AT THE GATES - Videós ízelítő, júniustól indul a stúdiózás

Őszre várható az új lemez - 19 év után

2014. április 18. (péntek) 08:05

Még januárban érkezett a meglepő információ, hogy a 2008 óta alkalmanként újra koncertező göteborgi death metal alapbanda At The Gates mégis rászánta magát egy új album elkészítésére.

Az At War With Reality lemez stúdiófelvételei a nyáron startolnak, az album megjelenése pedig októberre, novemberre várható. Már folyik a pre-produkciós munka, erről egy videót közzé is tettek Tompáék.

Az At The Gates utolsó albuma a 19 évvel ezelőtt, 1995-ben kiadott Slaughter Of The Soul volt, a göteborgi death vonal alaplemeze, amely számtalan metalcore bandára is óriási hatást gyakorolt.


www.facebook.com/AtTheGatesOfficial


Tomas "Tompa" Lindberg frontember azt mondta a brit Terrorizernek, hogy demóformában már 13-14 dal össze is állt és ezeket többé-kevésbé kettesben rakták össze Anders Björler gitárossal.


A lemez turnéja december elején indul a Triptykon és a Morbus Chron társaságában. Magyar koncertről nincs szó, bécsiről viszont igen, ez december 14-én lesz.


"Akkor kezdtünk egy új albumra is gondolni, amikor 2011-ben újra elkezdtünk koncertezni. A visszatérő koncertek első sorozata után rájöttünk, hogy ez túlságosan jó buli ahhoz, hogy abbahagyjuk. Eleve azt mondtuk, hogy ha jónak érezzük a folytatást, akkor nem szabad visszafognunk magunkat, hiszen az ostobaság volna.

Ugyanakkor a pályafutásunkat tekintve ez talán a legkevésbé bölcs húzás, hiszen elég nagy a rizikó! (nevet) Ahelyett, hogy megtartanánk ezt az ún. legendás csapat státuszt, és folytatnánk a fellépéseket a fesztiválokon akár a következő 5-6 évben, hiszen a meghívások száma nem apad, beállunk azon zenekarok hosszú sorába, akik lemezeket adnak ki."AT THE GATES - Videó a stúdiós előkészületi munkáról

 2007-ben még Tompa is azt mondta, hogy At The Gates néven nem lesz új album, mert azzal a Slaughter Of The Soul album nimbuszát ásnák alá.


"A legkomolyabb terhet mi magunk helyezzük a vállunkra... De ahogy ma látom ezt a dolgot... Attól, hogy például az Exodus elkészítette a Force Of Habit lemezt, a Bonded By Blood semmivel sem lett rosszabb. Mindenkinek más és más elvárásai vannak, de az sem akkora gáz, ha a negatívabb hozzáállású arcoknak nem jön be az új cucc. A zenekaroknak különféle periódusai vannak, legalábbis azoknak, akiket a legjobban szeretek. Ott van például az Entombed. Az évek során mindig mást csináltak, de én a Wolverine Blues lemezt legalább annyira szeretem, mint a Left Hand Path albumot. Szóval, még ha ez az új album a Cold Lake-ünk is lesz (a Celtic Frost pályafutásának mélypontja), ettől a régi albumaink nem lesznek pocsékabbak."

"Amúgy szerintem az új anyagunk inkább a Monotheistünk lesz - utal Tompa nevetve a Celtic Frost 2006-os, nagyszerű visszatérő lemezére. - Egy olyasfajta energiával akarunk visszatérni. Ugyanúgy állunk hozzá, mint a többi lemezünkhöz. Mindig is komolyan vettük a dolgot, mindig ambiciózusak voltunk, nagyratörők, és ez most is így lesz. A létező legjobb At The Gates lemezt igyekeztünk megírni, ahogy korábban is mindig így dolgoztunk.

Természetesen az is király dolog, hogy más fontos bandák is készítettek óriási visszatérő albumokat. Ott van például a Carcass, akik jó barátaink. Jó ideje beszélgettünk már erről, arról, hogy adódnak különféle helyzetek. Többé-kevésbé egy időben jöttünk vissza, a közönségünk sem nagyon más, szóval adta magát a dolog, hogy erről is dumálgattunk velük. De hagytuk, hogy ők csinálják meg előbb!" (nevet)

"Nagyjából 13-14 dalunk áll most készen. Amolyan demós formában. Főként Anders és jómagam dolgoztunk ezeken. Nála jöttünk össze kettesben, hogy kialakítsuk a dalszerkezeteket. Megvan tehát, hogy mi milyennek képzeltük el a dalokat, de most jön a próbás időszak, ami néhány hónapon át tart majd. Ez újabb szűrőket jelent. Nekiláthatnánk a felvételeknek akár holnap is, akkor is elégedettek lennénk a lemezzel, de azt akarjuk, hogy igazi zenekari anyag legyen, emiatt van szükség az összepróbálós hónapokra. Meg akarjuk nézni, hogy a végén mi sül ki ezekből a nótákból."

 AT THE GATES - Blinded By Fear (az 1995-ös Slaughter Of The Soul albumhoz)

 


"Ha megnézzük a Slaughter Of The Soul lemezt, arról hiányoznak a korai lemezek komorabb, melankolikusabb dallamai, ezekből most van több is. Persze azért ott vannak a nagyon agresszív, Slyaer-szerű thrash dolgok is, amelyek a Slaughtert vagy a Terminap Spirit Disease albumot jellemezték, de vannak tekervényesebb, agyasabb megoldások is a hangszerelés terén. Talán nem annyi, mint az első lemezeken, de azért elég progresszív módon, hogy a párhuzam megálljon a lábán. Ha valaki elég nyitottan áll majd hozzá, felfedezheti a kapcsolódási pontokat a komplett At The Gates diszkográfiához.

Ami a szövegeket illeti, egy lazábban összefogott konceptanyag lesz. A szövegek már mind megvannak az elkészült dalokhoz, de most csak annyit akarok mondani, hogy az irodalomhoz fog kapcsolódni, azon alapszik a koncepció. Egy meglehetősen poszt-modern album lesz, amely számos kérdést vet fel." 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS