc nem is foglalkozom velük, de részei a metal történelemnek és komoly bázis áll mögöttük,ezért mindenképpen helyük van itt. Ha nem érdekel lapozd át! Ez a trúfalse vita meg egy baromság! Van jó és rossz zene a saját kis világodban.

[013868]
Winternight
Laci, igazad van, tévedtem a névváltoztatással kapcsolatban. Arra emlékeztem, hogy volt valami váltás a 90-es évek közepén, ami miatt a törzsolvasók közt nagy volt a felzúdulás. Most utánanéztem, és 1996-ban valóban nem a név változott, hanem a "Nemzetközi hard rock és heavy metal magazin" felirat helyett lett "A leghangosabb rockmagazin". Nem a névből, csak a szlogenből lett kiszedve a metal szó. Na meg az újságba is csak elvétve került be akkoriban egy-két jobb banda. Szinte csak a sokkoló extra miatt vásároltuk a lapot azokban az években.
De a név tényleg csak később, és más okból változott, ezt rosszul írtam, belátom, és azóta szerencsére a tartalommal sincs nagy probléma.
[013867]
Pandeamonium
melkorka nem be van baszva (bár az is lehet, tényleg olyan néha, mint egy alkesz), hanem eccerű, mint az egyes-legó. De mondom, megnézném face-to-face, hogy akkor is vajon így felszívná magát, vagy nyüszítve esdekelne a bocsánatunkért? Nem mintha erre vágynék, arra annál inkább, hogy az általa megnevezett, és trollnak titulált kb. 10 ember hogyan maszatolja el a szája szélit. :)
[013866]
Selkath
Kellett nekem felhoznom ezt a true/false metal baromságot, jó hülye vagyok. :/ De ez is ennek a megátalkodott, gonosz pozőrnek köszönhető! Kitalálta ezt az ökörséget, hogy a metalosokat jól egymásnak ugrassza, aztán a háttérben meg röhög a markába. Undorító egy véglény vagy Dzsoi!!!
Ha már mégis trú-fals vita lett, én is tudnék felhozni jó pár zenekart, akik számomra kissé "metalidegen" zenét játszanak, de nem teszem, mert ez nagyon szubjektív dolog. Lényeg a lényeg: én nagyon szeretem a Manowar ZENÉJÉT, de a körítés, a koncepció és a szemlélet, amiben a zenekar létezik, számomra egy végtelenül negatív, káros jelenség/megnyilvánulás. Akár azt is mondhatnám, hogy false...
Melkor "barátunk" meg nagyon igyekszik eltalálni a kedvenc zenei stílusomat, csak kissé még be van baszva, ha szerinte a Mercenary, Dragonforce, Dead By April, Trivium glam metal, nos, én akkor azt hallgatok! :DDD Nem bánom, legyen igazad, te majom!
[013865]
tzar
Winternight: Muszáj megingatnom szilárd véleményedet, a magyar Metal Hammer neve 2003 februárjában lett HammerWorld, és a váltás oka természetesen egész más volt, mint amit felvázoltál. 2003 eleje amúgy sem a '90-es évek közepe volt, akkor már rég más idők jártak.
[013864]
apple
Jó, hogy ez szóba került, mert így a saját magyarázataikból látszik világosan, hogy a true-metalosok lényegében vallási fanatikusok. Kevésbé veszélyesek, mert nincs transzcendens alapja, és így nem tudnak annyi embert behülyíteni. Pont ugyanaz a logika: mi vagyunk a jók, az igazak, a többiek a korcsok, hibridek, metalidegenek. (ugye hitetlenek, pogányok, pápisták, eretnekek, illetve fradisták, utések, hogy egy másik hasonló jelenséget említsek)
Hol van a hiba az ilyen gondolkodásban? Rögtön az elején. Ha már odáig eljutottunk, hogy csak mi vagyunk az igazak, onnantól kezdve logikailag következetesen el tudjuk ítélni a többieket. Viszont mire alapozzuk, hogy a miénk jobb mint a másiké? Konkrétan semmire. Márhogy semmi értelmesre, épkézlábra.
Mert az nem érv, hogy mert én akkor és ott születtem, és akkor ott az volt. Erre a másik ugyanis azt mondja - teljes joggal - hogy én meg emitt és ekkor, nálunk meg ez volt stb. Miért jobb az egyik mint a másik?
pl. a Pearl Jam sosem volt metal zkr, így nem árulhatták el a műfajt. Viszont évekig nem készítettek klippeket, pont azért, hogy csak azok hallgassák őket, akik valóban elkötelezettek, és ne a trend részei legyenek. Azaz az itt használt értelemben truek. Mégis a magatokfajta "true arcok" azt mondják, hogy aki AZIGAZMETÁL MELLETT őket is MEG MERI HALLGATNI, az kb nem is ember. Arra volnék kíváncsi, hogy az ilyen baromarcú seggfejek az anyjukat is utálják-e, ha nem Maidenes pólóban megy vásárolni, meg a gyereküket, ha mondjuk véletlenül valamiért tetszik neki (majd?) Mozart zenéje, vagy neadj isten süketnek születik.
[013863]
Beavis
False metal, édes istenem. Ennyi erővel akkor az összes female fronted zenekar false metalt játszik, mert nem egy pocakos, szakállas fószer károg a mikrofonba? Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Mennyire unalmas lenne a metal világa, ha mindenki olyan zenét tolna, mint a manowar, vagy a judas priest. Vagy ha a metallica csak olyan albumokat gyártana, mint pl a master of puppets. Pont az a szép az egészben, hogy mindenki azzal próbálkozik, amivel akar és ha a közönség vevő rá, akkor sikeres lesz az adott csapat, ha nem, akkor meg így jártak.
[013862]
pekka
away és Winternight, ez végre válasz! Kösz
Winternight, amúgy én is így érzek mint amit írtál.
[013861]
Capsule
Igen. A lényeg, hogy ezáltal is felsőbbrendűnek érezhesse magát néhány - ide inkább nem mondok jelzőt-.
[013860]
Winternight
Akinek problémája van azzal, hogy a Manowar klasszikus Hail To England albumára emlékezik vissza egy metal zenei szaklap, az szerintem álljon fel és menjen ki a teremből, mert rossz helyen jár.
A Manowar tagjai joggal nevezhetik magukat az igaz metal zászlóvivőinek. A 90-es évek közepén, amikor a zenei tévék, rádiók, kiadók és a mainstream zenei média azt kezdte terjeszteni, hogy a metal zene megszűnt létezni, amikor Bruce Dickinson, Rob Halford, sőt még Paksi Endre is bejelentette, hogy ők már többé nem akarnak metalt játszani, amikor a német Metal Hammer levette a nevéből a Metal előtagot, a magyar pedig HammerWorld névre váltott, akkor a Manowar kihozta saját pályafutásának egyik legjobb, fémhimnuszokkal teli albumát, a Louder Than Hell-t.
Soha egy pillanatig sem fordultak éppen divatos irányzatok felé, és ezért tiszteletet érdemelnek.
Kérdezitek, hogy mi az a false metal. Azok a gitárzenék, amelyek metalnak nevezik magukat, de valójában korcs, hibrid, a trendnek megfelelően alteros, hardcore-os, punkos, rap-es, vagy éppen popos (és egyéb metalidegen) ötvözetet nyújtanak, amiben nincs meg az igazi metal érzés. Azok a rajongóik, akik saját magukat égetve gúnyolják az igazi metalrajongókat, és zenészeket a kitartásukért, a műfajhoz járó külsőségekért. Sodródó figurák, akik mindig az aktuális trendhez csapódnak. Magyarországon is van belőlük bőven, itt a Hammer oldalán is.
[013859]
away
@pekka: A Manowar találta ki a nyolcvanas években ezt a hülyeséget, hogy igaz fém vs hamis fém, (true metal <-> false metal; wimps and posers leave the hall, death to false metal, stb), akkor a hajbandákat nevezték false metalnak, a kilencvenes években meg a grunge-os csapatokat. Most éppen nem tudom, hogy melyik irányzat nekik a false, de biztosan van most is valami...
Amúgy szerintem a zenéjük óriási, de nem szabad túl komolyan venni DeMaio hülyeségeit, ennyi...
[013858]
pekka
Melkor, sosem kérdeztem meg mi az a pronyós. Amúgy meg abban biztos vagyok, hogy több közöm van a metalhoz mint neked. Nyugodtan nézz utána. Kötözködés helyett pedig ha olyan rohadt okos vagy, akkor válaszolhattál is volna, de úgy látszik igazából neked sincs fogalmad a dolgokról, csak kötekedni szeretsz.
[013857]
Capsule
Éééés már meg is érkezett az oldal elsőszámú trollvezírje melkorka, az agresszív-nagyon-metálos-kismalac, akit mellesleg már több oldalról is bannoltak, és bízunk benne innen is fogják (hiszen ő maga kérte).
[013856]
Melkor
Manowar hozzászólóval értek egyet, mert igaza van a MANOWAR zenéje igaz metal zene és sosem kanyarodtak le erről az ösvényről, mint az a most már szar in flames ugyebár!
selkath nem is értem mit okoskodik itt amikor ő a glam rockot szereti tehát az olyat ahol a pasik csajoknak néznek ki KÖZRÖHEJ!
capsule na majd pont ő kritizálja a MANOWAR-t akinek a kedvence a Tiesto és a dj zene, újabb KÖZRÖHEJ :XD
pekka meg állandóan kérdezget, hogy mi a pronyós, meg mi a false metal, ebből is látszik, hogy annyi köze van a metal zenéhez mint nekem a hip hophoz :DDDDDDDDDDDDD[013855]
pekka
De most komolyan, valaki végre tud értelmes választ adni?
Mi a fasz az a false metal?
[013854]
Capsule
A lényeg, hogy a MANOWAR mindíg NYOMTATOPTT NAGYBETŰVEL legyen írva.
[013853]
Manowar
Selkath, Joey a metal rossz szelleme??? Azt hiszem, ezek után nem sok értelme van bármiről is beszélnünk, nagyon máshogy látjuk mi ezt a helyzetet. Még szerencse, hogy a MANOWARon kívül is létezik sok-sok remek metal zenekar, úgyhogy ha te ezt választottad, akkor egyáltalán nem kell foglalkoznod velük. A true, illetve a false metal nem feltétlenül a külsőségekben rejlik, de azt hiszem, hogy ez is egy olyan valami, ami egyeseket csak mosolygásra késztet, mások számára azonban, mint pl. LakeOfTears vagy én pedig egészen mást jelent. De még egyszer mondom, nekem a MANOWAR maga a heavy metal, és nem hinném, hogy ezen bármilyen becsmérlő hozzászólás változtatna.
[013852]
Capsule
False metal meg true metal :D Beszarok komolyan :D
Ez olyan mint az Emok-nál, hogy valaki igazi valaki meg csak divatból csinálja vagy mi? :D
Mert akinek nem derékig érű haja van, és nem mászkál télen-nyáron feketében az false metal? :D
[013851]
pekka
Mi a fasz az a false metal?
[013850]
LakeOfTears
A true metal - false metal ellentét egy létező jelenség. Nem Joey De Maio-ék találták ki, ők csak rávilágítottak erre a témára.
Magyarországon például különösen nagy gondot okoz, hogy itt a hamis fém uralkodik. Ez a hazai metalélet évtizedek óta tartó agóniájának a gyökere.
A hamis fém prófétái persze tudják ezt jól, nekik érdekük is a jelen helyzet konzerválása. Ezért is használnak erre olyan kifejezéseket, mint ökörség, vagy gyerekes.
[013849]
Selkath
Manowar: Hát igen, Joey. Ő a kulcsfigura az egész történetben. Lehet, hogy továbbra is nyers leszek, de szerintem ő a METAL rossz szelleme, egyfajta zavaró tényező, ami nagyon sok metalosnak eltorzította a gondolatvilágát (természetesen nem rád gondolok). Ez a gyerekes (ez a legjobb szó!) trú metál-fals metál ökörség némelyekbe annyira beleivódott, hogy csak ezt tudják szajkózni unos-untalan.
Amit attila79 írt, az (sajnos) teljesen valós, ez a zenekar nem tud méltósággal megöregedni. A hazug pozőrség lesz a halálos betegségük, és ez a nagyon fájdalmas folyamat fog végezni velük. Ha ezt választották...
Talán az lehetne az egyetlen ésszerű megoldás, ami a Queensryche-nál is történt (és bejött): a szektavezér diktátort likvidálni és tiszta lappal folytatni, mert a zene még megállja a helyét (bár, ha így folytatják, annak is annyi).
[013848]
Manowar
Selkath, ahhoz képest, hogy nem akartál a lelkembe gázolni, igencsak egyszerűen fogalmaztál Joey DeMaióval kapcsolatban. De mindegy, mert vannak dolgok, amik nem változnak. Én továbbra is őszintének és hitelesnek érzem a MANOWAR zenéjét. Sok nehéz helyzeten átsegítettek már a dalaik. Elfogadom, hogy vannak, akinek nem tetszik (már), amit csinálnak, nekem azonban ők a tökéletes heavy metal. Nem mellesleg egyetértek veled abban, hogy Rhino egy baromi technikás és jó dobos, de a MANOWARhoz Scott illett a legjobban. Ő volt az igazi metal dobos.
[013845]
LakeOfTears
Nem vagyunk egyformák. Nekem tetszenek ezek a montázsolt borítók.
Az Arch Enemy borító viszont nem. Erőltetett volt, és szerintem kicsit béna is, ahogy a csaj olyan nagyon vad üvöltést imitált.
A Manowar jó. Aki mást mond, az nem igaz metalos.
[013843]
Csavardi
1989-ben, az Eat the Heat felállással. Azóta nem :)
[013842]
Capsule
Az Accept már volt címlapon ha jól emlékszem.
[013841]
Csavardi
Végre, 1989 óta először ACCEPT a címlapon... Még ha csak Wolf Hoffmann is... ráadásul ő is csak amolyan mellékszereplőként :-/

Amúgy tényleg nem valami jók ezek a fotosoppolt csoportképes címlapok szerintem se. A galaxisos szlogen meg elég ejnye-bejnye kategória :D A szöveg is, meg a dizájn is ezekkel a hol kerek, hol szögletes betűkkel.
Na mindegy, ACCEPT és Grave Digger a lapban, úgyhogy irány a teszkó!
[013840]
atilla79
Manowar: Kings of Metal album, azt imádom tőlük. A többit is hallgattam annak idején, de ez az etalon. Viszont igen, ez a zenekar mára csak egy vicc, mondom ezt úgy, hogy nem vitatom el a korábbi érdemeiket! Viszont annyira felesleges, hogy ugyanazt próbálják ma is sugallani saját magukról, amit harminc évvel ezelőtt. Na ez a képmutatás. Míg más zenekarok bevállalják, hogy öregszenek, ezek a fiúk plasztikáznak, sminkelnek, tükör előtt gyakorolnak, hogy "hibátlanok" legyenek, de még a tökéletességet is messziről elkerülik. Az egész mára unalmas rutinná vált, és nem, nem elég a jó zene, ha az nem őszinte. Amúgy már rég nem is annyira jó, (leginkább olyannak tűnnek, mint amikor valaki egy tökéletes festményt fest meg újra és újra, sosem lesz jobb, és annak az eredetiségéből és egyediségéből fakadó hibái kiküszöbölésével már inkább unalomba hajlik), bár ezt sokan úgysem fogják elfogadni. Persze, hisz ez egy vélemény. A címlap szerintem sem nagy eresztés, inkább az Arch Enemy-vel elkezdett hagyományt kellene folytatni, az a címlap igazán ütős, és lendületes lett, jó ránézni. Az utolsó kettőre nem, ez inkább a giccs metal megfelelője. A szlogenekkel kapcsolatban is egyetértek. Jó, van hibája az újságnak, igen, de a tartalom azért nem gáz, és becsülendő, hogy csinálják évtizedek óta rendületlenül. Az egyetlen hiba, hogy időnként annyira semmitmondó interjúk kerülnek bele, hogy elolvasni is felesleges őket. (Pl. Sonata Arctica pár hónapja, ami már csak azért is fájó, mert a kezdetek óta imádom őket.)
[013839]
Selkath
Kedves Manowar, nem akarok a lelkedbe gázolni, de szerintem te is hallottál az alábbiakról:

1992 (a Triumph lemez előtt) Scott Columbus kiszállt egy időre a zenekarból, mert a súlyos beteg fia mellett akart lenni. A teátrális szarok persze már akkor is mentek, pl. Rhino a "helyettes" (mekkora dobos volt már!) docucc-égetése, stb. Na, mindegy. Azután a Louder Than Hell lemez elkészítése előtt szépen vissza is tért Scott, mondván, hogy már meggyógyult a fia. Rhino persze, mehetett a francba, elvesztegetve egy átkozottul jó zenészt.
Évekkel később - mostanában - Scott Columbus meghalt, feltételezhetően öngyilkosság. Erre ez a kibaszott rézbőrű kitálalt mindent, hogy soha nem is volt beteg Scott fia és más hazugságok. Ennyire undorító sztorit kitalálni, egy kisgyermek betegségére építeni egy évtizedes hazugságáriát - csak ez a pénzéhes, rézbőrű szektavezér volt képes. Hát van egyfajta vastag bőr a mocskos pofáján, az biztos! Arról nem is beszélve, hogy egy olyan zenésztársa emlékét gyalázta meg, akivel már a második album óta együtt zenélt! Inkább kussolt volta és húzott volna vissza a rezervátumba. Az én szememben most már a MANOWAR=HAZUGSÁG létezik.
Eric és Karl persze készségesen asszisztálnak a mai napig mindehhez, szerintem ők sem jókedvükből teszik, de hát van az a pénz, ugye... Don DeMaio meg röhög a markában, hogy a birka rajongókat (szektatagokat) hogy meg lehet vezetni!
De mondom, a zene még mindig jó (bár a Manowarriors dalt megtagadnám)...
[013838]
vinylfanatic
Valóban feleslegesek ezek a kiírások.Egyáltalán ezek a montázsolt borítók nagyon erőltetettek.Ezentúl ilyenre kell számítani?!Remélem több ilyen borító nem lesz.
[013837]
Manowar
Selkath, tudod, nem mindenki gondolkodik úgy, mint te, így én például leginkább a MANOWAR cikknek örülök az új Hammerben. Egyébként ha egy zenekarnál csak az az egyetlen pozitívum, hogy jó zenét játszanak, azért az már nem olyan rossz. Sokak szerint (természetesen én is közéjük tartozom) azonban a MANOWARnál nem csak ez az egyetlen pozitívum.
[013834]
Selkath
Ó, de fasz vagyok, hát leesett: Wolf Hoffmann, Slash, Oskar Dronjak. -1 pont nekem.
[013833]
Selkath
Lesz benne, Wovenwar, Leander, Dragonforce, Accept, ez nagyon király!!! :)
Viszont sajnos, lesz benne manőver, az már nem annyira király. Az a banda maga a megtestesült HAZUGSÁG és POZŐRSÉG!!! Bármilyen jó zenét játszanak is (talán az egyetlen pozitívumuk).
De tényleg, ki az a Bruce Willis a címlapon (nem Udo, az tuti)?
[013832]
Blackhead
Ettől szarabb Slipknot posztert nem rakhattak volna bele? :D
[013831]
Capsule
"A metal galaxis őrzői"? Ne már srácok, ez azért gáz.
[013830]
nightwing
De mit keres Bruce Willis a címlapon?? :-)))
És Slash is gyanús, mintha parókában lenne...
[013829]
horvathfefe
Szerintem feleslegesek ezek a kiírások,mint a múltkori számban is.Remélem nem lesz így ezentúl,mert egyáltalán nem hiányzik.
Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
2020. november 26. (csütörtök) 14:59

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is lehet ismerkedni. As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg hetedik albumuk, az új nagylemez pedig 2021 közepére várható, de hogy addig se maradjunk friss nóták nélkül, ezért hozzák ki ezt a köztes EP-t. Jason Peppiatt énekes: "Az új EP-vel egyszerre folytatjuk az As The Kingdom Drowns lemez vonalát, zeneileg és szövegileg is, valamint új, feltérképezetlen területekre is eljutunk. Rettentően büszkék vagyunk erre a két dalra, tökéletes ízelítőt jelentenek a következő albumhoz, amit jelenleg rögzítünk, és ami a jövő év közepére várható."   www.facebook.com/psycroptic     PSYCROPTIC - The Watcher Of All (a 2020-as The Watcher of All EP-hez) PSYCROPTIC - A Fragile Existence (a...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"
MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"

A Toddcast Podcast vendégeként a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson megkapta azt a kérdést is, hogy szerinte változott-e Dave Mustaine hozzáállása a zenéhez, mióta 1983-ban...

DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS