SCREEN - 3 dalos EP a sajtószentpéteri csapattól

Új CD-re is készülnek, klip is várható

2014. április 13. (vasárnap) 07:45

Ha emlékszel még a sajószentpéteri Screen zenekarra és az 1993-ban megjelent Begin The Season lemezre, akkor bizonyára örömmel veszed a hírt, hogy Welcome To My Universe címmel egy EP-ként is felfogható három új dallal jelentkezett a csapat.

Az énekes/gitáros Dudás Tamás (Damn Natural) szerint hamarosan egy új CD felvételére is sor kerül és jó hír az is, hogy a próbatermükben már van villany...


Screen - Facebook oldal"A Welcome To My Universe mindössze három új szerzeményt tartalmaz, melyek a 2010 óta eltelt és szünetekkel terhelt időszakban születtek

'Nem lesz könnyű írni erről az anyagról, mivel nagyon sokáig tolódott, nagyon sokáig kellett várni a keverésére és kevés esély volt rá, hogy valaha is elkészül - mondja Dudás Tomi. - De megérte. Alapvetően amióta elkezdtünk zenélni arról álmodoztunk, hogy egyszer egy olyan profi anyagunk lesz, amit bármilyen más cucc mellé odatehetünk, de eddig sajnos csak gyenge, rossz minőségű dolgaink voltak, beleértve a lemezt is, ám most végre azt mondhatom, hogy a Szent Grál keresése sikerrel járt, ez a CD már úgy szól, ahogy kell.

Ha valaki megkérdezi majd évek múlva, hogy mi az az első dolog, ami eszembe jut erről, azt mondanám, hogy egy kép ugrik be, ahogy valamikor 2010 körül ülök télen a próbateremben, ahol nincs fűtés, szellőzés (penészgomba annál több) és a villanyt is lekapcsolták valamilyen technikai akármi miatt, hogy teljes legyen a szívás.

Szóval ülök egyedül egy akusztikus gitárral, beöltözve nagy kabátban, két gyertya ég a Szabóca dob dobogóján, ezeket a dalokat ordítom (mivel a bérházban szomszédok is vannak) és a Screen zenekar már papíron sem létezik. De ennek ellenére boldog voltam, mert úgy éreztem ez a totális mélypont és innen már csak felfelé vezethet az út. 

Ekkor jött az ötlet, hogy csinálni kellene valamilyen felvételt és a magam örömére összehoztam a Rise And Fall CD-t. Őszintén megmondom, hogy akkor nem tudtam mi értelme volt, de aztán érdekes módon ez az anyag lett a motivátora annak a folyamatnak, ami során valahogy lassan minden rendbe jött, a tagok is szépen lassan visszaszivárogtak, és egyszer csak megint tele lett a próbaterem és újra együtt zenéltünk - ami nagyon jó.

Nem is tudom melyik évben csináltuk a legutóbbi Screen CD-t, de az tuti, hogy az Urban Angel anyag már nagyon keservesen jött össze és utána a zenekar egyszerűen szétszéledt. Nem volt nagy hörgés, csak szimplán belefáradtunk az egészbe. A mókás dolog az, hogy még ekkor is készültek új dalok, köztük az Idiot és a Welcome To My Universe, és amikor újra összejöttünk, ezeken kezdtünk el dolgozni plusz hozzátettük a Fear című dalt, ami az én Rise And Fall egódemómon szerepelt.

A felvételeket 2012 decemberében kezdtük Földes Gábor Century stúdiójában, de több mint egy évet csúszott a keverés, mert Gábor a digitális felvételt át akarta tenni audióba, ami komplett új stúdiócuccot igényelt és ennyi idő kellett hozzá, mire összeszedte. Szerintem megérte."

 

SCREEN - Idiots (a 2014-es EP-ről)
 


Idiots
"Azt hiszem, erre mondják, hogy odab.... Jó lenne még sok ilyen dalt írni, csak nem megy olyan könnyen. Néha évekig kell várni egy ilyen riffre. Annyira jót játszik mindenki benne, hogy nem is igazán kell ragozni. Alapvetően mindenki idióta, így ez a dal a világ összes emberéről szól. Na jó, vannak kivételek is: ők a még annál is idiótábbak.

Ha arra gondolok mennyi embert láttam, aki tönkretette a saját és családja életét, aki olyan dolgokra pazarolta a tehetségét, aminek semmi értelme sem volt, akkor a lista szinte végtelen. Szerintem tanulható az élet, csak kell hozzá némi intelligencia, hogy megértsd."

 

SCREEN - Welcome To My Universe (a 2014-es EP-ről)Welcome To My Universe:

"Minden embernek megvan a kis belső világa, amit kézzel lábbal őriz. Ez a dal erről szól. Nagyon szeretem a Szabi (Cserba Szabolcs - dob) és Peti (Szabó Péter - basszusgitár) ritmusszekcióját. Mindig jó érzékkel nyúlnak az én primitív alapjaimhoz. Husi (Nagy László szólógitár) meg tud gitározni. Az sem utolsó szempont... Arra emlékszem, hogy leginkább a dal hangulata tetszett a kezdeti verzióknál, aztán ahogy érkeztek bele a hangszerek és összeállt, a zenekar egyik kedvence lett."

 

 

SCREEN - Fear (a 2014-es EP-ről)

 

 


Fear:
"Ez egy jól sikerült kompozíció. Az benne az érdekes, hogy Husival kezdtem el dolgozni rajta, bár mindig Szabi az első, aki belefolyik a dalírásba. Petinek meg ahogy megmutattuk, egy perc alatt megcsinálta a basszus témát. Mivel a koncertek után azonnal jöttek rá a pozitív visszajelzések, tudtuk hogy nem írtunk rossz dalt.

Forgattunk hozzá egy videót is, ami remélhetőleg egyszer el is készül. Már korábban írtam róla, de mivel nem mindenki olvashatta... - szóval arról szól, hogy azért nem hagytam itt az országot, jobban mondva a kis saját világomat, mert attól féltem, hogy máshol még ettől is rosszabb lesz. Szóval ez az új Screen anyag..."


 

Hammer TV

 
TEN - Premier a dallamrocker bandától, az első dal a februári lemezről: Fearless
2021. december 6. (hétfő) 17:02

Here Be Monsters címmel február 18-án jelenik meg a Gary Hughes vezette brit dallamrocker Ten új albuma, a 2018-as Illuminati lemez utódja, első előzetesként pedig a Fearless dallal lehet ismerkedni. A Ten nem is egy, hanem két új albumot készített el a világjárvány okozta kényszerpihenő miatt, de a két lemez között nincs kapcsolat, a Here Be Monsters tehát nem amolyan első rész, hanem egy önálló anyag. A producer maga Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést pedig Dennis Ward végezte, akivel már a 2011-es Stormwarning lemez óta együtt dolgoznak.   www.facebook.com/TenOfficial TEN: Gary Hughes - ének Dann Rosingana - gitár Steve Grocott - gitá Steve McKenna - basszusgitár Darrel Treece-Birch - billentyűs hangszerek + Markus Kullman - dobok (vendég)   TEN - Fearless (a 2022-as Here Be Monsters albumról) TEN - Here Be Monsters (02/18 - Frontiers) 01. Fearless...

OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János
OMEGA - 78 éves korában elhunyt a legendás énekes, Kóbor János

78 éves korában rövid betegség után meghalt Kóbor János, Mecky, az Omega frontembere, adta hírül a zenekar. Az énekes pár héttel ezelőtt került kórházba. "Rajongók milliói...

P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!
P. MOBIL - A Fábry-show vendégei voltak, nézd meg a videót!

Csütörtökön a Fábry-show vendége volt a P. Mobil, ahol a készülő nagylemezről, a Nyugodjál meg-ről a második előzetes dalt - Nagyon nagy a baj - élőben is előadták. Előtte pedig...

COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed
COMEBACK KID - Új dal és klip a Gojira frontemberével: Crossed

Heavy Steps címmel január 21-én jelenik meg a melodikus hardcore vonalas kanadai Comeback Kid hetedik albuma, a 2017-es Outsider lemez utódja, harmadik előzetesként pedig azzal a klippel...

TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns
TONY MARTIN - Az ex-Sabbath énekes első új dala: As The World Burns

Thorns címmel január 14-én jelenik meg az ex-Black Sabbath énekes, Tony Martin új albuma, első előzetesként pedig a szöveges videóval kísért As The World Burns dallal lehet ismerkedni....

ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It
ESKIMO CALLBOY - Pumpálj velük keményen! Új dal és videoklip: Pump It

A We Got The Moves című nyári bulihimnuszt - és persze a felejthetetlen Hypa Hypát - most egy új klipes dallal igyekszik megfejelni a Ruhr-vidéki electrocore sikerzenekar, az Eskimo Callboy....

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS