DAVE LOMBARDO - "Sosem fogok visszamenni a Slayerbe..."

Szeptember közepén jön ki a második Philm album

2014. augusztus 28. (csütörtök) 18:22 | utoljára módosítva: 2014. augusztus 28. (csütörtök) 18:27

Szeptember közepén új albummal jelentkezik az ex-Slayer dobos Dave Lombardo progos, kísérletezős triója, a Philm. A Fire From The Evening Sun lemezen Lombardo mellett - akárcsak a két éve kiadott Harmonic albumon - Gerry Nestler gitározik és énekel (Civil Defiance), a basszusgitáros pedig Francisco Tomaselli (ex-War).


A Philm lemez promózása miatt az utóbbi napokban több interjút is adott Dave Lombardo, melyek során világossá tette, hogy sosem fog visszatérni a Slayerbe. (Nem mintha hívnák...)

"Klassz dolog zenekarban lenni és úgy is érezni, hogy újra egy bandában vagy, tudod? - mondta a brit Hammernek. - Barátokként lógunk együtt, ez cseppet sem érződik munkának. Szórakozás inkább. Úgy értem, ezért kezd el az ember zenélni, nem igaz? Nem panaszkodom, nagyon is szerencsés voltam eddig is, de jó érzés újra közeli személyes kapcsolatban lenni azokkal, akikkel együtt zenélek.

A vége felé már nem ez volt (a Slayerben). Csak a színpadra lépés előtt találkoztunk, más-más buszon utaztunk, másfajta társaságunk volt. Nehéz volt így színpadra lépni és itt bármiféle kémiát kialakítani."

Visszatérsz még valaha a Slayerbe?

"Nem. Ennyi volt. Végeztem ezzel. Van egy csomó más dolgom és most már tudom, hogy ha pénzről van szó, akkor ebben a bizniszben nincsenek barátaid. Sosem fogok visszamenni."
 


PHILM - Előzetes a 2014-es albumhoz)

 A brazil Portal 7-nek ugyanezzel a témával kapcsolatban így fogalmazott a dobos:

"Nincsenek ilyen terveim. Úgy értem, hogy kopogtathatnak az ajtómon, de nem tudom, hogy válaszolnék-e nekik! (nevet) Nem tudom. Pillanatnyilag az új bandámra koncentrálok, továbbá a dobklinikákra, a zeneszerzésre, arra, hogy kreatív maradjak. Nem hagyom, hogy a múltban történtek bármilyen módon is megzavarjanak, vagy akadályozzák a jövőbeni fejlődésemet."


A Let There Be Rock-nak a klasszikus Slayer felállás zenei kémiájáról is beszélt Lombardo:

"Létezik egy bizonyos mágia, ez megvolt a Slayerben, de a Bon Scott-féle AC/DC-ben is. És amikor adott ez a mágia egy csapatban, akkor azokat a zenészeket nem lehet pótolni. Senki nem képes pótolni őket. Senki. Képtelenség. Igen, a Slayernek ott az új dobosa (Paul Bostaph), és egy csomó rajongó szereti őt. De akkor is van ez a mágia dolog. Ez a kémia.

Mint amikor találkozol egy lánnyal és tényleg nagyon jól kijöttök, az is kémia, az is valami különleges dolog. Ugyanez van a bandáknál is. Van ez a négy fickó, akik talán utálják egymást, viszont a színpadon ott van ez a mágia. És ez most hiányzik onnan, én így hiszem.

Ott van például John Bonham. Amikor a Led Zeppelinben dobolt. A fia, Jason vette át a helyét, ó Istenem. De tényleg... Tisztelem Jasont és azt is, amit csinált eddig, de amikor az egylábdobos témát két lábdobbal játssza, az számomra elrontotta az egészet. Igazán? Az apád játéka az egy lábdobról szólt."


 
A Slayerből tavaly eltávolított Dave Lombardo dobossal készül a Casey Chaos vezette és idén 7 év után ismét beindult amerikai Amen zenekar új albuma is. Casey Chaos énekes, Duke Decter és John King gitárosok, John Fahnestock basszer, valamint Dave Lombardo az egyelőre cím nélküli új lemezt Ross Robinson producerrel veszi fel.


Az Amen utolsó stúdióalbuma éppen 10 éve jött ki Death Before Musick címmel. Casey Chaos és Lombardo már tavaly is dolgozott együtt új zenéken, sőt, Casey az újjáélesztett Grip Inc. élére is állt, bár azóta nem sokat hallottunk erről a formációról.

Nagyon büszke vagyok, hogy felkértek, vegyek részt ebben a fantasztikus produkcióban Casey-vel és Ross-szal - mondja Lombardo. - A thrash műfajos pályafutásom a punk stílus iránti szeretetemből fakadt.

Ez agresszív, őszinte és hiánypótló. Alig várom, hogy színpadra lépjek az Amennel, szeptemberben pedig a Philmmel fogok visszatérni Európába."
 PHILM - Fire From The Evening Sun
(09/12 - UDR)

01. Train
02. Fire From The Evening Sun
03. Lady Of The Lake
04. Lion's Pit
05. Silver Queen
06. We Sail At Dawn
07. Omniscience
08. Fanboy
09. Luxhaven
10. Blue Dragon
11. Turn In The Sky
12. Corner Girl

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
HÉTKÖZNAPI CSALÓDÁSOK - "Sírva vigadunk József Attilával...", új klip született: Dúdoló
2020. november 30. (hétfő) 07:36

Csókol Attila címmel jelent meg a hónap elején a Hétköznapi Csalódások új albuma - József Attila versek megzenésítésével. A friss klipjük a Dúdoló dalhoz született meg. "Itt az első klip az új lemezhez! Sírva vigadunk József Attilával és minden olyan emberrel, aki a társadalom perifériájára szorult és esélye sincs onnan feljebb kapaszkodni. Nézd és dúdold velünk a Dúdolót, a nyomorgók dalát!" Az idén éppen 30 éves punk rockerek a 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaképp újból egy teljes albumot szenteltek József Attila versek megzenésítésének. A friss anyagon több vendég is hallgató, énekel Kálmán Kata (Perfect Symmetry) és Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), brácsán játszik Martos G. Csongor (Hangerdő Társulat, Boja), nagybőgőn Kerekes Kornél (Kacaj, Boja), illetve hegedűn Katona Bálint (Kacaj, Four Keys).   www.facebook.com/hetkoznapicsalodasok "József Attila...

CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól
CADAVER - Újdonság a Megadeth dobosával feltámadt norvég death brigádtól

Új szöveges videóval jelentkezett az 1988-ban alakult norvég death metal brigád Cadaver. Az alapító/gitáros Neddo (Anders Odden) mellé még 2014-ben sorakozott fel Dirk Verbeuren dobos...

HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is
HATEBREED - Itt az új album, és mellé egy friss videó is

Megjelent és végig is hallgatható a Hatebreed nyolcadik nagylemeze, a Weight Of The False Self. Eredetileg májusban jött volna ki az új lemez, amit Chris Zeuss Harris producerrel (Rob...

SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom
SCOUR - Hivatalos videoklip Phil Anselmo extrém, blackes projektjétől: Doom

Phil Anselmo blackes, extrém metalos projektje, a Scour tegnap adta ki a három részből álló EP-sorozatának harmadik darabját, a Blacket. A 6 tételes EP-t végig is hallgathatod, a Doom...

VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction
VOIVOD - Itt az új koncertlemez, videópremier: Overreaction

Már dolgozik a 2018-as The Wake album folytatásának dalain a kanadai Voivod, a mai napon viszont egy koncertlemezzel jelentkeztek. A Lost Machine - Live című anyagot máris...

VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones
VOLBEAT - Megjelent az új koncertlemez, videópremier: Sorry Sack Of Bones

Rewind, Replay, Rebound: Live In Deutschland címmel egy koncertanyaggal jelentkezett a Volbeat, nézd meg a legfrissebb élő videójukat, a Sorry Sack Of Bones felvételét - Stuttgartból....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS