RUBICON - "Már az első hangnál tudtam, hogy Bálint lesz az emberünk!"

Szombaton, április 19-én szülinapi koncert a Vörös Yukban

2014. április 18. (péntek) 11:43

Április 19-én, azaz most szombaton indul az idén 5 éves Rubicon szülinapi koncertsorozata a Vörös Yukban.

A csapat élére nemrég egy új énekes állt, Izbéki Bálint, akivel egy angol nyelvű lemezanyagon dolgoznak, amelyből két dal már meg is hallgatható.


A Rubicon gitárosa, Horváth Imre elmondott minden fontos infót a csapat haza táján már lezajlott, illetve jelenleg is zajló változásokról. Nagy tervei vannak a zenekarnak...


www.facebook.com/rubiconofficial

Az április 19-i koncert Facebook oldalaAz egyik legfontosabb változás nálatok, hogy pár hónapja már egy új énekessel dolgoztok, az Orbán Ducos Tamás helyére érkezett Izbéki Bálinttal. Vele hogy akadtatok össze?


"Tamás kilépése elég nagy port kavart, főleg a Facebookra kitett búcsúlevele. Nagyon sokan kérdezgettek minket, érdeklődtek, hogy most mi lesz a zenekarral, hiszen egy énekescsere nagyon sok zenekar esetében egyben a pályafutás végét is jelenti.

Én mindenkinek csak egy dolgot tudtam mondani, ami szívből, zsigerből jött: 'The show must go on!'. Befejezésről szó sem volt nálunk, óriási lendülettel vágtunk bele az énekeskeresésbe. Miközben már folytak meghallgatások, a dobosunk, Lali egy bulin megismerte Bálintot egy közös ismerősön keresztül, és köztük merült fel először a közös zenélés ötlete. Bálint tehát így került képbe.

Volt egy meghallgatás, de igazából már az első hangnál tudtam, hogy ő lesz a mi emberünk. Azonnal láttam, hogy vele nagy dolgokat tudunk véghez vinni zeneileg! Bálint hangterjedelme miatt gyakorlatilag végre a zeneszerzés terén sincsenek megkötések. Ráadásul emberileg és a zenével kapcsolatos gondolkodásban is abszolút egy hullámhosszon vagyunk.

Az utóbbi pár hónapban rengeteget dolgoztunk együtt, kettesben - ne gondoljatok rosszra (nevet) -  az angol nyelvű anyag, az új dalok, a zenekari stratégia stb. kapcsán, és azt kell mondjam, egy fantasztikusan nyitott és pozitív embert ismertem meg Bálint személyében. Nagyon szuper vele dolgozni! Nem mellesleg hihetetlen nagy power metal fan, képes naphosszakat ilyen zenéket hallgatni! (nevet) Úgyhogy ezzel új színt is hozott a Rubicon zenei világába.

Tudom, hogy ezt már sokszor elmondtam korábban, de azt még soha nem éreztem, hogy ennyire gördülékenyen menjen minden. Most igazán a legszuperebb Rubicon legénység állt össze!"A Rubicon tábor hogyan reagált Tamás távozására?


"Ez egy olyan dolog, amit nyilván már előre lehetett valamennyire sejteni, ez minden zenekarnál úgy működik. Mármint azt, hogy vannak olyan emberek, akik Tamás miatt hallgatták a Rubicont, és most nehezen adnak esélyt arra, hogy újra, egy új énekessel is befogadjanak minket. És persze vannak olyanok, akik abszolút nyitottak, kíváncsian várják a fejleményeket velünk kapcsolatban.

Hála az égnek az ilyen nyitottabb, befogadóbb rajongókból van több! (nevet) Nagyon sokan jeleztek vissza, hogy a nemrég közzétett két angol nyelvű dal, amelyek már Bálinttal készültek, sokkal jobbak, mint a korábbi magyar verziók.

Bár itt megjegyezném azt is, hogy mi inkább úgy fogjuk fel, hogy ez két kicsit más dal, hiszen ezeket a nemzetközi piacra szánjuk. Tehát igazából nincs értelme összehasonlítani az angol és magyar nyelvű verziókat, pláne, hogy én mindkettőt imádom! (nevet) Remélem, hogy sikerül új rajongókat is meghódítanunk a jövőben!"

Egy komplett angol nyelvű anyagon dolgoztok jelenleg. Ezzel milyen terveitek vannak?

"Most az az egyik legfontosabb feladat, hogy őszre elkészüljön az angol nyelvű lemezünk, melynek célja többek között a nemzetközi piac meghódítása. Ez egy elég kemény meló lesz, de állunk elébe! (nevet)

Több külföldi kiadó is meg fogja kapni az anyagot, kisebbek, nagyobbak. Például NoiseArt, AFM, de a Century Media, Nuclear Blast, Roadrunner típusú nagyobb cápák sem maradnak ki. A lemez 60 százalékban a második albumunk dalait fogja tartalmazni, persze angol nyelven, de lesz 4-5 vadiúj nóta is, amelyek mostanság készülgetnek. Ezek közül egyet a turnén már elő is kapunk! Tehát nagyjából egy 11 dalt tartalmazó anyagra lehet számítani.

Felmerült a teljes átállás lehetősége is, mármint az angol nyelvre. Tehát nemcsak az új, de a régi számokat is csak angolul vinnénk tovább. Ezt azonban még nem döntöttük el véglegesen. Majd kiderül az új lemez fogadtatása után. Addig ezeket a dalokat régi formájukban játsszuk a koncerteken."Idehaza azért a magyar nyelven éneklő csapatoknak valamivel könnyebb dolga van még ma is, nem?

"A tervünk akkor is ez. De mondom, mindez nagyban függ a rajongói visszajelzésektől is. Akár az is szóba jöhet, amit például a Sabaton csinált legutóbb, akik svéd nyelven és angol nyelven is kiadták a lemezüket. Ilyesmire idehaza is akadt már példa."RUBICON - Wherever You Say (2014, az új énekessel, Izbéki Bálinttal)


Az imént említetted a turnét, ez pontosan mit jelent? Azt tudom, hogy most vagytok 5 évesek, tehát jubileumi akciózásról van szó.


"Pontosan! Bár a zenekar már 2006 óta létezik, de csak 2009-ben adtunk hírt magunkról, akkor volt az első koncert azzal a felállással, amelyik 3 éven keresztül dolgozott együtt. Emiatt mi ettől az évtől számítjuk az indulást.

Most vagyunk tehát 5 évesek, és ezt egy miniturnéval fogjuk megünnepelni. Havi 2-3 koncertet tervezünk, amelyeken a Chrome zenekar az állandó vendégünk. Nagyon jó barátság alakult ki köztünk az elmúlt jó pár hónapban, Zoli is kisegített minket, amikor még nem volt Bálint, de én is kisegítettem őket jó pár koncerten.

Most szombaton, azaz április 19- én kezdünk a Vörös Yukban Budapesten, aztán április 26-án megyünk Szolnokra, május 2-án Szegeden játszunk, május 3-án pedig Salgótarjánban.

Tavaszra egyébként nem is nagyon szervezünk több koncertet, majd szeptembertől folytatjuk az őszi szezonnal. Ott is van már egy fellépés, október 10-én Esztergomban játszunk majd. És itt jön az apróbetűs rész a kitartó és figyelmes olvasóknak... (nevet) Aki közben figyeli majd a Facebook oldalunkat, hallhat egy kis plusz meglepetést is tőlünk!"És a nyári fesztiválok terén mire számítotok? Illetve mire számíthatnak a Rubicon rajongók?


"Ez nagyon nehéz ügy… Bízunk benne, hogy pár fesztiválra sikerül eljutnunk, de biztosan nem ezek a koncertek fogják betölteni a koncertnaptárunkat... Ami nagyon fontos, hogy most végre egy olyan ember állt mellénk, mint menedzser/szervező, akinek szívügye a zenekar, akivel több éve nagyon jó barátok vagyunk. Ő pedig nem más, mint Tóth Tamás, azaz Róka, aki mindig is szállított minket a koncertekre.

A fesztiválok terén elég sokat tud segíteni nekünk, gyakorlatilag mindenkit ismer a szakmában. Jelenleg a szeptemberi MetalWar fesztivállal kapcsolatban folynak tárgyalások. De a lényeg, hogy most 5 évesek vagyunk, nagyon készülünk a bulikra, és reméljük, hogy minél több érdeklődő meghallgat majd minket! Találkozunk szombaton a Vörös Yukban!"RUBICON - Another Life (2014, az új énekessel, Izbéki Bálinttal)

 "Idén ünnepli 5. születésnapját a Rubicon! Ennek apropójából április 19 -én kezdetét veszi egy miniturné, ami a Vörös Yukban indul április 19-én, ahol a Chrome és a Dantes zenekarok is segítenek a hangulat fokozásában! A belépőjegy 1000 Forintba kerül, ami teljes egészében lefogyasztható!

A koncerten debütálni fog egy vadonatúj Rubicon dal is, amit már az új énekesünkkel, Izbéki Bálinttal készítettünk!

A tavaszi szezon további dátumai:
04/26 - Szolnok - Váróterem Rock Söröző
05/02 - Szeged - Live Music Pub
05/03 - Salgótarján - Talent Klub 

Hammer TV

 
CULT OF LUNA - Videóval az első eposz a februári albumról: Cold Burn
2021. december 2. (csütörtök) 07:36

The Long Road North címmel február 11-én egy új albummal jelentkezik a post-metal vonal egyik ász csapata, a svéd Cult Of Luna, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a videóval kísért Cold Burn eposszal. A Cult Of Luna legutóbbi albuma a 2019-es A Dawn To Fear volt, 2020 elején pedig öttételes EP-t adtak ki The Raging River címmel. Úgy volt, hogy 2021 őszén Európa-turnéra indulnak, mégpedig két amerikai banda, a Caspian és a Holy Fawn társaságában, de a körutat, és így a magyar állomást is, 2022 őszére szervezték át. Johannes Persson énekes/gitáros a februárban érkező kilencedik lemez kapcsán: "A hosszú északi út egyben hosszú út hazafelé is. Amikor útra kell kelned, mert jön a jelzés, hallod a hívást, amely visszhangzik az erdőben. Átszáll minden tó felett, a szél által felerősítve. Amikor elér hozzád, tudod, hogy itt az idő. Ideje továbblépni. Nem tudod, hová vezet az út, de bízol benne. Az út...

BILLYBIO - Új videoklip a Biohazardból ismert Billy Graziadeitől: One Life To Live
BILLYBIO - Új videoklip a Biohazardból ismert Billy Graziadeitől: One Life To Live

BillyBio néven pár éve indított egy szólóprojektet a Biohazard gitáros/énekese, Billy Graziadei (Powerflo), a debütáló szólólemez pedig Feed The Fire címmel jött ki 2018-ban. A...

CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma
CORELEONI - Új énekessel érkezik a Gotthard gitáros bandájának harmadik albuma

Még a nyáron jelentette be a Gotthard társalapítója és a Coreleoni gitárosa, Leo Leoni, hogy megtalálták Ronnie Romero énekes utódját; a Coreleoni új frontembere az albán Eugent...

HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn
HAMMERFALL - Videoklippel a februári lemez címadó dala: Hammer Of Dawn

Február 25-én jelenik meg az új Hammerfall album, a Hammer Of Dawn, a 2019-es Dominion lemez utódja, az első előzetes dallal, az új lemez címadó nótájával azonban már lehet ismerkedni....

WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab
WOLFTOOTH - Doom, stoner és epikus heavy metal, új dal: Ahab

Az epikus heavy metalt doomos, stoneres témákkal kísérő richmondi Wolftooth harmadik albuma, a 2020-as Valhalla lemez utódja, december 3-án jön majd ki Blood & Iron címmel. Harmadik...

MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese
MOLICS ZSOLT - Tragikus hirtelenséggel hunyt el a magyar színtér egyik legendás énekese

53 éves korában elhunyt Molics Zsolt, a Cool Head Klan és a Mamut énekese, aki korábban olyan csapatok frontján állt, mint a Sámán, a Classica, a Seneca, de rövid ideig még a Moby...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS