BOARMAN - A Húsevők klip, és mellé egy villáminterjú

A lényeg az önmegvalósítás

2014. augusztus 12. (kedd) 08:46

Boarman néven indított szólóprojektet az Animid Effect frontembere, Greskó "Roy" Károly, aki egyben az Éjfény szólógitárosa is (korábban bőgőse), de a GuilThee két lemezén is dalszerzőként szerepelt.


A Boarman bemutatkozó klipjét, a Húsevőket máris megnézheted."...
útjára indul valami, amelynek lényege az önmegvalósítás. Nincsenek konkrét célkitűzések, nincsenek stílusbéli behatárolások a követni kívánt utat illetően, ez az egész egyszerűen csak kibuggyant belőlem, utat tört magának a sok szarság között.

Biztosan más is volt már olyan helyzetben, amikor úgy érezte, nincs már vesztenivalója... Hálás vagyok a sors kiszámíthatatlan pöcegödreinek, melyeket időnként a talpam alá tolt, hogy a belőlük való kikecmergés közepette erősödjek meg és értékeljem át a dolgokat, mi miért is történt. A koncepció szerves részét képezi az is, hogy az anyag elkészültéről semmilyen kulisszatitkot nem vagyok hajlandó elárulni azon kívül, hogy minden egyes hangszer, szöveg, vizuális elképzelés az én számlámra írandó.
"


Boarman Facebook oldal
Villáminterjú Roy-jal, készítette Kánya Ferenc.


Rég hallottam újat az Animid Effectről, mi a helyzet a bandával?

"Sajnos hónapok óta nemhogy próbálni, de beszélgetni sem tudtunk. Mindenkinek megvan a maga problémája, elfoglaltsága. Ez soha nem nehezítette még ennyire a dolgunkat, mint most. Gyakorlatilag nem tudjuk összeegyeztetni az időnket, de az Animid Effecttel kapcsolatban jelenleg nincs kimondva semmilyen konkrét tényállás."Mi ez a Boarman? Honnan az ötlet?


"A Boarman egy önálló zenei projekt a sok itthon összerakott, lejegelt zenéimből, a nap mint nap rám zúduló hatások szüleménye. A barátaim - főleg a GuilThee körében - gyakran hívtak vaddisznónak. Erdőt járó, vadászó ember vagyok és a hozzám legközelebb álló vadról van szó. Ez adta a név ötletét.

Ha valami erősnek tűnő téma kipattan a kezem alól, utána nem bírok leállni, míg az összes hangszereléssel, szövegírással nem végzek. Így pattant ki például a Húsevők szikrája is. Nemrég egészségügyi okokból életmódváltásra volt szükségem, amit jó ideje sikeresen tartok, és amelynek egyik alapját a mértéktelen húszabálás befejezése jelentette."Egyszemélyes a dolog, a nótán is teljesen egyedül dolgoztál?


"A zenén és a szövegen teljesen egyedül, a képi és a stúdióanyag elkészültében viszont két jó barátom, Tóth Mátyás és Fekete István segített, köszönettel tartozom nekik."Mi a célod a projekttel?

"A Boarman kitűzött célok nélkül, konkrét menetrendet nélkülözve indult útjára. Illetve... utat tört magának, talán az a legjobb megfogalmazás. Egyfajta megelégelés uralkodott el rajtam, aztán belelendültem a zeneszerzésbe, a szövegírásba... A jelenlegi egyetlen cél a kreativitásom kiélése. Nem mintha bármikor, bármelyik bandámban gátoltak volna ebben. És a dalok közönség elé tárása természetesen.

Nem tartom kizártnak egyébként, hogyha egyszer nagyon elgurul a gyógyszer, zenekarral is színpadra viszem a produkciót, de ez még a jövő zenéje. Szó szerint! (nevet) Még sok mindennek rendeződnie kell."Ha jól tudom, pusztán egészséges kalandvágyból te is külföldön próbálsz szerencsét. Nyilván oda is magaddal viszed Boarmant, de mihez kezdtek odakint?

"Úgy volt, de elég sok dolog változott a külföldi meló körül. Nem találtunk még például olyan albérletet, amit meg is érne kivennünk. A sok szarság közepette, amikbe időközben belecsöppentem, volt időm elgondolkodni, és arra jutottam, hogy Ausztriánál messzebb nem akarok menni, hogy legalább időnként haza tudjak járni. Hogy mire lesz időm a külföldi munka mellett és mire nem, egyelőre nem tudom. Sajnos ma egy olyan világban élünk, amelyben még magamnak sem tudok ígérni holnapra, nemhogy másnak..."BOARMAN - Húsevők (2014-es dal és klip)


 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS