KORN - "Obama az illuminátusok bábja, az USA rendőrállamba megy át"

Jonathan nem politizál, de azért mégis

2014. február 19. (szerda) 18:17

Az összeesküvés elméletek egyik nagy császárának tartott rádiósnak, filmrendezőnek, Alex Jones-nak nyilatkozott a Korn frontembere, Jonathan Davis, mégpedig a politikus és egyben provokatív legutóbbi klipjük, a pár hete bemutatott Spike In My Veins kapcsán. Talán meglepő, talán nem, de Jonathan is rendesen odatette magát a beszélgetés során.


"Nem feltétlenül tartom magam egy politizáló figurának, de az évek során, ahogy láttam, hogy mi is folyik... itt a cselekvés ideje annak kapcsán, hogy mi is történik az országunkban, hogy mi történik a rendszerrel, meg egyáltalán hogy mi megy itt.

Nagyon szomorú, hogy látszólag mindenki bealudt és elfogadja azt a tényt, hogy az ország arra használja a médiát, hogy elterelje a figyelmet, hogy az emberek ne figyeljenek oda, mi is történik az országunkkal.

Totálisan kiakasztott, hogy mindenhol ez a Miley Cyrus dolog ment, közben meg Barack (Obama) elfogadtatott egy új törvényt, hogy bárkit bezárathat, akit csak akar, még csak vád alá helyezés sem kell és olyan hosszan tarthatja bent az embert, amilyen hosszan csak akarja.

Lényegében a jogainkat egyenként veszik el és végül is, úgy érzem, hogy itt az ideje... Valamit tennem kell és meg kell próbálnom annyi embert ráébreszteni arra, hogy valójában mi is folyik, amennyit csak lehet."A The Paradigm Shift (paradigmaváltás) lemezcím kapcsán ezt mondta Jonathan:


"Szerintem itt az ideje, hogy mi, hétköznapi emberek kiálljunk és harcoljunk a hatalom ellen. Úgy gondolom, hogy ez az ország annak idején olyan alapokra épült, úgy lett kialakítva, hogy ha nem tetszik a kormányunk és az, amit a kormányunk tesz, ha elveszi a magánélethez fűződő jogainkat... és ott van minden ezekkel a drone-okkal is, akkor forradalmak is legyenek... Félelmetes idők ezek és szerintem a mi helyzetünkben tenni kell valamit... valakinek el kell mondania a dolgokat a fiatalabb közönségnek, tudatni kell velük, hogy mi megy és hogyan lehet visszaszerezni a magánéletet.

A Nagy Testvér él és jól érzi magát. Úgy értem, hogy te most a telós kamerámon keresztül látsz engem. Ez nem a kamerák elhelyezéséről szól. Szerintem már így is mindenütt kamerák vannak. Ne mondja nekem senki, hogy nincsenek trükkös megoldások arra, hogy mindenki láthassa, hogy a hatalom láthassa, hogy mit csinálsz, és mindig figyelik is, hogy mit csinálunk. És ettől nem érzem magam kényelmesen. Ennek véget kell vetni.

És megépítik ezt az irdatlan épületet, az NSA-ről (az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség) beszélek, a kémkedés érdekében, és ez csak egyre rosszabb és rosszabb lesz. Úgy értem, hogy félelmetes idők ezek, testvér.

Senki sem törődik azzal, hogy mi folyik a zárt ajtók mögött, amikor Obama létrehozza ezeket az őrült törvényeket, amelyek egyre inkább elrabolják a magánéletünket. Az ilyesmi egyre inkább diktátort csinál valakiből. Valaminek történnie kell. Ezt a dolgot meg kell állítani."

"Ezt már mondtam korábban is. Szerintem ő az illuminátusok bábja. Ennek valahogy nincs értelme, az egésznek. A fickó a semmiből bukkant fel, elnököt csináltak belőle, és jön ez az összes dolog. Nem tudom... Valahogy ez nem áll össze nekem.  És a tetejébe, én még csak nem is vagyok egy politizáló ember, nem tudok túl sokat a dolgokról, pusztán aggódom a magánéletem és a gyermekeim magánélete miatt. Ez itt Amerika, ennek ugye a 'szabadság hazájának' kéne lennie és ehelyett egy rendőrállammá kezd válni. Én csak azt szeretném, ha újra az az ország lennénk, ami voltunk.

Emlékszem, hogy amikor kissrác voltam, milyen remek ország volt ez, de ahogy felnőttem és láttam, ahogy alakulnak a dolgok, én csak azt szeretném, hogy olyan legyen, mint amilyen korábban volt.

Ahogy már említettem, nem igazán vagyok egy politizáló figura és nem akarom, hogy mindez úgy jöjjön le, hogy fogalmam sincs, miről is beszélek, de egy olyan világot szeretnék a gyermekeimre hagyni, ahol megvan a szabadságuk, a magánéletük, mindaz, amire ez az ország annak idején épült."Az új Korn klipben Miley Cyrus, Edward Snowden és a kokózó torontói polgármester mellett Kanye Westre is utal a csapat, és persze a kormányzati korrupcióra, az elhíresült megfigyelési praktikákra, a politikai botrányokra, a celebkultuszra.

A The Paradigm Shift címmel tavaly ősszel kiadott tizenegyedik Korn album producere Don Gilmore volt (Linkin Park, Pearl Jam, Lacuna Coil stb.). A visszatért Brian "Head" Welch gitárossal ez volt az első közös lemezük a 2003-as Take A Look In The Mirror óta.KORN - Spike In My Veins (a 2013-as The Paradigm Shift albumhoz)

 

 

Hammer TV

 
AS I LAY DYING - Tőlük is van egy újdonság, a Roots Below dal
2021. szeptember 24. (péntek) 09:23

Roots Below címmel egy új dallal jelentkezett az As I Lay Dying. Nick Hipa gitáros augusztusban tette hivatalossá, hogy már nem tagja a zenekarnak, ez a nóta azonban még a 2019-es Shaped By Fire lemez idején született. Azóta csupán egyetlen friss felvételt adtak ki, 2020 tavaszán a Destruction Or Strength nótát, de azt is a Shaped... dalaival együtt rögzítették. Tim Lambesis énekes: "A Roots Below eredetileg egy B-oldalas szám volt a Shaped By Fire felvételének idejéből, de Phil és Josh igazán új életet vitt bele, amikor nemrég befejezték, valamint új témákkal is kiegészítették. Felüdülés volt visszatérni a kreatív folyamathoz úgy, hogy egyben maradt ugyanaz a dalszerzői csapat, akik azóta írnak velem, amióta csatlakoztak a zenekarhoz. A dal szövegét egy olyan ember inspirálta, aki a traumás történetét osztotta meg velem. A legtöbb embert tönkretette volna, ami vele történt, de ő a javára tudta fordítani a...

FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven
FIT FOR AN AUTOPSY - Januárban érkezik az új album, itt az első dal: Far From Heaven

Tavaly februárban, még a pandémia-őrület előtt Budapesten is bemutatta ötödik lemezét az ameraikai deathcore fogat, a Fit For An Autopsy. A 2019-es The Sea Of Tragic Beasts lemez...

RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback
RUNNING WILD - Itt a második dal az október végi albumról: The Shellback

2016 nyarán jött ki a Running Wild legutóbbi lemeze, a Rapid Foray, azóta csak egy EP-t adtak ki 2019-ben, úgyhogy igazán itt az ideje az új stúdióalbumnak. A hamburgi kalózok új anyaga...

UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze
UNTO OTHERS - Albumpremier, dark/gót és metal, az egykori Idle Hands új lemeze

Strength címmel megjelent és végig is hallgatható a Roadrunnerhez szerződött Unto Others (az egykori Idle Hands) új albuma. Az még tavaly őszi hír volt, hogy kényszerből új nevet...

GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool
GUNS N' ROSES - Itt a második új dal is: Hard Skool

A Guns N' Roses még július 31-én indította el a 2021-es turnéját a pennsylvaniai Hersheyben, a bostoni Fenway Parkban pedig egy "új dalt" is játszottak, pontosabban a Silkworms egy...

ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind
ARCHAIC - Szöveges videóval egy új dal a budapesti thrasherektől: Behind

Behind címmel egy szöveges videóval kísért új dallal jelentkezett a budapesti thrasher Archaic. Ideje volna egy új lemeznek, hiszen a How Much Blood Would You Shed to Stay Alive? még...

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Bejelentkezés
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Your browser doesn't support or you disabled stylesheets.
HammerWorld Facebook oldal HammerWorld YouTube oldal HammerWorld RSS