AS I LAY DYING - Lambesis énekes 6 éves börtönbüntetést kapott

A volt feleségét akarta meggyilkoltatni

2014. május 17. (szombat) 10:54

Hat év letöltendő börtönbüntetést kapott az As I Lay Dying frontembere, Tim Lambesis, aki egy önmagát bérgyilkosnak kiadó álruhás nyomozót bízott meg azzal még tavaly tavasszal, hogy tegye el láb alól a volt feleségét. A tegnap lezajlott tárgyaláson jelen volt Lambesis három egykori zenésztársa is, Nick Hipa, Phil Sgrosso és Josh Gilbert. Tim Lambesis már februárban elismerte bűnösségét.


A tárgyalás előtt az énekes interjút adott az AltPress.com-nak és abból az derül ki, hogy nem számított ilyen hosszú büntetésre.

"Tudom, milyen az, amikor az ember egy hosszú turnéra készül. A probléma az, hogy ez nem egy hosszú turné. Hat hónap és három év között bármi lehet. Ha tudnám, hogy hat hónapra készülök, akkor úgy venném, hogy egy csomó remény van számomra. A pályafutásom szempontjából, és mint apa, nem akarom arra alapozni az életemet, hogy beülök egy turnébuszba. Szükségem van egy másik tervre. Nehéz erre felkészülni, miközben nem tudom, hogy mennyi ideig leszek bent."


Az interjú során Lambesis azt mondta, hogy a szétválásuk után csak hetente kétszer láthatta az adoptált három gyermeküket, és úgy, hogy közben a volt felesége, Meggan a távolból szemmel tartotta őket. Mire a gyermekelhelyezési perre sor került, a gyermekek emiatt már el is távolodtak tőle. Szerinte Meggan teljesen ki akarta iktatni őt az életükből ,és azt is mondta neki több ízben, hogy bárcsak meghalna. Lambesis azt is elmondta, hogy a szteroid-dílere volt az, aki a 2013 áprilisában az edzőterem parkolójában elsőként felvetette neki, hogy akár segíthet is abban, hogy valaki elintézze a volt feleségét, ha az énekes akarja. És hogy bármennyire is megdöbbent ezen, idővel rájött, hogy ez a legjobb megoldás számára, de most már tudja, hogy tucatnyi más megoldás is létezett volna, időközben ugyanis tisztábban látja a jogrendszer kínálta lehetőségeket.

Lambesis végül találkozott az állítólagos bérgyilkossal, aki valójában egy nyomozó volt, átadott neki ezer dollárt, Meggan fényképét és Meggan házának biztonsági kódját is megadta neki. Még azt is elmondta, hogy mikor lesz a három gyermekkel, így biztosítva magának alibit. Lambesist 2013 májusában tartóztatták le.


A tegnapi tárgyaláson Tim Lambesis sírva ismerte el, hogy mély bűntudatot érez a tette miatt és bocsánatot is kért Meggantól, mert erre korábban nem volt módja.

Lambesis volt felesége egy polgári pert is elindított tavaly augusztusban. Összesen 2 millió dollárt akar kapni Lambesistől, egyrészt orvosi költségeinek fedezésére, másrészt a Lambesis által okozott nem vagyoni jellegű kár miatt, a lelki egészséghez való jogának sérülése miatt, valamint büntető kártérítés gyanánt.

Az énekes az interjú során ezt a polgári pert nevetségesnak tartotta, hiszen komoly perköltségeket kell kifizetnie, és azt mondta, hogy még 20 ezer dollárja sincs, nemhogy két milliója.

A zenei jövőjével kapcsolatban Lambesis úgy fogalmazott, hogy talán sosem tud majd As I Lay Dying név alatt lemezeket kiadni, de a nemrég megjelent új Austrian Death Machine albuma az eddigi legsikeresebb volt, és hogy a Metal Blade ezek után jelezte, hogy még él a szerződése, annak ellenére, hogy a letartóztatása után a kiadó nem foglalkozott már vele. Az Austrian Death Machine lemez egy másik kiadónál jött ki emiatt, de hogy ha a jövőben vita támadna a kiadók között, akkor az új dalait inkább sosem fogja nyilvánosság elé tárni. Egyelőre terápiás jelleggel írt új nótákat, amíg feltételesen szabadlábon volt.

"Énekesként korlátozottak az adottságaim. Kiabálok. Üvöltök. Úgy négy dolgot tudok összesen! Olyan zenét írok, ami illik a hangomhoz, szóval a zene agresszív jellegű, metalos. Szóval, bármit is írok, az végül As I Lay Dying-os lesz.

Az As I Lay Dying alapítása után én voltam az egyedüli dalszerző. Az első három lemeznél nem voltak komoly hozzájárulások a többiek részéről. Akadt ugyan néhány óriási riff, de a zenei oldalt tekintve én hoztam a dolgok javát, majd én írtam meg az összes szöveget. Amikor Phil beszállt, elkezdett segíteni nekem. Aztán Nick is hozott már riffeket, alkalmanként. A legutóbbi lemez zömét azonban Josh írta, furcsa módon. Több mint a felét ő hozta. Szóval, idővel a dolgok változtak.

De eredetileg az én dalszerzői munkám határozta meg a hangzást. És ezzel most nem a saját vállamat akarom veregetni. Elsőként ismerem el, hogy az As I Lay Dying hangzását az In Flames és a Living Sacrifice formálta meg.

Nem volt gondom a többiek témáival sem, de le kellett okéznom őket, hiszen nekem kellett elénekelnem a dalokat. A hangterjedelmem határozta meg, hogy mi ment át a szűrőn. Egy csomó dal nem is ment át. Azt gyanítom, hogy egy rakás ilyen nóta felbukkan majd az új bandájuknál..."


Lambesis egykori zenésztársai Wovenwar néven alapítottak új bandát, az első dalukat áprilisban közzé is tették

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Nem vagy belépve. A hozzászóláshoz be kell lépni!

Hammer TV

 
VAN CANTO - Klipes Amon Amarth átirat a szájgitáros zenekartól: Raise Your Horns
2021. május 11. (kedd) 18:34

To The Power Of Eight címmel június 4-én jelenik meg a metalt gitárok nélkül, 'a capella' formában játszó Van Canto zenekar nyolcadik albuma, a 2018-as Trust In Rust lemez utódja, amelynek második előzetese egy Amon Amarth átirat, a klippel kísért Raise Your Horns. Az új lemezen összesen négy feldolgozás lesz, az Amon Amarth mellett Queen, AC/DC és Iron Maiden nótákat is rögzített a csapat. "A Raise Your Horns egy igazán különleges feldolgozás számunkra. Most először volt dolgunk egy olyan dallal, amelyben az énekhang következetesen mély, hörgős tartományban helyezkedik el. Hagen itt átvette a fő éneket, Inga magas, szinte orkesztrális hangsúlyokat tett oda, Sly pedig Jannal együtt hozta a kórust. Ez egy olyan nóta, ahol egy 'igazi' riff  mutatja az utat, ami rengeteg rakkatakkát és basszuséneklést eredményezett. Nagyszerű szerzemény ez az Amon Amarth-tól, örömmel hajtunk fejet előttük."  ...

CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation
CRYPTA - Dalpremier a Nervosából kilépett lányok új death metal bandájától: Starvation

Fernanda Lira basszer/énekesnő és Luana Dametto dobos egy éve szállt ki a brazil thrasher Nervosából, nem sokkal később pedig be is jelentették az új csapatukat. A Crypta névre...

TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner
TIMO TOLKKI'S AVALON - Új dal és klip a júniusi albumról: The Fire And The Sinner

The Enigma Birth címmel június 18-án lát majd napvilágot az egykori Stratovarius vezér, a gitáros Timo Tolkki 2012-ben elindított Avalon projektjének negyedik albuma. A 2019-es Return To...

SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow
SABATON - Hivatalos klip a meglepetés dalhoz: Defence Of Moscow

Defence Of Moscow címmel pár napja egy új felvétellel jelentkezett a csatametalos svéd Sabaton, most pedig már a nóta hivatalos klipje is megérkezett. "Május 9-ét Oroszországban a...

LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől
LORD - Hat év után elbúcsúztak Beke Márk billentyűstől

A Facebook-oldalán jelentette be a Lord zenekar, hogy a továbbiakban már nem Beke Márk a billentyűsük. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a 2015-ben érkezett Márk utódja. "Kedves...

TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták
TILL LINDEMANN - A Rammstein énekesének új klipjét a szentpétervári Ermitázsban forgatták

Любимый город (Kedvenc város) címmel pár hete bemutattunk egy orosz nyelvű új dalt Till Lindemannról, a Rammstein énekestől. A nótához most egy újabb videoklip született,...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS