ÚJ GITÁROS 2014 - Már zajlik a tehetségkutató, de még jelentkezhetsz!

Feldolgozással, de saját szerzeménnyel is lehet nevezni

2014. augusztus 11. (hétfő) 11:41

A Hear Hungary Music Kft. szervezésében már zajlik a 2014-es ÚJ GITÁROS tehetségkutató verseny, de továbbra is lehet jelentkezni.


A tudnivalók:

www.ujgitaros.hu


www.facebook.com/ujgitaros"2010-ben Jimi Hendrix kapcsán szerveztük meg első alkalommal az ÚJ GITÁROS tehetségkutató versenyt, melyre minden várakozásunkat meghaladó mennyiségű nevezés érkezett és nagyon sok rendkívül tehetséges fiatal gitárost ismertünk meg és - reméljük - ismertettünk meg az nagyközönséggel.


A régóta dédelgetett folytatásra Santana új albumának megjelenéséig kellett várnunk. A szervező munkát az ÚJ GITÁROS megújult emblémájában is látható gitár indította el, melyet a Corazón kapcsán ajánlott fel a Sony Music promóciós célra. A Woodstock fesztivál óta generációkat inspiráló gitáros igazi élő legenda, a gitározás emblematikus figurája, aki ezer szálon kötődik a hangszerhez és annak legnagyobb művelőihez.Reméljük, Santana legalább annyi fiatal gitárost hív majd versenybe, mint Hendrix tette 2010-ben, és megmutathatjuk Carlos Santanának, hogy Szabó Gábor óta is sok tehetséges fiatal választotta itthon ezt a csodálatos hangszert önkifejezése eszközéül.

A tehetségkutató népszerűsítésére felkértünk egy csomó ismert gitárost, hogy játszanak a Santana gitáron. A felvételek folyamatosan kerülnek fel a Hear Hungary playing Santana youtube csatornára.


Nevezni maximum 3 perces videófelvétellel lehet. A pályamű lehet feldolgozás és saját szerzemény is.

Nevezési határidő: 2014. augusztus 31.


A tehetségkutató versenyt elsősorban magyarországi versenyzők számára írták ki a szervezők, de elfogadunk nevezést a határainkon túlról is, csupán a magyar nyelv ismerete kritérium a döntőbe jutás szempontjából. Ennek is csak praktikus okai vannak, hiszen a döntőbe jutó 10 versenyző felkészülése során fontos lesz, hogy a résztvevők tudjanak egymással kommunikálni. Minden versenyző csak egy felvétellel indulhat a versenyben.

A pályamunkák az ÚJ GITÁROS youtube csatornára kerülnek ki. Katt ide!


A beérkező alkotásokat a zsűri folyamatosan értékeli 1-től 10-ig terjedő skálán. A pontozás állásáról hetente tájékoztatjuk a versenyzőket és a közönséget az ujgitaros.hu Facebook oldalon:


www.facebook.com/ujgitaros

(A szervezők fenntartják annak jogát, hogy a későbbiekben beérkező pályázatok ismeretében változtassanak a korábbi értékelésen.)
A pályamunkák alapján 10 gitáros kap lehetőséget arra, hogy élőben is bemutassa tudását. 5 gitárost a zsűri juttat a döntőbe. 5 gitáros a közönségszavazatok - az ÚJ GITÁROS YouTube csatornára feltöltött pályamunkákra leadott Tetszik/Like szavazatok száma – alapján kap lehetőséget a végső megmérettetésre.

A kiválasztott 10 legjobb új gitáros közül a szeptember 18-án 19 órakor megrendezésre kerülő döntőben bemutatott élő produkciója alapján választja ki a győztest a zsűri.

A döntő helyszíne: Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola (1143 Budapest, Gizella út 37.)
 


A zsűri:
Cseh István - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, Príma Díjas gitárművész
Erdősy László - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Hajdu Zoltán - Audmax KORG.hu ZóNA - A Marshall hivatalos hazai forgalmazója és a gitar.blog.hu vezető szerkesztője
Kurina Tamás - hangmérnök, Tom-Tom Stúdió
Lee Olivér - az ÚJ GITÁROS 2010 győztese
Lovrek Krisztián - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Marshall Gitárverseny győztese
Szarka József - a Hear Hungary Music Kft. ügyvezető igazgatója
Verók András - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Virághalmy Bálint - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse
Z. Kiss Zalán - az ÚJ GITÁROS 2010 döntőse, a Pokolgép gitárosa


A legjobb új gitárosra értékes nyeremények várnak:
- Marshall JVM 205 H erősítő
- Audio-Technica System10 Stompbox gitár vezeték nélküli rendszer
- 200.000 Ft értékű stúdióidő a Tom-Tom Stúdióban
- Egyéves képzés a Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola szabadon választott tanszakaira.
- A győztes hangfelvételét a Hear Hungary Music Kft. kiadja és minden lehetséges fórumon promotálja."


 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
MAJESTICA - Új klip és új karácsonyi lemez a Sabaton gitáros szimfo-power csapatától
2020. december 5. (szombat) 11:23

A Christmas Carol címmel karácsonyi power metal albummal jelentkezett a Sabaton gitárosaként is ismert Tommy Johansson szimfonikus power metal bandája. A Majestica nevet viselő banda valójában  Tommy korábbi, ReinXeed nevű csapatának folytatásaként is felfogható, a debütáló lemezük pedig tavaly jött ki Above The Sky címmel, és nagy sikert aratott. A Twilight Force, Rhapsody, Alan Silvestri, Danny Elfman és John Williams hatásokból táplálkozó Majestica különleges karácsonyi albumának The Joy Of Christmas dalához egy klip is született. Chris David basszer: "Ez egy szimfonikus power metal stílusban fogant karácsonyi musical album, szóval van itt száncsengő, harang, vannak ismerős karácsonyi dallamok és persze a Majestic Kórus sem hiányzik. Ugyanakkor ez egy igazi Majestica lemez, és ezt is hallani rajta!"   www.facebook.com/Majesticametal   Míg az Above The Sky albumon Uli Kusch dobolt...

UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez
UNRULY CHILD - Dallamrock albumpremier, végighallgatható az Our Glass House lemez

Our Glass House címmel megjelent és végig is hallgatható a melodikus rock színtéren kult-favoritnak számító Unruly Child új stúdióalbuma, a tavalyi Big Blue World lemez utódja. Az...

LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels
LEPROUS - Új dal és videoklip a norvégoktól: Castaway Angels

Castaway Angels címmel egy klipel kísért vadonatúj dallal jelentkezett a norvég Leprous. Az új nótát az Ocean Sound Recordings-ban rögzítették, a keverés Adam Noble (Placebo, Biffy...

WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face
WITHERFALL - Dalpremier a prog-power brigád márciusi lemezéről: Another Face

Curse Of Autumn címmel 2021. március 5-én jön majd ki a progos power metalt komor dallamokkal, izgalmasan játszó amerikai Witherfall harmadik albuma, a 2018-as A Prelude To Sorrow lemez...

TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros
TRIBULATION - 16 év után távozott a csapatból Jonathan Hultén gitáros

Where The Gloom Becomes Sound címmel január 29-én jön ki a death metalt darkos, progos hatásokkal játszó svéd Tribulation ötödik albuma, a 2018-as Down Below lemez utódjáról pedig a...

EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right
EVANESCENCE - Március végén érkezik az új album, dalpremier: Yeah Right

Még tavaly novemberben mutattuk be az Amy Lee énekesnő vezette Evanescence-től egy klasszikus Fleetwood Mac dal, a The Chain átdolgozását,  áprilisban pedig az ötödik stúdióalbum...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS