SLIPKNOT - Paul Gray özvegye a doktort és a zenésztársakat is hibáztatja

Gondatlanságból elkövetett emberölés?

2014. április 23. (szerda) 18:26

A 2010-ben elhunyt Slipknot basszer, Paul Gray özvegye is tanúvallomást tett tegnap az iowai bíróságon, ugyanis azt a doktort, aki többek között Paul Grayt is kezelte a halála előtt, gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A Des Moines Register beszámolója szerint a zenész özvegye, Brenna Gray elismerte Paul extrém drogproblémáját, de úgy fogalmazott tanúvallomásában, hogy sem a zenésztársai, sem a doktor nem segített neki abban, hogy férjét szembesítse a helyzet súlyosságával.


Az orvost, Daniel Baldit, nemcsak Paul, hanem még nyolc másik páciense halálával kapcsolatban is vádolják, mégpedig azzal, hogy gondatlan gyógyszerfelírási szokásaival előidézte ezeket a haláleseteket. Baldi és védője tagadja a vádakat.


Brenna szerint a doktor annak ellenére Xanaxot írt fel a férjének, hogy tudomása volt Gray drogfüggőségéről, és arról is, hogy egyéb gyógyszereket is szedett, mert le akart állni a cuccozással. Baldi védője szerint Paul Gray hotelszobájában számos gyógyszert talált a rendőrség, de ezek közül csak egy volt olyan, amit a doktor írt fel Graynek. Ez pedig Suboxone volt, amit a cuccozásról lejönni akaróknak írnak fel. A boncolás során az derült ki, hogy Paul Gray egy fentanyl nevű fájdalomcsillapítóval és morfiummal adagolta túl magát, és ezek receptjei nem Balditól származtak.

"Érti vagy nem érti, hölgyem, hogy ha Paul az utcán szerzett magának morfiumot és fentanylt, akkor ez senki másnak nem hibája, csakis Gray úré vagy azé a személyé, akitől kapta?" - kérdezte a védő.

"Nem tudom, honnan szerezte azokat... Egy egy hipotetikus kérdés. Ez nem fair." - felelte Brenna a könnyeivel küszködve.


Brenna azt is elmondta a tanúvallomása során, hogy pár nappal Paul Gray halála előtt megpróbálta elérni a Slipknot-beli zenésztársak némelyikét, de egyikük sem akart közbelépni.


"Az egyikük éppen golfozott, két percnyire a házunktól, de nem tudott átjönni. Senkit nem érdekelt a dolog, senki sem lépett közbe. Azt mondták, hogy ez az én problémám."

A lap szerint akár Corey Taylor énekest és Shawn Crahan perkást is beidézhetik tanúnak a tárgyalás folyamán.

Brenna azt is elmondta, hogy azért nem fordult a hatóságokhoz, mert félt, hogy letartóztatják Paul Graynek a házban elrejtett kábítószerei miatt. Attól is tartott, hogy az akkor még meg nem született gyermekét gondnokság alá helyezik majd.


Az özvegy korábban azt nyilatkozta a Revolver magazinnak, hogy a halála előtti napon a férje beleegyezett abba, hogy segítséget kerítsenek neki, mert le akart jönni a cuccról.


"Akkor döbbentem rá, hogy mi a helyzet, amikor megtaláltam a dolgait odahaza, vasárnap azonban meghalt. Szóval tényleg nem volt időm a csekekvésre. Szombaton azt mondtam neki: 'Figyelj, valamit tennünk kell. Ezt a dolgot rendbe kell hoznunk.' És ő egyet is értett velem. Arra készült, hogy turnéra megy a Hail! projekttel, és azt mondta, hogy utána segítséget kér. Én meg erre: 'Nem fogsz turnéra menni'. Fel is hívtam a menedzserét, hogy mondja le a dolgot. De azt hiszem, ez már kicsit túl későn történt."


Brenna azt mondta az interjú során, hogy nem tudja, miért drogozott a férje, de úgy gondolja, hogy a gyerekkorának köze lehetett ehhez. Gray apja is drogos volt, majd öngyilkos lett.


"Sosem erőltettem, hogy beszéljen erről, ez így is túl nagy teher volt számára."

"Ha képes lett volna kontroll alatt tartani a függőségét, megtette volna. Le akarta zárni ezt a dolgot. De ez egy életre szóló betegség. Még ha tiszta is maradt volna az élete végéig, akkor is betegnek minősült volna."

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS