CHROME RT. - "A név kötelez: keményen és tisztán!"

Április 25-én az Ismerős Arcokkal játszanak a Barba Negrában

2014. április 16. (szerda) 14:19

Idén kereken 10 éves a Chrome Rt. zenekar, amelynek legutóbbi albuma 2012 nyarán jött ki Tövis címmel, a HammerWorld extra CD-mellékleteként. Azóta történt néhány változás a csapat életében, a basszusgitáros Falat például mostanában újra a Replikában játszik, de a Chrome Rt. töretlen lendülettel készül a következő albumra.

Az idei év azonban a 10 év megünnepléséről is szól, legközelebb pedig április 25-én játszanak Budapesten, mégpedig a Barba Negra Klubban, a 15 éves Ismerős Arcok vendégeként.
 


A Chrome Rt. kerek jubileuma kapcsán az alábbiakban egy interjút olvashatsz a csapat frontemberével, Kovács Attilával, ha pedig a Tövis albumról szeretnél többet megtudni, akkor
kattints ide!


A Barba Negrás koncert Facebook oldala


www.facebook.com/chrome.rtA 10 éves Chrome Rt. zenekar frontemberével, Kovács Attilával beszélgettünk a zenekar múltjáról, jelenéről és a jövőről. Szlogenjükhöz a kezdetek óta hűen ragaszkodnak, miszerint a név kötelez: „a króm fényes, tiszta, kemény és időtálló, nekünk nincs két választásunk, csak menni a Rock ’n’ Roll útján!”.


A zenekar éppen 10 éve, 2004-ben alakult az Alföldön, pontosabban Hortobágyon, a "Kilenclyukú híd lábánál”. Annak idején mi inspirált arra, hogy létrehozd a bandát?


"Már gyerekfejjel megérintett a Rock’n’Roll szelleme és amikor meghallottam a rádiók által játszott rockzenéket, rögtön tudtam, hogy nekem is zenélnem kell. Persze nem volt egyszerű elkezdeni, mert nem voltak meg az anyagi feltételei annak, hogy pl. egy jó hangszert tudjak venni anno, de végül is 34 éves koromban már semmi sem akadályozott abban, hogy az álmaim megvalósítsam egy rock zenekar képében. Tudom, kicsit késő, mondhatják sokan, de erre fel tudom hozni példaképpen Hobót. Egy a lényeg, hogy soha ne add fel az álmaid! Mindig van remény!"

CHROME RT. - MagyarulCsinálnál valamit másképpen, ha visszatekintesz az elmúlt egy évtizedre?


"Semmit. Igazából mindezek a történések kellettek ahhoz, hogy most itt lehessünk. Kellettek a tagcserék, a csalódások és az új barátságok is. Minden építette a zenekar lelkiségét, szellemiségét és kitartását. Bár volt egy-két mélypont a zenekarban életében, de az hogy abbahagyjuk, soha nem merült fel, még gondolati szinten sem."Mikor fordult komolyabbra a Chrome Rt. története?

"A zenekar első három éve amatőr lelkesedéssel és rengeteg tanulnivalóval szaladt el, ami nagyon jó alap lett a továbbiakra nézve. Csobán Lacinak sok mindent köszönhetünk, őt váltotta gitáros poszton Dobi Bajszi, aki azóta is hűséges és meghatározó egyénisége a chromerek társaságának. Én innentől érzem az emelkedő fejlődést.

De a kellő lendületet valójában a 2010-ben megjelent Világnak szívében albumunk hozta, amely aranylemez lett. Ezúton is hála és köszönet a Rockinform magazinnak és Erdélyi Zsoltinak, aki bizalmat szavazott a csapatnak."A 2012-ben megjelent Tövis albummal még rá is fejeltetek erre a sikerre. Te hogy látod ezt?

"Igen, ez abszolút így van! Szabados Zoli 2011-es távozását követően a Replikából jól ismert Falat segített ki bennünket. A lemez basszustémáit már ő játszotta fel, Kis Pisti dobolt, Kenyeres Mirtinke billentyűzött. A dalok és a hangzás is érettebb lett, kissé keményebb és komplexebb formát öltött a zenészek mind nagyobb tudását is közvetítve. Míg élek büszke leszek mind a két albumra."CHROME RT. - Szabad vagyok (a 2012-es Tövis albumhoz)
Hogy fest a jelenlegi felállásotok? Hisz a Replika újra koncertezik Falattal, és ha jól tudom, Kis Pisti külföldre ment, így már nem tudott veletek dolgozni tovább.

"Igen, de szerencsénkre két igen tehetséges és 'szemtelenül fiatal' zenészt rendelt mellénk a sors: Gém Peti a dobokat csépeli, míg Dobi Attila a basszusgitárt döngeti. Nagyon rövid idő alatt tanulták meg a koncertanyagot, s tavaly már a Zenemplén és a Campus fesztiválokon megmutatták rátermettségüket élesben, majd az erdélyi turnét is együtt nyomtuk le. Ez elég is volt ahhoz, hogy minden szempontból összekovácsolódjunk. Mindannyian úgy érezzük, hogy most a legütőképesebb a csapat."Milyen tervekkel rendelkeztek a közeli és távolabbi jövőre nézve?


"Folyamatosan szervezzük a 10 éves jubileumi koncertsorozatunkat. A koncertdátumok már szépen alakulnak erre az évre, amit a www.chromert.com honlapunkon és a Facebook profilunkon nyomon is követhettek. Ennek fontos állomása a budapesti Barba Negrában április 25-én megrendezésre kerülő Ismerős Arcok 15. szülinapi buli lesz, amelynek meghívott vendégei vagyunk. Ez hatalmas megtiszteltetés és ajándék is egyben.

Ezen kívül nálunk most minden a jubileumi évről szól. Tervezzük, hogy írásban összefoglaljuk a zenekar eddigi történetét ezt az egy évtizedes korszakot. Rendszerezzük az elmúlt hosszú évek során a zenekarról összegyűlt fotókat, plakátokat, videókat, próbahelyi felvételeket. Mindennek a közreadásán is dolgozunk, a honlapunkon és a közösségi oldalunkon egy sorozatjellegű írással egészen biztosan jelentkezünk majd, de szeretnénk mindezt könyv formájában is megjelentetni."A jubileumi évben, gondolom, új lemezzel is jelentkeztek?


"Igen, szeretnénk november végére, december elejére kiadni az új albumot. Már jó néhány dal kész van, jelenleg a megfelelő stúdió kiválasztását és a felvételek idejét pontosítjuk. Ha előzetesen elárulhatok egy kulisszatitkot, a lemez címe Reinkarnáció lesz. Ehhez már a címadó dal el is készült."


www.chromert.com

Hammer TV

 
GOJIRA - A következő lemez újra keményebb lesz?
2021. november 30. (kedd) 09:40

A 2022 elején startoló Európa-turné keretében Budapestre is eljön majd a Gojira. Az áprilisban megjelent Fortitude lemezük még a pandémia előtt íródott, Joe Duplantier frontember pedig már az utódjáról is szót ejtett a Revolvernek. "Mario totál be van pörögve - mondta a tesójáról, a Gojira dobosáról. - Éjjel-nappal nyomatja nekem az új dobtémáit, én meg mindig azt mondom neki: 'Várj, várj, várj csak, hadd emésszem már meg, amit legutóbb megnézegettünk'. A Fortitude iránti amolyan tiszteletből most még nem akarok egy új albumra gondolni, hiszen hamarosan Európa-turnéra indulunk, és az lesz az egyik legnagyobb turné, amit valaha is csináltunk. Szóval nagyon arra koncentrálok most. Egy dolgot azonban el kell mondanom. Bármennyire is értékelem a dallamokat és a Gojirán belül az új hangzások meg az új hangszínek felfedezését, a szívem mélyén ma is death metalos vagyok, ahogy Mario is. És miután összehoztuk ezt az...

AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno
AD INFINITUM - Klip született a zenekar kedvenc dalához: Inferno

Chapter I: Monarchy címmel még 2020 tavaszán jött ki a debütáló albuma annak a szimfo-metal csapatnak, az Ad Infinitumnak, amely eredetileg a Rage Of Light éléről ismert svájci...

NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite
NEW HORIZON - Himnikus északi power metal Erikkel és Jonával a H.E.A.T.-ből: We Unite

Egy New Horizon névre hallgató új power metal projektben fogott össze a H.E.A.T. billentyűse/dalszerzője, a multihangszeres Jona Tee, valamint a csapatból egy éve távozó Erik Grönwall...

THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life
THREE DAYS GRACE - Klippel az első dal a májusi albumról: So Called Life

Explosions címmel május 6-án jelenik meg a kanadai Three Days Grace hetedik albuma, a 2018-as Outsider lemez utódja, első előzetesként pedig már lehet ismerkedni a So Called Life dalukkal....

RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén
RUDÁN JOE - Jön az új album, szöveges videóval a harmadik dal: Egy új világ reggelén

Feketén fehéren címmel érkezik Rudán Joe új albuma december 3-án. A korábban többek között a Pokolgép, a P. Mobil és a Dinamit élén álló legendás énekes új lemezén 12 friss...

LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness
LORDS OF BLACK - Klippremier a Rainbow énekes csapatától: Maker Of Nothingness

Új videoklip érkezett a Ronnie Romero énekes (Rainbow, Sunstorm, Vandenberg, The Ferrymen stb.) vezette Lords Of Black ötödik albumához, a múlt hónapban kiadott Alchemy Of Souls - Part...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS