ROAD - "A színpadon nincs politizálás és a csapatba nem kell női tag"

Roadmáté a kulturszalon.hu-nak adotzt interjút

2014. április 17. (csütörtök) 15:05

Az idén 10 éves Road zenekar ultrasikeres tavaszi turnéjának nyíregyházi állomásán interjú is készült a frontember Mátéval, mégpedig a kulturszalon.hu számára.


A csapat legközelebb április 30-án lép színpadra a debreceni Medikus Héten, Budapesten pedig június 26-án fognak koncertezni a Budapest Parkban.

A tavaszi, 10 állomásos turnén akusztikus és hangos üzemmódban is adtak egy-egy koncertet, de több bedugatlan bulijuk nem lesz, ugyanakkor még az idén várható egy film a turnéról, illetve a Barba Negrában adott dupla fellépésről.


www.facebook.com/roadzenekar
RoadMáté többek között a csapat íratlan szabályairól is beszélt Kundri Tamásnak (
kulturszalon.hu)


Nem gondoltatok még arra, hogy a zenekarba kellene egy billentyűs?


"Biztos, hogy nem. Van pár íratlan szabály nálunk. A színpadon nincs politizálás, ebbe a zenekarba nem kell női tag és nem kell hangos zenei koncerten élőben zongora. Maximum stúdiófelvétel során esetleg női vokáltémák, vagy olykor díszítő hangszerként zongora, de csak módjával. Szóval semmi extra, de mi így szeretünk dolgozni, koncertezni ahogy most vagyunk."Rajongóitokat a Facebookon arra kértük, hogy tegyenek fel kérdéseket nektek. Ebből kettőt emelnénk ki.   Az egyik így szól: 

Van egy régi mondás. Akinek van, annak még több lesz, hogy bőven legyen még neki. Akinek nincs, attól még azt is elveszik amije van. Ez a hálára vonatkozik miszerint, ha hálát adunk azért amink van, akkor még több olyan dolgot kapunk amiért hálásak lehetünk. Akinek azonban nincsen, előbb utóbb el fogja veszíteni amije van. Ti, rendszeresen éreztek hálát, azért amit a rajongóitoktól kaptok? Rendszeresen mondtok őszintén köszönetet? Nemcsak a rajongóknak, hanem mondjuk a munkatársaitoknak, akik segítségével megjelenhetnek az újabb és újabb számok?
 
"A mai napig tisztában vagyunk azzal, hogy nem a zenekart alkotó négy embernek köszönhető az adott lemez, videóklip, teltházas koncert. Mi négyen előállítunk valamit, ami szerintünk jó, nekünk tetszik. Ez az első kör. A második az, amikor az emberek azt mondják, hogy de jó a zenekar, tetszik a dal, meghallgatom ma is, holnap is, meg azután is. A harmadik kör, amikor a tisztelet oda fajul, hogy megveszem a lemezt, nem csak letöltöm.

A következő lépcső az, ha megvettem a lemezt, szeretem a zenekart, befizetek koncertjegyre és elmegyek koncertre. Egyébként a legutolsó lemezünk ami arany-, illetve platinalemez lett, pont fele árban van, mint a ma esti koncert belépő ára.

Tudjuk, hogy az eredmények, sikerek, nem kizárólag négyőnknek köszönhetőek, csak mert a mi kezeink közül kerülnek ki a dalok, hanem nagyon-nagyon sok és fontos szerepe van és köszönettel tartozunk a stúdióban a hangmérnöknek, a zenei producernek, a koncertek során a hangmérnöknek, a fénytechnikusnak, a jegyszedőnek, a gitártechnikusnak aki a hátunk mögött állja végig a koncertet.

Azt pedig, hogy sikeres a munkánk és van értelme csinálni onnan tudjuk nyomon követni, hogy a koncert helyszíneken teltház van. Köszönetképpen azon dolgozunk, hogy aki koncert után hazamegy azt mondja, hogy de jó volt, de jól szólt, jó buli volt, jól éreztem magam, és ne azt hogy nem volt jó, nem is láttam semmit, nem hallottam igazából a koncertet.

A köszönet nyilvánítással szerintem sosem volt baj. Ha valaki úgy érzi, hogy köszönettel tartoztunk és mi nem adóztunk, akkor lehet, hogy be voltunk rúgva, vagy elcsúsztunk egy banánhéjon, de azok, akik nem köszönik meg az adott pillanatot, vagy az adott éveket, azok nem mi vagyunk."A másik rajongói kérdés így szól: Van-e még valamilyen cél, amit el szeretnétek érni? 
 
"Nagyon szeretnénk a Metallica tagjaival találkozni egy öltözőben és sörözgetni. Aláírást kérnék valamelyik testrészemre és oda is tetováltatnám. Vagy például nagyon szeretnék a Motörheaddel a Bristol Akadémián játszani egy bulin. De amit igazán szeretnénk, hogy ha nincs lehetőségünk feljebb jutni, hanem ezen a gyönyörű és borzasztóan kellemes állapotban maradunk, ha 'csak ez' marad nekünk, akkor maradjon ez, de azt kívánom, hogy még vagy ötven évig legalább!

Amit el akarunk érni az nem a csúcsra való feljutás. Mert ha valaki valóban erős, elszánt, becsületes, alázatos és nagy az akaratereje, az eléri a célját, fel tud jutni a csúcsra. Nem az a nehéz, hanem fent maradni. A lényeg az, hogy nagyon szeretjük ezt, ami van, azon dolgozunk, hogy még több, még jobb, még nagyobb legyen, de ha 'csak ennyi' adatik meg nekünk, akkor tartson jó sokáig még..."


Kundri Tamás teljes interjúját, valamint a nyíregyházi koncerten készült képeit, ide kattintva éred el a kulturszalon.hu oldalon.
 
 

ROAD - Világcsavargó (a 2013-as Tegyük fel... albumhoz)


 

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS