DARKENSTONE - Saját szavaikkal mutatják be az első EP dalait

A Bastards Of Bodom tagjai hozták létre a csapatot

2014. augusztus 20. (szerda) 10:05 | utoljára módosítva: 2014. augusztus 20. (szerda) 10:14

A nemrég egy bemutatkozó EP-vel jelentkezett Darkenstone nevű melo-death brigádot a Bastards Of Bodom nevű Children Of Bodom tribute csapat tagjai hoztak létre idén, hogy saját nótákat is nyomjanak.


A srácok kedvencei közé a Bodom mellett olyan csapatok tartoznak, mint a Norther, a Kalmah, a Hypocrisy vagy a Wintersun, kicsit lejjebb pedig elolvashatod, hogy mit is gondolnak az EP öt daláról.


A Darkenstone bemutatkozó EP-je szabadon végighallgatható, de ha támogatni akarod a fiatal bandát, akkor 800 Ft ellenében meg is vásárolhatod - kattints ide!


Az első Darkenstone koncert szeptember 5-én lesz a Showbarlangban, ahol fellépnek majd Bastards Of Bodomként is, de az Eye For I, a July Brings Oblivion és az Overcast is színpadra lép aznap este.

A koncert Facebook oldala

www.facebook.com/darkenstoneofficial


 


CONTRACT

Ronny (gitár): "Arcleolvasztós nóta, földbedöngölős mégis dallamos gitártémákkal. Garantált izomláz a nyakban."

Peti (basszus): "Így kell kinéznie egy nyitó nótának. 'Kellemesen' döngöl, üt, felpörget, felkészít a lemezre."

Ádám (dobok): "Napjaink szövevényes szabályrendszerét kritizáló, könyörtelenül ütlegelős szerződésköteg, ami nem áll meg, míg teljesen nem végzett veled."

Zsombor (billentyűk):
"Fasza nyitónóta, nyers, az odab...ásról szól! Zúzós, fejrázós intró, tempós verzék, dallamos, de fejleszedős refrén blastbeatekkel, pörgős gitárszóló, a végén pedig egy lassú, sötét billentyűszóló."

Viking (szólógitár és ének): "Arcletépős. Klasszikus heavy metal nyitóriff, kicsit visszájára fordított verze téma, dallamosan darálós refrén, gyors gitárszóló. Szövegileg kicsit korunk társadalmának kritikája. Nyavalyogsz, hogy mindent és mindenkit megfigyelnek, közben önként és dalolva osztod meg a kék-fehér valóságodban (értsd: FB) életed minden pillanatát. Contract, azaz szerződés a rendszerrel: amíg 9-től -5ig dolgozol, nem gondolkodsz, eljátszod, hogy vak vagy és süket, addig a rendszer nem töröl. Az egyenlet két oldala megegyezik."DARKENSTONE - Contract (a 2014-es bemutatkozó EP-ről)

LIGHT AT THE END

Ronny (ritmusgitár): „Pörgős nóta, jól elhelyezett gitár és szinti-témákkal. Szövegvilága kényes témát feszeget, de nagyon jó összhangban van a zenével.”

Peti (basszus): „Lendületes, dinamikus nóta. Megmutatja miről is szól a melodic death metal. A refrént pedig kizárt, hogy ne akard énekelni, bárhol is legyél.”

Ádám (dobok): „Ha a mélyponton vagy akkor innen már csak feljebb juthatsz, minél gyorsabban és kellemesebben annál jobb. A repülés élményével fűszerezett pörgős bátorító nóta.”

Zsombor (billentyűk): „Itt inkább a dallamosságra mentünk rá, a szinti nagyobb szerepet kapott az átlagosnál. A pörgős szólók itt is megtalálhatók, a refrén pedig kifejezetten emlékezetesre sikeredett.”

Viking (szólógitár és vokál): „Kevésbe nyers, mint a Contract, talán kicsit epikusabb, olykor fejrázós, de sebességből nem engedünk. Kicsit építkezősen indul, a hangszerek, dallamok fokozatosan lépnek be.

A puritán indulás az első verze után egy blastbeattel megtámogatott szinti-gitár ikerdallamban csúcsosodik ki. Kis headbang, aztán jön az éneklős refrén. A mondanivalója, hogy a legcsúnyább lelki sérülésekből is fel lehet és fel is kell állni, meg kell látni a fényt az alagút végén."

 

DARKENSTONE - Light At The End (a 2014-es bemutatkozó EP-ről)


ROTTEN GARDEN

Ronny (ritmusgitár): „A korong lassú száma, cserébe viszont a földbe döngöl. Tökös alap, teletűzdelve nagyon eltalált betétekkel."

Peti (basszus): „Nagyon jól megadja az album témájának hátterét a maga lassú, melankolikus komolyságával. Érezhető alatta a feszültség, amit a jó kis fejrázós részekkel lehet levezetni.”

Ádám (dobok): „Instant befordulós hangulatot teremtő dal, ami elgondolkodtat, hogy miért is vagy itt ezen a világon, ha úgy is minden elmúlik. A lényeg éppen ez, a pillanat, aminek élned kell és NEKED kell élni vele nem a szerepednek. Hallgasd és senki kedvéért ne légy más, mint aki (vagy ami) vagy.”

Zsombor (billentyűk): „Lassú, melankolikus nóta, jó sok bólogatós résszel. A szintihangzás itt kifejezetten különleges és atmoszferikus. Érdekesség, hogy a többi számtól eltérően ezt még mélyebbre hangolt gitárokkal írtuk.”

Viking (szólógitár és vokál): „Ez az EP belassulós része. Kicsit doomos, komor hangulatú. Ehhez a nótához készült a borítóterv. A maszk, a minden nap eljátszott/megjátszott szerep, ami mögött a rothadó én rejtőzik. Egymás hátba döfése, álszentség, meg minden hasonló, csak az emberre jellemző dolgok. Hiába a vidám maszk, ha sír mögötte a bohóc.”
 


DARKENSTONE - Rotten Garden (a 2014-es bemutatkozó EP-ről)


ENGINE HEART

Ronny (gitár)
: "Bérelt helye van a vezetős muzsikáim között. Igényli a padlógázt."

Peti (basszus): "Egy nagyon jól eltalált, fülbemászó dallam segítségével ragad magával a nóta, amit a thrashes rész, és a jól átgondolt szóló tesz sokszínűvé."

Ádám (dobok): "Pedal to the metal! Bele az éjszakába, ahol vár a szabadság, a durvulás, de legfőképpen a vezetés élménye és a tökös zene, autó, de leginkább motor."

Zsombor (billentyűk): "Motoros témájú nóta, ahogy az a címből is kitűnik. Zeneileg érezhetően könnyedebb, kicsit bluesosabb beütéssel, ugyanakkor egy nagyon thrashes visszatérő riff is van benne."

Viking (szólógitár, ének): "Eddig tartott a belassulás. Zakatolós, száguldozós, death'n'rollos. Amikor magad mögött hagyod a város fényeit, amikor már le is szarod a két nótával ezelőtt átélt sérelmeket, bemutatsz az előző dalban megismert álszent köcsögöknek és a szabadság kerekein repülsz. Kicsit heavy, kicsit thrash, kicsit death..."
 

DARKENSTONE - Engine Heart (a 2014-es bemutatkozó EP-ről)


DYING STAR

Ronny (gitár): "Bajlós hangulatú kezdés, atmoszférikus refrén, amolyan 'lepörkölöm az arcodat' nóta, ami bármelyik pillanatban szabadon engedheti a sötét kozmikus erőket. Igazi melo-death himnusz."

Peti (basszus): "Tökéletes lezárása az albumnak. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Jó kis kísérő az album könnyebb megemésztéséhez."

Ádám (dobok):
"Interdimenzionális agybaverő szerkezet, amely abból a célból jött a Földre, hogy a maga megfontolt módján a műmájer hülyegyerekeket átrugdossa egy másik univerzumba. A sötét energia és az észbontó gitárszóló sokat segít ebben."

Zsombor (billentyűk): "Ezt a nótát írtuk meg legrégebben, BOB koncerteken is többször elhangzott. Hangulatát tekintve a Rotten Gardent idézi, de teljesen más zenei megoldásokkal. Ebben a számban a szokásosnál nagyobb szerepet kap a grandiózusabb strings hangszín, ami különleges epikusságot ad a számnak."

Viking (szólógitár, ének):
"Akkordbontós verzetéma, gyors pre-refrén, atmoszferikusabb refrén. Kicsit kilóg a többi közül, szerkezetileg, zeneileg, szövegileg. Egész blackes hangulatú olykor-olykor.

A szövege már-már a sci-fis fantáziálások mezsgyéjét súrolja, az ellentétek kellemes harmóniájára épül. A csillag, ami a végtelen sötétségben születik, fényt ad, majd visszatér a sötétségbe, átlepve az univerzum határait, hogy új dimenziókban újjászülessen."DARKENSTONE - Dying Star (a 2014-es bemutatkozó EP-hez)

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
PSYCROPTIC - Videóval az új EP címadó dala: The Watcher Of All
2020. november 26. (csütörtök) 14:59

The Watcher Of All címmel egy új EP-vel jelentkezik holnap a technikás death metalt játszó tasmániai Psycroptic, és a két számos anyagról most már a klippel kísért címadó dallal is lehet ismerkedni. As The Kingdom Drowns címmel még 2018 novemberben jelent meg hetedik albumuk, az új nagylemez pedig 2021 közepére várható, de hogy addig se maradjunk friss nóták nélkül, ezért hozzák ki ezt a köztes EP-t. Jason Peppiatt énekes: "Az új EP-vel egyszerre folytatjuk az As The Kingdom Drowns lemez vonalát, zeneileg és szövegileg is, valamint új, feltérképezetlen területekre is eljutunk. Rettentően büszkék vagyunk erre a két dalra, tökéletes ízelítőt jelentenek a következő albumhoz, amit jelenleg rögzítünk, és ami a jövő év közepére várható."   www.facebook.com/psycroptic     PSYCROPTIC - The Watcher Of All (a 2020-as The Watcher of All EP-hez) PSYCROPTIC - A Fragile Existence (a...

SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State
SICK OF IT ALL - Egy kis karantén-zúzda: Deep State

Megérkezett a Sick Of It All karanténos videósorozatának hatodik és egyelőre utolsó darabja, a Deep State dal előadása. Ez a nóta a legutóbbi, Wake The Sleeping Dragon! című...

AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats
AZARATH - Dal- és klippremier a Behemoth dobosának blackes death csapatától: Beyond The Gates Of Burning Ghats

Saint Desecration címmel november 27-én, azaz holnap jelenik meg a Behemoth dobosaként ismert Inferno másik csapatának, a blackes death metalt nyomató lengyel Azarath új album. A 2017-es...

MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"
MEGADETH - "A Jóisten hozott minket össze Dave-vel"

A Toddcast Podcast vendégeként a Megadeth basszusgitárosa, David Ellefson megkapta azt a kérdést is, hogy szerinte változott-e Dave Mustaine hozzáállása a zenéhez, mióta 1983-ban...

DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold
DIVIDED - Új klip született a Pyogenesis énekesével: Until The Stars Turn Cold

A HammerWorld magazin júliusi-augusztusi összevont számának extra CD-mellékleteként jelent meg a Divided zenekar második albuma, a Behind Your Neon Eyes. A csapat legfrissebb klipje ahhoz az...

DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church
DREAD SOVEREIGN - Videóval az első új dal a Primordial-főnök doomos, ős-metalos csapatától: Nature Is The Devil's Church

Alchemical Warfare címmel január 15-én új albummal jelentkezik a Primordial énekes Nemtheanga doomos, ős-metalos csapata, a Dread Sovereign. A bemutatkozó anyaguk egy 2013-as EP volt,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS